Ako cvičiť objem,keď nemôžem používať činky

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ako cvičiť objem,keď nemôžem používať činky  Úvodní stránka -> Trénink -> Ako cvičiť objem,keď nemôžem používať činky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
robinko

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 12:28 am    Předmět: Ako cvičiť objem,keď nemôžem používať činky Odpovědět s citátem

Ahoj,snáď nerobím blbsoť,keď zakladám novú tému. Asi po 7 rokoch som sa vrátil k posilovaniu. veľa veľa žerem,snažím sa cvičiť,papať gainerik,proťačik atd..avšak mám problémy s ramenami,na podzim by som mal ísť na operáciu. ortopéda som sa pýtal,či môžem posilovať (ortopéd sám veľká korba). povedal,že áno,ale neodporúča mi činky,lebo by mi náhodou rameno mohlo jebn...ť a činka by mi mohla ublížiť. Avšak ja chcem nabrať,preto moc neviem,ako mám nahradiť činky a cvičenie s vlastnou váhou (to mi nerobí dobre,fakt to bolí). Bench nahrádzam na stroji,to sa ešte dá. ale ako mám nahradiť ďalšiu obmenu benchu,keď chcem mať kozy...celkom ma to trápi. už som investoval peniaze do posilky,suplementov a rozhodol som sa posilovaniu venovať najbližšie 4 mesiace,preto chcem,aby to malo nejaký zmysel. nie že budem robiť 8 týždňov miesto rozpažiek peck-deck a potom zistím,že som ho mal robiť pri rysovaní...za každú radu budem vďačný.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MIP

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 1:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud nedokazes cvicit s vlastni vahou bez bolesti, zapomen zatím na posilku a stroje. Teda pokud ti zalezi na zdravi. Jinak pokud chceš i tak tahat váhy tak drep, mrtvy tah ti na objem udelaji vetsi sluzbu nez cokoliv jineho. Ale nevim, zda toto muzes cvicit kvuli ramenum, jsou i varianty drepu s jednoruckami apod.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 1:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

chces byt velky?
delej mrtve tahy, delej drepy, shybuj
objem neni jenom bench
pokud to prezenes s jidlem, budes jenom hora tuku a ne svalu
objem je i o jidelnicku na to navazuje trening,aby dal svalum stimul a potom prichazi regenerace aby svaly rostly
...z jidla
robinko

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 1:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jo ja som práve myslel skôr na tie prsia,čím by som mal nahradiť šikmú lavicu. drepy sú jasnačka. robím ešte príťahy vč a príťahy spodnej kladky. cviky na strojoch ma nebolia. horšie je to s hrazdou. tam je to fakt naprd. samozrejme nič nerobím do miery sebadeštrukcie :) myslím,že jedlo mám fajn. presne si dávam pozor,čoho koľko mám zjesť. skôr by som teda nejaké rady na tie cviky na objem bez zdvíhania činiek nad hlavu :) ale to sa jedná hlavne o tie prsia. s ostatnými si viem poradiť.
Princ

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 2:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to ti asi měl doporučit ten ortoped

Osobně mi stroje bez potřeby stabilizovat váhu nepřijdou jako bezpečnější řešení. Asi rehabilitovat, soustředit se na zdraví, pumpovat tak možná s expanderem...
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 3:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

robinko napsal:
jo ja som práve myslel skôr na tie prsia,čím by som mal nahradiť šikmú lavicu. drepy sú jasnačka. robím ešte príťahy vč a príťahy spodnej kladky. cviky na strojoch ma nebolia. horšie je to s hrazdou. tam je to fakt naprd. samozrejme nič nerobím do miery sebadeštrukcie :) myslím,že jedlo mám fajn. presne si dávam pozor,čoho koľko mám zjesť. skôr by som teda nejaké rady na tie cviky na objem bez zdvíhania činiek nad hlavu :) ale to sa jedná hlavne o tie prsia. s ostatnými si viem poradiť.

vidim to skepticky
osobne myslim, ze prsa jsou precenenovana
a extra tobe bude skodit je cvicit
lepsi je se zamerit na zadni dellty, mezilopatkove svaly a pod.
prave prilisne zamereni na hrudnik vyvolava problemy
robinko

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

asi ste ma zle pochopili. samozrejme,že som zameraný aj na ramená a na rotátory na nich. necvičím predsa len hrudník,ale poctivo celé telo :) takže keď mi neodpovedáte na otázku,čo mám dať miesto šikmej lavice,tak asi ostanem pri tom peck decku a budem dúfať,že to bude ok :D
diky aj tak chlapi
MIP

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 10:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To ti spis ten peckdeck ublizi nez ze bys z toho neco nabral. Nornalni bench muzes? Jednorucky? Floorpress? Sikmou lavici prece k nicemu nepotrebujes. Cvic to v powerracku a nezabije Te to
robinko

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 12:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MIP napsal:
To ti spis ten peckdeck ublizi nez ze bys z toho neco nabral. Nornalni bench muzes? Jednorucky? Floorpress? Sikmou lavici prece k nicemu nepotrebujes. Cvic to v powerracku a nezabije Te to

nemôžem cvičiť s činkami,lebo by na mňa mohla padnúť. bench robím na stroji. chcem ale ešte jeden cvik na objem ako náhradu rozpažiek alebo šikmej lavice. nič viac. blbé je,že v posilke powerrack nie je. ja som teraz na erasme a som obmedzený na posilku,ktorú ma univerzita. ináč tam je všetko okrem powerracku...a bežiacich pásov! tí španieli sú divní no.
MIP

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Všechny tyhle stroje pretezuji upony, ramena. A na objem to taky tolik nepřidá. Zkus ten floorpress, mas jako bench ale nezabije Te to když to neudrzis. nebo kliky na bradlech. Nic jinyho doporucenihodneho me teď nenapadá.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

robinko napsal:
MIP napsal:

nemôžem cvičiť s činkami,lebo by na mňa mohla padnúť. bench robím na stroji. chcem ale ešte jeden cvik na objem ako náhradu rozpažiek alebo šikmej lavice. nič viac. blbé je,že v posilke powerrack nie je. ja som teraz na erasme a som obmedzený na posilku,ktorú ma univerzita. ináč tam je všetko okrem powerracku...a bežiacich pásov! tí španieli sú divní no.

chlape, ty vubec nemyslis
tak predne si promysli jak se svaly zapojuji a dojde ti, ze tlakovy cvik nenahradis rozpazovacim
flat incline/decline zatezuji ramena a prsa v ruznem pomeru a tlaky hlavou nahoru jsou nejhorsi vuci ramenum
mas tri moznosti: bench hlavou dolu, bradla a floor press (pripadne uzky)
peddeck rozhodne ne

jenom pro zajimavost, jak vypada celkovy trening a celkovy jidelnicek?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 1:36 pm    Předmět: Re: Ako cvičiť objem,keď nemôžem používať činky Odpovědět s citátem

robinko napsal:
Ahoj,snáď nerobím blbsoť,keď zakladám novú tému. Asi po 7 rokoch som sa vrátil k posilovaniu. veľa veľa žerem,snažím sa cvičiť,papať gainerik,proťačik atd..avšak mám problémy s ramenami,na podzim by som mal ísť na operáciu. ortopéda som sa pýtal,či môžem posilovať (ortopéd sám veľká korba). povedal,že áno,ale neodporúča mi činky,lebo by mi náhodou rameno mohlo jebn...ť a činka by mi mohla ublížiť. Avšak ja chcem nabrať,preto moc neviem,ako mám nahradiť činky a cvičenie s vlastnou váhou (to mi nerobí dobre,fakt to bolí). Bench nahrádzam na stroji,to sa ešte dá. ale ako mám nahradiť ďalšiu obmenu benchu,keď chcem mať kozy...celkom ma to trápi. už som investoval peniaze do posilky,suplementov a rozhodol som sa posilovaniu venovať najbližšie 4 mesiace,preto chcem,aby to malo nejaký zmysel. nie že budem robiť 8 týždňov miesto rozpažiek peck-deck a potom zistím,že som ho mal robiť pri rysovaní...za každú radu budem vďačný.

Záleží co máš přesně s ramenenm. Mě by před i po operaci ramene PECK DECK zabil. Pokud máš před operací, nezhoršoval bych to co Ti mají operovat a na cvičení se dočasně vykašlal s tím, že snad po operaci budeš moct v omezené míře cvičit. To se týká cvičení celého vršku kromě břicha a pár cviků kde nepoužíváš ruce.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Ako cvičiť objem,keď nemôžem používať činky
Rychle na stránku:

Přejdi na: