Jak kombinovat fotbal a posilovaní?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak kombinovat fotbal a posilovaní?  Úvodní stránka -> Trénink -> Jak kombinovat fotbal a posilovaní?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
PMKB5

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
tak pokud se resi CNS, tak zvedani tezkych vah je pro fotbalistu taky chyba...

Psal jsem záměrně "relativně" těžkých - ne těžkých, ju? Pár setů po 2-3 opakování s 5 RM a 5 minut+ pauzou mezi sety ho nabudí, a ne odpálí. Bavíme se o in-season tréninku pro výkon.
sk

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A ja jsem tim mel na mysli ne to, ze ji ,,odpali,, ale ze ji zacne trenovat na neco jineho nez co potrebuje...a ze toho u fotbalu potrebuje hodne.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
PMKB5

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sk napsal:
A ja jsem tim mel na mysli ne to, ze ji ,,odpali,, ale ze ji zacne trenovat na neco jineho nez co potrebuje...a ze toho u fotbalu potrebuje hodne.

Stale nerozumím

- zvedáníi relativně tězkých vah je pro fotbalistu nutné
- cvičit Tabatu s činkama ne
madball

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 6:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Konečně má ta debata aspoň trochu rozumnější směr než na začátku.

A co třeba takhle.
Pro trénink fotbalu je potřeba šetřit nohy, protože ty jsou nejdůležitější pro vlastní fotbalovej trénink, což by znamenalo jednou týdně lehce lower body, jen na techniku třeba středa odpo. Po a pá trénink vrchu "normálně" a v so nějaký těžší lower body s ohledem na to, aby se v pondělí dal celkem normálně trénovat fotbal.
Předpokládám, že teď není sezóna a zápasy nejsou.
To, že naberu na vrchu bude znamenat, že budou mít i nohy větší zátěž při tréninku a samozřejmě se to následně o to víc na nich projeví.
Taky bych se zaměřil na nižší počty opakování s ohledem na to, že by měla být prioritou myofibrilární hypertrofie. Zapomněl bych na nějaký supersérie, shazovaný série a podobný tréninky, to přenech kulturistům.
Cvičil bych s rezervou, u noh s větší než u tréninku vrchu.
Zaměřil bych se na doplňování sachrů po fotbalových trénincích i během nich.
Bylo by taky dobrý vědět, kolik chceš přibrat při jaké výšce a z jaké váhy. Podle toho se dá odhadnout, jak moc je to reálný.
Při 185cm a 75kg by podle mě nějakých 5kg nemělo být větší problém například.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
PMKB5

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 10:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

...ne :-)
madball

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 10:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S ne KB a paleu souhlasím, co dál?
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
magion

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 11:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavně je hloupost prosazovat své metody tréninku, když absolutně nevím kde má člověk slabiny. Zda je silný, rychlý, mobilní, zda má dobrou anaerobní a aerobní kondici atd.. podle toho bych přizpůsobil tréninkovou rutinu a nedoporučoval mu obecné rady. Pokud je jeho jedinou prioritou hlavně nabrat svaly, čímž se mu samozrejmě zvýší i síla a výbušnost, pokud nenabere tuk. Tak bych mu doporučil tuhletu klasiku od známeho coache amerického fotbalu.
http://www.defrancostraining.com/articles/38-articles/60-westside-for-skinny-bastards-part1.html
Pouhý jeden lower body tréninkový den, jelikož dává pokouřit určo dostatečně nohám na trenálu. Za mě lehce modifikovatelný zabavný a vyvážený trénink, při kterém se dají očekávat moc pěkné přírustky na síle a svalech (osobní zkušenost).
PMKB5

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 11:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
S ne KB a paleu souhlasím, co dál?

Klidně s kettlebell, a klidně na paleu :)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po březen 02, 2015 11:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fotbal klidně na paleu? Dobrovolná sebevražda výkonnosti? Proč? :)
OK

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 12:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko: Chápu, že tě musí štvát doporučování palea, jelikož z tvých příspěvků je patrné, že máš v oblasti výživy nějaké vzdělání. Já si myslím, že v oblasti výživy existuje mnoho cest jak se dostat ke stejnému cíli. Kdysi jsem četl všechny možné knihy o výživě, jak ji správně časovat a kde co. Potom jsem narazil na knihy co doporučovali úplně jiné věci jako warrior diet, primal blueprint, atd.
Netuším co je lepší, ale sám jsem na primal stravě vydržel měsíc. Čekal jsem, že to bude peklo a ono kupodivu ne, většinou jsem ještě k tomu 16 hodin nejedl. Takže každý den začínal obědem. V té době jsem trénoval 2x denně a cítil jsem se skvěle. Dokonce jsem četl, že jsou lidé co na paleu běhají maraton. Kdo se potom v tom má vyznat :D
Hulkie

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 7:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

OK napsal:
eSko: Chápu, že tě musí štvát doporučování palea, jelikož z tvých příspěvků je patrné, že máš v oblasti výživy nějaké vzdělání. Já si myslím, že v oblasti výživy existuje mnoho cest jak se dostat ke stejnému cíli. Kdysi jsem četl všechny možné knihy o výživě, jak ji správně časovat a kde co. Potom jsem narazil na knihy co doporučovali úplně jiné věci jako warrior diet, primal blueprint, atd.
Netuším co je lepší, ale sám jsem na primal stravě vydržel měsíc. Čekal jsem, že to bude peklo a ono kupodivu ne, většinou jsem ještě k tomu 16 hodin nejedl. Takže každý den začínal obědem. V té době jsem trénoval 2x denně a cítil jsem se skvěle. Dokonce jsem četl, že jsou lidé co na paleu běhají maraton. Kdo se potom v tom má vyznat :D

Já to tuším velice dobře. Redukovat glykogenové zásoby před fotbalovým zápasem je naprostá
pičovina.
K autorovi tohoto topicu: dělej co tě živí a na posilování se vyser...
coder

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 7:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

me prijde zajimave ze hraci 1. ligy nechodi do posilovny v ramci treninku ja hral jen kraj a posilovnu sme obcas meli nasi muzi kteri hraji 3. ligu tam jsou pravidelne
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 8:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

OK napsal:

Pozor, PMKB5 to nedoporučoval, jen se zmínil, že "klidně". Já se tedy ptám proč "klidně", když vím z teoretického a praktického hlediska (sám jsem hrál fotbal a dost dlouho hokej), že je to výkonnostní sebevražda. Je pravda, že cest může existovat více, ale v tomhle případě se tato metafora nehodí, protože neřešíme tu člověka, co chodí jen do fitka a není závislý na svém výkonu. Zda dneska zvedne X kg a zítra zvedne třeba X - 5 kg, a když teda zvedne méně, tak mu to je jedno, protože chce jenom hezčí tělo. Ve fotbale nízké glykogenové zásoby sakra pocítíš, protožo to není maraton, kde jsi ve střední intenzitě a tělo je relativně dobře schopné pokrýt potřebu energie z MK a glukoneogenezií si vyrobit glukózu pro efektivní spalování MK. Jakmile ale přejdeš do aenerobní intenzity, tak s nízkými zásobami děj se vůle boží. To, že se budeš cítit třeba dobře co se týče trávení, budeš chodit dobře na WC, přes den se psychicky budeš cítit lépe a všechna další pozitiva (co lidé často na paleu zmiňují), bude určitě moc fajn, ale přijdeš na trénink nebo zápas a výkonově jsi dole. K čemu je všechno to ostatní, když si za měsíc chlapec půjde sednout na lavičku, protože hraje tužku?
Odporový trénink je jedna věc, u něj ať si jí lidé tak, jak jim to vyhovuje a jsou schopný si plnit cíle. Nicméně určité kolektivní sporty, to už je trochu jiná písnička. Vím o varských hokejistech v juniorské kategorii, co zkoušeli různé výživové postupy (někdy i na bázi palea), které se mnou záhy konzultovali, protože na ledě to prostě nebylo ono. Vždycky se vrátili k osvědčené klasice. Paleo je prostě v tomhle případě cesta do pekel.
PMKB5

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 9:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Klidně - stačí přidat na sacharidech.
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 10:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
tělo je relativně dobře schopné pokrýt potřebu energie z MK a glukoneogenezií si vyrobit glukózu pro efektivní spalování MK

Neviem sa zial dopatrat k clanku, ktory som cital pred nejakou dobou, kde autori rozoberali prave glukoneogenezu. Samozrejme, o tomto procese ako takom sa bavit nemusime, ale co mi utkvelo v pamäti je, ze telo ho vyuziva LEN v skutocne extremnych situaciach a LEN pri obrovskom nadbytku bielkovin v strave. Nemas k tomu nejaku informaciu z odbornych kruhov?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak kombinovat fotbal a posilovaní? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: