|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MrFreeman
|
Zaslal: út březen 03, 2015 4:39 pm Předmět: Americký fotbal, trénink. |
|
|
Ahoj, začal jsem hrát americký fotbal a proto by tomu rád uzpůsobil trénink.
Trénujeme zatím 2x týdně čt a ne, blíží se sezona takže se víc zaměřujeme na techniku.
Rád bych se zeptal Vás, zkušenejších, jaký trénink nebo cviky by jste mi doporučili, už tuším že základ bude tvořit BQ, SQ, DL.
Nějaké údaje o mě, výška 190 cm, váha +/-70kg. Mým cílem je zesílit, zrychlit a být celkově lepší na hřisti. Pozice kterou hraju vyžaduje rychlé změny směrů, rychlost. Budu rád za každé rady.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Pokedex
|
Zaslal: út březen 03, 2015 6:08 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
MrFreeman
|
Zaslal: út březen 03, 2015 6:15 pm Předmět: |
|
|
| Pokedex napsal: | | co ti doporucil trener ? |
V podstatě crossfitové WODy s vlastní váhou, to také děláme na trénincích.
|
|
| nahoru |
|
 |
CrazyLom

|
Zaslal: út březen 03, 2015 6:24 pm Předmět: |
|
|
co hraješ, db? za koho? :) _________________ Mám za přátele marnotratné muže
z nás každý rád svou hřivnu zakopá
my do svých vlasů vplétáme si růže
a po nás? Což! Ať přijde potopa!
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: út březen 03, 2015 6:57 pm Předmět: |
|
|
| MrFreeman napsal: | | Pokedex napsal: | | co ti doporucil trener ? |
V podstatě crossfitové WODy s vlastní váhou, to také děláme na trénincích. |
Nevím, jestli dělá dobře.
Já osobně doporučuji tobě i jemu knihu Easy strength od Dana Johna a Pavla Tsatsoulina.
|
|
| nahoru |
|
 |
MrFreeman
|
Zaslal: út březen 03, 2015 7:05 pm Předmět: |
|
|
Hraju WR za hellboys, Co a kde ty?
Díky, na ten program se podívám.
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: út březen 03, 2015 7:07 pm Předmět: |
|
|
Pardon za prispevok mimo temy... Fotbal a trenik, americky fotbal a trenink, basketbal a trenink, golf a trenink, hokej a trenink...co este pride?
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: út březen 03, 2015 7:11 pm Předmět: |
|
|
Podle mě je to dost smutné. Trenéři hokejistů, amerických fotbalistů, basketbalistů... by dávno měli vědět, jak na silovou přípravu v posilovně. Mrtvoly, tlaky, dřepy by pro sportovce dávno neměly být ničím novým. Jinak je váš trenér podvodník.
|
|
| nahoru |
|
 |
OK
|
Zaslal: út březen 03, 2015 7:16 pm Předmět: |
|
|
Z mé osobní zkušenosti vím, že trenéři různých sportů, jsou často dobří v daném sportu. Jsou třeba i dobrými trenéry v rámci té konkrétní specializace, ale o silovém tréninku nevědí nic.
Když jsem chodil na sportovní gympl, tak krom atletů, především vrhačů. Jsem neviděl žádného trenéra jiného sportu, co by dělal v posilovně se svými svěřenci něco smysluplného. Někteří to řeší tak, že na kondiční a silovou přípravu mají jiného trenéra.
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: út březen 03, 2015 7:17 pm Předmět: |
|
|
V teme fotbal a trenink dal "magion" suprovy odkaz. Som zvedavy, kolko ludi si precitalo dany clanok a zamyslelo sa nad obsahom...
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: út březen 03, 2015 7:22 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | | V teme fotbal a trenink dal "magion" suprovy odkaz. Som zvedavy, kolko ludi si precitalo dany clanok a zamyslelo sa nad obsahom... |
S DeFrancem problém nemám. Hrával americkej fotbal, trénoval a trénuje spoustu lidí a hlavně i pro am. fotbal, takže pokud se bude jednat o rady k tréninku am. fotbalu, tak za mě patří ke špičce. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: út březen 03, 2015 8:38 pm Předmět: |
|
|
Můžete někdo ten odkaz repostnout? Nemůžu to najít. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: út březen 03, 2015 8:51 pm Předmět: |
|
|
http://www.defrancostraining.com/articles/38-articles/60-westside-for-skinny-bastards-part1.html
Jsou i modifikace viz jeho page.
On je silový a kondiční trenér, než trenér am. fotbalu. Trénuje sportovce různých odvětví. Hlavním cílem je zvýšit fyzické atributy svěřenců a jde mu to skvěle. Připravuje převážně am. fotbalisty pro testy a drafty NFL combine, kde se točí obrovské prachy jen při snížení setin sekund u sprintu a par cm navíc u výskoku. Ty atleti jsou nadlidi. A daří se mu hezky snižovat jejich časy na 40 yardech, zvyšuje vertikální výskok a max. sílu a "funkční" hmotu. Což ve výsledku může znamenat pro atleta rozdíl v kontraktech několik milionů korun.
Jinak s vaším názorem na trenéry u nás souhlasím, ale pokud se podíváte jinde po světě. Tak sportovci mají povícero trenérů. Trenéra pro daný sport, tzv pro techniku. Trenéra pro silový a kondiční trénink. Nutričního atd atd. Takže nic neobvyklého. Samozřejmě by měl aspoň trenér znát základy fungování lidského těla. Což je občas na dost žalostné úrovni. S tím souhlasím. _________________ Go For Your Dream..
Naposledy upravil magion dne út březen 03, 2015 9:52 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Mike Priest

|
Zaslal: út březen 03, 2015 9:17 pm Předmět: |
|
|
Tak ono je to taky hodne o penezich,spousta treneru mladeze,at uz je to jakykoliv sport,za svoji praci mnohdy ani nejsou nijak placeni a delaji to ciste jako konicek.Takze je pochopitelny,ze investice casu a penez do sebevzdelavani v teto oblasti nebude velka.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: út březen 03, 2015 10:12 pm Předmět: |
|
|
| Mike Priest napsal: | | Tak ono je to taky hodne o penezich,spousta treneru mladeze,at uz je to jakykoliv sport,za svoji praci mnohdy ani nejsou nijak placeni a delaji to ciste jako konicek.Takze je pochopitelny,ze investice casu a penez do sebevzdelavani v teto oblasti nebude velka. |
Přesně tak, nelze srovnávat špičkový kluby v USA a nějaký kluby tady.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|