Jak kombinovat fotbal a posilovaní?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak kombinovat fotbal a posilovaní?  Úvodní stránka -> Trénink -> Jak kombinovat fotbal a posilovaní?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
AHOLA

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 11:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom.K. napsal:
Jen tak trochu mimo tema.. U nas mame fotbalistu profika,hraje nejakou ligu v nemecku a slusne se tim uzivi. Je to teda brankar,takze je to taky trochu jiny nez kdyby mel behat,ale trenuje normalne jak kulturista. Ma vyrezanejch cca 85-90 kg a po par treninkach s nama zatah lehce 220. Neni fotbalista jako fotbalista. :-)

No a co tam nemate? Uz si pisal o mladych pasikoch co po dvoch rokoch drepuju pol zemegule, supervietnamcoch, teraz profi futbalista silny ako zeriav. Slusne obludarium, "zřejmě slušnej oddíl"
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
Klidně - stačí přidat na sacharidech.

Nojo, ale je to potom pořád paleo, a není to už normální strava?
Podstatou palea je právě restrikce sacharidů, kde skoro půlka má být z ovoce a zeleniny.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

EpsteinBarr napsal:
eSko napsal:
tělo je relativně dobře schopné pokrýt potřebu energie z MK a glukoneogenezií si vyrobit glukózu pro efektivní spalování MK

Neviem sa zial dopatrat k clanku, ktory som cital pred nejakou dobou, kde autori rozoberali prave glukoneogenezu. Samozrejme, o tomto procese ako takom sa bavit nemusime, ale co mi utkvelo v pamäti je, ze telo ho vyuziva LEN v skutocne extremnych situaciach a LEN pri obrovskom nadbytku bielkovin v strave. Nemas k tomu nejaku informaciu z odbornych kruhov?

To jsem řešil na sportovce s dr. Kumstátem, co se sportovní výživou zabývá nějaký ten pátek a dle odborných pramenů začíná glukoneogeneze při intenzivním výkonu probíhat již cca po půl hodině. Samozřejmě není to tak markantní, ale tělo se pochopitelně snaží takticky ušetřit co nejvíce glykogenu, takže začíná využívat již BCAA, glutamin, kys. aparagovou, alanin atd. Něco jiného je nezátěžová fyziologie využívání AK ke glukoneogenezi.
Pokud k tomu něco najdu, pošlu do PM.
PMKB5

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Podstatou palea je právě restrikce sacharidů, kde skoro půlka má být z ovoce a zeleniny.

Ne nutně - podstatou Palea, Primal atd. je zbavení se Fastfood srágor, obilovin, luštěnin, umělohmotných tuků. Peciválovi stačí sacharidy ze zeleniny, profi sportovec na nich musí samozřejmě přidat - ale nebude to pizza nebo rohlík - tzv. "normální strava."
madball

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To zdaleka neplatí jen pro profi sportovce, ale i pro spoustu amatérů.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Hulkie

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
EpsteinBarr napsal:
eSko napsal:
tělo je relativně dobře schopné pokrýt potřebu energie z MK a glukoneogenezií si vyrobit glukózu pro efektivní spalování MK

Neviem sa zial dopatrat k clanku, ktory som cital pred nejakou dobou, kde autori rozoberali prave glukoneogenezu. Samozrejme, o tomto procese ako takom sa bavit nemusime, ale co mi utkvelo v pamäti je, ze telo ho vyuziva LEN v skutocne extremnych situaciach a LEN pri obrovskom nadbytku bielkovin v strave. Nemas k tomu nejaku informaciu z odbornych kruhov?

To jsem řešil na sportovce s dr. Kumstátem, co se sportovní výživou zabývá nějaký ten pátek a dle odborných pramenů začíná glukoneogeneze při intenzivním výkonu probíhat již cca po půl hodině. Samozřejmě není to tak markantní, ale tělo se pochopitelně snaží takticky ušetřit co nejvíce glykogenu, takže začíná využívat již BCAA, glutamin, kys. aparagovou, alanin atd. Něco jiného je nezátěžová fyziologie využívání AK ke glukoneogenezi.

To je čistá teorie. V praxi to moc nefunguje. Při obyčejném lyžování jsem byl za pár hodin v silné ketóze, mžitky před očima, nepomohlo nic než sacharidy. Takové běhání na bílkoviny po hřišti moc fungovat nebude.
Nicméně, tělo se na to dokáže docela vytrénovat. Třeba mezi eskymáky je ta schopnost podstatně lepší než u běžné populace.
Hulkie

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PMKB5 napsal:
Maerlyn0 napsal:

Ne nutně - podstatou Palea, Primal atd. je zbavení se Fastfood srágor, obilovin, luštěnin, umělohmotných tuků. Peciválovi stačí sacharidy ze zeleniny, profi sportovec na nich musí samozřejmě přidat - ale nebude to pizza nebo rohlík - tzv. "normální strava."

A co to teda bude? Rejže? Těstoviny ne, bílé brambory ne, zůstávají předražené batáty a rejže...
Rejži pračlověk určitě nežral..
PMKB5

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 8:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
A co to teda bude? Rejže? Těstoviny ne, bílé brambory ne, zůstávají předražené batáty a rejže...
Rejži pračlověk určitě nežral..

No a? Pračlověk žral COKOLIV - žížaly, brouky, nemluvňata nepřátelského kmene. Je-li tohle tvůj způsob uvažování o Paleo/Primal/říkejtomujakchceš, tak to bude těžký... O to přeci nejde.
magion

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen bych chtěl vyřídit Eskovi, hulkiemu a dalším co bojují se svým egem a rádí se navážejí a slovíčkaří. Opravdu nechápu proč neuznáte, že Pavel doporučuje správnou věc, a nikomu zde nenutil čisté paleo. Trochu jste nepochopili význam těchto stravovacích odvětví. Jen doporučuje ideální dietní směr, což je omezení průmyslově zpracovaných potravin, rafinovaného cukru a chemických koktejlů v prospěch syrové stravy (zelenina, ovoce, maso, ořechy). Dokonce i sám doporučuje sportovcům při zvýšené zátěži sacharidy v podobě brambor a rýže. To vše jsou užitečné rady, takže chlapi, mě spíš přijde, že máte problem samy se sebou.
Hulkie

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
Jen bych chtěl vyřídit Eskovi, hulkiemu a dalším co bojují se svým egem a rádí se navážejí a slovíčkaří. Opravdu nechápu proč neuznáte, že Pavel doporučuje správnou věc, a nikomu zde nenutil čisté paleo. Trochu jste nepochopili význam těchto stravovacích odvětví. Jen doporučuje ideální dietní směr, což je omezení průmyslově zpracovaných potravin, rafinovaného cukru a chemických koktejlů v prospěch syrové stravy (zelenina, ovoce, maso, ořechy). Dokonce i sám doporučuje sportovcům při zvýšené zátěži sacharidy v podobě brambor a rýže. To vše jsou užitečné rady, takže chlapi, mě spíš přijde, že máte problem samy se sebou.

Takhle jsem ale žral dávno před tím, než bylo nějaké paleo. V krámě jsem kupoval suroviny, ne výrobky (s výjimkou mléčných). A ze surovin jsem vařil.
A teď pozor. Naposledy jsem narazil na to, že PKMB5 doporučoval "WHOLE30" tak jsem si nalistoval, oč vlastně jde, a to už je teda unikátní snůška sraček...

citace:
Důležitější je to, co NEJÍST během programu Whole30. Vynechání všech těchto potravin a nápojů vám pomůže získat zpět zdravý metabolismus, eliminovat záněty v těle a zjistit, do jaké míry tato jídla opravdu ovlivňují vaše zdraví, kondici a kvalitu života.

Nejezte přidaný cukr jakéhokoli druhu, přírodní nebo umělý. Žádný javorový sirup, med, nektar z agáve, Splenda, Equal, Nutrasweet, xylitol, stévie atd. Čtěte etikety, protože výrobci pašují cukr i do produktů, ve kterých byste je naprosto nečekali.
Nekonzumujte alkohol v žádné formě, ani při vaření. (A netřeba zdůrazňovat, že tabákové výrobky jakéhokoli druhu také nejsou přípustné.)
Nejezte obilniny. To zahrnuje (ale není omezeno na) pšenici, žito, ječmen, oves, kukuřici, rýži, proso, bulgur, čirok, amarant, pohanku, namáčené obilí a všechny ty bezlepkové pseudoobilniny, jako je quinoa. Ano, kukuřice je z botanického hledika obilnina! Zahrnuje to také všechny formy, v nichž se pšenice, kukuřice a rýže přidávají do potravin, tj. otruby, klíčky, škrob atd. Žádné pečivo, sladké či slané. Žádné těstoviny, mouka, lívance, koblížky, rohlíčky, snídaňové cereálie, ovesné kaše. Pryč s obilím z našeho talíře!
Nejezte luštěniny. To zahrnuje fazole (černé, červené, modré, bílé, vlašské, lima, fava atd.), hrách, cizrnu, čočku a arašídy. I arašídové máslo. Zahrnuje to také všechny formy sóji – sojovou omáčku, miso, tofu, tempeh, edaman a všechny způsoby použití sóji v jídle (jako lecitin).
Nejezte mléčné výrobky. To zahrnuje kravské, kozí i ovčí mléko, výrobky jako smetanu, sýr (tvrdý i měkký), kefír, jogurt (i řecký) a zakysanou smetanu… s výjimkou přepuštěného másla a ghee. (Detaily viz níže.)
Nekonzumujte karagenan, MSG ani sulfity. Pokud se jakákoli z těchto přísad objeví v jakékoli formě na etiketě zpracované potraviny nebo nápoje, je ve Whole30 zakázána.
Nejezte bílé brambory. Na tomto pravidle netřeba úplně striktně trvat, ale pokud se snažíme změnit své návyky a zlepšit hormonální dopad naší stravy, je nejlepší vynechat bílé, červené, fialové, yukonské zlaté a podlouhlé brambory úplně.
PMKB5

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 9:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:

Mám stejný pocit, ale nešť :-) díky.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 11:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
eSko napsal:
EpsteinBarr napsal:
eSko napsal:

To je čistá teorie. V praxi to moc nefunguje. Při obyčejném lyžování jsem byl za pár hodin v silné ketóze, mžitky před očima, nepomohlo nic než sacharidy. Takové běhání na bílkoviny po hřišti moc fungovat nebude.
Nicméně, tělo se na to dokáže docela vytrénovat. Třeba mezi eskymáky je ta schopnost podstatně lepší než u běžné populace.

Ano, právě proto jsem to zmiňoval, že na bílkovinné stravě se v tomto typu sportu fakt výkon neuživí, protože glukoneogeneze není tak rychlý metabolický proces, aby pokryl potřebu glukózy pro intenzivnější úseky zápasů a tréninků. Jinak do toho může klidně spadat i tvé obyčejné lyžování, které nemusí být vůbec obyčejné (pokud zrovna nejezdíš stylem "napřímen z vršku až dolů a dole už nějak zastavím"), proto ty mžitky atd. To jsem ale již nepřímo psal, viz odpověď Epsteinovi.

magion: Já se tu snažím normálně diskutovat, proč považuji paleo za nevhodný způsob stravování pro fotbalistu a argumentuju to teorií a praxí, nic víc. Navíc to, že nikomu paleo "necpal", jak píšeš, to jsem já sám dokonce uvedl v jednom příspěvku, že ho doopravdy nikomu sám od sebe nedoporučil, jen se o něm zmínil, že "klidně" a tak se snažím zjistit a vyslechnout jeho argumenty, proč klidně. Normální debata. Takže promiň magione, ale teď mi trochu křivdíš. Připadá mi, že jsi vynechal pár listů tohoto tématu, protože Ti některé příspěvky očividně utekly.
(Jinak magu, můžete si, prosím, už ujasnit, o jakém stravování teda píšete? Jeden se tu zmiňuje o paleu, pak to změní na to, že má přidat na sacharidech, pak teda, že se rýže vlastně nevylučuje... no a pak tu nakonec ty sám skoro popíšeš zásady racionálního stravování s tím, že to vlastně celou dobu Pavel měl na mysli. :) Tuhle "schízu" u Vás, alternativců, pozoruju už delší dobu a čím dál tím víc se ujišťuji v tom, že ani Vy sami nevíte, jak to vlastně jíte nebo vůbec máte jíst. Pak se má s vámi člověk normálně bavit na téma výživa sportovce, když nemáte zameteno před svým vlastním prahem.)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2015 11:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

Ano, právě proto jsem to zmiňoval, že na bílkovinné stravě se v tomto typu sportu fakt výkon neuživí, protože glukoneogeneze není tak rychlý metabolický proces, aby pokryl potřebu glukózy pro intenzivnější úseky zápasů a tréninků. Jinak do toho může klidně spadat i tvé obyčejné lyžování, které nemusí být vůbec obyčejné (pokud zrovna nejezdíš stylem "napřímen z vršku až dolů a dole už nějak zastavím"), proto ty mžitky atd. To jsem ale již nepřímo psal, viz odpověď Epsteinovi.

magion: Já se tu snažím normálně diskutovat, proč považuji paleo za nevhodný způsob stravování pro fotbalistu a argumentuju to teorií a praxí, nic víc. Navíc to, že nikomu paleo "necpal", jak píšeš, to jsem já sám dokonce uvedl v jednom příspěvku, že ho doopravdy nikomu sám od sebe nedoporučil, jen se o něm zmínil, že "klidně" a tak se snažím zjistit a vyslechnout jeho argumenty, proč klidně. Normální debata. Takže promiň magione, ale teď mi trochu křivdíš. Připadá mi, že jsi vynechal pár listů tohoto tématu, protože Ti některé příspěvky očividně utekly.
(Jinak magu, můžete si, prosím, už ujasnit, o jakém stravování teda píšete? Jeden se tu zmiňuje o paleu, pak to změní na to, že má přidat na sacharidech, pak teda, že se rýže vlastně nevylučuje... no a pak tu nakonec ty sám skoro popíšeš zásady racionálního stravování s tím, že to vlastně celou dobu Pavel měl na mysli. :) Tuhle "schízu" u Vás, alternativců, pozoruju už delší dobu a čím dál tím víc se ujišťuji v tom, že ani Vy sami nevíte, jak to vlastně jíte nebo vůbec máte jíst. Pak se má s vámi člověk normálně bavit na téma výživa sportovce, když nemáte zameteno před svým vlastním prahem.)

Přesně tohle mi taky vadí.
magion

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2015 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mezi zapřisáhlé paleo vyznavače nepatřím eSko :)
Už jsme se několikrát spolu bavili, že neexistuje jediný správný výživový styl pro všechny a shodli se na tom. Já se jen zastal Pavla, že on tady nikomu nedoporučuje žer jen maso a nic než maso. Tyhlety směry maj jedno společné a to je ta hlavní podstata, více syrového jídla, méně zpracovaného. Minimalizace sacharidů v prospěch tuků pro neaktivní část lidí. To dav liví a přehršle zavádějících informací ztoho vytvořila jakéhosi démona kde musíš vše striktně dodržovat. A že sportovci nemůžou zdlábnout misku rýže. Ale o tom to není. Podstatou je zdravý životní styl a pokrytí nutričních potřeb.

Btw: s mým výdajem energie a metabolismem jedu high carb mimochodem :)
Hulkie

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2015 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
Já se jen zastal Pavla, že on tady nikomu nedoporučuje žer jen maso a nic než maso.

PMKB5 napsal:
Málokdo věří tomu, že řešení je o mnoho jednodušší, než se zdá: maso+zelenina, tlak+tah s nějakým železem, hodně chození, občas sprint, dostatek spánku. Vše.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak kombinovat fotbal a posilovaní? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: