Zdravím, chtěl bych Vás požádat o zhodnocení mého začátku - jídelníčku. Ještě bych chtěl dodat že je mi 20 let, 185 cm, ektomorf a váha +- 72kg ( za poslední roky jsem nabral krapet tuku na břichu - trošku jsem to přeháněl u PC ).
Na takový začátek začínám každý den svižněji chodit 7-10km (na běh je mi ještě zima), plavání a takové to lehké posilování s činkama doma - na nějaké větší posilování se chystám až budou finance ( květen - červen). Ale to nejdůležitější - jídelníček
Jen tak jsem si spočítal dosavadní jídelníček a nějak jsem vydedukoval že to byla hlavní příčina problémů s plícemi a všeobecně se vším.
Přesněji to bylo Energie - bílkoviny -
sacharidy - tuky ( 6500kJ - 90g - 160g - 30g )
Ale zpátky k věci - jídelníček který bych chtěl praktikovat další 2-3 měsíce. Je sestavený spíše s ohledem na cenu a vychází mi:
Energie - bílkoviny -
sacharidy - tuky ( 13 000kJ - 130g - 450g - 80g )
snídaně : 150g vloček + 200ml mléka
svačina : pečivo s arašídovám máslem
oběd : 120g rýže + 125g vepřové kýty ( pokud bude kuřecí v akci tak to budu střídat)
svačina : pečivo s domácí "lučinou"
Večeře : To samé co na oběd
Svačina : "domácí sušenky" - ovesné vločky, ořechy....
A to vše mě vychází na +-2000 / měsíc což je naprosto žužo (kor když teď moc není práce)
Jen bych chtěl znát názor jestli to je takhle mohu nechat - samozřejmě že ještě k tomu je nějaký to ovoce a k obědu/večeři zeleninová směs (brokolice - květák)
Jen nevím jestli těch 13 000kJ není moc.
P.S co způsobuje že často ráno mnou okamžitě "projdou" vločky zatímco když si je dám přes den tak vše OK - přitom je dělám stejně - smíchám teplé mléko,kakao a vločky?