Koupání ve studené vodě by mělo být zakázané pod trestem smrti.
Loni jsem zkoušel dávat týden ledové sprchy a byl jsem z toho 14 dní nemocný
Hele mě do toho uvrtal v Itálii Davit "Iron Tamer" Whitley. Ukázal mi video tohodle pána:
Tak jsem si toho hodně načetl, pustil se do toho, krok po kroku, a jsem nadšený - tesťák, síla, regenerace, a vůbec ten pocit celkově. Celou zimu jsem poctivě chodil ráno do gymu jen v kraťasech, tričku a lehčí mikině. Všichni oldtimers typu Sandow, Inch, Saxon, Hackenschmidt na studenou vodu přísahali, něco na tom bude. Za mě jednoznačně jeden z top "objevů" (jsem holt pomalejší, spousta samozřejmých věcí mi dojde až se zpožděním x let)
Tady máš program, krok po kroku - doporučuji se ale do toho pustit v létě:
Otužování studenou vodou: Metoda Eugena Sandow (+ intro program ke stažení)
PMKB5: díky, tohle vypadá dobře, už je mi jasný kde se stala loni chyba
začal jsem v zimě a sprchoval jsem se stylem, že jsem vlezl do sprcháče, pustil uplně ledovou vodu a asi minutu vřískal jak pavián...po týdnu přišlo KO a fobie ze studený vody
_________________ Nevěřte lidem, co nejí celá vajíčka a nepijí alkohol.
PMKB5: díky, tohle vypadá dobře, už je mi jasný kde se stala loni chyba
začal jsem v zimě a sprchoval jsem se stylem, že jsem vlezl do sprcháče, pustil uplně ledovou vodu a asi minutu vřískal jak pavián...po týdnu přišlo KO a fobie ze studený vody
Hahaha, to nebyl dobrý nápad. Mě osobně pomohl přesně ten postup v .pdf, co je v odkazu ke stažení, plus koncentrace a uvolnění a dech. Díky mému zázemí v bojových uměních to bylo jednoduché aplikovat, po cca. 10.15 sekundách se teplotní šok a třesení úplně vypne, a je to nejen pohoda, ale velmi, velmi příjemné. Vyzkoušej, poreferuj, uvidíš, že už pak nebudeš chtít jinak :-)
- Resety, s důrazem na krk a různé verze pohupování
- Zercher dřep 5x5 @ 75 kg. Těžkne, ale furt to jde.
- odpo bude ještě intenzivní Power Stretching, s důrazem na provaz
Poznámka: Ze Zercher dřepu mám nejvíce namožené břicho, prsa, bicepsy, křídla, z Bench Pressu nohy, zadek, břicho... že by tohle byl ten horní/dolní split, o kterém pořád čtu? :-)
Lehký trénink, pilování techniky, na pohodu.
Byla jsem docela ráda, že jako jediná chodím na trénink včas, protože později skoro nebylo kde tahat, což je v lifterně, kde jsou 3 místa na tahy, docela s podivem :-)
_________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
- Resety (s důrazem na flexory kyčlí, ramena, varianty mostů, lezení)
- Bench Press 5x5 @ 70 kg
Odpo bude lehká mobilita a strečink, MMA a Practical Hung Kyun.
Jinak jsem dnes dostal echo, že na oficiálních StrongFirst.com stránkách budu mít brzy svůj první článek - o silové/kondiční přípravě Viktora Pešty, paráda, těším se.
Oproti stejnému tréninku v minulém týdnu plus dvě komba , takže spokojenost. Myslím, že se to už definitivně překlopilo - jsou pro mě těžší pressy než dřepy a je jedno, jaké je pořadí cviků. Není to žádná tragedie, ale třetí press, zvlášt v druhé polovině dvacetiminutovky, je prostě těžký.
Dneska volno, takže jen válec, strečink, mobilita a resety.
Musím říct, že mě nenapadá žádný slušný slovo, kterým by se dal popsat ten dnešní voser v práci...a lifterna a motání se kolem chlapců s železem zapůsobilo jako dokonalá terapie. Je mi fajn, pohoda a zítra se těším na svůj trénink.
Morčata na útěku není teda úplně meditační hudba, ale fungovalo to :-D
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru