|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
MMartin2
|
Zaslal: po březen 16, 2015 6:13 pm Předmět: Pauza od cviceni |
|
|
Zdravim, mel sem ted asi mesic nebo mesic a pul pauzu od cviceni, jinak sem cvicil 2 roky aktivne, jeste pred 3 mesicema jsem vazil 76kg, zrovna kdyzs jsem dobral protein,gainer, a kreatin, a ted jak jsem mel tu pauzu mesic a pul, tak jsem stoupl na vahu a co jsem videl? Misto 76kg jen 71-72kg, necekal jsem ze az takle muze moje vaha klesnout, jsem ten typ cloveka co je rad za kazde kilo navic, takze docela zamrzi videt zas vahu dole, jen otazka, bude zas tezke to nabrat zpatky? Nebo to naberu brzo zpatky? Jelikoz sem ten typ cloveka co musi fakt hodne jist a drit aby sem vubec nejake to kilo pribral, tak se ptam.... Diky za odpovedi :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po březen 16, 2015 6:14 pm Předmět: |
|
|
Bude to brzy zpátky, neboj:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
MMartin2
|
Zaslal: po duben 13, 2015 2:56 pm Předmět: Hmm |
|
|
| Deadlift napsal: | | Bude to brzy zpátky, neboj:o) |
Diky za info, ale moc se mi to nelibi, ted moc nemam cas, tak cvicim asi tak 1x za 2 tydny, ale moje vaha jde stejne hodne rapidne dolu, puvodnich 76kg kdyz jsem cvicil furt, a ted jsem jeste do toho nemocnej, a uz nemam 72kg jak sem psal predtim, ted jak sem nemocnej, tak sem se zvazil a mam 70kg, zas o 2kg min... to me moc nemotivuje kdyz vim ze sem se fakt znazil, a bylo to tezky nabrat na tech 76kg, takze otazka, kdyz zacnu zas aktivne cvicit, a jist, za jak dlouho se dostanu na svoji vahu? Momentalne 70kg, a mel sem 76kg, zhubl sem to cca za 2-3 mesice co sem moc necvicil.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: po duben 13, 2015 4:02 pm Předmět: |
|
|
To ti nikdo nerekne, ale cim driv zacnes trenovat a spravne jist a min budes spekulovat nad tim za jak dlouho kolik naberes, tim driv to budes mit zpet. A cvicit 1x za 14 dni je opravdu malo :-)
Z osobni zkusennosti vim, ze po pauze se vaha vrati zpatky velmi rychle, rychleji nez bys cekal, jen to chce opravdu zacit a nepoddat se te pocatecni demotivaci, ta za par treninku zmizi sama. . _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: po duben 13, 2015 4:11 pm Předmět: |
|
|
1x za 14 dní, mno... Měli jsme na toto téma článek, doplnil jsem pak o info ohledně frekvence, kopíruju níže:
V úterý a březnu
Ha ha ha, další prosím!
Trénink 1x týdně
Čůrání do oceánu. Upřímně, nemá to smysl. Čistíš si zuby 1x denně? Očekávej pekelné namožení a nulové zlepšení.
Trénink 2x týdně
Vhodné pro začátečníky anebo velmi zaneprázdněné osoby (které si namlouvají, že hospoda a další díl oblíbeného seriálu jsou důležitější). Chodíš-li do gymu cvičit 2x týdně, domácí úkol je pro tebe povinnost.
Příklad tréninkových dní: PO – ČT; nebo ÚT-PÁ; nebo PO-ST; nebo ÚT-ČT
Příklad full body: A-A (jak jinak)
Příklad splitu: A-B (každopádně ve frekvenci 2x týdně split nedoporučujeme)
Trénink 3x týdně
Léty ověřená, blbuvzdorná metoda, základ mnoha programů – dovoluje rozumný split jakož i model lehký-střední-těžký trénink. Příklady programů? Náš KB5 Intro Kit či KB5 Minimum, řada programů s vekou činkou. Vynikající též kupř. na programy pro hypertrofii typu Kettlebell Muscle. Odpočinkové dny – viz níže.
Příklad tréninkových dní: PO-ST-PÁ; PO-ST-SO
Příklad full body: A-A-A (jak jinak)
Příklad splitu: A – B- A (další týden B – A – B); nebo A – B – C
Trénink 4x týdně
Spolu s variantou 3x týdně jedna z nejlepších – viz kupř. Wendlerův 5/3/1 program,
Příklad tréninkových dní: PO-ÚT-ČT-PÁ (podle prof. Vorobjeva lepší než PO-ÚT-PÁ-SO)
Příklad splitu: A – B- A – B, anebo A – B – C – D
Trénink 5x týdně
Už slyším – „přetrénování“! Ne nutně, přijde na daný program. Silové (ne bodybuilderské!) cvičební programy typu GTG (Grease the Groove), OLAD („One Lift a Day“, jeden lift každý den), PTTP (Power to the People), 40-ti denní program a vůbec Easy Strength typ programů.
Pokaždé na 100%? Omyl – nikdy ne do selhání, většinou v intenzitě 40%-80%, s variabilní intenzitou, klidná síla s občasným „skoromax“.
Příklad tréninkových dní: PO-ÚT-ST-ČT-PÁ (OLAD)
Příklad tréninků: A – A – A – A – A (Easy Strength, PTTP atd.)
Znamená to, že A – A – A – A – A znamená 5 identických tréninků za sebou? Samozřejmě, že ne. „Stejně, ale jinak“ – stejné cviky, ale různé váhy, různé počty opakování apod.
Program typu ETK – ROP (Enter the Kettlebell – Rite of Passage, jeden z nejlepších!) jsou de facto 3x týdně (lehký, střední těžký), plus 2x týdně lehčí, variabilní trénink.
Více než 5x týdně
5x a více týdně znamená v případě standardních programů, natož megakrutocrosshardcore „programů“ nejrychlejší cestu k přetrénování, vyhoření a zranění. Nedoporučuje se. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: po duben 13, 2015 6:14 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | 1x za 14 dní, mno... Měli jsme na toto téma článek, doplnil jsem pak o info ohledně frekvence, kopíruju níže:
...
|
Allah akbar.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po duben 13, 2015 6:36 pm Předmět: |
|
|
Ufff...to jsou samy programy a kity.... jeste by mohl ttby pridat nejaky technologie a bude to kompletni _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: po duben 13, 2015 6:44 pm Předmět: |
|
|
velka cinka, jednorucky.. zadnej ketlebel nepotrebujes
souhlasim ale s tim ze cvicit 1x za 2 tydny je useless
pokud fakt nemuzes cvicit vickrat, tak se na to bud vyser a zkus jinej "sport" nebo zacni cvicit i doma, alespon s bw... ale vysledky proste oslnivy nebudou, nebudeme si nic nalhavat _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po duben 13, 2015 6:45 pm Předmět: |
|
|
Pavle, kdybys nesral lidi včetně mě tím jak všude tlačíš svůj business a koule, tak jsi prostě chytrý chlap, to se nedá upřít. Pro příště méně reklamy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Rainier

|
Zaslal: po duben 13, 2015 7:35 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: |
5x a více týdně znamená v případě standardních programů, natož megakrutocrosshardcore „programů“ nejrychlejší cestu k přetrénování, vyhoření a zranění. Nedoporučuje se. |
Podle mě záleží na druhu aktivity a cílů jedince. Už asi 3 měsíce držím:
pondělí: mma (síla + aerobní aktivita - ne vždy ve stejném poměru)
üterý: kruhový trénink (vysoká aerobní aktivita, hodně opakování s malou zátěží)
středa: před tréninkem 30 minut běh + mma
čtvrtek: kruhový trénink
pátek: posilovna (prsa + biceps)
sobota: ráno nalačno 10km běh, odpoledne posilovna (záda + triceps)
neděle posilovna (nohy + ramena)
Je pravda, že pondělní mma trenink je o velkym zahříhání a protahování nohou, ale jinak oukej. Takže podle mě trénink 5 a více týdně ano, ale né jít 5x po sobě dělat sílu do posilovny a pak se divit že to neroste...
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: po duben 13, 2015 7:45 pm Předmět: |
|
|
i to se da, ale ne stylem jdu tam a odcvicim co me napadne.. i 5-6x tydne se da cvicit s vysledkama, rozumne, naturalne _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
člověk

|
Zaslal: po duben 13, 2015 7:59 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: |
Více než 5x týdně
5x a více týdně znamená v případě standardních programů, natož megakrutocrosshardcore „programů“ nejrychlejší cestu k přetrénování, vyhoření a zranění. Nedoporučuje se. |
Dobře, tak teď budu oponovat...
Vím, že to asi není pro každého, nicméně já teď trénuji od začátku roku stylem X + 1 ... to znamená, že trénuji dokud to jde a volno dám jen když to je nutné (většinou když mi do toho prostě něco skočí).
Nedávno padnul osobák 23 dní tréninku v řadě + 1 den volna :o)
Trénuji kulturistické tréninky - klidně 8 cviků na velké partie (i 50 sérii na velkou partii), shazovačky, supersérie etc. tréninky jsou poměrně dlouhé - minimálně 1.5h , nohy jedu klidně 2.5h :o)
Co tím chci říct? jedu takhle už přes 3 měsíce a ještě do konce května takhle cvičit budu. Trénuju tak jak mě to baví, výsledky, které očekávám to přináší, nejsem přetrénovaný
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: po duben 13, 2015 8:58 pm Předmět: |
|
|
| člověk napsal: | | PMKB5 napsal: |
Více než 5x týdně
Dobře, tak teď budu oponovat...
Vím, že to asi není pro každého, nicméně já teď trénuji od začátku roku stylem X + 1 ... to znamená, že trénuji dokud to jde a volno dám jen když to je nutné (většinou když mi do toho prostě něco skočí).
Nedávno padnul osobák 23 dní tréninku v řadě + 1 den volna :o)
Trénuji kulturistické tréninky - klidně 8 cviků na velké partie (i 50 sérii na velkou partii), shazovačky, supersérie etc. tréninky jsou poměrně dlouhé - minimálně 1.5h , nohy jedu klidně 2.5h :o)
Co tím chci říct? jedu takhle už přes 3 měsíce a ještě do konce května takhle cvičit budu. Trénuju tak jak mě to baví, výsledky, které očekávám to přináší, nejsem přetrénovaný |
Tak ty jsi trochu jinak geneticky obdarován, než většina zbytku populace Nicméně souhlasím, že 5x týdně se trénovat dá, když je to rozumný a přetrénování fakt nehrozí, většina lidí se k tomu ani nepřiblíží.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: po duben 13, 2015 9:05 pm Předmět: |
|
|
Osobně velmi dobře znám jednu osobu, která má genetiku, že může chodit 10 dnů v řadě dvoufáz 2h ráno + večer a při větším příjmu jídla s tím nemá absolutně žádný problém, a ještě si dá nějaké osobáky.
(Je to přesně ten typ člověka [ btw nechápu proč máš nick člověk, když ty mezi nás zdechlinky zrovna 2x nepatříš ale beru to  ] )
Horší je to u nás ektomorfů, i když sem taky trénoval jednu dobu 5x týdně a šlo to celkem dobře.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|