Potréningový nápoj?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Potréningový nápoj?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Potréningový nápoj?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vilakus

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 1:34 am    Předmět: Potréningový nápoj? Odpovědět s citátem

Chodím cvičit v PO a ČT od 12:00 do 13:00 a oběd mám pak ve 13:50. Možná si řeknete, že je to divný čas, ale u mě to jinak ani nejde. Na konci tréningu už pociťuji menší hlad, ale jelikož si ihned po tréningu dám sacharidový koktejl, cítím se fajn. Jelikož mám ve stravě málo bílkovin, budu dokupovat protein, který budu užívat hlavně ráno a večer. Zvažuji ale, že bych ho vzal i po tréningu. Objem už nějaký mám a hodilo by se mi teď více svalů vybudovat a zbavit se tuků. Proteinonový kokteil se ale pije po tréningu v rozmezí 45-60 minut, se domnívám (ve fitku někteří borci exují protein ihned o tréningu, což asi správné není). Jenže já si nedat po tréningu gainer, tak tělu nedodám živiny a odněkud si je vezme samo (když se u mě začíná dostavovat pocit hladu). Navíc oběd mám až za 50 minut po tréningu. Na sachariďák po tréningu jsem si už hodně dobře zvykl, takže to nahrazovat nějakou pevnou stravou, abych to vydržel do oběda se mi vůbec nechce.

Otázka: Ihned po tréningu bych si dal sacharidák, za 45 minut protein - ten bych popíjel asi 15 minut a pak bych si dal oběd. Říkám si ale jestli to není blbost? Zda ten oběd pak už není zbytečně navíc. Ale vynechat oběd je taky blbost.

Jestli to říkám správně, tak gainer po tréningu doplňuje chybějící látky. Takže jednoduše řečeno drží tuky i svalovou hmotu. Zatímco protein drží jen svalovou hmotu a odbourává tuk. Takže kdybych si vzal sachariďák a pak protein, tak by to bylo jak? :)

Prostě vůbec nevím co s tím, díky za každou radu.

P.S. Považuji se stále za začátečníka a tak mám slabý přehled
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 3:55 am    Předmět: Re: Potréningový nápoj? Odpovědět s citátem

Vilakus napsal:

P.S. Považuji se stále za začátečníka a tak mám slabý přehled

tak proc nehledas?
treba tohle: http://kulturistika.ronnie.cz/c-7511-potreninkovy-napoj.html
Draper

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 4:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Jestli to říkám správně, tak gainer po tréningu doplňuje chybějící látky. Takže jednoduše řečeno drží tuky i svalovou hmotu. Zatímco protein drží jen svalovou hmotu a odbourává tuk. Takže kdybych si vzal sachariďák a pak protein, tak by to bylo jak? :)

To je krasna , i kdyz trochu najivni teorie. Asi v tom vidis vic nez proetein a gainer opravdu jsou. Osobne bych gainer vubec nekupoval, kopil si jen protein a maltodextrin pripadne i hroznovy cukr a po treninku michal tohle. Kdyz uz ho ale mas, tak si klidne si dej oboje hned po treninku v satne, ale opravdu od toho necekej to, co jsi psal. Jsou to jen doplnky vyzivy.
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 5:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Placebo efekt skaly prenasi..znam to sam
Ale jinak jsou to jenom doplnky, co doplnuji bezny jidelnicek plny masa, zeleniny a kvalitnich tuku
Vilakus

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 9:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
citace:

To je krasna , i kdyz trochu najivni teorie. Asi v tom vidis vic nez proetein a gainer opravdu jsou. Osobne bych gainer vubec nekupoval, kopil si jen protein a maltodextrin pripadne i hroznovy cukr a po treninku michal tohle. Kdyz uz ho ale mas, tak si klidne si dej oboje hned po treninku v satne, ale opravdu od toho necekej to, co jsi psal. Jsou to jen doplnky vyzivy.

Pokud bych po tréningu přestal brát gainer, jak je to s tím užíváním proteinu? Někdo píše ihned po tréningu a někdo zas, že až 45 minut po tréningu. Takže jak?
Draper

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dej si to klidne hned
dzanystr

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. To, že cvičíš v poledne je úplně vpohodě, ale měl bys mít před tréninkem alespoň 2 jídla - snídani a pak před tréninkové jídlo (např. rýže s masem).
2. Pokud máš objem (podle toho, co píšeš, toho o cvičení moc nevíš), vyser se na gainer, teď ti akorát rozhodí inzulin, dej si DO 30 min po tréninku protein s pomletejma vločkama (30-40g) nebo protein samotnej a máš hotovo. Protein 45-60 min po tréninku je dle mého názoru blbost, je potřeba doplnit živiny ihned po tréninku a za hodinu má následovat pevné jídlo.
3. Pokud máš během hodinového tréninku hlad, tak je něco špatně - to předtréninkové jídlo dej hodinu - dvě před tréninkem (důležitý jsou sacharidy, nejlíp rýže, hoď jich 100g + maso a zaručuji ti, že hlad mít nebudeš.
4. Protein nepopíjej 15 minut, to je blbost. Je prokázáno, že je úplně jedno, jestli to exneš nebo to budeš vychutnávat. Normálně to vypij, jak se ti bude chtít, jak jsem říkal klidně 5 - 30 minut po tréninku.
5. Nezabývej se detailama. Minuta neminuta, je to stejně jedno, důležitý je tahat rance při tréninku a mít dost jídla. Bude ti určitě stačit protein, nic víc si nekupuj a zaměř se na stravu (maso, rýže, zelenina, ořechy, oliv. olej).
Study

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proč pred tréninkem 2 jídla? Já se vzbudím, obleču a jdu cvičit... a nemám s tím sebemenší problém spíš naopak. Otázka je, jak to sedí dotyčnému (nečetl jsem cely topic, jen reaguji na poslední příspevek)

https://www.instagram.com/studynkapetr/
vlkisekk

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vyzkousel jsem vsechno, mnoho gaineru, viceslozkove proteiny,hydro, amina, bcaa, a nepozoruji rozdil, kdyz si ted nedavam vubec nic.
Big Muscle

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono si stačí položit jednoduchou otázku... když do sebe člověk dostane X kalorií, které jsou potřeba, aby jeho tělo začlo budovat novou sval. hmotu (poměr živin teď neřeším), tak jaký asi může udělat rozdíl nějakých cca 25 g bílkovin v potréninkovém koktejlu?
Draper

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:
Vyzkousel jsem vsechno, mnoho gaineru, viceslozkove proteiny,hydro, amina, bcaa, a nepozoruji rozdil, kdyz si ted nedavam vubec nic.

Vsak ti rikam, ze mas trochu najivni predstavy o tom, k cemu tyhle veci jsou.
dzanystr

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 9:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Study: myslel jsem to na dotyčného, pokud trénuje v 12:00, předpokládám, že vstává okolo 7-9 hod ranní. V tento případ bych zařadil dvě jídla. Jinak samozřejmě stačí jedno.
Vlkisekk: u těch přípravků rozdíl opravdu nepoznáš, pokud máš na nic jídelníček. Klasickým proteinem 80kou v objemu nic nezkazíš, může ti jedině pomoct, ovšem né v tom, že ti najednou narostou svaly, ale šetříš trávení a další orgány. Dosáhnout hranice přes 2g bílkovin/kg bez suplementů, můžeš čekat, že ti tvůj žaludek řekne za pár let "ahoj".
Study

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 10:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drapere používáš vůbec nějaký suplementy?

dzanystr: Ok, řikam, ja to nečet cely.

Jinak mně osobně se nejvíce osvědčilo hydro po tréninku. Možná je to jen placebo, nevím, ale mam z toho dobrý pocit Dávám asi 15 minut po skončení, v klidu vypiju a pak asi za 1,5h mam normal jídlo.

Tahle informace je ale stejně k ničemu, někdo může jíst hned, nekdo až za 2h třeba, taky je to otazka treninku (težke nohy x ruce) atd atd...

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Vilakus

PříspěvekZaslal: po březen 16, 2015 11:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dzanystr napsal:
1. To, že cvičíš v poledne je úplně vpohodě, ale měl bys mít před tréninkem alespoň 2 jídla - snídani a pak před tréninkové jídlo (např. rýže s masem).
2. Pokud máš objem (podle toho, co píšeš, toho o cvičení moc nevíš), vyser se na gainer, teď ti akorát rozhodí inzulin, dej si DO 30 min po tréninku protein s pomletejma vločkama (30-40g) nebo protein samotnej a máš hotovo. Protein 45-60 min po tréninku je dle mého názoru blbost, je potřeba doplnit živiny ihned po tréninku a za hodinu má následovat pevné jídlo.
3. Pokud máš během hodinového tréninku hlad, tak je něco špatně - to předtréninkové jídlo dej hodinu - dvě před tréninkem (důležitý jsou sacharidy, nejlíp rýže, hoď jich 100g + maso a zaručuji ti, že hlad mít nebudeš.
4. Protein nepopíjej 15 minut, to je blbost. Je prokázáno, že je úplně jedno, jestli to exneš nebo to budeš vychutnávat. Normálně to vypij, jak se ti bude chtít, jak jsem říkal klidně 5 - 30 minut po tréninku.
5. Nezabývej se detailama. Minuta neminuta, je to stejně jedno, důležitý je tahat rance při tréninku a mít dost jídla. Bude ti určitě stačit protein, nic víc si nekupuj a zaměř se na stravu (maso, rýže, zelenina, ořechy, oliv. olej).

Parádní odpověď díky. Ještě bych se chtěl zeptat na množství bílkovin denně.
Měřím 178 cm a váha 84kg.
V pondělí (den tréningu) sním 1,7g bílkovin x 84kg = 140g bílkovin na den.
Volný den (UT) po tréningu dávám 1,4g bílkovin x 84kg = cca 115g bílkovin na den.
Ve středu už dávám jenom 90g bílkovin na den.
Čtvrtek už jdu zase do fitka, takže bílkoviny opět jako v pondělí.
Dá se to tak dávkovat?

Jednak jsem to vyčetl v nějakém článku, ale v podstatě mi to tak i vyhovuje. Dřív jsem brával 140g bílkovin každý den a v netréningových dnech jsem měl pocit, že je těch bílkovin prostě moc a těo jimi plýtvá
Draper

PříspěvekZaslal: út březen 17, 2015 3:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Study napsal:
Drapere používáš vůbec nějaký suplementy?

jo koupim si za odmenu po treninku v gymu sacek od scitec nutrition a osladim si ho maltou a glupurem. Ale to je opravdiu spis jen kvuli te chuti, protoze maji uzasne prichute. Jinak nepouzivam nic.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Potréningový nápoj? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: