Zhodnoceni treninku prosim

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zhodnoceni treninku prosim  Úvodní stránka -> Trénink -> Zhodnoceni treninku prosim
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
AlexStrask

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 9:21 am    Předmět: Zhodnoceni treninku prosim Odpovědět s citátem

Dobry den vsem,
Je mi 28 let, merim 179 cm, vazim ted cca 85 kilo. Mym cilem je nabrani svalove hmoty. Obvod ruky 40, tady bych byl velmi rad za posun, to same hrudnik, nohy (stehna). S rameny,sirkou zad atd. jsem vcelku spokojen. To jen tak strucne co me napada at je nejaka predstava. Pripadne otazky rad zodpovim.

Trenink mam 3x tydne. V lichem tydnu UT/CT/SO
V sudem tydnu UT/PA/NE
(O vikendu se stim da hybat, sobotu vymenit za nedeli treba,kdyby bylo potreba)
Muj trenink trva cca hodinu maximalne par minut pres, vice ne. Prestavky se snazim drzet kratke (minuta- minuta a pul).

1. CVIK - Drep : 5x6-8 opakovani 90kg (MO 120)
2. CVIK - Bench : 6x6-8 opakovani cca 80kg (MO 120)
3-4. CVIK - Bicepsove zdvihy s velkou cinkou : 5x8 opakovani 40kg
- jednorucky v sede na biceps : 4x8 opakovani 20kg
5-6. CVIK - kliky na bradlech : 5x8 opakovani se zavazim 10-12 kg
- francouzke tlaky : 4x10 opakovani 30 kg
7. CVIK - Stahovani horni kladky v predklonu (na bricho) : 4x12 opakovani 35kg

To je vse. Snad jsem vse dobre pojmenoval, kdyby bylo neco nejasne vysvetlim. Tohle jezdim 3x tydne. Snazim se takove fullbody co by melo nejlepsi odezvu a pritom procvicit ty partie ktere chci zesilit.
Jinak cvicim po delsi pauze uz asi rok, mam za sebou nejake splity, zkousel jsem Korteho nedavno (ten me docela posunul) a ted cvicim takhle.
Co se tyce doplnku tak uz pouzivam jen ty zakladni jako je protein,glukopur a bcaa.

Rad bych poprosil o zhodnoceni a upozorneni na pripadne chyby ci nedostatky. Jakekoliv dotazy zodpovim.

Predem moc dekuji za dobre rady
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Olejnas

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A duvod ze necvicis zada je jaky?
AlexStrask

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 9:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Do ted jsem cvicival pravidelne i MT ale ted jsem si z tech objemovych vicekloubovych cviku nechal jen hluboke drepy. Jak jsem rikal, se zady jsem spokojeny ale nebranim se tomu,jen bych potreboval vedet kam to tam zaradit. Jde mi hlavne o rozvoj partii o kterych jsem psal.
bolgi

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nemozes necvicit chrbat, ze si s nim nie spokojny. tazke zhyby a veslovanie v predklone s velkou cinkou ti pridaju na objem ruk viac ako bicepsove zdvihy. nemas tam zadne stehna, nemas tam vobec stredne a zadne ramena. toto je priama cesta k svalovej dysbalancii a tomu aby si bol pokruteny s postavou ktora nema nic s fitness.

chces fullbody? skvela volba, ale nesnaz sa skladat si ho sam. zober si napriklad FEST a chod ten, je skvelo navrhnuty a zabavny (a ucinny).
Dave1913

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 10:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Doporučím freimenův těžko-lehký split. Je to fullbody, procvičíš všechny svaly a necvičíš každej trénink to stejný (tzn. nepřestane tě to bavit).
AlexStrask

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 10:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bolgi : Na tom co rikas je kus pravdy, nicmene stehna tam mam a to v hlubokych drepech a rekl bych, ze zabrat dostavaji fest. Ale rad uvitam jinou alternativu, rad si necham poradit. co se tyce svalove disbalance tak snazim se o rozvinuti partii ktere zaostavaji za temi ostatnimi, ne ze chci cvicit jen ,,nektere partie,, to ne.A to si myslim, ze je normalni.
urcite se podivam na to co mi doporucujes. Diky

Dave1913 : Diky, urcite se mrknu.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dave1913 napsal:
Doporučím freimenův těžko-lehký split. Je to fullbody, procvičíš všechny svaly a necvičíš každej trénink to stejný (tzn. nepřestane tě to bavit).

To urcite neni fullbody
vlkisekk

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 10:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AlexStrask napsal:
bolgi : Na tom co rikas je kus pravdy, nicmene stehna tam mam a to v hlubokych drepech a rekl bych, ze zabrat dostavaji fest. Ale rad uvitam jinou alternativu, rad si necham poradit. co se tyce svalove disbalance tak snazim se o rozvinuti partii ktere zaostavaji za temi ostatnimi, ne ze chci cvicit jen ,,nektere partie,, to ne.A to si myslim, ze je normalni.
urcite se podivam na to co mi doporucujes. Diky

Dave1913 : Diky, urcite se mrknu.

Pokud mas nejakou zaostavajici partii, je dobre se na ni zameritPotom je dobre zaradit nejaky split, kde zaostavajici partie procvicis 2x tydne a zbytek 1 x tydne. Jinak u fullbody je dobre cvicit 1x tlakovy cvik (bench, tlak ve stoje), tahovy cvik (pritahy a shyby) a varianta drepu nebo mt, plus nejakedoplnkove cviky (pullover,kliky na bradlech, rozpazky na zadni delty,lytka,atd.)
Dave1913

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 10:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:
Dave1913 napsal:

To urcite neni fullbody

Máš pravdu, spletl jsem se.
EDIT: Procvičí všechny partie v týdnu. Procvičí je víckrát (2x), jak bílý tak červený vlákna a Není to "klasický split", kde se cvičí 2 partie za trénink, ale víc.
Prostě to shrneme trenál kterej se pro něho hodí.

Rychle na stránku:

Přejdi na: