Korte + jidelnicek

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Korte + jidelnicek  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Korte + jidelnicek
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Matyo

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 11:25 am    Předmět: Korte + jidelnicek Odpovědět s citátem

Zdravim, chtel bych se zeptat na dve veci.

Naposledy jsem objemovy trening korte nel jsem chvily pauzu asi 2 mesice. A tedka jsem odjel mesic splity a chtel bych zase ject objem. Nehrozi stagnace tela pri kortem? Vzhledem k tomu ze normalne v rozpisu davaji mezi kortem celej rocni cyklus..

A dale jidelnicek objemovej , merim 179cm a vazim 80-82kg.

Mam posunuty casy jidelnicku protoze pracuji od 10hod a pak jeste znovu pracuji hned po cviceni.

9:00 snidane

Omeleta z 5 vaječných bílků a jednoho celého vejce, 2ks celozrného pečiva

11:30 Svačina 1

Odměrka 80% proteinu (25g) , 2 banány, racio chlebíčky 3ks

13:30 Svačina 2

Velký bílý jogurt 400g, ovescné vločky 100g + lžička kakaa na dochucení

trening 15:00 - 16:30

16:30 Po tréningu

2 odměrky 80% proteinu (50g), 60g glukózy/maltodextrinu/gaineru

Oběd 17:30

200g přirodního steaku z krůtích prsou, 125g rýže ( brambory, téstoviny ) , zeleninová obloha

19:30 Svačina 3

Eidam sýr 1 balení, 2ks celozrného pečiva, ovesné vločky 100g

21:30 Večeře 1

200g hovězího zadního, 125g rýže, ( brambor, těstoviny ) 1ks zeleniny

23:50 Večeře 2

250g polotučného tvarohu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Endo

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 11:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vysvetli mi prosím ťa, prečo máš na raňajky len jedno celé vajce a 5 bielkov...
Chceš nabrať a bojíš sa žĺtkov? Alebo aký máš nato dôvod?
Hlavne že tam je gainer/...

Matyo

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ahoj, ja jsem strukturu toho jídelníčku vzal přimo z objemového jídelníčku který je v knížce kulturistika od A do Z v které takhle snídaně je tak jsem jí neměnil. I když máš určitě pravdu že je to kravina a budu jíst celá vejce :) Jsem nejspíš mezomorf i když se mi zdá že přibírám špatně.

A jinak jídelníček vypadá dobře? Není toho moc?

Připadně nějak nahradit to pečivo celozrné? Nemám většinou čas chodit kupovat housky a mam radší vśe připravené.

A s tou stagnací to vidíš jak?

Děkuji za rychlou odpověď :)
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 12:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jedlo zhruba kazde dve hodiny...z mojho pohladu proste nezmysel. Je takyto typ jedalnicka pre teba dlhodobejsie udrzatelny?
Matyo

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ono to vychazi na jidlo kazde 2 hodiny cca, obcas je mezi jidlem protein treba.. Jako financne i schopnosti to snist jidelnicek urcite dodrzim. Jen jde o to jestli to neni moc zbytecne sacharidu.

Co si tedy myslis celkove? Nejake doporuceni co upravit?

O tom korte se stagnaci taky nevis? Diky za odpoved:)
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 12:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ved si to nahod do kalorickych tabuliek a dostanes predstavu o obsahu zivin, napr. kaloricke tabulky.cz
Ako som napisal, z mojho pohladu je takyto jedalnicek blbost. A tie intervaly jedenia
Matyo

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja to mam propocitany , stavel jsem to podle tabulek. A vychazelo mi prez 600g sacharidu a asi 220bilkovin. Ta struktura je primo z knizky z temi intervali ( kultirustika od A do Z ) jen mnozstvi jsem si prizpusobil.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 12:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

EpsteinBarr napsal:
Ved si to nahod do kalorickych tabuliek a dostanes predstavu o obsahu zivin, napr. kaloricke tabulky.cz
Ako som napisal, z mojho pohladu je takyto jedalnicek blbost. A tie intervaly jedenia

Za me taky.1) je pravdepodobne, ze to nebudes zvladat udrzet2)je ta bilkovin az beda2) je to strasne stereotipni 3)zadne zdrave tuky 4)jidlo kazde 2 hodiny a dalsi . Proste stara skola, davno prekonane myty,pravdepodobne budes prdet jen se pohnes a zhorsi se ti plet.
Matyo

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 1:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to jsem smutnej

Takze vseobecne tedy udelat vetsi rozestup v jidlech pripadne jedno treba vynechat. Ubrat bilkoviny i sacharidy? Ja to jedl tyden a v pohode. Je fakt ze jsem veceri do sebe nemohl skoro nacpat koncem tydne, ale proto jsem se chtel poradit:)
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moj preferovany pristup. Upozornujem, ze je to prisposobene mojmu sposobu zivota a stylu fungovania:

1. lahke jedlo, ja davam cisto B+T, tak aby odstup od treningu bol cca 2 hodiny, po treningu pokojne PTN, ja sacharidy nedavam nikdy, je to o preferenciach
2. potreningove jedlo: zamerane na B+S a hlavne vela (vela znamena velmi vela)... ryza/zemiaky/cestoviny/mäso, atd.
3. ak chces nieco pred spanim, tak si pokojne zmiesaj tvaroh/cottage s proteinovym praskom a arasidovym maslom, ja si davam este samostatne brazilske para orechy

Opät upozornujem, ze ja mam v 2. zhruba 300-400 sacharidov a 100-150 bielkovin, samozrejme nejake tuky. Ak to nezjem naraz, tak si to rozdelim a zvysok dojem v priebehu nejakeho kratkeho casu.

V den ked netrenujem sa snazim davat vela zeleniny a sacharidy takmer vylucujem (tie zo zeleniny neratam).
vlkisekk

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Matyo napsal:
Tak to jsem smutnej

Takze vseobecne tedy udelat vetsi rozestup v jidlech pripadne jedno treba vynechat. Ubrat bilkoviny i sacharidy? Ja to jedl tyden a v pohode. Je fakt ze jsem veceri do sebe nemohl skoro nacpat koncem tydne, ale proto jsem se chtel poradit:)

Osobne bych jedl max 5 jidel, tz. 3 velka jidla a 2 mensi svaciny, bilkovin bych se drzel do 2 gramu, tuky 1 gr. A se sacharidama bych fungoval podle formy, unavy, atd. Z dlouhodobeho hlediska je to udrzitelne, coz je dulezite. Samozrejmosti je ovoce,zelenina, dostatekvlakniny
Matyo

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

EpsteinBarr napsal:
Moj preferovany pristup. Upozornujem, ze je to prisposobene mojmu sposobu zivota a stylu fungovania:

1. lahke jedlo, ja davam cisto B+T, tak aby odstup od treningu bol cca 2 hodiny, po treningu pokojne PTN, ja sacharidy nedavam nikdy, je to o preferenciach
2. potreningove jedlo: zamerane na B+S a hlavne vela (vela znamena velmi vela)... ryza/zemiaky/cestoviny/mäso, atd.
3. ak chces nieco pred spanim, tak si pokojne zmiesaj tvaroh/cottage s proteinovym praskom a arasidovym maslom, ja si davam este samostatne brazilske para orechy

Opät upozornujem, ze ja mam v 2. zhruba 300-400 sacharidov a 100-150 bielkovin, samozrejme nejake tuky. Ak to nezjem naraz, tak si to rozdelim a zvysok dojem v priebehu nejakeho kratkeho casu.

V den ked netrenujem sa snazim davat vela zeleniny a sacharidy takmer vylucujem (tie zo zeleniny neratam).

ahoj, diky za prispevek. Nevim jestli jsem to dobre pochopil. Ty mas denne jen 3 jidla? A po treningu snis 300-400g sacharidu a 100-150g bilkovin? Vim ze po treningu ma bejt jidlo co nejlepsi protoze je nejdulezitejsi. Ale asi bych toho po treningu tolik snist nedokazal. Myslis si ze mam moc jidel? Bylo by asi idealni 5-6 jidel max?..
Matyo

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:
Matyo napsal:
Tak to jsem smutnej

Osobne bych jedl max 5 jidel, tz. 3 velka jidla a 2 mensi svaciny, bilkovin bych se drzel do 2 gramu, tuky 1 gr. A se sacharidama bych fungoval podle formy, unavy, atd. Z dlouhodobeho hlediska je to udrzitelne, coz je dulezite. Samozrejmosti je ovoce,zelenina, dostatekvlakniny

Jak velke rozestupy mezi jidli si myslis tedy idealni? Neni to malo 5 jidel? Nemelo by jich byt alspon 6 ? Kazdej mi vzdy rikal kazde dve hodiny - 3x denne a hodne jidla je na prd prej.

A 3 velka jidla myslis snidane, obed, vecere ? A po snidani a po obede svaciny? / zda se mi to malo, to bych asi mel hlad.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Matyo napsal:
vlkisekk napsal:
Matyo napsal:
Tak to jsem smutnej

Jak velke rozestupy mezi jidli si myslis tedy idealni? Neni to malo 5 jidel? Nemelo by jich byt alspon 6 ? Kazdej mi vzdy rikal kazde dve hodiny - 3x denne a hodne jidla je na prd prej.

A 3 velka jidla myslis snidane, obed, vecere ? A po snidani a po obede svaciny? / zda se mi to malo, to bych asi mel hlad.

Pokud mas hlad 2 hodiny po snidani, tak je neco spatne, proste si se malo najedl.Rozumny rozestup je 3 -4 hodiny. Potrava potrebuje nejaky cas, aby se natravila a dostala se do streva, kde se ziviny vstrebavaji.Pokud prerusis proces traveni, a hrnes tam jedno jidlo za druhym, tak se ziviny nevstrebaji a jen je posunujes strevem, az mas ve finale drahe kakani.Takze radeji udelej vetsi rozestup, a poradne se napapej.Ani v diete se nemusis bat polivek vyvaroveho typu ci tvarohoveho dezertu
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Matyo napsal:
EpsteinBarr napsal:

ahoj, diky za prispevek. Nevim jestli jsem to dobre pochopil. Ty mas denne jen 3 jidla? A po treningu snis 300-400g sacharidu a 100-150g bilkovin? Vim ze po treningu ma bejt jidlo co nejlepsi protoze je nejdulezitejsi. Ale asi bych toho po treningu tolik snist nedokazal. Myslis si ze mam moc jidel? Bylo by asi idealni 5-6 jidel max?..

Ano, pochopil si vsetko spravne. Mne neskutocne vyhovuje intermittent fasting, ktory sice nedodrziavam na 100%, ale samotny princip je zachovany.
Zaklad je mat nejaku predstavu o kaloriach, ktore prijmem, udrziavat bielkoviny na rozumnej urovni a hrat sa so zvyskom.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Korte + jidelnicek Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: