Solarium

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Solarium  Úvodní stránka -> Ostatní -> Solarium
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Hrozi pri nadmernym opalovani rakovina?
Ano
75%
 75%  [ 18 ]
Ne
25%
 25%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 24

Autor Zpráva
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně to trvalo 200 minut celkem. Opaluji se ale docela dobře.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
FrankSidebottom

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak to je se znamínkama? Jsem spíš bělejší a mám po těle docela dost znamínek - žádný škaredý (velký, divný tvary) nebo vystouplý nemám, prostě normální znamínka. Opaluju se docela dobře, napoprvé se teda většinou spálím, ale to je tím, že hned nárazově strávím několik hodin na slunci Rakovinu v rodině, pokud vím, nemám.

Jsou lidé s větším počtem znamínek obecně náchylnější k rakovině?

V solárku jsem nikdy nebyl a rád bych kvůli celkové vitalitě příští zimu začal.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Se světlým fototypem a znaménky bych osobně nechodil jak do solárka, tak moc na slunce a kdytak s 50kou krémem.
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 6:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zacatecnik Anthony napsal:
kluci jak rychle to opali? Zrejme to bude u každého individualni,ale za jakou dobu budou cca videt ,,vysledky´´

No, ak si svetlejsi typ a das si na prvy raz zo 10 minut, tak vysledky budu hned na druhy den...spalis sa.
Study

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 7:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

FrankSidebottom napsal:

Jakou souvislost má solárko a vitalita?

https://www.instagram.com/studynkapetr/
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 7:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

FrankSidebottom napsal:

Proč tam chceš chodit. Jestli z důvodu doplnění vitamínu D tak podle doporučení dermatologů to je zdravotně nevhodné a mnohem lepší je doplnění vhodnou stravou ( případně lze i medikamentózně ).

Pokud chceš zlepšit svojí zdravotní odolnost příští zimu, tak se začni už teď pravidelně sprchovat studenou vodou. Je to levnější, zdravější a efektivnější.

Jediný přínos u solária bych viděl na psychice, což je ale dost individuální a také subjektivní.
Anonymní

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Study napsal:
FrankSidebottom napsal:

Jakou souvislost má solárko a vitalita?

psycho efekt? asi...

je dokázáno, že vyšší počet sebevražd ve skandinávii a jihu USA je dán právě nepříznivým klimatem na straně skandinávie
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 7:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

...ale to souvisí s délkou slunečního svitu. Deset minut v solárku třikrát týdně Tě nezachrání.
Ve Skandinávii bude za týden jedno slunečné odpoledne a už to nestíháš:o)
FrankSidebottom

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 10:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S imunitou problémy nemám. Studenou vodou se sprchuji. Jde mi o vitamín D a s tím související podporu tvorby testosteronu, dál možná zkusit vliv na psychiku. S tím testosteronem souvisí vitalita - dravost do tréninku, libido (ale to mám obecně vysoký, zatím). Otázka je, jak moc ho UV záření ovlivní. Obecně mi stačilo teď slunnější počasí a cítím se líp, co se týče např. vstávání, ale i přes den mám víc energie (přes zimu nešetřím kofeinem). Vitamín D doplňuji, beru animal pack.

S tím světlejším typem - vůbec nevím, kam se mám zařadit. Pokud nejsem na slunci celej den hned první den, tak se nespálím. Opaluju se dobře a nečervenám, ale zhnědnu. Jen pak prostě přes zimu zase zesvětlám a vypadám jak ředitel vápenky. Šlo mi spíš o tu souvislost se znamínky. Ty nikdy nezarudnou, nemění tvar, možná nějaký vznikají, ale nevím. Když jsem byl mladší a většinu léta jsem trávil venku, tak jsem rozhodně na zimu tak nezbělal Krém nepoužívám skoro vůbec a když už, tak slabý.

A právě proto, že nevím, kam se mám zařadit s typem kůže, tak se ptám. Přece jenom dost lidí tu do solárka chodí.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 11:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Rekl bychm, ze klicove tady bude, pokud mas predispozici k tomu mit rakovinu, tak je mnohem vetsi sance, ze ji dostanes, pokud nemas, tak se muzes vystavovat UV zareni jak dlouho chces a sance bude mala.

To nepochybně. Problém je v tom, že ti nikdo neřekne, jaký ty predispozice máš. Je to riziko, ale tak to je u všeho v životě. Nicméně rakovina kůže je fakt svinstvo a byl bych s tím opatrnej.

Jestli někdo chodí do solárka kvůli doplňování vitamínu D...no nevím, na to jsou i vhodnější způsoby. Na relaxaci mi teda příjdou osobně taky lepší způsoby, ale to už je o osobních preferencích. Nepopiratelně to ale pomáhá odstraňovat akné atd.
Cmeni

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2015 7:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

FrankSidebottom napsal:
podporu tvorby testosteronu

A já měl vždycky za to, že tohle se snažej návštěvníci solárek potlačit.
Study

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2015 8:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha A o kolik to zvětší tu produkci TST? 0,1%? 1%? 10%? 100% ? Podle toho co píšeš hadam ze o 10% minimalně, takže dneska jdu místo fitka do solarka je to jasné Ja vedel ze se jednou najde neco jako AS ale bude to stale natural

https://www.instagram.com/studynkapetr/
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2015 8:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vitamin D podla vseobecnych informacii zvysuje produkciu TST, ale aspon ja som sa nestretol so ziadnymi kvantitavnymi udajmi.
Obcasne solarko by som bral pocas zimy ako formu relaxu, ktora moze v nejakom % pomoct pri tvorbe D + esteticko/kozmeticky efekt. Ale stavat na tom nieco ohladom zlepsenia psychiky atd., to by som bral s rezervou.
Hulkie

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2015 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Draper napsal:
Rekl bychm, ze klicove tady bude, pokud mas predispozici k tomu mit rakovinu, tak je mnohem vetsi sance, ze ji dostanes, pokud nemas, tak se muzes vystavovat UV zareni jak dlouho chces a sance bude mala.

To nepochybně. Problém je v tom, že ti nikdo neřekne, jaký ty predispozice máš. Je to riziko, ale tak to je u všeho v životě. Nicméně rakovina kůže je fakt svinstvo a byl bych s tím opatrnej.

Jestli někdo chodí do solárka kvůli doplňování vitamínu D...no nevím, na to jsou i vhodnější způsoby. Na relaxaci mi teda příjdou osobně taky lepší způsoby, ale to už je o osobních preferencích. Nepopiratelně to ale pomáhá odstraňovat akné atd.

Tak vzhledem k tomu, že rakovinu dostane třetina populace, tuhle ruskou ruletu bych určitě nehrál.
Spazik

PříspěvekZaslal: st duben 01, 2015 4:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

- UV záření zvyšuje riziko rakoviny kůže, tečka (podobně jako kouření riziko rakoviny plic)
-> Proč si zvyšovat riziko vážných zdravotních komplikací? Vzhled? Můj názor je, že v našich končinách vypadá celoroční opálení spíš divně.. A lidi co se často opalují mají po pár letech horší vzhled kůže (rychleji stárne).
Hledat si v solárku jakékoli přínosy je podle mě stejné, jako hledat přínosy v kouření -> je to pouze snaha si svoje objektivně špatné/škodlivé chování nějak obhájit, což je normální psychologická vlastnost mozku, aby se nezbláznil.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Solarium Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: