|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Hrozi pri nadmernym opalovani rakovina? |
| Ano |
|
75% |
[ 18 ] |
| Ne |
|
25% |
[ 6 ] |
|
| Celkem hlasů : 24 |
|
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st duben 01, 2015 5:59 pm Předmět: |
|
|
No - vidím pozitivum v léčbě akné. Jinak bych tam chodil, jen kdybych soutěžil a potřeboval bych základ. Pro mě osobně zbytečné.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
FrankSidebottom
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st duben 01, 2015 6:08 pm Předmět: |
|
|
Zvýší...stejně jako opalování na slunci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st duben 01, 2015 6:41 pm Předmět: |
|
|
| FrankSidebottom napsal: | Já se ale právě neopaluju proto si nemám co obhajovat.
Moje primární otázka zněla, jestli jsou lidé s větším počtem znamínek náchylnější ke vzniku rakoviny. Nic jsem k tomu podloženýho nenašel. Zkoušel jsem, jestli někdo taky nehledal a nebyl úspěšný.
Pokud benefity dejme tomu 10 - 15 návštěv solárka přes zimu převýší zápory, pak asi není co řešit. Každopádně všem zúčastněným díky.
| Study napsal: | Aha A o kolik to zvětší tu produkci TST? 0,1%? 1%? 10%? 100% ? Podle toho co píšeš hadam ze o 10% minimalně, takže dneska jdu místo fitka do solarka je to jasné Ja vedel ze se jednou najde neco jako AS ale bude to stale natural |
|
Jaký jsou teda ty objektivní benefity? Krom toho, že člověk z toho bude opálenej?
|
|
| nahoru |
|
 |
Peet
peetthemaster

|
Zaslal: st duben 01, 2015 6:44 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
FrankSidebottom
|
Zaslal: st duben 01, 2015 7:22 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Jaký jsou teda ty objektivní benefity? Krom toho, že člověk z toho bude opálenej? |
Padly tu, ale znovu:
- podpora tvorby vitamínu D
- podpora tvorby testosteronu
- zlepšení akné
- může být "příprava" na slunce (zesílení ochranné vrstvy kůže)
Z těch subjektivních pak:
- nazvěme to tedy třeba psychická pohoda
- může být zvýšené sebevědomí
- opálená kůže může být atraktivnější
Samozřejmě je asi nemožné určit přesnou míru rizika vzniku rakoviny a s tím související přesný poměr klady/zápory. Z tvého komentáře na předchozí stránce jsem pochopil, že jsi zastánce jiného způsobu doplnění vitamínu D, takže to opakovat nemusíš.
Chtěl jsem tímhle dotazem ušetřit čas na hledání informací a už ho spíš víc ztrácím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st duben 01, 2015 7:39 pm Předmět: |
|
|
| FrankSidebottom napsal: | | Maerlyn0 napsal: | | Jaký jsou teda ty objektivní benefity? Krom toho, že člověk z toho bude opálenej? |
Padly tu, ale znovu:
- podpora tvorby vitamínu D
- podpora tvorby testosteronu
- zlepšení akné
- může být "příprava" na slunce (zesílení ochranné vrstvy kůže)
Z těch subjektivních pak:
- nazvěme to tedy třeba psychická pohoda
- může být zvýšené sebevědomí
- opálená kůže může být atraktivnější
Samozřejmě je asi nemožné určit přesnou míru rizika vzniku rakoviny a s tím související přesný poměr klady/zápory. Z tvého komentáře na předchozí stránce jsem pochopil, že jsi zastánce jiného způsobu doplnění vitamínu D, takže to opakovat nemusíš.
Chtěl jsem tímhle dotazem ušetřit čas na hledání informací a už ho spíš víc ztrácím. |
Dobře, napíšu ti to jednoduše - ano, lidé, kteří mají více znamínek mají větší riziko, že by mohli dostat rakovinu kůže.
|
|
| nahoru |
|
 |
FrankSidebottom
|
Zaslal: st duben 01, 2015 7:43 pm Předmět: |
|
|
Dobře, tak se zeptám taky jednoduše - máš to podložený nějakou studií?
EDIT: Nebo jak jsi k tomuto závěru přišel, z čeho jsi čerpal? Takhle je to jen dojem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st duben 01, 2015 7:51 pm Předmět: |
|
|
osobne mi solárko raz za čas padne veľmi dobre, citeľne zlepší pleť, vyhreje a pod., nevidím na občasnej návšteve ozaj nič hrozného, príjemný relax _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st duben 01, 2015 7:55 pm Předmět: |
|
|
Nepracuji s dojmy.
Lidé se světlejším fototypem by se neměli exponovat na slunci bez nějakého krému s vysokým faktorem. Známenko samo o sobě může být rizikovým faktorem a určitě bych s nepodlepenými znaménky nechodil jak na slunce, tak do solárka (kam bych nechodil v tomto případě vůbec). Postovat Ti studie nebudu - na to jsem líný a pramálo mi záleží zrovna na tomto tématu.
Zeptej se dermatologa co Ti řekně. To jsou přeci takové základy, které jsou platné mnoho let. Pokud chceš googli, já to dělat nebudu.
To je jako postovat Ti, že se můžeš otrávit vodou, když jí vypiješ desítky litrů denně. Taky bych nehledal studie i když je to fakt:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:05 pm Předmět: |
|
|
Ok - ted seriozne
Studii? Aspon ja si studie. které najdu, neukládám, takže ti to sem hnedkaj nevyplivnu. Zkus zagooglovat, ale ja tvrdím to stejne, co maerlyn.
Abych to shrnul z mého pohledu
Klady
1) produkce vitaminu D => "zvýšení" TST (to zvýšení ani nepocítíš, maximalne zafunguje psychika = placebo)
2) opálení
Zápory
1) Větší riziko vzniku rakoviny kůže (jeste pokud máš hodne znamenek)
2) Jak psal Spazik, suchá kůže, rychleji starne (pokud znáš nějaké ty báby, které se strašně rády opalují, chodí do solarka skoro cely život, tak bys měl vedet, jak vypada jejich kůže - je suchá, hnusna.. proste nic pekneho, ani kremy jim moc nepomahaj, "vypadaj fakt suše")
3) Budeš vypadat divně, když ted budeš dohněda - vypadá to spíš komicky abych pravdu řekl (ted na jaře)
4) vyhozene prachy - kdybys radši zainvestoval do zinku, vitaminu E a vitaminu D, tak ti to pomuzu stejne, ne li líp a jeste usetris čas i prachy
Abych to shrnul... je to tvoje věc, myslím, že nazoru tu už padlo dost. Mě už odrazuje jen to značně zvýšené riziko rakoviny kůže. Tečka.
|
|
| nahoru |
|
 |
FrankSidebottom
|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:07 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Zeptej se dermatologa |
Včera jsem se objednal. Vím, že mámě její řekl, že problém je s těmi "škaredými" znamínky, které si nechala i odstraňovat.
Ten fototyp beru jako něco, s čím se člověk narodí a co se nemění. Já jsem něco mezi 2-3 podle té uváděné stupnice, podle více znaků spíš 3. Mám předky z jihu.
Ten popis jsem napsal obecně proto, že mi i přišlo zajímavé, že po cca 4 letech, kdy jsem se ani v létě moc neopaloval, jsem takto vybledl. Pokud se spálím, tak je to tehdy, když vylezu poprvé na slunce a jsem tam několik hodin. Ale to už omílám dokola již řečené.
To, co napsal Maerlyn0, byl ničím nepodložený dojem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:14 pm Předmět: |
|
|
| FrankSidebottom napsal: | | Deadlift napsal: | | Zeptej se dermatologa |
To, co napsal Maerlyn0, byl ničím nepodložený dojem. |
Jakože znaménka a rakovina kůže nemají žadnou spojitost? Ok teda...
|
|
| nahoru |
|
 |
FrankSidebottom
|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:26 pm Předmět: |
|
|
| Study napsal: | Ok - ted seriozne
Studii? Aspon ja si studie. které najdu, neukládám, takže ti to sem hnedkaj nevyplivnu. Zkus zagooglovat, ale ja tvrdím to stejne, co maerlyn.
Abych to shrnul z mého pohledu
Klady
1) produkce vitaminu D => "zvýšení" TST (to zvýšení ani nepocítíš, maximalne zafunguje psychika = placebo)
2) opálení
Zápory
1) Větší riziko vzniku rakoviny kůže (jeste pokud máš hodne znamenek)
2) Jak psal Spazik, suchá kůže, rychleji starne (pokud znáš nějaké ty báby, které se strašně rády opalují, chodí do solarka skoro cely život, tak bys měl vedet, jak vypada jejich kůže - je suchá, hnusna.. proste nic pekneho, ani kremy jim moc nepomahaj, "vypadaj fakt suše")
3) Budeš vypadat divně, když ted budeš dohněda - vypadá to spíš komicky abych pravdu řekl (ted na jaře)
4) vyhozene prachy - kdybys radši zainvestoval do zinku, vitaminu E a vitaminu D, tak ti to pomuzu stejne, ne li líp a jeste usetris čas i prachy
Abych to shrnul... je to tvoje věc, myslím, že nazoru tu už padlo dost. Mě už odrazuje jen to značně zvýšené riziko rakoviny kůže. Tečka. |
Pokud seriózně, tak nepleť subjektivní dojmy (jak co vypadá, vyhozené peníze) a objektivní - riziko rakoviny, špatná kvalita pleti). Vitamíny suplementuji, značky střídám a cykluji. Znám lidi, kteří chodí přiměřeně a kvalitu pleti mají naopak lepší.
A teď narovinu - kolik těch studií jsi na tohle téma četl, že mi je teď rychle nenajdeš?
| Study napsal: | | Jakože znaménka a rakovina kůže nemají žadnou spojitost? Ok teda... |
Na to se právě ptám a rád bych nějakou jinou odpověď než: "ano mají, protože proto/protože je to všeobecná znalost/protože kdo trvdí opak je pošetilec"
Jak jsem uvedl výše, dermatolog mé mámě sdělil, že ta normální znamínka jsou neškodná. Odstraňovali ta vystouplá nebo divně tvarovaná. Sám si za doktorem zajdu a zeptám se. Stejně jsem v tom skeptický a chtěl jsem si dotazem zde, kde spousta lidí do solárka chodí a zároveň se zajímá o zdravý životní styl, ulehčit hledání. Relevantních informací přišlo málo a naopak tu pořad dokola vysvětluju, na co se ptám a bojuju s tím, že se to prostě nekomu nelíbí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:29 pm Předmět: |
|
|
Pardon za vulgarismus, ale to je k posrání!
Asi třetí odkaz v googlu:
Rakovina kůže se může projevit u kohokoli, ovšem někteří mají větší pravděpodobnost, a proto musejí prevenci věnovat větší pozornost. Zamyslete se, jestli k nim náhodou nepatříte i vy:
patříte mezi světlý fototyp
někdo z vaší rodiny měl zhoubný nádor kůže
byli jste opakovaně spáleni sluncem
máte mateřská znaménka ve velkém množství, různých tvarů, zabarvení
chodíte pravidelně do solária
Myslíš, že by ses taky mohl trochu snažit a když Tě to zajímá napsal pár slov do googlu?
P.S. dermatolog Tvojí mámy je kokot.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|