|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st duben 01, 2015 6:43 pm Předmět: |
|
|
...tak já mám opačné zkušenosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Pr!nc
|
Zaslal: st duben 01, 2015 6:44 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Cmeni

|
|
| nahoru |
|
 |
prochm
|
Zaslal: st duben 01, 2015 7:29 pm Předmět: |
|
|
| Sajmonek9 napsal: | | Ahoj. Je mi 16 let a měřím nějakých 168 cm. A bojím se, že už neporostu chtěl bych mít tak těch 177 cm. je to možné?... |
To je v pohodě. Růst můžeš ještě hodně dlouho. Jsou typy co během jedno roku vyrostou třeba o 10cm a někdo zase roste pomaleji ale zase dlouho. Já jsem právě ten druhý typ. Také záleží jak vysocí jsou rodiče. Já měl v 16 také kolem 168cm ale vzhledem k tomu, že jsem to začal hrotit ze cvičením tak už jsem vyrostl jen o 2cm. Můj otec měří 185cm a máma 177cm. Moje mladší ségra měří 180cm. Tak že jsem nejmenší v celé rodině. Jinak můj 15 letý syn zatím měří 175 a taky mi říkal, že má strach, že bude prcek ale uklidnil jsem ho, že těch minimálně 180cm mít bude no akorát by to ještě v jeho případě chtělo nabrat tak 20kg svaloviny aby to také trochu vypadalo, protože je hubený jako vyžle.
|
|
| nahoru |
|
 |
Royi

|
Zaslal: st duben 01, 2015 7:32 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Royi - kolik měříš? Menším mužům připadá výška důležitá a já to naprosto chápu. Jen málo prcků se v dospělosti něčím nevymyká. Buď mají komplexy nebo se naopak zapřou a jsou v nějakém odvětví výjmeční. Těch s těmi komplexy je nepoměrně více. Jako teenager jsem měl na zábavách problém z 99,99 % s prcky, kteří si chtěli dokázat, že sestřelí 192 cm chlapa a tak nějak tajně doufali, že jim nic neudělám, protože to by bylo srabácké bít někoho o dvě hlavy menšího když tam byli svědci, že?:o) Tolik moje zkušenosti. |
Já mám 193cm. Je mi jasný, že je důležitá, to chápu, ale myslel jsem to tak, že nechápu proč to řešit když to stejně neovlivní. Kór v 16 letech kdy ještě velmi pravděpodobně poroste, a podle mě je zbytečný se tím stresovat. Jinak já osobně jsem nejvíc vyrostl mezi 13 - 15 rokem , kdy jsem vyrostl o 20cm, do 17 let pak ještě další 8cm pak už pomalu ještě o kousek ;) _________________ "Train smart. Eat right. Sleep 10 hours day" - Jay Cutler
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st duben 01, 2015 7:56 pm Předmět: |
|
|
...aha - tak to je ono. Když tu výšku máš, tak Ti to nepřipadá podstatné (měřím 192 cm).
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: st duben 01, 2015 7:59 pm Předmět: |
|
|
Já si chci koupit motorku, a raději bych si nohy uříznul někde u kolen _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:11 pm Předmět: |
|
|
Být vysoký má i nevýhody:o)...nikdy nevyhraješ Velkou Pardubickou a tak:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:19 pm Předmět: |
|
|
myslím, že 180-185 je optimální (mám 180), nic proti Vám, čahounům, ale myslím, že čím vyšší, tím více zdravotních obtíží...
já, ač mám standartní výšku, tak jsem nerostl kontinuálně, nýbrž jsem za rok vyrostl cirka o 30cm, a bum... kosti to nezvládly, a následky mám defakto dodnes
|
|
| nahoru |
|
 |
Royi

|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:25 pm Předmět: |
|
|
| xakrurychle napsal: | myslím, že 180-185 je optimální (mám 180), nic proti Vám, čahounům, ale myslím, že čím vyšší, tím více zdravotních obtíží ...
já, ač mám standartní výšku, tak jsem nerostl kontinuálně, nýbrž jsem za rok vyrostl cirka o 30cm, a bum... kosti to nezvládly, a následky mám defakto dodnes |
Jaké prosím tě například? : _________________ "Train smart. Eat right. Sleep 10 hours day" - Jay Cutler
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:28 pm Předmět: |
|
|
říkám že je to můj názor :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Royi

|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:29 pm Předmět: |
|
|
Já ti ho neberu, jen mě zajímá jaký komplikace máš na mysli ;) _________________ "Train smart. Eat right. Sleep 10 hours day" - Jay Cutler
|
|
| nahoru |
|
 |
FrankSidebottom
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st duben 01, 2015 8:35 pm Předmět: |
|
|
co jsem se setkal: zničená kolena převážně
uznávám, že to nemusí být jen u vysokých lidí,
hrál jsem přes 10 let hodně aktivně basket, a proto to mám možná trochu zkreslený vzhledem k tomu, mezi kým jsem se pohyboval
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt duben 02, 2015 1:26 pm Předmět: |
|
|
| xakrurychle napsal: | co jsem se setkal: zničená kolena převážně
uznávám, že to nemusí být jen u vysokých lidí,
hrál jsem přes 10 let hodně aktivně basket, a proto to mám možná trochu zkreslený vzhledem k tomu, mezi kým jsem se pohyboval |
Opotřebení kolen zrovna podle mě moc nesouvisí s výškou, je to spíš o hmotnosti těla (která s výškou může, ale nemusí korelovat). Obecně možná vyšší lidi více dělají sporty jako volejbal, basket atp. kde se kolena opotřebují více z principu a to u všech :-) Ale pokud člověk nemá zrovna 220cm+, nejsou podle mě zdravotní rizika spojená přímo s výškou nijak významná, obecně jsou problém spíš extrémy na obě strany, protože konstukce těla je dělaná na nějaké rozměry a pokud se to hodně zmenší nebo hodně zvětší, už to není úplně fajn.
Naposledy upravil Spazik dne čt duben 02, 2015 1:29 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|