Dobrý den,
je mi 16 let a od listopadu se snažím posilovat. Na bicepsu jsem zvedal na jednu ruku 2kg max, teď už jsem na 8kg. Vím že to není moc, ale progress tam je :) Mojí velkou vizí je být v létě vyrýsovanej tak aby to holky obdivovali :)
Potřebuju shodit tuk, měřím 178 a váhu mám 72, nicméně na "pekáč buchet" to nestačí.
Chtěl bych začátkem května přejít místo objemu na rýsování. Někde sem se dočetl, že se při tom zvyšují počty opakování, počet sérií a snižuje váha. Z dalšího zdroje mám zas to, že je to nesmysl, protože bez vyšších vah se ztrácí svalová hmota a z třetího to, že by se měl zařazovat cvik s méně opakováním s vyšší vyhou a kombinovat to se cvikem s vyšším opakováním. Jak bych se měl dle vašich zkušeností zařídit? :)
Další otázkou je kardio po rýsování. Tréning bych měl rád jako doteď 3 - 4 x týdně, po tréningu bych si dal HIIT interval 30/60.
Jak dlouho by měl HIIT trvat po posilovacím tréningu a jak samostatně?
Jakou intenzitu cvičení by ste mi radili? Napadlo mě třeba po-st-pá posilovací + kratší kardio (HIIT) a v UT, ČT a SO delší kardio (HIIT).
Co jsem alespoň četl na internetu, výhoda HIIT tkví v tom, že tělo spaluje tuky během dne, že se z tukových zásob snaží doplnit glykogen. V souvislosti s otízkou mě zajímá strava před a po tréningu. Mám si dávat před a po tréningu nějaké cukry? V objemu mám po tréningu
gainer, mohu ho nahradit banánem aniž by to zničilo účinek spalování a zabránění katabolismu?
Další suplement předpokládám asi
protein, co z nejmenším počtem sacharidů a tuků a po tréningu místo
gaineru přidat
BCAA?
Jinak úprava jídelníčku je samozřejmostí. Vynechání sladkostí, smažených jídel dodržuji ve velké míře
Uvítám jakékoli názory, rady. Předem děkuji :)