Warrior - My way to Spartan

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Warrior - My way to Spartan  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Warrior - My way to Spartan
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Dokončím závod v 1. čtvrtině žebříčku?
Ano
22%
 22%  [ 2 ]
Dokončím, ale v 1. polovině.
44%
 44%  [ 4 ]
Dokončím závod v 2. polovině.
22%
 22%  [ 2 ]
Závod nedokončím.
11%
 11%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 9

Autor Zpráva
The_Warrior

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 3:04 pm    Předmět: Warrior - My way to Spartan Odpovědět s citátem

Má cesta na Spartan race
Rozhodl jsem se, že se 6.6.2015 zúčastním závodu typu Spartan v Litovli.
To znamená, že mám cca 70 dní na trénink. Čas pro trénink je lehce omezený z důvodu přípravy na maturitu, ale přesto věřím, že vše zvládnu a závod úspěšně absolvuji.
Za cca měsíc mi bude 19 let, měřím +-183cm a váha se nyní pohybuje okolo 82-83 kg.
Věnoval jsem se několika sportům, především fotbalu. V posledních letech jsem se zaměřil spíše na posilovnu.
Co se týče aktuální formy: V posledních 3 měsících jsem jel silovku - max. síla se slušně rozvinula, ale objemová kapacita šla poněkud dolů. Fyzická kondice žalostná - běžím, ale pomalu. Od posledního běžeckého závodu, který byl na začátku července 2014, mám nahoře asi 7-8 kg. Cca 4kg svalové hmoty a 4 kg tuku. Od závodu jsem nijak zvlášť běh netrénoval.
Zkušenosti s tímto typem závodu nemám, tudíž nevím jak přesně trénovat. Zatím mám v plánu především rozvinout opět své běžecké schopnosti. První měsíc se zaměřím na objem naběhaných km a druhý měsíc na intenzitu. Posilovací trénink se bude skládat ze základních cviků + crossfit WODŮ. Zabijákem jsou pro mě nyní angličáky, které se budu snažit natrénovat, abych nebyl při závodu příliš překvapen. Ostatní části tréninku budu upravovat podle aktuální situace.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
The_Warrior

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 3:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

75 dní do závodu - 1. trénink

Dnes jsem absolvoval první trénink. Před tréninkem jsem 2 hodiny intenzivně ryl pole, což ovlivnilo negativně moji výkonnost při tréninku.
Běh asi 6km v kopcovitém terénu - mizérie, nohy nejsou zvyklé
Handstand push-ups v supersérii s Back squat:
5, 4, 4, 4 / 4s x 3 op s 80kg

Po běhu jsem byl bez síly - s 80kg se normálně rozcvičuji. Dal jsem si to jen na výbušnost a pro dobrý pocit, že jsem něco dělal.

Celkový pocit: Myslím, že mě čeká hodně práce - běh, který býval vždy mou silnou stránkou, je nyní slabinou, kterou je třeba odstranit.
The_Warrior

PříspěvekZaslal: po březen 23, 2015 5:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

74 dní do závodu - 2. trénink
Běh cca 3,5km s batohem ze školy, s oblečením na zádech - 15min.
Kliky ve stojce v supersérii s Back squat
4, 4, 3, 2 / 3s x 2op s 100kg na výbušnost
Crossfit WOD Cindy:
5 pull - ups
10 push - ups
15 squats

19 kol za 20min.

Pocity: Patrná únava ze včerejška. Běh s batohem nic moc, ale aspoň se při klasik. běhu budu cítit lehčí. Snad.

19 kol Cindy si myslím není nejhorší, ale mohlo by to být lepší. Překvapilo mě, že mi dělaly docela problémy dřepy, a to už ze začátku. Shyby nebyly nejhorší. Co se týče kliků, tak ty byly problémem. Musím říct, že po tréninku jsem byl brutálně napumpovaný a celkově KO.
The_Warrior

PříspěvekZaslal: út březen 24, 2015 4:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

73 dní do závodu - 3. trénink
Běh 3,5km s batohem na zádech
Byl protivětr, ale i přesto se mi zdálo, že se mi běží lépe než včera. Ale to byl jen počáteční pocit. Se vzrůstající vzdáleností únava exponenciálně rostla. Čas byl i přesto o něco rychlejší, ale nevím kolik přesně.
Na programu byl Wod Diane:
21 - 15 - 9
Deadlift 70kg
HSPU

Čas: 7:35

Angličáky (Burpees): 15, 15, 15, 5

Pocity: Po včerejšku jsem totálně rozbitý. Tricepsy a hlavně prsa dostaly zabrat. Nohy jsou unavené, ale nebolí. Co sy týče dnešního tréninku, tak pocity jsou smíšené. HSPU jsem nedával na jeden zátah. DL v pohodě - tam byla rezerva. Angličáky špatné, ale to bylo zapříčiněné především únavou tricepsů a prsou ze včerejška.
The_Warrior

PříspěvekZaslal: st březen 25, 2015 8:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

72 dní do závodu - 4. trénink
Dnes se uskutečnil pouze běh 3,5km s batohem na zádech....čas cca 15 min.
Jsem zničen z předchozích tréninků. Večer začnu suplementaci ZMA po jednotlivých složkách. Doufám v lepší regeneraci a spánek. Přemýšlím o kyselině D-Asparagové. Pokud máte někdo zkušenosti s DAA, budu rád když se podělíte.
The_Warrior

PříspěvekZaslal: čt březen 26, 2015 5:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

71 dní do závodu - 5. trénink
Běh 3,5km s batohem na zádech -> doma jsem shodil batoh a běžel terénem cca 5,5km.....Dohromady tzn. cca 9km.....byl to spíše výklus, rychlost rozhodně nebyla závratná......Cítím únavu, nejsem 100% zregenerovaný + se připojila bolest v lýtku pravé nohy.....Ale běžet se s tím dá, takže pohoda :)
The_Warrior

PříspěvekZaslal: pá březen 27, 2015 10:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

70 dní do závodu - 6. trénink
Dnes jen lehčí běh do schodů - po jednom, po dvou nebo třech schodech.
HSPU - 10, 5
Angličáky - 15, 15, 20

Při tréninku docela zabírala lýtka - dnes bolest pravého lýtka nepociťována
The_Warrior

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2015 8:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

69 dní do závodu - 7. trénink
Lehký výklus - asi 50 minut.
The_Warrior

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2015 5:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

68 dní do závodu - 8. trénink
Běh cca 6km v kopcovitém lesním terénu. Po 3,5km jsem si dal menší workout:
Tlaky na ramena s dřevěnou kládou
2x15
Tlaky na ramena s kamenem
2x15
Kliky
2x15
Různé odhazování balvanu - jako při vrhu koulí, dozadu přes hlavu, od prsou dopředu, ze země do výšky a dálky
Po doběhnutí pár shybů - 2x8, divný úchop - tělo oproti klasik. shybům otočené o 90 stupňů, obě ruce jakoby podhmatem

Pocity: Přes noc se mi stalo něco s lýtkem - bolest při každém pohybu - vyřešeno koňskou mastí a zaškrcením - poté už jsem cítil jen pálení masti + lýtko se odkrvilo, takže pohoda :D
Dnes je to týden, co jsem začal běhat a musím konstatovat, že už jsem se při běhu cítil mnohem lépe než minulou neděli. Myslím, že to půjde :). Nyní ještě zbývá pořešit ta nevyzpytatelná lýtka a angličáky.
The_Warrior

PříspěvekZaslal: po březen 30, 2015 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

67 dní do závodu - 9. trénink
Dnešek se nesl ve znamení posilování s vlastní váhou.
WOD Breezy:
3 rounds
21 - 15 - 9
Shyby
Kliky
Sed-lehy
Dřepy

Čas: 5:25 min.

Poté Burpees střídány asi minutou na eliptickém trenažéru
6x15op + 1x10 = 100 Burpees, Jsem na sebe hrdý, i když by to měla být rozcvička.

Pocity: Cítím, že se do toho pomalu dostávám. Ať už se týče běhu či posilování s vl. váhou na vysoký počet opakování.
The_Warrior

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2015 6:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

66 dní do závodu - 10. trénink
Ačkoliv se mi nechtělo vzhledem ke špatnému počasí, nakonec jsem šel běhat.
Cca 9km lesním, kopcovitým terénem, v dešti a bahně.

Pocity: Docela jsem promrzl. Voda z kopců tekla proudem, takže jsem si to "užil" se vším všudy.
K tomu se přidala břečka, takže to klouzalo jak se sluší a patří. Nečekal jsem, že se mi poběží s mokrýma botama a oblečením tak těžce. Na Spartan to bude chtít minimum oblečení, které nesaje vodu - byl jsem o několik kg těžší. Celkově jsem to dobře zvládl, vyběhl jsem Hubert, což je asi 1km, prudký kopec na kterém se ukáže, jak na tom člověk je. Pryč jsou ty doby, kdy jsem do první poloviny běžel jak motorová myš, ale věřím, že do Spartanu se k tomu opět dostanu.
The_Warrior

PříspěvekZaslal: čt duben 02, 2015 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

64 dní do závodu - 11. trénink
Včera byl rest day.
Dnešek se nesl ve vzoru běhu v dešti cca 8km v kopcovitém terénu. Po 5km byl menší workout:
různé odhazování těžkého kamene
3x15 tlaků na ramena s kamenem
3x15 kliků

Pocity: Zdá se, že tělo se adaptuje pomalu, ale jistě. V běhu jsem trénink od tréninku lepší. Do konce příštího týdne se budu stále zaměřovat na běh. Od 13.4. se zaměřím trochu více na posilování s vlastní váhou - konkrétním středobodem budou Angličany (Burpees).
The_Warrior

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2015 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

61 dní do závodu - 12. trénink
Pátek a sobota byly bez tréninku. Dnes se uskutečnil běh cca 8km v kopcovitém terénu.
Po 5km workout:
Házení těžkým kamenem
Kliky: 4x15
Tlaky na ramena s kamenem: 2x15
Tlaky na ramena s dřevěnou kládou: 2x15

Pocity: Kondice se evidentně zlepšila. Dnes jsme si stopl čas na cca 3km, přičemž 2km jsou do kopce, zhruba 13min. V prvním běhu to bylo cca 16, takže paráda. Nejlepší časy, co jsem na tomto úseku míval byly 12min., tzn., že už jsem si docela zvykl na běžeckou zátěž. Nějak mě bolí spodní část chodidla, když se do něj zapřu. Když se pohybuji po špičkách, tak v pohodě. Nevím proč, začalo to z ničeho nic a přetrvává to třetí den. Běžet se s tím dá, tudíž to nebudu nijak hrotit.
The_Warrior

PříspěvekZaslal: po duben 06, 2015 4:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

60 dní do závodu - 13. trénink
Běh cca 5km v terénu.

V plánu byl pouze výklus, ale nakonec jsem šel do celkem slušného tempa.
The_Warrior

PříspěvekZaslal: út duben 07, 2015 4:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

59 dní do závodu - 14. trénink
30 angličanů (Burpees)
Běh - rozběhání - volně; 4x400m - 1:20; výklus
Angličany 10, 10
Kliky 30
Dřepy 30

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Warrior - My way to Spartan Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: