Nevěděl jsem kam přesně topic zařadit, dávám to sem.
Případně přesuňte do vhodnější sekce. Bude to trochu slohovka, tak soráč.
Po cca 2-3 leté pauze začínám cvičit. Mezitím jsem ztratil kondičku, takže od nuly. Dřív jsem posiloval, občas box, takže základy teoretické snad stále mám. Vím, co chci, ale rád bych, aby mi někdo odtud dal zpětnou vazbu o tom, jak je to reálné.
Výška 178, váha 93. Spadlé svaly, nulová ramena, vana okolo břicha (jak holka ve třetím, čtvrtým měsíci těhotenství). Schody udýchám, ale při sexu s partnerkou se zadýchávám víc, než dřív
Cíl je zbavit se pneumatiky, nabrat nějakou hmotu svalovou, zlepšit vytrvalost, ulevit kloubům a srdci. Je mi 35, tak at o sebe pečuju zavčasu. Práce zabírá dost času, ale víkendy, večery po 18. hodině jsou volné. Nejde mi o to být osvalený a vysekaný, spíš sundat očividné špeky. Tuk at tam v rozumné míře klidně je, ale at pod ním existují ramena, prsa osvalená, atd.
V plánu mám tři dny fitka (posilování) a dva dny kardia.
Posilka:
Jedu od znova, tak bych to viděl na dva, tři týdny fullbody, at si tělo zvykne. Pak chci přejít na něco a la korte. Prostě tři, čtyři klasické "velké" cviky (např. dřep, bench, shyby, mrtvola,...). Tohle mi vždycky vyhovovalo, síla šla nahoru, postavu to i celkem formovalo, jde to odcvičit za klidně neco málo přes 30 minut.
Aerobka:
Tady chci začít běhat. Ráno před prací, nebo po práci. Za barákem mám zpebvněnou polňačku pozvolna vedoucí do lesíka na kopci. Cca 2 km. Takže bych na to rád najel, nejdřív výklus pomalý, at si nohy vyknou a postupně pokračovat. Plus dle chuti doma švihadlo.
Suplementace, strava:
strava bude boj, musím najet na pravidelná jídla, to je můj nešvar. Suplementy dle mě nemají zatím cenu, max
protein na noc, plus
vitamíny, bo jsem docela unavený, rozlámaný.
Je to asi takový klasický dotaz, i plán, kterým v podtatě nic moc nezkazím, ale jde mi o zpětnou vazbu. třeba nědo jel podobný "split" a nešlo to, tak mi poradí, atd.