Sundání tuku bez ztráty svaloviny

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sundání tuku bez ztráty svaloviny  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Sundání tuku bez ztráty svaloviny
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Josee

PříspěvekZaslal: so duben 11, 2015 8:13 pm    Předmět: Sundání tuku bez ztráty svaloviny Odpovědět s citátem

Zdravím pánové a dámy,
jako bečka sádla jsem loni začal něco dělat skočil z 86 kg na 75kg (176cm výška, 22 let) asi během 4 měsíců. Ztráta svalů mě nějak nezajímala protože nebylo co by ubývalo, tak jsem jel sacharidové vlny včetně nul. Teď jsem se zpátky vyšplhal na 82kg s nějakou kvalitou ale ruku v ruce s tím šel i tuk.

Mám problematické partie boky a spodek břicha a lehounce bych mohl ubrat na prsou jinak se vším spokojenost. Považuju se spíše za endomorfa vzhledem ke snadnějšímu přírustku svalů i tuku.

Aktuálně držím 1,5g bílkoviny na 1kg váhy, strava pravidelně do 3 hodin, přílohy zelenina, jediný příjem sacharidů je k snídani kdy dávám zhruba 130g vloček, banán/pomelo/brusinky a 2 kostičky 80% čokolády.

Najel jsem teď kardio 2x týdně 7km běh před snídaní, 4-5x týdně 20min rotoped po hodině silového treningu (ten jsem nechal stejný jako v objemu, velké váhy - 6 opakování). Ještě dávám 2x týdně před snídaní 40 min rotopedí. Z toho plyne že tam mám často dvoufáze. Před fitkem dávám ještě NO a 10g creatinu, mám rád tvrdé treningy, nemám pak problém s energií.

Můj dotaz jest, potřebuju sundat můj okrasný tukový prstenec ale nechci přijít o hmotu. Za každou radu na čem přidat na čem ubrat budu vděčný.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne duben 12, 2015 5:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vic makat
rano silove cardio
odpoledne velky objem
6x tydne
nedele volna
zrat jenom maso a zeleninu (ovoce)
max vlocky s nidani
dostatek vody
dostatek spanku
Zlata

PříspěvekZaslal: ne duben 12, 2015 5:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
vic makat
rano silove cardio
odpoledne velky objem
6x tydne
nedele volna
zrat jenom maso a zeleninu (ovoce)
max vlocky s nidani
dostatek vody
dostatek spanku

yesssss lepe bych to neřekla !

Peter.Ustinov: na tobe by se dala udelat nejedna diplomka z oboru psychologie :D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Josee

PříspěvekZaslal: ne duben 12, 2015 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

OK takže vyhážu to ovoce z rána a vitamíny budu čerpat pouze ze syntetiky. Spíš si udělám volno v pondělí vzhledem k mému harmonogramu. Pod silovým cardiem si mám představit HIIT?

Dostatek spánku by mohl být taky problém ale pokusím se, s vodou jsem cca na 4,5-5l denně, ještě dávám Yerbu večer když jsem už unavenej abych ještě něco udělal.
Mablung

PříspěvekZaslal: ne duben 12, 2015 9:21 pm    Předmět: Re: Sundání tuku bez ztráty svaloviny Odpovědět s citátem

Josee napsal:

Můj dotaz jest, potřebuju sundat můj okrasný tukový prstenec ale nechci přijít o hmotu. Za každou radu na čem přidat na čem ubrat budu vděčný.

Katabolismus je pohádka pro malé kulturisty, aby kupovali BCAA, proteiny
a jiné různé doplňky. Lidé jako ty by měli zapomenout, že tenhle pojem kdy v životě slyšeli.
Josee

PříspěvekZaslal: ne duben 12, 2015 10:39 pm    Předmět: Re: Sundání tuku bez ztráty svaloviny Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Josee napsal:

a jiné různé doplňky. Lidé jako ty by měli zapomenout, že tenhle pojem kdy v životě slyšeli.

OK v tom případě můžu být defakto pořád ve velkém deficitu pokud udržím bílkoviny
Mablung

PříspěvekZaslal: po duben 13, 2015 7:06 am    Předmět: Re: Sundání tuku bez ztráty svaloviny Odpovědět s citátem

Josee napsal:
Mablung napsal:
Josee napsal:

OK v tom případě můžu být defakto pořád ve velkém deficitu pokud udržím bílkoviny

Pokud budeš ve velkém deficitu, budeš samozřejmě ztrácet veškerou hmotu. Samozřejmě, pokud se budeš chovat jako cvok, dopadneš tak :-). Ve všech oblastech života. Myšleno to bylo tak, že pokud budeš v rozumném deficitu a rozumně si navýšíš výdej, ztráty svalů se nemusíš bát.
Josee

PříspěvekZaslal: po duben 13, 2015 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to musím dávát minimálně 150-200g sacharidů v treningový dny, jinak budu až moc v mínusu.
Olejnas

PříspěvekZaslal: po duben 13, 2015 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja to vemu min pres zelezo a vic pres hlavu, snad se nikdo neurazi...

1. Zajdi si na Inbody, kde ti krome telesneho tuku zmeri treba BMR, at vis jak na tom jsi
2. Zaregistruj se na kaloricketabulky.cz a sestav si smysluplny jidelnicek dle tveho ddp*
3. Dodrzuj ten jidelnicek alespon mesic

Ono je totiz uplne jedno jak moc cvicis, kdyz nejis spravne. Jidlo bude vzdycky 70% vysledku.

*/ Pokud chces hubnout tuk, tak svuj ddp podstrel o 10-20%
Big Muscle

PříspěvekZaslal: po duben 13, 2015 12:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Otázka je, jak přesná hodnota to BMR bude a jak bude odrážet i všechny jeho denní aktivity (práce, sport, trénink v posilovně atd.). Ve výsledku mu ta hodnota stejně může být k prdu
Olejnas

PříspěvekZaslal: po duben 13, 2015 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Porad si rikam, ze BMR z Inbody bude mit vetsi smysl, nez obecna rovnice vaha x 105 x 1,5. Vsechno je to beztak jen o rovnici prijem vs. vydej a bohuzel, spousta lidi si proste jen neumi spocitat kolik a ceho maji jist, no a pak se deje to, co se bezne deje. On tenhle "vedatorsky" pristup pri snaze zbavit se tuku neni vubec na skodu :)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po duben 13, 2015 12:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
Otázka je, jak přesná hodnota to BMR bude a jak bude odrážet i všechny jeho denní aktivity (práce, sport, trénink v posilovně atd.). Ve výsledku mu ta hodnota stejně může být k prdu

Taky myslím, rada, ať jí převážně maso, zeleninu, vajíčka, sýry a ořechy je jednodušší a účinnější.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po duben 13, 2015 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Big Muscle napsal:

Taky myslím, rada, ať jí převážně maso, zeleninu, vajíčka, sýry a ořechy je jednodušší a účinnější.

Ale zároveň absolutně nesmyslná. :)
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: po duben 13, 2015 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ak budem jest prevazne mäso, vajicka, orechy, syry a zeleninu, v dennom prijme sa veeeelmi lahko mozem dostat na hodnoty ktore uz s chudnutim asi vela spolocne nemaju vsakze? Je akoze problem zjest jedno balenie para orechov z billy (200g myslim)? Asi nie. Tak aplikuje vase rady, ved potrebuje jest orechy, a to su predsa zdrave tuky... Ale ked si uplatni olejnasov pristup, tak hned vie, ze ten balik orechov zjest nemoze, pretoze to obsahuje 1500 kcal a 150g tukov... ma to v sebe asi tak za 5 minut a este nic poriadne nezjedol.
Ked bude vediet (aj ked len orientacne) BMR, vie od coho sa moze odrazit. A ked sa nauci pouzivat tabulky, zaberie mu to mozno tak 5 minut denne pred spanim, kedy si moze nahrubo nahadzat veci do zoznamu, ktore zje na dalsi den.
A aj ked hodnota BMR bude orientacna, dovolim si tvrdit, ze bude stale a dostatocne presna na zaciatok. A po niekolkych tyzdnoch bude vediet presne, ze dnes - po 90 min. tazkom treningu si mozem dat ako potreningove jedlo kilo opekanych zemiakov a polkilovy steak, ale zajtra, ked nedvihnem rit z kancelarskej stolicky, tak asi to nebudem prehanat. A po tych niekolkych tyzdnoch sa na tabulky moze pokojne vykaslat a bude to "mat v oku", alebo proste tomu obetuje spomenutych 5 min denne a bude si vediet orientovat veci ako chce.
Ja mam skor pocit, ze schudnut chce milion ludi a z toho miliona sa to 99,9% rozumne nepodari. Tak preco nevyuzit "vedecky" pristup, hrat sa kaloriami, makrami, pozorovat ako cele na mne funguje, experimentovat. Celkom zabava.
Draper

PříspěvekZaslal: po duben 13, 2015 1:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Skoro bych si i mozna nastudoval stravovani podle krevnich skupit a podle toho vybiral potraviny, ktere jist. Osobne s tim zkusennosti nemam, ale hodne lidi v mem okoli na tohle nedaji dopustit.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Sundání tuku bez ztráty svaloviny Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: