|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
libik
|
Zaslal: po duben 13, 2015 7:26 pm Předmět: Sacharidy hned po tréninku |
|
|
Ahoj,
mám (na začátečníka) docela nastudované jak se stravovat při posilování, o nutriční hodnoty se také lehce zajímám už pár let.
Jediné u čeho si nejsem jistý, tak je stravování hned po tréninku. Prakticky ve všech článcích se píše, že cca hodinu po tréninku by měla přijít strava s polysacharidy a bílkovinami.
Nicméně otázce stravy hned po posilování se věnují jenom články některé. A ty které se tomu věnují, se víceméně shodují na tom, že je vhodné dodat monosacharidy, nicméně už jsem se nedočetl zhruba v jakém množství.
Taky jsem přemýšlel, jestli by bylo možné je dodat čokoládou (taková příjemná cesta) nebo jestli to není vhodné (jsou tam přece jenom i tuky) a případně proč (zajímám se o fungování těla a stravy jako celek, rady typu "to nežer" mi jsou k ničemu :) ).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: po duben 13, 2015 7:31 pm Předmět: |
|
|
Když se zajímáš o stravu, zkus mi popsat ten myšlenkový pochod co Tě vedl k tomu, že by šlo doplnit sacharidy po tréninku čokoládou???
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: po duben 13, 2015 7:44 pm Předmět: |
|
|
grznar taky nezere sachry, jen ovoce a cokolady.. a jak vypada  sry ze ho sem taham ale nedalo mi to _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: po duben 13, 2015 7:53 pm Předmět: |
|
|
Moc bych se nedivil, kdyby to bylo kde autor vzal inspiraci.
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: po duben 13, 2015 8:07 pm Předmět: |
|
|
libik, akoze si sa nikde nedocital o odporucanych mnozstvach sacharidov po treningu? dovolim si celkom pochybovat o tom, ze mas nieco slusne nastudovane
|
|
| nahoru |
|
 |
libik
|
Zaslal: po duben 13, 2015 9:30 pm Předmět: |
|
|
Když se zajímáš o stravu, zkus mi popsat ten myšlenkový pochod co Tě vedl k tomu, že by šlo doplnit sacharidy po tréninku čokoládou???
-----------
Třeba tady :
kaloricketabulky.cz/cokolada-milka/
57,5/100g "cukry" - monosacharidy.
libik, akoze si sa nikde nedocital o odporucanych mnozstvach sacharidov po treningu?
--------
Taky nevím, všude akorát psali doporučenou dávku za den či jídelníčky, třeba i dost komplexní, ale stravování ihned po dokončení posilování rozebírali málokde.
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: po duben 13, 2015 9:40 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
libik
|
Zaslal: po duben 13, 2015 10:02 pm Předmět: |
|
|
| EpsteinBarr napsal: | napr. prvy odkaz z googlu:
bodybuilding.com/fun/berardi4.htm
Od Berardiho, ako uznavaneho odbornika, najdes na nete kopu prac a publikacii. |
Dík moc :). Nevěděl jsem, co přesně za pojem mám do googlu hodit.
No a koukám, že moje vize "tuhé" stravy asi v tomto případě nemá opodstatnění, stejně jako bych při mé váze musel sežrat celou tabulku čokolády, abych splnil těch 0,8g/1kg a to už by těch tuků bylo fakt moc. (jsem si říkal, že kdyby stačil jeden/dva řádky, tak bych těch 7 gramů tuku pro tu příjemnou aplikaci obětoval :) )
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: po duben 13, 2015 10:03 pm Předmět: |
|
|
Cukry, sportovní výživa, čokoláda... nebo snad fast food? :)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25811308
http://etd.lib.umt.edu/theses/available/etd-06102014-183050/unrestricted/Cramer_Michael_Thesis.pdf
Samozřejmě jedná se o monitoring akutní odpovědi organismu a resyntézy glykogenu, FF nelze aplikovat chronicky, protože z dlouhodobého časového horizontu je potřeba sledovat i vliv na zdraví organismu.
EpsteinBarr: Zajímavý článek, nicméně Berardi takticky vynechal některé studie a výzkumy, které nepotvrdily důležitost časné konzumace PTN. Pokud jde člověk 4x týdně do fitka, timingem přijímaných živin se nemusí zaobírat, protože tělo má dostatek času kompletně naplnit glykogenové zásoby z běžného jídla mezi tréninky.
"Kondičákovi" stačí se po cvičení pořádně najíst. Pokud o něco jde, pak je to na individuálním posouzení: je potřeba analyzovat tréninkový plán, cíle, zohlednit antropometrické parametry dané osoby a pak se uvidí. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: po duben 13, 2015 10:19 pm Předmět: |
|
|
Z mojich skusenosti: bud post workout drink nemam ziadny, alebo (ked trenujem 5x tyzdenne s velkym objemom prace) do seba hodim v satni 40g hydra s odmerkou alavisu. Sacharidy nepouzivam nikdy.
Tie si radsej doprajem v normalnom, plnohodnotnom potreningovom jedle. Proste kopa, obrovska kopa jedla, podla moznosti ale skutocne s co najnizsim obsahom tuku. Ale zase ked mam upecene kilo bravcovej krkovicky, tak prizmurim oci :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
libik
|
Zaslal: po duben 13, 2015 10:20 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: |
Pokud o něco jde, pak je to na individuálním posouzení: je potřeba analyzovat tréninkový plán, cíle, zohlednit antropometrické parametry dané osoby a pak se uvidí. |
To je mi jasný, ale chodím teď 2x týdně a chci v rámci možností udělat pro efektivitu maximum. Nicméně zde je důležitý ten "rámec možností" :). Nedělá mi problém například doplnit stravu o více bílkovin, jíst pravidelně apod. A proto mě i zajímá - jak jsem psal - celkový princip, abych se mohl denně rozhodovat o tom, co si dám/nedám, co ještě bude tom rámci a co ne.
Taky jste mě ty a Epstein trochu uklidnili... po tom, co jsem se v první odpovědi dozvěděl, že v čokoládě nejsou sacharidy a další dva příspěvky byly všechno možné, jenom ne konstruktivní, tak jsem se konečně dočetl i něco o tom, na co jsem se ptal.
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: po duben 13, 2015 10:48 pm Předmět: |
|
|
Ziadnu specialnu vedu by som za tym nehladal. Tymto nechcem povedat, ze je zle, ked mas prestudovanu kopu veci, poznas teoriu, rozne pristupy atd., to vsetko je uplne v poriadku. V konecnom dosledku ale poväcsine prides na to, ze ako kondicnemu cvicencovi (co samozrejme aj tak znamena, ze chces vyzerat vysportovane/atleticky/kulturisticky/mozno mat sukromu sutaznu formu) uplne staci si cely system zjednodusit.
V mojom ponimani je teda absolutne nepodstane riesit 0,8 ci 1,2g na kilogram toho, ci hentoho. Ak chcem mat dobry pocit, po treningu si dam po prepocte nejakych 30g rychleho proteinu a idem domov. Na nejake anabolicke okno pekne kaslem, ked som doma zozeriem tonu sachrov a bielkovin a...to je cele.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út duben 14, 2015 9:33 am Předmět: |
|
|
| libik napsal: | | eSko napsal: |
Pokud o něco jde, pak je to na individuálním posouzení: je potřeba analyzovat tréninkový plán, cíle, zohlednit antropometrické parametry dané osoby a pak se uvidí. |
To je mi jasný, ale chodím teď 2x týdně a chci v rámci možností udělat pro efektivitu maximum. Nicméně zde je důležitý ten "rámec možností" :). Nedělá mi problém například doplnit stravu o více bílkovin, jíst pravidelně apod. A proto mě i zajímá - jak jsem psal - celkový princip, abych se mohl denně rozhodovat o tom, co si dám/nedám, co ještě bude tom rámci a co ne.
Taky jste mě ty a Epstein trochu uklidnili... po tom, co jsem se v první odpovědi dozvěděl, že v čokoládě nejsou sacharidy a další dva příspěvky byly všechno možné, jenom ne konstruktivní, tak jsem se konečně dočetl i něco o tom, na co jsem se ptal. |
Tím pádem je zbytečné se vůbec nějakou akutní potréninkovou sportovní výživou zabývat. Pokud se chceš nějakým koktejlem odměnit, tak si vyber kvalitní a dobře chutnající protein, či gainer. Ale jak říkám, bude to spíše odměna pro dobrý pocit než něco, co by tvé tělo v tomhle případě nutně potřebovalo. Druhá varianta je, že nedáš ihned po tréninku nic a pochutnáš si až doma na pevném jídle. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út duben 14, 2015 9:49 am Předmět: |
|
|
Kdo uvažuje o doplňování sacharidů po tréninku takovým shitem jako je z pohledu výživových hodnot Milka, tak by se nad sebou měl hluboce zamyslet a zejména nad částí, že má něco sestudováno. Tedy...Milku opravdu ne-e.
|
|
| nahoru |
|
 |
libik
|
Zaslal: út duben 14, 2015 10:22 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | Kdo uvažuje o doplňování sacharidů po tréninku takovým shitem jako je z pohledu výživových hodnot Milka, tak by se nad sebou měl hluboce zamyslet a zejména nad částí, že má něco sestudováno. Tedy...Milku opravdu ne-e. |
Já jsem dal do googlu "nutriční hodnoty čokoláda" a hodil jsem sem první odkaz, klidně si najdi jakoukoli jinou čokoládu, prakticky každá má 50-60% sacharidů :), z toho drtivou většinu monosacharidů.
A jestli sem budeš ještě psát, rozmysli se prosím, jestli se chceš dál pitvat ve své vlastní neznalosti nutričních hodnot a jestli to má to smysl, příliš konstruktivní to není, dík :).
| eSko napsal: |
Tím pádem je zbytečné se vůbec nějakou akutní potréninkovou sportovní výživou zabývat. Pokud se chceš nějakým koktejlem odměnit, tak si vyber kvalitní a dobře chutnající protein, či gainer. Ale jak říkám, bude to spíše odměna pro dobrý pocit než něco, co by tvé tělo v tomhle případě nutně potřebovalo. Druhá varianta je, že nedáš ihned po tréninku nic a pochutnáš si až doma na pevném jídle. |
Dík moc, budu spíše aplikovat tu druhou metodu a pochutnám si doma na pevném jídle.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|