|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ygg
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 2:10 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: |
Pokud vim tak psali, ze policista byl ve sluzbe, tudiz je v jeho pravomoci, pote co se prokaze jako policista)to ucinil prukazem i slovne)resit jakekoliv jednani porusujici zakon.Vyzval ho, aby prokazal totoznost, to on neucinil, tudis neuposlechl vyzvu, opakovane ho vyzval, je zde tedy duvod zajisteni.Druhe neuposlechnuti vyzvy nastava, kdyz ho vyzval, aby zustal na miste a vyckal prijezdu hlidky, taky neuposlech vyzvy, opet duvod k zajisteni.Navic ono strkani se da klidne kvalifikovat jako utok na uredni osobu.Zakony jsou zde pro kazdeho, ne jen pro slusne, ali i pro takove debilky, co si mysli, ze muzou vsechno.Bohuzel media tlaci spolecnost tam, ze vlastne porusovani zakonu je normalni.Deti vidi jak politici kradou, jak v casopise pisou, ze kourit marihuanu je normalni a pak to tady tak vypada. Nrjvic markantni je to v Praze, kde si kazdy dobytek v audine mysli, ze je panem sveta a zakony pro neho neplati. |
Nevím kde to psali, jediné co vím je, že ten blb s plackou tam hulákal něco o tom, že on je ve službě 365 dní v roce. Což samo o sobě je na propuštění za blbost. Jinak si to, co jsem postnul, přečti znovu a zkus se zase zamyslet. Nebo to vem z jedné vody na čisto a přečti si rovnou ten zákon. Třeba ti něco docvakne. Třeba ne.
Ten zákrok rozhodně nebyl proveden v souladu se zákonem, jak formálně, tak co přiměřenosti.
A poslední věc, kterou tady mnozí absolutně neberou v úvahu, byť je to hned v § 2 zákona. Policista ve své podstatě poskytuje službu. Službu veřejnosti. Tato služba je podstatou samotné existence policie. Má oproti běžnému občanovi řadu pravomocí, je občany placen, občany je rovněž placen jeho výcvik, vybavení a podobně. Exces/blbost, kterou lze tolerovat a lidsky chápat u běžného občana není nejmenší důvod tolerovat u profesionála. Když si od kamaráda za dobré slovo nechám vymalovat kvartýr, tak nad nějakým nedostatkem mávnu rukou. Pokud si na to najmu profesionální firmu, tak přirozeně budu vyžadovat provedení smluvené činnosti bez závad. U policistů ... nejen ... je to ještě výraznější, protože se jedná o službu, kterou musím platit ex ante a bez ohledu na to, zda ji považuji za potřebnou či kvalitní. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
ygg
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 2:14 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: | Z tvych prispevku se mi zda, ze mas s policii vseobecne nejaky problem .
To ze ujizdi ridic na motorce, je spatne, to ze ho naberou na kapotu a projdou se mu po hlave taky. U pmj ta kvalita policistu vseobecne neni nikterak valna, sami mladi kluci, kteri si pletou praci s akcnim filmem . |
Tohle bylo hezký:-). _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 3:09 pm Předmět: |
|
|
nemám nic proti tomu, respektovat autoritu policisty, a kdyby byl v uniformě, bezpochyby by ji respektoval i ten pán z videa.
ale abych si musel dávat pozor i na civilisty, co začnou mávat průkazem, když mají zrovna náladu někoho vysírat, to se mi teda moc nelíbí. naštěstí, takové situace prakticky nenastávají,
tohle byla výjimka a jasně dokazuje, že takových debilů, co jsou "ve službě nonstop", moc není.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 3:49 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 3:59 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | baví mě, jak se zabýváte na 10 stránek nehorázným nesmyslem... |
On je celý život nesmysl. Kdybych se nezabýval nesmysly, mohl si rovnou podřezat žíly
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: čt duben 16, 2015 4:00 pm Předmět: |
|
|
A to jsme na netu, si představ, že se to řeší v hospodě u stolu s pivama před sebou:) To by rozhodně došlo i na facky _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 4:43 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | | vlkisekk napsal: |
Pokud vim tak psali, ze policista byl ve sluzbe, tudiz je v jeho pravomoci, pote co se prokaze jako policista)to ucinil prukazem i slovne)resit jakekoliv jednani porusujici zakon.Vyzval ho, aby prokazal totoznost, to on neucinil, tudis neuposlechl vyzvu, opakovane ho vyzval, je zde tedy duvod zajisteni.Druhe neuposlechnuti vyzvy nastava, kdyz ho vyzval, aby zustal na miste a vyckal prijezdu hlidky, taky neuposlech vyzvy, opet duvod k zajisteni.Navic ono strkani se da klidne kvalifikovat jako utok na uredni osobu.Zakony jsou zde pro kazdeho, ne jen pro slusne, ali i pro takove debilky, co si mysli, ze muzou vsechno.Bohuzel media tlaci spolecnost tam, ze vlastne porusovani zakonu je normalni.Deti vidi jak politici kradou, jak v casopise pisou, ze kourit marihuanu je normalni a pak to tady tak vypada. Nrjvic markantni je to v Praze, kde si kazdy dobytek v audine mysli, ze je panem sveta a zakony pro neho neplati. |
Nevím kde to psali, jediné co vím je, že ten blb s plackou tam hulákal něco o tom, že on je ve službě 365 dní v roce. Což samo o sobě je na propuštění za blbost. Jinak si to, co jsem postnul, přečti znovu a zkus se zase zamyslet. Nebo to vem z jedné vody na čisto a přečti si rovnou ten zákon. Třeba ti něco docvakne. Třeba ne.
Ten zákrok rozhodně nebyl proveden v souladu se zákonem, jak formálně, tak co přiměřenosti.
A poslední věc, kterou tady mnozí absolutně neberou v úvahu, byť je to hned v § 2 zákona. Policista ve své podstatě poskytuje službu. Službu veřejnosti. Tato služba je podstatou samotné existence policie. Má oproti běžnému občanovi řadu pravomocí, je občany placen, občany je rovněž placen jeho výcvik, vybavení a podobně. Exces/blbost, kterou lze tolerovat a lidsky chápat u běžného občana není nejmenší důvod tolerovat u profesionála. Když si od kamaráda za dobré slovo nechám vymalovat kvartýr, tak nad nějakým nedostatkem mávnu rukou. Pokud si na to najmu profesionální firmu, tak přirozeně budu vyžadovat provedení smluvené činnosti bez závad. U policistů ... nejen ... je to ještě výraznější, protože se jedná o službu, kterou musím platit ex ante a bez ohledu na to, zda ji považuji za potřebnou či kvalitní. |
Pokud byl ve sluzbe, tak ten zakrok byl v souladu se zakonem, pokud nebyl, tak jednal neopravnene a mel by nest nasledky. Ty si platis sluzbu , coz vsak neznamena, ze kdyz porusis zakon, tak nebudes potrestany.Na tomto principu funguje policie. Je od toho,aby dohlizela na dodrzovani zakonych norem. To ze si nekdo mysli, ze norma je spatna a ze se muze chovat jinak, neznamena, ze to bude spolecnosti akceptovano.Neni to tak davno, co NS rozhodl, ze kazdy musi uposlechnout vyzvy policisty a to i v pripade, ze to je protizakone.Od toho tu jsou pak kontrolni organy, aby opravnenost prosetrily.Ale neni na nikom, aby si zakon urcoval sam a choval se jak na divokem zapade.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 5:08 pm Předmět: |
|
|
chtěl bych se všech jeho zastánců zeptat: přijde vám jeho chování normální? že v době svého osobního volna chlápek hlídá, kdo vkročil do křižovatky o dvě sekundy dřív, než blikla zelená?
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 5:11 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | nemám nic proti tomu, respektovat autoritu policisty, a kdyby byl v uniformě, bezpochyby by ji respektoval i ten pán z videa.
ale abych si musel dávat pozor i na civilisty, co začnou mávat průkazem, když mají zrovna náladu někoho vysírat, to se mi teda moc nelíbí. naštěstí, takové situace prakticky nenastávají,
tohle byla výjimka a jasně dokazuje, že takových debilů, co jsou "ve službě nonstop", moc není. |
Teď jsem se podíval na video (nebyl čas a v práci jsme nemohl). Boha jeho, co proti tomu policajtovi máte? Ten s ním měl svatou trpělivost, jasně mu vysvětloval, že na přechodu stálo 40 lidí a on jediný šel na červenou, ukázal mu průkazku aby si jí prohlédl zblízka, vysvětloval tomu debilovi že na služebním průkazu je jen číslo, není tam jméno, když ho měl na zemi, nabízel mu že ho pustí, když mu slíbí, že už nebude odcházet.
Ten člověk se choval jak hovado a policajta absolutně posílal do prdele. Představte si, že cikán ukradne něco v obchodě, policajt ho bude chtít zadržet a on začne řvát na celé kolo dyskryminace. Poděláte se smíchy. Když policajt zadrží bělocha kvůli přestupku, najednou začne část lidí řvát "policejní brutalita".
Občas mi připadá, že lidé zaujmou pozice ala Sparta v Slavie a za to kopou.
A pro tebe Hulkie, on mu jasně ukazoval průkaz a tím mu dokázal, že je policajt. Za určitých okolností nemusí ani to a stačí, když prohlásí, že je od policie.
Edit. Ještě abych to doplnil. Na tomhle případu se ukázala idiocie osvobozující rozsudku nad Čtvrtníčkem a spol, kteří měli správně a používání policejní uniformy dostat podmínku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 5:18 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | chtěl bych se všech jeho zastánců zeptat: přijde vám jeho chování normální? že v době svého osobního volna chlápek hlídá, kdo vkročil do křižovatky o dvě sekundy dřív, než blikla zelená? |
Neviděl jsem chování na semaforu, nemohu soudit. Ale viděl jsem video a tam byla situace jasná. Celkem slušný policajt proti absolutnímu hovadu.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 6:46 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | chtěl bych se všech jeho zastánců zeptat: přijde vám jeho chování normální? že v době svého osobního volna chlápek hlídá, kdo vkročil do křižovatky o dvě sekundy dřív, než blikla zelená? |
Ja nejsem jeho zastance.Nepripada mi normalni, ze tam resi takovou ptakovinu, ale jeste vic mi prijde nenormalni chovani tech panu a lidi tomu konflitu pritomnych.Proste kdyz se sejdou blbci, tak je vymalovano.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 6:55 pm Předmět: |
|
|
MF DNES se podařilo sehnat i svědka, který byl s oběma provinilci na přechodu ve chvíli, kdy na něj vstoupili na červenou. Tato část událostí totiž na videu není, a tak byla doposud ve fázi tvrzení proti tvrzení.
„Vstoupili na přechod skutečně až ve chvíli, kdy auta stála. A údajný policista na ně začal arogantně a povýšeně řvát. Ani já jsem nevěřil, že je to skutečný policista, ten se takhle přece nemůže chovat,“ uvedl svědek Richard Horák.
http://pardubice.idnes.cz/inspekce-zakrok-policisty-muz-sel-na-cervenou-f4s-/pardubice-zpravy.aspx?c=A150416_2155767_pardubice-zpravy_mt#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
.... jinak, zásah, aby byl v souladu se zákonem, musí být vždy přiměřený situaci. To tady ani hovno. Je velmi diskutabilní, zda se jednalo vůbec o přestupek ... s ohledem na situaci zde chybí naplnění materiálního aspektu přestupku ... a i pokud ano, tak by se jednalo o přestupek bagatelní, s nepatrnou mírou společenské nebezpečnosti. Údajný pachatel navíc nikoho neohrožoval, a ani nehrozilo, že bude v domněle protiprávním jednání pokračovat. Ten policista se prostě zachoval jako hovado.
To vlkisekk .... ty jsi/byl jsi v jakém vztahu s PČR/MP? Nemusíš odpovídat a nemíním to jako nějakou skrytou urážku, čistě by mne to jen zajímalo. Jo, a jinak od čeho všeho PČR je je v tom zákoně, a dokonce jsem ti to sem i poslal. Primární je ta služba veřejnosti. To co píšeš ty s tím není v rozporu, ale pouze pokud tak PČR činí zákonným způsobem. _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 7:09 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | MF DNES se podařilo sehnat i svědka, který byl s oběma provinilci na přechodu ve chvíli, kdy na něj vstoupili na červenou. Tato část událostí totiž na videu není, a tak byla doposud ve fázi tvrzení proti tvrzení.
„Vstoupili na přechod skutečně až ve chvíli, kdy auta stála. A údajný policista na ně začal arogantně a povýšeně řvát. Ani já jsem nevěřil, že je to skutečný policista, ten se takhle přece nemůže chovat,“ uvedl svědek Richard Horák.
http://pardubice.idnes.cz/inspekce-zakrok-policisty-muz-sel-na-cervenou-f4s-/pardubice-zpravy.aspx?c=A150416_2155767_pardubice-zpravy_mt#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
.... jinak, zásah, aby byl v souladu se zákonem, musí být vždy přiměřený situaci. To tady ani hovno. Je velmi diskutabilní, zda se jednalo vůbec o přestupek ... s ohledem na situaci zde chybí naplnění materiálního aspektu přestupku ... a i pokud ano, tak by se jednalo o přestupek bagatelní, s nepatrnou mírou společenské nebezpečnosti. Údajný pachatel navíc nikoho neohrožoval, a ani nehrozilo, že bude v domněle protiprávním jednání pokračovat. Ten policista se prostě zachoval jako hovado.
To vlkisekk .... ty jsi/byl jsi v jakém vztahu s PČR/MP? Nemusíš odpovídat a nemíním to jako nějakou skrytou urážku, čistě by mne to jen zajímalo. Jo, a jinak od čeho všeho PČR je je v tom zákoně, a dokonce jsem ti to sem i poslal. Primární je ta služba veřejnosti. To co píšeš ty s tím není v rozporu, ale pouze pokud tak PČR činí zákonným způsobem. |
Primereny situaci byl, jiz jsem ti to tady napsal,neberu pocatek konfliktu, kdy reseni dopravniho prestupku v civilu (ve sluzbe)je dosti diskutabilni, ale jakmile se rozhodl uzit statusu uredni osoby a prokazal se jako policista, tak ten clovek nema diskutovat jak , proc, ale ma uposlechnout vyzvy, a spolupracovat.Pote podat stiznost na neadekvatni postup , popripade podat tr. Oznameni pro poodezreni z precinu zneuziti pravomoci uredni osoby.Nejsme v bananove, aby se lide chovali jako opice.Potom tady organy cinne v trestnim rizeni nemusi byt, zridi se domobrana muzem si tu hezky zit. Sluzba verejnosti ano, co je vsak sluzba pro jednoho , nemusi byt pro druheho.Spachat protipravni jednani a ohanet se tim, ze vy jste tady pro me, nechejte me byt, je docela divne, nemyslis?Nejak nechapu, co myslis tou sluzbou?Nemaji se davat pokuty, resit trestna cinnost, nebo co ma byt vlastne dle tebe cinnost policie?Jinak takovych svedku a chytrolinu je v kazde velke kauze desitka.Pockal bych na vysledek setreni.
|
|
| nahoru |
|
 |
ygg
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 7:27 pm Předmět: |
|
|
Jinak takovych svedku a chytrolinu je v kazde velke kauze desitka.Pockal bych na vysledek setreni
Klečet na někom na zemi když ten je xichtem na obrubníku a neklade žádný odpor a ani před tím policistu nenapadl byl přiměřený postup naposledy za SNB. Fakt je, že těch rozdílů je čím dál méně.
Pokuty by policie neměla dávat vůbec, tuto pravomoc bych jí odebral komplet. Sepsat a automaticky do správního řízení. O tom, že by se neměla vyšetřovat trestná činnost, tu někdo psal? A kdo? Nebavíme se zda ano či ne, ale jak. A zásadním problém je stávající stav, kdy si policie dělá co a jak ji napadne, a vždy se to zahraje do autu. Jsem ochoten pochopit omyl či nesprávný postup ve stresové situaci, ale ne, že to dopadne jako s tím debilem, co srazil toho motorkáře. A tady je to úplně stejné. Zatím.
Policista je dle dikce zákona vůči občanovi ve výjimečném postavení a zákon mu dává výjimečné pravomoci. Tomu by měla ale odpovídat na druhé straně maximální profesionalita, striktní dodržování zákonů, a v případě, že tomu tak není, důrazný postih. Ne že se to zahraje do autu a nebo se to "vysvětluje" stylem ... však jsou to taky jen lidi.
Jistě ... kdy budou vybráni ti správní svědci a šetření dopadne žádoucím způsobem:-))). Ty si sem tu placku klidně ofoť .... _________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt duben 16, 2015 8:07 pm Předmět: |
|
|
| ygg napsal: | Jinak takovych svedku a chytrolinu je v kazde velke kauze desitka.Pockal bych na vysledek setreni
Klečet na někom na zemi když ten je xichtem na obrubníku a neklade žádný odpor a ani před tím policistu nenapadl byl přiměřený postup naposledy za SNB. Fakt je, že těch rozdílů je čím dál méně.
|
Ok, máš policistu a člověka, kterého policista chce zadržet. Policista požádá toho civila, aby s ním počkal. Civil ho ignoruje a pokračuje v cestě. Co má podle tebe policajt dělat? Mluvíme obecně, ne o tomto případu.
Jen sem zvědavý.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|