Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 334, 335, 336 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mysH

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 1:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Riku

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych jí ještě dal pár výchovných obuškem přes prsty
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:
Takže na červenou se správně tedy chodí a chlap vlastně nic neudělal a ostatní čekali na zelenou špatně? Tohle učíte své děti, když se vlastně chlap ničím neprovinil? Tohle mě opravdu zajímá, protože to vypadá, že to tak je. A když se bude dít na ulici nějaká násilná trestná činnost a půjde kolem policista v civilu...má zakročit? Asi ano, že? A dle logiky zdejších by tedy měl banální prohřešky úplně přehlížet a zakročit pouze v případě, kdy jde o zdraví a jinak mít jak se říká "v p*či"? Já bych lidi jeb*al i za odhozený vajgl ..

Ty si to zrovna nepochopil a len dufam, ze nepracujes pre PCR.

Policajt by mal byt aj tak trochu psycholog. Ked zacnes na niekoho arogantne hulakat tak cakas, ze sa ti dostane kludnej reakcie?

IMO moze byt rad, ze nedostal facku pred tym nez sa stihol legitimovat.
citace:

Policista: Pane, právě jste šel na červenou po tomto přechodu. Jmenuji se XXX XXX a jsem policista mimo službu, zde můžete vidět můj průkaz.
Občan: Dobrý den, já se omlouvám, ale autům už svítila červená, tak jsem vyrazil, pospíchám na oběd, mám na to pouze 30 minut.
Policista: Máte štěstí, dnes to vyřešíme jenom napomenutím, ale nikdy si nemůžete být jist, zda nepojede vozidlo na přebliknutí na červenou.
Občan: Děkuji, já si pro příště dám pozor a nebudu tolik pospíchat.
Policista: Tak vám přeji dobrou chuť. Na shledanou.

Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/pardubice-debatuji-o-zasahu-policisty-dxq-/pardubice-zpravy.aspx?c=A150417_2156087_pardubice-zpravy_jah#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

Vazne si tu niekto mysli, ze by bol priebeh tej situacie rovnaky keby ho ten policajt napomenul tak ako to je napisane hore?
ygg

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlkisekk napsal:

Do ted jsem myslel , ze se bavim s inteligentnim clovekem, ale pote, co si tady vyplodil o tom kleceni na hleve, o pokutach, o tom, ze si policie dela co chce, diskuzi koncim.Ty zijes v nejakem svojem pravnim vaku, nebo v jinem svete , tady je jakakoliv diskuze zbytecna.Mas nejake dukazy, ze se tady nejaka kauza zahrala do autu?Nebo je to vyplod tve fantazie?GIBS je nezavisly organ, soudy taky, tak jake zahravani do autu?Myslim si, ze takovy bic, jako maji nad sebou policiste, nema jediny urad ci slozka v CR.

Soudruhu příslušníku, původně jsem reagovat nechtěl, nebo to u někoho jako ty nemá smysl ... profesní sounáležitost je fajn, a v takovém případě objektivitu ani neočekávám ... ale když to Fendrych tak hezky napsal za mne, tak by bylo škoda to sem nedat ...

http://nazory.aktualne.cz/komentare/brutalita-policie-stale-roste-biti-chodcu-vynucena-doznani/r~f71ef328e4ee11e4890a0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-5
ygg

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 2:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chadzi napsal:

Asi nevíš o čem mluvíš....každý rok procházím zkouškama ze zadržování osob/sebeobrany za různých situací a když je člověk obličejem k zemi, tak ho zajistíš i tak, že mu klekneš na krk...je to úplně normální postup.

A ne nepracuju u PČR...

Jo a mimochodem, toho policistu napadl...je to i na videu - několikrát do něj žduchnul, což je fyzický útok.

Pokud se takto realizuješ mimo služební poměr, tak je mi to zcel fuk. Protože když narazíš, je to čistě tvůj boj. A na rozdíl od toho policisty tě neplatím z daní. Doufám.
ygg

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 3:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:

Ok, máš policistu a člověka, kterého policista chce zadržet. Policista požádá toho civila, aby s ním počkal. Civil ho ignoruje a pokračuje v cestě. Co má podle tebe policajt dělat? Mluvíme obecně, ne o tomto případu.
Jen sem zvědavý.

Z videa je jasně vidět, že jak je příslušník vypatlaný, tak je fyzicky celkem velmi zdatný a stejně tak i technicky. Současně je zjevné, že u toho druhého je tomu zcela naopak, stejně jako je jasné, že na policistu nijak neútočí, neohrožuje jej, hrubě a vulgárně jej neuráží ani nic podobného. Mít řeči (ne urážet!!!) a pokoušet se jít dál je hloupé, ale v zásadě zcela neškodné. I v případě, že bych zadržení občana považoval za oprávněné, tak bych s ohledem na výše uvedené zásah takové razance nepovažoval za přiměřený okolnostem.

Pokud jsi toho názoru, že zadržený občan se choval jako pitomec, tak lze do značné míry souhlasit. Jenže jak už jsem psal, nároky kladené na policistu ... profesionála ... jsou mnohonásobně vyšší. A je to zcela v pořádku. Jinak totiž nemusíme mít policii, ale stačí nějaké dobrovolné sousedské hlídky.

Jinak je dobré se na to celé podívat i toho úhlu pohledu, jak chování policisty prospělo obrazu PČR v očích veřejnosti. Z řešení skutečné triviality se díky postupu policisty stala mediální show, která PR policie opravdu neprospívá. Jsem si jist, že i když se to nakonec zahraje do autu ... TO osobně považuji za nouzové řešení, za které si ale opět může PČR sama ... tak z toho policisty má minimálně řada jeho nadřízených bezpochyby velkou radost.
Grimley

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 3:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě by spíš zajímalo, co by se stalo, kdyby to tomu hrdinskýmu policajtovi nevyšlo a ten borec ho při pokusu policajta dostat ho do páky, normálně sejmul .... co by se dělo pak....

Každopádně stát se to mě, tak policajta pošlu do prdele, počkám na hlídku a řeknu že jsem šel na zelenou a je hotovo....
ygg

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Záleželo by čistě na tom, jak by se policistovi podařilo prokázat, že občan měl/musel vědět, že se jedná o policistu.

Jinak tebou nastíněný postup je zcela optimální. On by to nakonec sice přestupek stejně nebyl, ale kdo se má tahat po soudech a správních orgánech. Ti dva se zachovali lehce připitoměle a navíc zcela zbytečně, ale oni mají nárok se chovat jako trubky. Policista ne.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 4:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="ygg"]
vlkisekk napsal:

Do ted jsem myslel , ze se bavim s inteligentnim clovekem, ale pote, co si tady vyplodil o tom kleceni na hleve, o pokutach, o tom, ze si policie dela co chce, diskuzi koncim.Ty zijes v nejakem svojem pravnim vaku, nebo v jinem svete , tady je jakakoliv diskuze zbytecna.Mas nejake dukazy, ze se tady nejaka kauza zahrala do autu?Nebo je to vyplod tve fantazie?GIBS je nezavisly organ, soudy taky, tak jake zahravani do autu?Myslim si, ze takovy bic, jako maji nad sebou policiste, nema jediny urad ci slozka v CR.

Soudruhu příslušníku, původně jsem reagovat nechtěl, nebo to u někoho jako ty nemá smysl ... profesní sounáležitost je fajn, a v takovém případě objektivitu ani neočekávám ... ale když to Fendrych tak hezky napsal za mne, tak by bylo škoda to sem nedat ...

Nechtel jsem sice reagovat, ale jeste budu pane chytrolinku. Od zacatku zde pisu (ctes jen co chces), ze cela situace byla zbytecna a policista resil zbytecnou vec.Co ho ktomu vedlo nevim. To ze jsou spatni a dobri policiste je jasne, kazdy zednik neni taky dobry. Ja jen odsuzuju chovani tech sasku, kteri se chovali jako hovada k uredni osobe (pote co se muz prokazal)a chovani pritomnych lidi, kteri misto, aby pomohli policistovi pri zakroku, tak mu nadavali (v dnesni dobe celkem bezny jev). To ze se policie brutalizuje?Cela spolecnost se brutalizuje a policiste jsou lide ze spolecnosti, takze se tomu ani nedivim. Nazor, ze v Brode policie nezasahla a honi si ego na chodcich?Rozumny clovek nebude pausalizovat, kdyz policistu je 40 000.Nemam ruzove bryle a nemyslim si, ze vsichni policiste jsou kvalitni.Ono sehnat cloveka, ktery bude mit adekvatni pravni znalosti, byl fyzicky zdatny, byl psycholog a mnoho dalsiho, dat mu 18.000, hodne stesti. Take pojem policejni brutalita je hezky pojem?Co to vlastne je? To, ze ho svedl na zem, kde ho zaklekl?Na tom nic brutalniho nevidim, kdyby ho dvakrat kopl do bricha a pak mu skakal po hlave, tak potom by jsme se mohli bavit o brutalite (treba jako ten blazen , co pronasledoval toho mladeho motorkare). Ocividne nemas s takovyma situacema zadne zkusenosti a mudrcujes od kancelarskeho stolu. Ja jsem od zacatku nestrany, nemam problem kritizovat spatnou praci v konkretnim pripade, bohuzel ty jsi od zacatku tezce zaujaty.Asi jsi dostal hodne pokut za parkovani.
Marky V.

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 5:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vůbec nemám náladu tady číst všechny příspěvky, jenom napíšu, že nikdo z nás neví, co se přesně stalo před začátkem toho videa a já odmítám věřit nějakému svědkovi XY citovanému v našich médiích. Předpokládám, že by se podařilo najít svědka s opačným úhlem pohledu...

A proto se někomu nebude líbit, když napíšu, že onen policista postupoval naprosto přesně podle zákona a myslím, že nemá nejmenší důvod mít neklidné spaní. Ať se to někomu líbí nebo, pokud se policista v civilu prokáže prohlášením a pokud to jde i průkazem, tak sez něj stává policista ve službě a občan má povinnost se podle toho chovat. Občanovi se to nemusí líbit, může si pak stěžovat, může si zavolat hlídku v uniformě, ale na místě prostě má povinnost poslechnout pokynů policisty a ne se sám rozhodovat podle vlastního názoru či nálady.
ygg

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 5:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To vlkisekk .... no, číst umíš, takže jsi ten článek dal. Pokus o nějakou jeho konstruktivní kritiku se sice moc nezdařil, ale nejde mít všechno hned. Že ti dva se chovali lehce hloupě, na tom se shodneme. Na čem se ale rozhodne neshodneme je tvůj benevolentní přístup k excesům policie. Píšu to už po x-té, policista má ze zákona řadu pravomocí, které běžný občan nemá, má na řešení podobných (nejen) situací vycvičen a je za to placen. A toto povolání si vybral dobrovolně. Takže to, nad čím lze mávnou rukou u běžného občana, je pro mne u policisty neakceptovatelné. Přirovnání k zedníkovi je směšné, a to do té doby, kdy bude policista ve vztahu k občanovi ve stejném postavení, jako zedník k zákazníkovi. Brutalita je nepřiměřené násilí ... ale to sis mohl najít v googlu sám:-) ... a to s ohledem na situaci a zúčastněné je zde očividné. Že se dají například na dveřích leckdy zažít podstatně zajímavější akce s tím nijak nesouvisí. Ale s pokutama za parkování máš pravdu, tuhle jsem jednu dostal. Na Hradčanském náměstí pětikilo, tak 12let to může být. Nicméně musím konstatovat, že můj veskrze pozitivní postoj k ozbrojeným složkám státní moci se vytvářel v dobách, kdy jste si říkali SNB a VB, a byla to s váma fakt radost. Pak to bylo pár let skoro jak u lidí, ale dostáváte se do toho už zase pěkně:-))).

To Marky V. ... z mého úhlu pohledu to byla vypatlanost jak vyšitá, ale tebe chápu. Protože jak tě považuji v jádru za slušného a férového chlapa, tak nepochybuji, že ty bys hájil i zásah při Duchcovské stávce:-))). Zase je nutno ale uznat, že jsi ve svých postojích pevný:-).
vlkisekk

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Yggu, tebe omlouva to , ze jsti z Prahy Tam jste trosku jini
Marky V.

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ygg napsal:
To vlkisekk .... no, číst umíš, takže jsi ten článek dal. Pokus o nějakou jeho konstruktivní kritiku se sice moc nezdařil, ale nejde mít všechno hned. Že ti dva se chovali lehce hloupě, na tom se shodneme. Na čem se ale rozhodne neshodneme je tvůj benevolentní přístup k excesům policie. Píšu to už po x-té, policista má ze zákona řadu pravomocí, které běžný občan nemá, má na řešení podobných (nejen) situací vycvičen a je za to placen. A toto povolání si vybral dobrovolně. Takže to, nad čím lze mávnou rukou u běžného občana, je pro mne u policisty neakceptovatelné. Přirovnání k zedníkovi je směšné, a to do té doby, kdy bude policista ve vztahu k občanovi ve stejném postavení, jako zedník k zákazníkovi. Brutalita je nepřiměřené násilí ... ale to sis mohl najít v googlu sám:-) ... a to s ohledem na situaci a zúčastněné je zde očividné. Že se dají například na dveřích leckdy zažít podstatně zajímavější akce s tím nijak nesouvisí. Ale s pokutama za parkování máš pravdu, tuhle jsem jednu dostal. Na Hradčanském náměstí pětikilo, tak 12let to může být. Nicméně musím konstatovat, že můj veskrze pozitivní postoj k ozbrojeným složkám státní moci se vytvářel v dobách, kdy jste si říkali SNB a VB, a byla to s váma fakt radost. Pak to bylo pár let skoro jak u lidí, ale dostáváte se do toho už zase pěkně:-))).

To Marky V. ... z mého úhlu pohledu to byla vypatlanost jak vyšitá, ale tebe chápu. Protože jak tě považuji v jádru za slušného a férového chlapa, tak nepochybuji, že ty bys hájil i zásah při Duchcovské stávce:-))). Zase je nutno ale uznat, že jsi ve svých postojích pevný:-).

Nebudu posuzovat vypatlanost nebo nevypatlanost, protože za rozhodující považuju to, jak to vzniklo a to nevíme. Jinak tě ujišťuju, že se snažím být objektivní a nikdy se nebudu zastávat kolegy, který něco posral. A opakuju, že ten policajt na tom videu opravdu postupoval podle zákona a můžeme si o tom každý myslet co chceme.
A znovu tady napíšu to, co jsem tu psal hodněkrát: donucováky se cvičí a praktikují čím dál tvrději, což je reakce na stoupající agresivitu pachatelů. Odtud ty strhy na zem za hlavu, zaklekávání na krk, páky teleskopem (viz případ tý ženský v Praze, jak jí tahali z auta teleskopem po X výzvách...) apod. Jinak to často nejde a i já budu radši tahanej GIBSEM, než zmrzačenej čekat každý měsíc na invalidní důchod.
Petey

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

marky v - aj ty prudis za vstup na prechod sekundu pred zelenou?
Marky V.

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2015 6:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
marky v - aj ty prudis za vstup na prechod sekundu pred zelenou?

Ani náhodou. To už by muselo být, abych zasahoval v civilu. Ale i tak jsem divný, protože třeba s dcerou pravidelně sbíráme odpadky okolo domu a v blízkém lese. Naštěstí jsem se nedávno dočetl, že to dělá i Ondřej Vetchý

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 334, 335, 336 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: