Tom.K. - OT z tréninkového logu

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 20, 21, 22  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Tom.K. - OT z tréninkového logu  Úvodní stránka -> Ostatní -> Tom.K. - OT z tréninkového logu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
CIZO

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
tak to jsem měl asi štěstí, že jsem na závodech a v posilovně viděl valnou většinu lidí, kterým dresy pomáhají a drží je vzpřímeně. ve skutečnosti totiž jsou dresy na obtíž a cvičit v nich správně může jenom elita, jako David Lupač a nevyslovitelný slovenský nick:)

Závodit v dresech jde už (většinou) ten, co je trošku zvládne a asi vím, koho jsi viděl zvedat v dresech a ti už taky nejsou žádní žabaři, co do toho poprvé vlezli. Jak jsem řekl, spíš je to otázka těch, co jim chybí silový základ a chtějí z toho vyrazit hodně kilo, nebo těch, kteří s tím technicky bojují. Pak ve výsledku bojuješ jak s dresem, tak s činkou, což je dost napytel :)

Derek Poundstone
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

takže když tam to a toto a tohleto, tak je dres spíš na přítěž.
asi to budu muset někdy vyzkoušet, aspoň na mrtvý tah. benčové triko jsem si napoprvé oblíknul úplně sám, bylo mi teda asi velké, a zatlačil jsem v něm 180 kg v pohodě /přičemž tehdejší benč byl asi 150-160 kg/.
z čehož jsem usoudil, že to bude si opravdu velká věda...
RaptorMira

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
asi to budu muset někdy vyzkoušet, aspoň na mrtvý tah. benčové triko jsem si napoprvé oblíknul úplně sám, bylo mi teda asi velké, a zatlačil jsem v něm 180 kg v pohodě /přičemž tehdejší benč byl asi 150-160 kg/.

Můj postup byl podobný, takže jsem o tom už pak nikdy neuvažoval jako o něčem nezvladatelném a strašně mě překvapili rawkaři co jim to seká hlavy a láme ramena.. dřepy to samé...
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moja jedina skusenost s dresom bola ked mi Stanley pozical na Mileticke squat suit a skusal som v tom mrtvy tah klasikou. A teda pocit nic moc, vykon skor horsi ako lepsi a ano - chrbat mi to nerovnalo ale skor naopak hrbilo koli katsim ramienkam.

Ked to sadne tak to prida, ked to nesadne alebo v tom nevies tak je to skor na obtiaz. Asi tolko...
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

g_dgrim napsal:
Moja jedina skusenost s dresom bola ked mi Stanley pozical na Mileticke squat suit a skusal som v tom mrtvy tah klasikou. A teda pocit nic moc, vykon skor horsi ako lepsi a ano - chrbat mi to nerovnalo ale skor naopak hrbilo koli katsim ramienkam.

Ked to sadne tak to prida, ked to nesadne alebo v tom nevies tak je to skor na obtiaz. Asi tolko...

tak to je známá věc, že na klasickou mrtvolu není dres nic moc, že má smysl spíš na sumo...
CIZO

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Když jsem kdysi závodil v dresech, dal jsem ve Fury na prvním tréninku platných 160 (s raw benčem 130) a v centurionu na dřep 270 nebo 280 s hloubkou tak na hraně (v bandážích jsem tehdy dřepl kolem 240). Triko na bench jsem si taky oblíknul sám a když to viděl Tradewind, tak jen kroutil hlavou. :) Kdybych z toho ale chtěl vytřískat víc kilo, tak by to asi bylo trochu složitější. Douho jsem v těch dresech nevydržel, prostě mě to strašlivě nebavilo se do toho soukat, vypadalo to divně a navíc jsem měl pocit, že mi to na raw síle nic nedá, což mě strašně štvalo.

Derek Poundstone

Naposledy upravil CIZO dne pá duben 24, 2015 1:30 pm, celkově upraveno 1 krát
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
g_dgrim napsal:

tak to je známá věc, že na klasickou mrtvolu není dres nic moc, že má smysl spíš na sumo...

asi to nebude az take jednoznacne, napriklad Bolton aj Konstantinovs tahali v drese klasikou
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom.K. napsal:
Zrovna Hammanovo dřepy se mě osobně nikdy nelíbily... Obludně tlustej buřt se prostě odrazí od haldy bůčku co má na sobě... Nebál se tam skočit a odrážel se sám od sebe, či jak to napsat... tohle prostě neuznávám zase já, stejně tak jako odražený benče. V principu je to stejný.

Tak jsem nad tím přemýšlel a už jsem to pochopil. Ano, on to dole odrazil, ale pokud jedeš hloubku dřepů obvyklou ve vaší federaci, jistě uznáš, že v půlce pohybu se můžeš odrazit leda tak od vzduchového polštáře
nebo mi chceš říct, že by ses dokázal v půlce rozštěpu odrazit od kolen?
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
Hulkie napsal:

Když jsem kdysi závodil v dresech, dal jsem ve Fury na prvním tréninku platných 160 (s raw benčem 130) a v centurionu na dřep 270 nebo 280 s hloubkou tak na hraně (v bandážích jsem tehdy dřepl kolem 240). Triko na bench jsem si taky oblíknul sám a když to viděl Tradewind, tak jen kroutil hlavou. :) Kdybych z toho ale chtěl vytřískat víc kilo, tak by to asi bylo trochu složitější. Douho jsem v těch dresech nevydržel, prostě mě to strašlivě nebavilo se do toho soukat, vypadalo to divně a navíc jsem měl pocit, že mi to na raw síle nic nedá, což mě strašně štvalo.

tak se asi nakonec dopracujeme k tomu, že většině lidí dresy pomáhají a dokonce bez velkého trápení... samozřejmě, že z nich napoprvé nevytěží 50 kg jako pokročilí lifteři, kteří mají natrénované částečné pohyby s vyššíma zátěžema.
CIZO

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
tak se asi nakonec dopracujeme k tomu, že většině lidí dresy pomáhají a dokonce bez velkého trápení... samozřejmě, že z nich napoprvé nevytěží 50 kg jako pokročilí lifteři, kteří mají natrénované částečné pohyby s vyššíma zátěžema.

Bezpochyby. Já jsem ani opak netvrdil, jen jsem podotknul, že ten dres nemusí vždycky dělat to, co uživatel chce (což je třeba případ té hloubky, do které to prostě ne a nejde). V tomhle musím souhlasit s equipped závodníky, že naučit se v tom samozřejmě dá určitou práci. Zase to ale nejsou roky a roky nadpozemské dřiny s nadpozemskou technikou, jak v diskusi padlo. To už je trošku dramatizace. To platí třeba pro vzpírání, pro trojboj určitě ne.

Derek Poundstone

Naposledy upravil CIZO dne pá duben 24, 2015 1:43 pm, celkově upraveno 1 krát
Petey

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cizo super presne toto ma napadlo. naucit sa v drese asi da pracu,ale naucit sa bezchybnu techniku nadhodu/trhu...to je iny level
Tom.K.

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Tom.K. napsal:
Zrovna Hammanovo dřepy se mě osobně nikdy nelíbily... Obludně tlustej buřt se prostě odrazí od haldy bůčku co má na sobě... Nebál se tam skočit a odrážel se sám od sebe, či jak to napsat... tohle prostě neuznávám zase já, stejně tak jako odražený benče. V principu je to stejný.

Tak jsem nad tím přemýšlel a už jsem to pochopil. Ano, on to dole odrazil, ale pokud jedeš hloubku dřepů obvyklou ve vaší federaci, jistě uznáš, že v půlce pohybu se můžeš odrazit leda tak od vzduchového polštáře
nebo mi chceš říct, že by ses dokázal v půlce rozštěpu odrazit od kolen?

Jsem byvaly IPF zavodnik, v open jsem sel ted druhy trojboj. Drepoval jsem klasicky a hluboko v IPF, drepuju klasicky a hluboko v open. Troufam si rict,ze ja i vsichni my zavodnici jsme predvadeli nejvetsi hloubky na soutezi. A pokud by sis precetl diskusi od zacatku a nezacal jen do me rypat v pulce, videl bys muj nazor na siroky drepy, hloubky atd.
Tom.K.

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koneckoncu video mam o par stranek vedle...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

keba napsal:
Deadlift napsal:
to je on napsal:
Deadlift napsal:
Kouba (snad se neurazíš) benchoval raw cca 190 kg a zatlačil jako dorostenec 300 Kg. Prostě třetina výkonu V JEHO PŘÍPADĚ je tam navíc. Sám za sebe nepowerliftera nechápu, k čemu to je to dobré.

Nazdar. To víš, že se neurazím. Měsíc po třístovce, off, byl raw bench 207 kilo... Měsíc před třístovkou ve Žďáru na soutěži 202,5 kg raw... Osobák raw bench mám 230 kg, asi o 2 roky později... So what :)

K čemu je to dobré? Spolehlivě se vždy rozjede vlna hejtu... Jinak k ničemu. Myslíš, že z té třístovky dodnes žiju? Každýmu je to u prdele, a mně především. Ať si každý dělá co chce.

P.S. Medaile i diplomy jsem vyhodil asi 6 let zpět... nepotřebuju to... všechno to je jen zábava...

No čau:o)
No a tak tu máme vyjádření mistra světa a držitele několika světových rekordů - to jen pro liftera z Trnavy:o) ...to je panečku přístup - je to ale realita. Každému kolem Vás bude za pár let ( možná i nyní) úplně ukradené kolik jste kde dal na dřep. A za pár let, až nebudeš cvičit, tak Ti to přijde pošetilé. Je to fajn se takto bavit, ale ještě víc fajn je mít nadhled,který má to je on!

Protože chtě nechtě - o tom to je. Vše to pomine...včetně těchto dohadů na foru.

Deadlifte, bez urážky, ale to, že ty naše snažení bereš jako dětskou hru a je ti jedno kolik si dal na dřep před 5ti lety. Tak my to tak nemáme. Stějně tak bych se mohl pozastavit nad tvým věčným bojem o shazování nadváhy ve stylu - založím si log, hodím ckd a po 5 dnech se na to vykašlu a takhle 55x dokola.

I když každý cvičíme pro něco jiného a děláme jiný sport, tak bych to tak nehrotil.

Celkově se k diskuzi nebudu vyjadřovat víc, jen mě zaráží, že někteří lidé, co vůbec nejsou z oboru a chybí jim praxe i teorie pravidel, se k tomu mají tendenci erudovaně vyjadřovat.

Kebo sorry, ale dřep na nebo pod paralel - na to nemusíš mít vysokou a roky studovat pravidla. Zase si nehrajme na atomové vědce.

Pokud Ti vadí mé logy - proč je sleduješ. CKd jsem nedržel roky. Teď cvičím po operaci 2,5 měsíce a to dle svých možností. Nedá se to srovnat s cvičením člověka co je zdravotně v pořádku a nemám ambice soutěžit v liftu i když jsem začínal v klubu v Rosicích s lifterama.

Máš ale pravdu, že mi je fuk že jsem dřepoval před x lety y kg. Pokud ty žiješ jen pro zvyšování totalu, tak to je smutný život. Neměli bychom se brát tak vážně ajk třeba ten nervozní chlapík z Trnavy. To je jako bych žil z toho, že jsem jako snad jediný z Evropy a třeba jeden z pěti na světě vymyslel nějaké diagnostikum - když to převedu do svého oboru...a vidíš, je mi to totálně u prdele. Někdo nevymyslí za život nic, já za 10 let 80 unikátních produktů. Když to ale skončí, budu dělat klidně něco jiného (analogie s tím Tvým PWL). Prostě to je sek života, který si užívám a až skončí, bude konec a nemám absolutně problém se s tím smířit otočit svůj zájem zcela jinam.

Jinak Vaše argumenty, že kdo nezávodí v liftu nemá právo se vyjadřovat k pravidlům a proedení je asi tak debilní jako bych tu já a asi další dva lidé vykřikovali, že máme doktorát z biochemie a Vy tak leda držte hubu pokud se týká třeba výživy a metabolismu. To je prostě nahlavu. I kdondiční cvičenec se může vyjádřit k disciplíně jako je PWL, pokud zná pravidla.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá duben 24, 2015 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sorry, píšu jak maďar (zdravím Trnavu:o)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Tom.K. - OT z tréninkového logu Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 20, 21, 22  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: