|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
CIZO

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:17 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | tak to jsem měl asi štěstí, že jsem na závodech a v posilovně viděl valnou většinu lidí, kterým dresy pomáhají a drží je vzpřímeně. ve skutečnosti totiž jsou dresy na obtíž a cvičit v nich správně může jenom elita, jako David Lupač a nevyslovitelný slovenský nick:) |
Závodit v dresech jde už (většinou) ten, co je trošku zvládne a asi vím, koho jsi viděl zvedat v dresech a ti už taky nejsou žádní žabaři, co do toho poprvé vlezli. Jak jsem řekl, spíš je to otázka těch, co jim chybí silový základ a chtějí z toho vyrazit hodně kilo, nebo těch, kteří s tím technicky bojují. Pak ve výsledku bojuješ jak s dresem, tak s činkou, což je dost napytel :) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Hulkie
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:22 pm Předmět: |
|
|
takže když tam to a toto a tohleto, tak je dres spíš na přítěž.
asi to budu muset někdy vyzkoušet, aspoň na mrtvý tah. benčové triko jsem si napoprvé oblíknul úplně sám, bylo mi teda asi velké, a zatlačil jsem v něm 180 kg v pohodě /přičemž tehdejší benč byl asi 150-160 kg/.
z čehož jsem usoudil, že to bude si opravdu velká věda...
|
|
| nahoru |
|
 |
RaptorMira

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:25 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | takže když tam to a toto a tohleto, tak je dres spíš na přítěž.
asi to budu muset někdy vyzkoušet, aspoň na mrtvý tah. benčové triko jsem si napoprvé oblíknul úplně sám, bylo mi teda asi velké, a zatlačil jsem v něm 180 kg v pohodě /přičemž tehdejší benč byl asi 150-160 kg/.
z čehož jsem usoudil, že to bude si opravdu velká věda... |
Můj postup byl podobný, takže jsem o tom už pak nikdy neuvažoval jako o něčem nezvladatelném a strašně mě překvapili rawkaři co jim to seká hlavy a láme ramena.. dřepy to samé...
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:26 pm Předmět: |
|
|
Moja jedina skusenost s dresom bola ked mi Stanley pozical na Mileticke squat suit a skusal som v tom mrtvy tah klasikou. A teda pocit nic moc, vykon skor horsi ako lepsi a ano - chrbat mi to nerovnalo ale skor naopak hrbilo koli katsim ramienkam.
Ked to sadne tak to prida, ked to nesadne alebo v tom nevies tak je to skor na obtiaz. Asi tolko... _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:27 pm Předmět: |
|
|
| g_dgrim napsal: | Moja jedina skusenost s dresom bola ked mi Stanley pozical na Mileticke squat suit a skusal som v tom mrtvy tah klasikou. A teda pocit nic moc, vykon skor horsi ako lepsi a ano - chrbat mi to nerovnalo ale skor naopak hrbilo koli katsim ramienkam.
Ked to sadne tak to prida, ked to nesadne alebo v tom nevies tak je to skor na obtiaz. Asi tolko... |
tak to je známá věc, že na klasickou mrtvolu není dres nic moc, že má smysl spíš na sumo...
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:29 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | takže když tam to a toto a tohleto, tak je dres spíš na přítěž.
Když jsem kdysi závodil v dresech, dal jsem ve Fury na prvním tréninku platných 160 (s raw benčem 130) a v centurionu na dřep 270 nebo 280 s hloubkou tak na hraně (v bandážích jsem tehdy dřepl kolem 240). Triko na bench jsem si taky oblíknul sám a když to viděl Tradewind, tak jen kroutil hlavou. :) Kdybych z toho ale chtěl vytřískat víc kilo, tak by to asi bylo trochu složitější. Douho jsem v těch dresech nevydržel, prostě mě to strašlivě nebavilo se do toho soukat, vypadalo to divně a navíc jsem měl pocit, že mi to na raw síle nic nedá, což mě strašně štvalo. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
Naposledy upravil CIZO dne pá duben 24, 2015 1:30 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:29 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | g_dgrim napsal: | Moja jedina skusenost s dresom bola ked mi Stanley pozical na Mileticke squat suit a skusal som v tom mrtvy tah klasikou. A teda pocit nic moc, vykon skor horsi ako lepsi a ano - chrbat mi to nerovnalo ale skor naopak hrbilo koli katsim ramienkam.
Ked to sadne tak to prida, ked to nesadne alebo v tom nevies tak je to skor na obtiaz. Asi tolko... |
tak to je známá věc, že na klasickou mrtvolu není dres nic moc, že má smysl spíš na sumo... |
asi to nebude az take jednoznacne, napriklad Bolton aj Konstantinovs tahali v drese klasikou _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:30 pm Předmět: |
|
|
| Tom.K. napsal: | | Zrovna Hammanovo dřepy se mě osobně nikdy nelíbily... Obludně tlustej buřt se prostě odrazí od haldy bůčku co má na sobě... Nebál se tam skočit a odrážel se sám od sebe, či jak to napsat... tohle prostě neuznávám zase já, stejně tak jako odražený benče. V principu je to stejný. |
Tak jsem nad tím přemýšlel a už jsem to pochopil. Ano, on to dole odrazil, ale pokud jedeš hloubku dřepů obvyklou ve vaší federaci, jistě uznáš, že v půlce pohybu se můžeš odrazit leda tak od vzduchového polštáře
nebo mi chceš říct, že by ses dokázal v půlce rozštěpu odrazit od kolen?
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:32 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | Hulkie napsal: | takže když tam to a toto a tohleto, tak je dres spíš na přítěž.
Když jsem kdysi závodil v dresech, dal jsem ve Fury na prvním tréninku platných 160 (s raw benčem 130) a v centurionu na dřep 270 nebo 280 s hloubkou tak na hraně (v bandážích jsem tehdy dřepl kolem 240). Triko na bench jsem si taky oblíknul sám a když to viděl Tradewind, tak jen kroutil hlavou. :) Kdybych z toho ale chtěl vytřískat víc kilo, tak by to asi bylo trochu složitější. Douho jsem v těch dresech nevydržel, prostě mě to strašlivě nebavilo se do toho soukat, vypadalo to divně a navíc jsem měl pocit, že mi to na raw síle nic nedá, což mě strašně štvalo. |
tak se asi nakonec dopracujeme k tomu, že většině lidí dresy pomáhají a dokonce bez velkého trápení... samozřejmě, že z nich napoprvé nevytěží 50 kg jako pokročilí lifteři, kteří mají natrénované částečné pohyby s vyššíma zátěžema.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:42 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | tak se asi nakonec dopracujeme k tomu, že většině lidí dresy pomáhají a dokonce bez velkého trápení... samozřejmě, že z nich napoprvé nevytěží 50 kg jako pokročilí lifteři, kteří mají natrénované částečné pohyby s vyššíma zátěžema. |
Bezpochyby. Já jsem ani opak netvrdil, jen jsem podotknul, že ten dres nemusí vždycky dělat to, co uživatel chce (což je třeba případ té hloubky, do které to prostě ne a nejde). V tomhle musím souhlasit s equipped závodníky, že naučit se v tom samozřejmě dá určitou práci. Zase to ale nejsou roky a roky nadpozemské dřiny s nadpozemskou technikou, jak v diskusi padlo. To už je trošku dramatizace. To platí třeba pro vzpírání, pro trojboj určitě ne. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Derek Poundstone
Naposledy upravil CIZO dne pá duben 24, 2015 1:43 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 1:43 pm Předmět: |
|
|
cizo super  presne toto ma napadlo. naucit sa v drese asi da pracu,ale naucit sa bezchybnu techniku nadhodu/trhu...to je iny level _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 2:08 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Tom.K. napsal: | | Zrovna Hammanovo dřepy se mě osobně nikdy nelíbily... Obludně tlustej buřt se prostě odrazí od haldy bůčku co má na sobě... Nebál se tam skočit a odrážel se sám od sebe, či jak to napsat... tohle prostě neuznávám zase já, stejně tak jako odražený benče. V principu je to stejný. |
Tak jsem nad tím přemýšlel a už jsem to pochopil. Ano, on to dole odrazil, ale pokud jedeš hloubku dřepů obvyklou ve vaší federaci, jistě uznáš, že v půlce pohybu se můžeš odrazit leda tak od vzduchového polštáře
nebo mi chceš říct, že by ses dokázal v půlce rozštěpu odrazit od kolen? |
Jsem byvaly IPF zavodnik, v open jsem sel ted druhy trojboj. Drepoval jsem klasicky a hluboko v IPF, drepuju klasicky a hluboko v open. Troufam si rict,ze ja i vsichni my zavodnici jsme predvadeli nejvetsi hloubky na soutezi. A pokud by sis precetl diskusi od zacatku a nezacal jen do me rypat v pulce, videl bys muj nazor na siroky drepy, hloubky atd. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: pá duben 24, 2015 2:09 pm Předmět: |
|
|
Koneckoncu video mam o par stranek vedle... _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 2:10 pm Předmět: |
|
|
| keba napsal: | | Deadlift napsal: | | to je on napsal: | | Deadlift napsal: | | Kouba (snad se neurazíš) benchoval raw cca 190 kg a zatlačil jako dorostenec 300 Kg. Prostě třetina výkonu V JEHO PŘÍPADĚ je tam navíc. Sám za sebe nepowerliftera nechápu, k čemu to je to dobré. |
Nazdar. To víš, že se neurazím. Měsíc po třístovce, off, byl raw bench 207 kilo... Měsíc před třístovkou ve Žďáru na soutěži 202,5 kg raw... Osobák raw bench mám 230 kg, asi o 2 roky později... So what :)
K čemu je to dobré? Spolehlivě se vždy rozjede vlna hejtu... Jinak k ničemu. Myslíš, že z té třístovky dodnes žiju? Každýmu je to u prdele, a mně především. Ať si každý dělá co chce.
P.S. Medaile i diplomy jsem vyhodil asi 6 let zpět... nepotřebuju to... všechno to je jen zábava... |
No čau:o)
No a tak tu máme vyjádření mistra světa a držitele několika světových rekordů - to jen pro liftera z Trnavy:o) ...to je panečku přístup - je to ale realita. Každému kolem Vás bude za pár let ( možná i nyní) úplně ukradené kolik jste kde dal na dřep. A za pár let, až nebudeš cvičit, tak Ti to přijde pošetilé. Je to fajn se takto bavit, ale ještě víc fajn je mít nadhled,který má to je on!
Protože chtě nechtě - o tom to je. Vše to pomine...včetně těchto dohadů na foru. |
Deadlifte, bez urážky, ale to, že ty naše snažení bereš jako dětskou hru a je ti jedno kolik si dal na dřep před 5ti lety. Tak my to tak nemáme. Stějně tak bych se mohl pozastavit nad tvým věčným bojem o shazování nadváhy ve stylu - založím si log, hodím ckd a po 5 dnech se na to vykašlu a takhle 55x dokola.
I když každý cvičíme pro něco jiného a děláme jiný sport, tak bych to tak nehrotil.
Celkově se k diskuzi nebudu vyjadřovat víc, jen mě zaráží, že někteří lidé, co vůbec nejsou z oboru a chybí jim praxe i teorie pravidel, se k tomu mají tendenci erudovaně vyjadřovat. |
Kebo sorry, ale dřep na nebo pod paralel - na to nemusíš mít vysokou a roky studovat pravidla. Zase si nehrajme na atomové vědce.
Pokud Ti vadí mé logy - proč je sleduješ. CKd jsem nedržel roky. Teď cvičím po operaci 2,5 měsíce a to dle svých možností. Nedá se to srovnat s cvičením člověka co je zdravotně v pořádku a nemám ambice soutěžit v liftu i když jsem začínal v klubu v Rosicích s lifterama.
Máš ale pravdu, že mi je fuk že jsem dřepoval před x lety y kg. Pokud ty žiješ jen pro zvyšování totalu, tak to je smutný život. Neměli bychom se brát tak vážně ajk třeba ten nervozní chlapík z Trnavy. To je jako bych žil z toho, že jsem jako snad jediný z Evropy a třeba jeden z pěti na světě vymyslel nějaké diagnostikum - když to převedu do svého oboru...a vidíš, je mi to totálně u prdele. Někdo nevymyslí za život nic, já za 10 let 80 unikátních produktů. Když to ale skončí, budu dělat klidně něco jiného (analogie s tím Tvým PWL). Prostě to je sek života, který si užívám a až skončí, bude konec a nemám absolutně problém se s tím smířit otočit svůj zájem zcela jinam.
Jinak Vaše argumenty, že kdo nezávodí v liftu nemá právo se vyjadřovat k pravidlům a proedení je asi tak debilní jako bych tu já a asi další dva lidé vykřikovali, že máme doktorát z biochemie a Vy tak leda držte hubu pokud se týká třeba výživy a metabolismu. To je prostě nahlavu. I kdondiční cvičenec se může vyjádřit k disciplíně jako je PWL, pokud zná pravidla.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá duben 24, 2015 2:12 pm Předmět: |
|
|
Sorry, píšu jak maďar (zdravím Trnavu:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|