poraďte můj sen k ačr

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - poraďte můj sen k ačr  Úvodní stránka -> Začátečníci -> poraďte můj sen k ačr
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vojcl

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 6:05 am    Předmět: poraďte můj sen k ačr Odpovědět s citátem

zdar potřeboval bych poradit jak efektivně shodit z mých 89kg na 84kg za 3-4 měsíce zda to vůbec jde. chci se přihlásit do AČR ale chci mít bmi v normě a mít lepší fyzičku.
Měsíc (chci v tom pokračovat i dále) se snažím dělat shyby, kliky ,dřepy , cviky s jednodučkami , jezdím na kole , běhám , švihadlo chci si pořídit TRX slyším na to samou chválu.
začal jsem jíst hodně zeleniny prakticky ke každému masu nebo težšímu jídlo. snažím se vyvarovat bílému pečivu a věcem z mouky , sladké nejím vůbec.
dnes to bude měsíc a zhubl jsem pouze kilo :/ + před tréningem si dávám BCAA a po si dávám 80% protein.

můj jídelníček vypadá asi takto
snídaně :oves. kaše + banán (jahoda , pomeranč,jabko)+multivitamín (prášek)
svačina : kaiserka s cottage a šunkou + zelenina
oběd: libové vepřové s fazolkami na oliv. oleji + rýže
svačina:ovoce
večeře : vaječina s knackerbrodem + zelenina

kdo jakkoliv poradí budu mu vděčný děkuji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Grimley

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 6:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Běhej, běhej, běhej :)

Za prvý líp shodíš a za druhý běh nejlíp zuročíš na přijímači :)
bolgi

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 8:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebud taky zamerany na vahu. Je sice dobrym orientacnym faktorom, ale od istej chvile (neviem aku mas vysku), uz sa na nu neda moc spoliehat. Kilo za mesiac je malo ak ti ide o chudnutie zo 120kg, ale ak mas 180cm+, tak pri tejto vahe (89kg) nemoze byt tvojou jedinou orientaciou. sleduj napriklad obvod pasu, ten klame menej ako vaha, ktora moze byt ovplyvnena napriklad svalovymi prirastkami, ale aj kopou inych veci, ja mam okolo 75kg a napriek tomu mi vie kolisat zo dna na den o 2-3kg hore/dole
vojcl

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 9:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

měřím 184-85 a mám 19 let. a pitný režim se snažím dodržovat tak 3-4 litry čisté vody ( někdy s citroném)denně jinak myslíte že s tím co jsem psal výše se někde dá posunout co se týče fyzičky? která je momentálně sice lepší než před měsícem ale spokojený na 100% nejsem.

jinak ten cvičební plán si představuju nějak takhle
Pondělí:kolo (15minut rotoped),cviky na břicho + dřepy + jednoručky+plank
Uterý:běh , švihadlo , cviky na břicho , kliky
Středa : Volno
Čt: Trx + běh +plank
Patek:Jednoručky , břicho , dřepy , kliky
Sobota:Volno
Neděle : běh+ Trx+plank

Naposledy upravil vojcl dne po duben 27, 2015 9:21 am, celkově upraveno 1 krát
Petey

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 9:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ja spokojny nie som ani po 15 rokoch da sa toho zvladnut vela, ale necakaj zazraky za mesiac
Pokedex

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 10:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hodně běhej a zkus zařadit angličáky ve vysokých počtech
vojcl

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 12:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ty anglicaky zkusim , mam delat tak dokud neodpadnu nebo si dat třeba prvně 30-40 a pak přidavat?
Pokedex

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

do selhání bych nešel zkusil bych nějak vytrvalostně ne moc rychle třeba 10 angličáku 20 sekund pauza pořát dokola
Spazik

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím proč by si chtěl hubnout - 89kg mi přijde celkem v normě při této výšce a nějakém rozumném množství svalů (což by si asi měl mít, když takto pravidelně sportuješ).
Mablung

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vojcl napsal:
měřím 184-85 a mám 19 let. a pitný režim se snažím dodržovat tak 3-4 litry čisté vody ( někdy s citroném)denně jinak myslíte že s tím co jsem psal výše se někde dá posunout co se týče fyzičky? která je momentálně sice lepší než před měsícem ale spokojený na 100% nejsem.

jinak ten cvičební plán si představuju nějak takhle
Pondělí:kolo (15minut rotoped),cviky na břicho + dřepy + jednoručky+plank
Uterý:běh , švihadlo , cviky na břicho , kliky
Středa : Volno
Čt: Trx + běh +plank
Patek:Jednoručky , břicho , dřepy , kliky
Sobota:Volno
Neděle : běh+ Trx+plank

Plank, břicho, plank, břicho. Proč? Nehledě k tomu, že břicho procvičíš na TRX. Dej si třikrát týdně posilovnu a nebo TRX a zbytek strav kardio činností - během, na kole či v případě špatného počasí na rotopedu či na švihadle. Za 3-4 měsíce lze zvednou kondičku hodně slušně. Obvzláště kdyby ti s tím pomohl trenér (ne kterého nevím zda budeš mít peníze)
Samozřejmě, pokud máš v přijímači shyby či kliky a nedáš stanovený počet, musíš je procvičovat. Třeba u kliků dobře funguje klasické navyšování, kdy si řekneš, že chceš třeba 100 kliků v kuse, takže začneš na 20, každý den přidáš 1 klik a na konci děláš 100 (nebo tempo navyšování přepálíš a neděláš )
Co se jídla týče, neznám tě, ale pro mnohé lidi není problém to co jedí v hlavních jídlech, ale to co si zobnou mimo. Pokud ten problém máš, zkus si to odkontrolovat.
Doporučuji ti dlouhé výlety o víkendu. Třeba na kole. Garantuji ti, když si o víkendu dáš v sobotu (potom i v neděli, až nabereš trochu kondičku) šestihodinový výlet na kole, kila půjdou dolů.
vojcl

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 3:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

děkuju za odpovědi budu se tím snažit řídit ale mívám problém že mě začnou bolet kolena někdy lýtka myslíte že bych měl užívat nějakou kloubní výživu? případně co by jste doporučili?
Jirka Kalous

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 3:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Třeba u kliků dobře funguje klasické navyšování, kdy si řekneš, že chceš třeba 100 kliků v kuse, takže začneš na 20, každý den přidáš 1 klik a na konci děláš 100 (nebo tempo navyšování přepálíš a neděláš )

Že by osobní zkušenost? Čím to, že mě to napadlo?
Mablung

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vojcl napsal:
děkuju za odpovědi budu se tím snažit řídit ale mívám problém že mě začnou bolet kolena někdy lýtka myslíte že bych měl užívat nějakou kloubní výživu? případně co by jste doporučili?

Kdy tě bolí kolena? Při běhu? Obvykle bývá problém v tom, že nemáš kvalitní odpružené boty (může to být i v technice běhu, ale tady nemám žádné znalosti). Může to být i tím, že máš ploché či křivé nohy. V tom případě potřebuješ vložky do bot. V tvém věku bych se ještě na kloubní výživu vykašlal. Pokud chceš, uškodit nemůže. Ale měl bys hledat kořenový problém co způsobuje bolest a odstranit to.
A lýtka? Samozřejmě, že tě bolí lýtka, když nemáš kondičku . To se časem zlepší.

Jirka Kalous napsal:
Mablung napsal:
Třeba u kliků dobře funguje klasické navyšování, kdy si řekneš, že chceš třeba 100 kliků v kuse, takže začneš na 20, každý den přidáš 1 klik a na konci děláš 100 (nebo tempo navyšování přepálíš a neděláš )

Že by osobní zkušenost? Čím to, že mě to napadlo?

To nevím . Ne, teď vážně. Tohle navyšování kliků si pochvaloval kámoš. Já to nezkoušel. Já přepálil jiné věci :-)
vojcl

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nene když doběhnu ale možná to nebude ani tak moc během , spíš tím že jsem asi dal moc švihadla které jsem zkoušel asi po 5té v životě. ale s těmi botami budu muset taky něco udělat nemam nějaké spešl pro běh obyč tenisky nike .nohy by jsem měl mít ok neměl jsem s tím problém.
vojcl

PříspěvekZaslal: st duben 29, 2015 7:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pořád nějak nemůžu udělat ten plán tak aby mi vyhovoval momentálně jsem vymyslel

Po-TRX 3omin+jednoručky
Út-Běh 20-30min ,Angličáky 20+,Sklapovačky 40+
St-TRX 30min +Kolo
Čt-
Pá-Běh+Sklapovačky 30+,Kliky
So-Volno
Neděle-Trx 30min + běh

dá se takhle ? nebo něco přidat či ubrat? na co největší nárůst fyzičky.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - poraďte můj sen k ačr Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: