ARENA DREAM TEAM - PKK&GLM&KMZ

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 63, 64, 65 ... 86, 87, 88  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - ARENA DREAM TEAM - PKK&GLM&KMZ  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> ARENA DREAM TEAM - PKK&GLM&KMZ
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kulíšek

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Důležitý je charakter! Nebuďte povrchní

Ehm.. fotky po asi kilu čokolády. Té hnusné, milkovité. Taky smetaně, rafaelu, tuně ořechů a tak
První cheat v tomhle roce... a taky poslední na hodně dlouho. Od zítra zase NO CARB!
DolceGusto

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 8:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

joo.. haagen dazs a ty zrmzlinovy vetrnicky predevcirem byly skoro ketogeni co
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kulíšek

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 8:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DolceGusto napsal:
joo.. haagen dazs a ty zrmzlinovy vetrnicky predevcirem byly skoro ketogeni co

Na to jsem nějak zapomněla sakra

Ale před tím, no? Pověz!
BerryJerry

PříspěvekZaslal: po duben 27, 2015 9:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V Aréně se pečou ty nejkvalitnější buchty
kulíšek

PříspěvekZaslal: út duben 28, 2015 7:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

KDOPAK BY SE DŘEPŮ BÁL

Nějakou dobu už se cvičením laškuju... A povím Ti, že nikdy nikdo mě nepřesvědčil (a pochybuji, že se to kdy povede) o tom, že existují lepší cviky, než ty z velká trojky - dřep, benč a pozved.
Ne nadarmo jsou to závodní disciplíny silového trojboje – opravdové ukazatele hrubé síly. Ne bicepsový zdvih, ne kladky, žádné stroje... jen ty a činka...
Na rozdíl od benče, který cvičí všichni, pozvedů se všichni bojí a o dřepech se říká, že jsou zbytečné. Ale proč?
Tak pěkně po pořádku....
Pozved, neboli mrtvý tah je technicky rozhodně nejméně náročným cvikem velké trojky. Že jsi slyšel, že se na něm spousta lidí zraní? Problém ale není ve cviku, a nýbrž v lidech....
Benč že je bezpečný? No... kolik lidí si na něm odpálilo ramena? Ale i tu platí, že technika je základ. Pokud ležíš na lavičce jak lemra, počítej s tím, že Tvá ramena Ti nepoděkují. Pakovat, držet úhel, tenzi... spousta detailů...
A dřep? Ach ano, dřep. Dřep je technicky nejtěžší z celé velké trojky. Je ale nejkomplexnější a rozhodně stojí za to, abys ho cvičil! Představa, že u něj zabírají jen nohy je opravdu mylná. Když se mě někdo zeptá, jak nejlépe vybudovat pevné a silné břicho, nebudu váhat ani vteřinu – na dřepu!
Dřep je krásný, ale těžký. Proto by dřepovat s velkou činkou rozhodně neměli úplní začátečníci.
Rozhodně nikam nepospíchej....
Začneme od konce a tak si dneska vezmeme na paškál dřep.
Co je vlastně dřep?
Dřep je koleně dominantní cvik. Hlavní ohyb tedy probíhá zde. Kolena jdou dopředu, kyčel pod jejich úroveň. Ano, pokud nedostaneš kyčle pod paralel, nedřepuješ!
Proč bys měl dřepovat?
- Dřep buduje svaly. Všichni velcí kulturisté dřepovali. Arnold, Tom Platz... Velká váha, velké svaly!
- Dřep buduje sílu. Dřep je součástí silového trojboje. Spolu s pozvedem je to nejčistší ukázka hrubé síly. Neexistuje cvik, kde zvedneš větší váhu s činkou na zádech, než je dřep.
- Dřep zlepšuje flexibilitu. Na to, abys dřepoval, potřebuješ flexibilitu. Dřep ale zároveň její úroveň zvyšuje.
- Dřep zpevňuje Tvé klouby. Ano, čteš dobře. Slyšel jsi někdy o tom, že dřep ničí Tvoje kolena? Opak je pravdou. Při správném provedení naopak Tvá kolena, šlachy a vazy kolem nich posiluje. Ale ještě jednou... při správném provedení!
Kolena vs dřep
Když budeš měsíce opakovat špatný pohyb, vždycky se to někde projeví. Když budeš špatně dřepovat, začnou Tě bolet kolena. To je fakt. Ale to není problém dřepu, ale Tvůj! Pokud budeš při sezení u televize sedět neustále křivě, taky Tě z toho začnou bolet záda. Problém není cvik, ale jeho provedení.
Omlouvám se, ale říct to musím. Je na světě mnoho „odborníků,“ tak trochu idiotů, co říkají, že když budeš dřepovat nad paralel, bude to pro Tvá kolena zdravější. To je největší nesmysl a nejdestruktivnější rada.
To, co ničí kolena, je právě ta snaha o zabrždění nad paralelem.
Pokud dojedeš až dolů, získáš silná kolena, maximální flexibilitu a posílíš hamstringy a gluteální svaly. Ne jen kvadricepsy, jak by tomu bylo při omezeném rozsahu pohybu. To pak způsobuje zranění a svalové dysbalance. No a víme, jak tohle dopadá...
Chceš ještě nějaké argumenty? Dobrá, koukni se na děti. Už jsi viděl, že by nějaké z nich nedosedalo do dřepu na doraz? Dřep je totiž jeden z nejpřirozenějších pohybů vůbec. Člověk ale během života ztrácí dostatečnou mobilitu a flexibilitu, protože se pohybově nerozvíjí. Ale každý to v sobě máme. Je to vlastně jen návrat na tu správnou cestu...
Nikdy necvič dřepy na stroji. (multipress a podobné nesmysly.) Vypojíš z práce stabilizátory, Je to pro Tvé tělo naprosto nepřirozené. Nechceš si přece fixovat nenaturální pohybové řetězce.
Jak tedy předejít zranění?
Dřepovat by měl každý. Ale ne každý je na to připravený. Jak technicky, tak morálně. Snaž se dodržovat základní pravidla, která platí více méně všeobecně.

1. U dřepu platí víc, než kdekoli jinde... Technika je základ a totální dogma!
2. Cvič progresivně. Od základních cviků, přes pokročilejší, od malých vah k větším.
3. Nikdy nechoď na váhy, které nezvládneš technicky.
4. Najdi si parťáka, co Tě bude jistit. Pokud trénuješ sám a něco se pokazí, neváhej činku odhodit. Rozbitá podlaha je rozhodně milejší, než nepříjemné zranění.
5. Před každým tréninkem se kvalitně rozcvič a nezapomeň po tréninku protahovat flexory.

Pokud budeš mít problém, dotaz, připomínku, piš.

A hlavně... trénuj a přemýšlej

Pac, PPKK
IronNeverLies

PříspěvekZaslal: út duben 28, 2015 8:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha

PříspěvekZaslal: út duben 28, 2015 10:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

HÝBÁNÍ
15 minut + stojky

ZVEDÁNÍ

TGU
1+1/ 20 - 32 - 36 - 40

----

Dneska volno, dopřeji nohám odpočinku :)

BTW: přišel zase Honza Homolka, zkusil si TGU a na jednu ruku šel nahoru se 40kg. Na asi tak sedmý trénink TGU docela psycho
IronNeverLies

PříspěvekZaslal: út duben 28, 2015 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak sem koukal na to video FG vs JK..
a jednu věc nechápu... Moocho proč si jim nešel ukázat jak se to dělá
Obzvlášť těm prvním dvěma... se divim, že jim nevyhřezly plotýnky... Oproti nim mám i já královskou techniku
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út duben 28, 2015 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takhle to teda bylo. Pan profík neumí prohrát a to hraný nebylo ani kousek. Nádherně naběhnul takovej ten samonáser :-)

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
DolceGusto

PříspěvekZaslal: út duben 28, 2015 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

primal move, tgu, windmill, armbar, ..

SUMO DEADLIFT - 5x3 130kg + 2x5 150kg dotah (OT3M)

BOXING - techniky s Honzou

zvedani lehoucky a super tipy na bouchani lidi
kulíšek

PříspěvekZaslal: út duben 28, 2015 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I.

Primal a podobné a příbuzné pohyby...
TGU 24, 24, 24 , 24

Pozvedy mix style
OT3M
4x3/130

Dotahy
3x3/150

Boxík s HH :)
Techniky

Pozvedy furt bez pásku. Celkem se to lepší, rovná... uvidíme :)
Study

PříspěvekZaslal: út duben 28, 2015 2:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dotaz na ten dřep. Pohyb teda nemá začínat v kyčlích ale v kolenou? Já právě vždy četl opak. (jde mi o vzpěračský dřep). Díky za odpověď.

Jinak přiznávám, že sem nahlížím docela často

https://www.instagram.com/studynkapetr/
kulíšek

PříspěvekZaslal: út duben 28, 2015 2:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Study napsal:
Dotaz na ten dřep. Pohyb teda nemá začínat v kyčlích ale v kolenou? Já právě vždy četl opak. (jde mi o vzpěračský dřep). Díky za odpověď.

Jinak přiznávám, že sem nahlížím docela často

Má začínat zapojením flexorů kyčlí. Nic to nemění na tom, že je obecně vzato kolenně dominantní

Díky :)
Moocha

PříspěvekZaslal: út duben 28, 2015 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

IronNeverLies napsal:
Tak sem koukal na to video FG vs JK..
a jednu věc nechápu... Moocho proč si jim nešel ukázat jak se to dělá
Obzvlášť těm prvním dvěma... se divim, že jim nevyhřezly plotýnky... Oproti nim mám i já královskou techniku

Uhni Grznáre, pusť mě k tomu ne voe, ti to ukážu

Na ty první dva jsem koukal s otevřenou pusou. Pája mi dávala ruku před oči, abych neviděl a hlásila "každý koho trénuju, nechť odejde" či něco v tom smyslu

Taky se divím, že jim to záda dovolí
spekounP

PříspěvekZaslal: út duben 28, 2015 3:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Takhle to teda bylo. Pan profík neumí prohrát a to hraný nebylo ani kousek. Nádherně naběhnul takovej ten samonáser :-)

Jsou 2 moznosti:

A) Je to cely nahrany. To si myslim ja, protoze mi prislo, ze v nekterych chvilich se Grznar smeje a cely je to saskarna.
B) Grznar je totalni nesoudnej dement, protoze vyzvat na deadlift souboj borce, kterej ma o cca 40-50kg vetsi maximum a pak se totalne nasrat kvuli tomu, ze jsem prohral neni normalni.

Mimochodem Tkadlcik odjel dalsi trenink tahu vcera s Milanem Sadkem v Jonas Gymu - maji spolecne video na FB - na vrcholu dava petku s 270kg a pak jeste 390kg s asistenci bandu. To ani neni clovek, ale monstrum.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - ARENA DREAM TEAM - PKK&GLM&KMZ Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 63, 64, 65 ... 86, 87, 88  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: