ARENA DREAM TEAM - PKK&GLM&KMZ

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 65, 66, 67 ... 86, 87, 88  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - ARENA DREAM TEAM - PKK&GLM&KMZ  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> ARENA DREAM TEAM - PKK&GLM&KMZ
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Moocha

PříspěvekZaslal: st duben 29, 2015 4:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ThinkPink napsal:
Jo když půjdu do klece tak bych si mohl sehnat takovejhle kostým ...je šance že to ,,odplácá,,před začátkem :D

Nazdar Růžovko
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kulíšek

PříspěvekZaslal: st duben 29, 2015 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pandajedeketozu

II.

Los pytlos
10x

Veslos
15 km
Posledních 300m v tempu 1:42/500

Cíleně do ketozy....
Pytel byl fakt mordor, musela jsem ale vyzkoušel super nové skvělé pandí rukavičky, boxerské speciálky od pána pand....
no, málem jsem to zabalila a umřela.
První dva kiláky na vesle na autopilota a pak se to rozjelo... bála jsem se to napálit na 500m, tak jen 300m... maso :)
DolceGusto

PříspěvekZaslal: st duben 29, 2015 8:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

II.

BOX PYTEL - asi 12x1min., zadny zbesilosti, zkouseni novejch veci..

nazdar ruzovinko
Moocha

PříspěvekZaslal: st duben 29, 2015 9:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, sepsal jsem další kraťoučký článek. Zase budu rád za připomínky a námitky

CO ZPŮSOBUJE PŘEDKLON PŘI DŘEPU A JAK HO VYŘEŠIT?
Nedaří se Ti při dřepu udržet vzpřímený trup? Brání Ti stále nějaká tajemná síla v tom, aby ses nepředkláněl? Mám pro Tebe pár tipů, čím by mohl být předklon při dřepu způsobený a jak se s ním vypořádat.

CO JE TO PŘEDKLON U DŘEPU A KDY JE TO PROBLÉM?
Stejně, jako se těžko hledají dva totožní lidé, je obtížné naleznout dva naprosto shodné dřepy. Je asi milion malých drobnůstek, které se mohou lišit a kde může jednotlivý dřep vybočit z „normálu“.
Proto se budou i dva různí lidé různě předklánět a není to vždy na škodu.
Pro mě je problémový předklon takový, který brání v dosažení optimální hloubky, udržení rovných spodních zad a těžiště nad středem chodidla.

PROPORCE
Každý máme jiné poměry dolních končetin a torza. Toto výrazně ovlivní vzpřímenost trupu, které můžeme u dřepu dosáhnout. Např. někdo s krátkými stehny a dlouhatánským trupem bude dost pravděpodobně při dřepu vertikálnější, než někdo s poměry opačnými. Přesně proto je ideální vzpěračská postava složená z kraťoučkých končetin a dlouhého trupu.

POLOŽENÍ ČINKY
Další faktor výrazně ovlivňující předklon při dřepu je položení činky. Čím výš činku položíš, tím vzpřímenější budeš. Nejvíce vzpřímený budeš u dřepu s činkou nad hlavou, o něco méně pak s činkou vepředu na ramenou, ještě méně s činkou na horním trapézu a nejméně s činkou položenou až pod spinou lopatky. Co se vertikality trupu týče, je to tedy: dřep ve vzpažení > čelní dřep > highbar olympijský dřep > lowbar powerlifterský dřep.
To jsou tedy faktory při dřepu, které sis sám zvolil (typ dřepu) a ty, se kterými nic nenaděláš (délka končetin). Co ale dané není a vždy se s tím dá pracovat, je Tvá mobilita.

KOTNÍK
Jak může nedostatečně hybný kotník způsobit předklon při dřepu? Kotník hraje při dřepu důležitou roli. Dovoluje kolenu cestovat dopředu a tím pádem i zadku dosedat pod sebe, ne za sebe. Nedostatečná dorsiflexe (přitažení špičky směrem k holeni) způsobí, že budou kolena příliš vzadu, tím pádem budou vzadu i kyčle. Kvůli tomu se spousta váhy přesouvá za přirozené těžiště, a to způsobuje předklon – vyvažujeme jím.
Co s tím?
Ze světa Primal move tu mám neagresivní metodu. Sedni si s nohama nataženýma před sebou, přitahuj se a natahuj na střídačku v kotníku (jedna špička natažená, druhá přitažená a naopak). Hýbej se pomalu, silou a pouze v kotnících. 30 opakování postačí.
Od Kellyho Starreta mám pak něco rychlejšího a méně příjemného. Použitím foam rolleru nebo lakrosového míčku si rozmasíruj lýtka. Je to metoda mnohem bolestivější, hlavně ale účinnější, než běžný strečink. Zbavíš se tak všech „uzlů“ v lýtku, které Ti snižují hybnost kotníku. Praktikuj podle pocitu 3 a více minut a nezapomeň pořádně potrápit místa, která hodně bolí.
Druhá možnost je použití expanderu, kdy si umotáš nějaký tlustší expander k tyči, provlíkneš kotník a dojdeš co nejdál od tyče. Guma se tak natáhne a vytvoří na kotník tah. Druhou nohu zanožíš a dostaneš se tak do pozice výpadu. V této pozici se budeš pohupovat zepředu dozadu, čímž budeš měnit úhel v kotníku. Expander Ti takto vytahá všechna zatuhlá zákoutí kolem kotníku, pohybem vytahávání umocníš.
No a nakonec je tu použití vzpěračských bot s vyvýšenou patou. Použití podpatku problém nevyřeší, jen do jisté míry obejde. V kotníku nebudeš potřebovat dosáhnout tak úzkého úhlu, aby kolena putovala bez problému před špičky a tím se i sníží nároky na mobilitu v kotníku. Stejně bys ale měl být schopný provést parádní dřep bez pomůcek!

SPODNÍ ZÁDA A KYČLE
Pokud Ti schází mobilita v kyčlích a ve spodních zádech, máš dost pravděpodobně problém zachovat si při hlubokém dřepu přirozenou lordózu a kulatí se Ti bedra, když jdeš příliš hluboko. Tady pomůže rozšíření postoje, vytočení špiček a kolen ven. Kyčle se tím otevřou a pustí Tě níž, aniž bys kulatil záda a předkláněl se.
Druhá možnost je dosedat na bednu. Bedna bude tak vysoká, abys na ni dosedl vzpřímený a s rovnými zády. Postupně budeš používat menší a menší bednu, až se jí úplně zbavíš.

ZÁVĚREM
Nejprve se pohyb nauč správně provést, pak ho až můžeš zatížit. Stejné je to u dřepů. Učení se za pochodu někdy funguje, někdy ne. Ty chceš ale dřepovat ještě hodně dlouho, proto jdi na jistotu a makej na mobilitě.
Jestli máš nějaké další vychytávky, které pomohly vylepšit předklon při dřepu zrovna Tobě, sem s nimi :)
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: st duben 29, 2015 9:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hmm, to s tím míčkem na lýtka je dobrý nápad..zkusím, díky! :)
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: st duben 29, 2015 10:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pekny clanok da sa s nim suhlasit

akurat ti tam chyba este jeden podstatny faktor a to sirka postoja
https://forum.ronnie.cz/drep-predklon-a-sirka-postoja-t35694.html?vote=viewresult
ThinkPink

PříspěvekZaslal: st duben 29, 2015 10:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha koukej co jsem našel

,,Moocha

PříspěvekZaslal: st duben 06, 2011 7:45 pm Předmět: Budu chlapisko Odpovědět s citátem
Ahoj.

Zakládám si log, protože o posilování, zdá se, nic nevím :D.. Vždycky, když už si myslím, že ty hodiny pročítání článků a všeho možného stačí, někdo mě ujistí, že ne.. Tak jsem se uchýlil k logu, abych (díky Vaší ochotné spolupráci ) nedělal při tom tréninku úplné voloviny..

Info:
Mám 16 let, vážím cca 75 kg, měřím 178cm. Posiluju asi rok a půl, z toho rok jsem si jen devastoval tělo.. Trénink typu (500kliků + půl hodiny zvedání jednoručky na každou ruku ... každý den... Mi nebyl cizí). Od září tohoto roku už posiluji podle nějakých pravidel a rozumu (dodržování odpočinku, trocha stravy) A hle, ze zářijových 63 kg mám 75, jsem za to šťastnej.. Protože posilování už pro tělo nebyla žádná novinka, tak to nešlo tak rychle jako u čerstvých začátečníků, ale furt dobrý :)
Posiluju v podstatě proto, že nedokážu přestat.. Týden bez posilování a nemůžu se na sebe ani podívat.
Svou stravu příliš neovlivním, ale každý den vypiji půl litru mlíka a sním 250g tvarohu.. Jinak přísun B mám skoro splněný (z čeho je mám, vám nepovím, byla by mi utrhnuta hlava )
Jinak ze sportu dělam cyklistiku.. Miluju tu fázi po nabrání druhého dechu.. To je když si člověk sáhne na dno a pak se najednou rozjede jak blesk.. Nikdo jinej to tak prý nemá, asi jsem divnej

!CÍLE!
Chci být kus chlapa. Mám na břiše milana a zbavovat se ho !NEBUDU! , mám ho rád a je to můj kámoš. Takže hlavní cíle jsou nabrání objemu, výbušnosti a celkově síly. A v tomto duchu se budu snažit i cvičit.

Takže zítra první trénink a zápis v logu, těším se na Vaše připomínky.,,

,,
Mám nový trénink! :) Na data nehleďte, takhle bych už to rád jel na hodně hodně dlouhou dobu. Je to rozpis na dva týdny, některé věci se tam mění :). BTW: Nemáte nějaké připomínky? Docela by se mi hodila rada, když už jsem si dal tolik práce s vybarvováním Máte mé případné díky

18.4.2011 pondělí: BŘICHO BICEPS PŘEDLOKTÍ ZÁDA
19.4.2011 úterý: volno
20.4.2011 středa: BŘICHO BICEPS PŘEDLOKTÍ TRICEPS
21.4.2011 čtvrtek: volno
22.4.2011 pátek: NOHY RAMENA PRSA TRICEPS
23.4.2011 sobota: volno
24.4.2011 neděle: NOHY RAMENA PRSA TRICEPS
25.4.2011 pondělí: BŘICHO BICEPS PŘEDLOKTÍ
26.4.2011 úterý: volno
27.4.2011 středa: BŘICHO BICEPS PŘEDLOKTÍ ZÁDA
28.4.2011 čtvrtek: volno
29.4.2011 pátek: NOHY RAMENA PRSA TRICEPS
30.4.2011 sobota: volno
1.5.2011 neděle: NOHY RAMENA PRSA TRICEPS
,,

sorry kámo ale i ty se u toho musíš bavit škoda že sem si dříve nevedl deníček
Moocha

PříspěvekZaslal: st duben 29, 2015 11:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

g_dgrim napsal:
pekny clanok da sa s nim suhlasit

akurat ti tam chyba este jeden podstatny faktor a to sirka postoja
https://forum.ronnie.cz/drep-predklon-a-sirka-postoja-t35694.html?vote=viewresult

Trochu jsem v článku na to téma narazil. Ale zaslouží si to vlastní odstavec, takže doplním. Díky :)

Růžovka: a pořád je to všechno pravda, akorát na kole už nejezdím a kámoš Milan už není mezi námi
EDIT: Hlavně necvičit nohy, protože kradou proteiny
pro bicepsy. A taky perník ze sojové mouky, protože proteiny
IronNeverLies

PříspěvekZaslal: čt duben 30, 2015 7:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak tím si úplně odpálil vážnost článků o dřepech
Olejnas

PříspěvekZaslal: čt duben 30, 2015 8:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tajemstvi Moochovo gigantickeho predlokti odhaleno - superserky s bicepsem!
+aktualka z te doby
ThinkPink

PříspěvekZaslal: čt duben 30, 2015 8:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Růžovka: a pořád je to všechno pravda, akorát na kole už nejezdím a kámoš Milan už není mezi námi
EDIT: Hlavně necvičit nohy, protože kradou proteiny pro bicepsy. A taky perník ze sojové mouky, protože proteiny [/quote]

Kámo nevím jak to funguje ale někdo ti ty protejny pořád krade
IronNeverLies

PříspěvekZaslal: čt duben 30, 2015 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha

Začínáš docela dohánět některý místní selebrity
kulíšek

PříspěvekZaslal: čt duben 30, 2015 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pardooon, ze vam do toho skacu :D

Pandaska

I.

box

Dost dobry....
Nové rukavičky jsou skveleeee...

EDIT: Grappling dneska opět odnese Kubíček... Jestli zemře, máš ho na svědomí ty, Balisto jeden!
kulíšek

PříspěvekZaslal: čt duben 30, 2015 6:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

II.

Grappling
1,5 hod

Kubíček byl moc statečný
Super to bylo...
Jen... spadnul na mě v jednu chvíli Kubíček i s trenerem. Bude z toho myslím moc kvalitní koňar těsně nad kolenem. Nějakých 180 kilo udělá své. Se na tu nožku moc nepostavím :)
Moocha

PříspěvekZaslal: čt duben 30, 2015 7:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

HÝBÁNÍ
15 minut + stojky

ZVEDÁNÍ

TGU do polo
1+1/ 20 - 32 - 36 - 40

Biceps + triceps 5x10+10x32,5kg

----

Zítra pozvedy je mi jedno co a jak, hlavně aby pozvedy šly

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - ARENA DREAM TEAM - PKK&GLM&KMZ Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 65, 66, 67 ... 86, 87, 88  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: