|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ondřej

|
Zaslal: út červen 24, 2014 9:25 am Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | Úplně nejkrásnější test dostatečné mobility pro korektní dřep je OHS s nadhozovým úchopem. Tam se objeví každá chybička od nedostatečné mobility hrudní páteře až po špatnou dorsiflexi.
Já to zařazuju před každým dřepováním, abych se nemusel bát, že něčemu nevěnuju dostatečnou pozornost.
EDIT: Teď jsem si všiml, že jsem lehce off-topic. Ale stejně je to zajímavý |
Souhlas s tim over head squat (OHS)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Moocha

|
Zaslal: út červen 24, 2014 1:41 pm Předmět: |
|
|
Leopardí kniha je super věc. A ten rozsah až takový není.. Prvních 500 stran se sice čte, ale polovina jsou obrázky. A druhých 500 stran je něco jako encyklopedie, kde si hledáš různé mobilizace podle svých problémů.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej

|
Zaslal: st červen 25, 2014 11:41 am Předmět: |
|
|
| Moocha napsal: | | Leopardí kniha je super věc. A ten rozsah až takový není.. Prvních 500 stran se sice čte, ale polovina jsou obrázky. A druhých 500 stran je něco jako encyklopedie, kde si hledáš různé mobilizace podle svých problémů. |
leopardí knihu a rippetoa máš asi obojí v angličtině jako ebook, že? Jen mě zajímala dostupnost tady v čr..
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: st červen 25, 2014 11:44 am Předmět: |
|
|
Je to v angličtině a je to v pdf. Do češtiny to přeložené nebylo. Jestli můžu doporučit, tak bych četl spíš Leopardí knihu než Rippera. Ripper je takový nezáživný, i když teda tak jednou za 30 stránek napíše něco opravdu zajímavého, nad čím přemýšlím i dny.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá březen 06, 2015 9:32 pm Předmět: |
|
|
Mam takovy dotaz. Posledni minimalne 3 mesice me hodne bolely kolena a to tak, ze jsem trpel neskutecnou bolesti u pri obycejnem si sednuti na zidli stejne tak stoupnuti si a to je prakticky jen paralel, sedat si na nizsni predmety bylo skoro nemozne, to jsem mysel, ze se mne kolena rozleti na 150 kousku. Podobne problematicke byly prudci schody a dalsi bezne cinnosti. V obou kolenech byla ostra bolest a zejmena v tom 3x operovanem i velka nestabilita a vazne jsem mel pocit, ze se mi pri tom sednuti si rozpadne. Asi pred 14 dny jsem opet pravidelne zacal slapat na rotopedu (3-4x tydne 60 minut celkem intenzivne, viz muj log blablabla :D ) a prakticky behem 2-3 dni bolest jak mavnutim proutku zmizela. Kolena uz vubec neboli, citim v nich mnohem vetsi jistotu a stabailitu, mene tuhnou a dokonce mam opet myslenky, ze bych je pomalu zacal cvicit (tentokrat opravdu s rozumem, protoze ty bolesti a pocity v nich uz zazit nechci nikdy vic). S tim, jak jsem zacal slapat, se mne i zaroven trochu vratila svalovina do obou kvadricpesu, ktere dost atrofovaly behem tech 3 mesicu, kdy jsem ani neslapal, ani necvicil a vubec jsem se je snazil co nejmene zatezovat.
Zajimalo by me z fyzioterapeutickeho hlediska (takze otazka pro hlavne pro Pomana a samozrejme i dalsi, kdo tomu rozumi nebo maji podobne zkusennosti), jestli to, ze me ted prestaly bolet a nabraly na stabilite (a ta zmena je oproti tomu , co bylo doted, opravdu znacna), muze mit nejakou souvislost se slapanim na kole a tim , ze se mne opet trochu zpevnily svaly na nohach. Jeste jen podotknu to, ze rozdil mezi operovanou nohou a tou relativne zdravou je porad znacny, jak v objemu svalu tak v celkove funkcnosti kolena, ale na to uz je takovy normal, se kterym par let ziju a lepsi uz to asi nebude). _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
Zaslal: pá březen 06, 2015 10:22 pm Předmět: |
|
|
Já na ty kolena taky dost trpim a rotoped mi pomáhal. Přemýšlím že ho teď začnu po tréninku zas kvůli rege zařazovat.
Je to pro kolena celkem nenáročnej pohyb a úplně jinej narozdíl posilování. Jako výhodu vidím zlepšení prokrvení a lepší "promazání" kloubu.
"When performed correctly, cycling is good for the knees as it promotes the movement of synovial fluid around the knee joint and exercise and strengthens the muscles that support the entire kinetic chain from the hip through the knee to the ankle and feet. "
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: so březen 07, 2015 5:32 am Předmět: |
|
|
ja bych kazdopadne vubec nepodcenoval ani strecovani predniho svalu steheniho. respektive celych kvadricepsu. Dost casto vidam, ze hamstringy jsou zkracene a pak kvuli nim clovek nemuze poradne drepovat, bot mu to ve spodni casti drepu stahuje panev a tim se mu kulati spodni cast zad pri drepu. Ci prave zminovana bolest v koleni. Jak uz tu nekdo psal, tak dulezita je mobilita ale hlavne vyvazenost tech svalu. U nas ve fitku, kde pracuje dost lidi se vzdelanim fyzio, ART, masaze atd. tak maji spoustu klientu kteri maji problem prave s koleny kvuli kvadricepsum. primo muj kolega chodi na uvolnovani kvadricepsu, jelikoz ma obrovskou (svalova hmota) a pretizenou lateralni hlavu svalu steheniho, ta mu tahne celou patelu smerem ven a tudiz ma bolest v koleni temer porad !!!
Ja osobne chodim na uvolnovani hamstringu, kycli a take mi bylo receno ze mam kvadricepsy jak kameny. Takze obcas nechavam uvolnovat i je.
jak jsem jiz rekl, hamstringy jsou takova klasicka vec, ktera je vetsou zkracena a zhorsuje celou mobilitu cloveka, hlavne pri drepu. Pokud se ale bavime o 'bolesti v koleni' dle tepicu, tak kvadricepsy hrajou take velkou roli.
|
|
| nahoru |
|
 |
Zacatecnik Anthony
|
Zaslal: so březen 07, 2015 10:28 am Předmět: |
|
|
téma jako delane pro me :) jelikož me také desi do budoucna vyhlidky ze nebudu moci drepovat ci vůbec cvicit nohy atp...
Kolena se zacaly ozyvat cca před pul rokem a to nejdříve krupanim při chuzi do schodu a postupne i mirnou bolesti,dle doktora ktomuto budu mit vždy sklony diky me vysoke postave a drive i nadvaze,kdy vysoci lide na to proste trpi udajne vice.
Opravdu nejvíce se mi osvědčilo mit kolena stabilne v teple (drive jsem cvicil v kratasech,dnes bez poradnych silnějších teplaku ani ranu)zaradil jsem kloubni vyzivu kde jsem zvolil lehce vyssi davkovani a nejdulezitejsi je poradna rozcvička s mensi vahou před drepy a samozrejmosti u nejtěžších serii bandaze a rotoped ci kolo v pomalejsim tempu mi také prijde ze na klouby pomaha,citim takove uvolneni v tech kloubech,nebo jak to rict.
Tyto věci mi hodne pomahaji a při treninku nohou zadnou bolest vůbec necitim (aspoň zatím)
tak at nam ty klouby vydrzi co nejdele _________________ Život je prilis kratky na to,abychom zvedaly male vahy!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hellraiser17
|
Zaslal: so březen 07, 2015 11:37 am Předmět: |
|
|
Zajímavé téma :) Mě křupou kolena při každém dřepnutí, tedy dříve, když jsem o nějaké technice a cvičení neměl ani páru... Pokud přenesu váhu co nejvíce dozadu a kolena v pomyslné svislici nepřekročí prsty tak je vše v naprostém pořádku :) Je to takový indikátor... když to začnu dělat špatně, tak to slyším :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Viper007
|
Zaslal: so březen 07, 2015 8:41 pm Předmět: |
|
|
Včera po mrtvých tazích a čelních dřepech mne začalo bolet někde u kolene na zadní straně nohy. Tahy a dřepy jsem odcvičil v pohodě, ale pak jsem si kleknul k čince a začalo to bolet. Bolí to jen pod zátěží když mám nohu ohnutou v koleni na 90° a víc.
Nezná to někdo?
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: ne březen 08, 2015 10:13 am Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | Mam takovy dotaz. Posledni minimalne 3 mesice me hodne bolely kolena a to tak, ze jsem trpel neskutecnou bolesti u pri obycejnem si sednuti na zidli stejne tak stoupnuti si a to je prakticky jen paralel, sedat si na nizsni predmety bylo skoro nemozne, to jsem mysel, ze se mne kolena rozleti na 150 kousku. Podobne problematicke byly prudci schody a dalsi bezne cinnosti. V obou kolenech byla ostra bolest a zejmena v tom 3x operovanem i velka nestabilita a vazne jsem mel pocit, ze se mi pri tom sednuti si rozpadne. Asi pred 14 dny jsem opet pravidelne zacal slapat na rotopedu (3-4x tydne 60 minut celkem intenzivne, viz muj log blablabla :D ) a prakticky behem 2-3 dni bolest jak mavnutim proutku zmizela. Kolena uz vubec neboli, citim v nich mnohem vetsi jistotu a stabailitu, mene tuhnou a dokonce mam opet myslenky, ze bych je pomalu zacal cvicit (tentokrat opravdu s rozumem, protoze ty bolesti a pocity v nich uz zazit nechci nikdy vic). S tim, jak jsem zacal slapat, se mne i zaroven trochu vratila svalovina do obou kvadricpesu, ktere dost atrofovaly behem tech 3 mesicu, kdy jsem ani neslapal, ani necvicil a vubec jsem se je snazil co nejmene zatezovat.
Zajimalo by me z fyzioterapeutickeho hlediska (takze otazka pro hlavne pro Pomana a samozrejme i dalsi, kdo tomu rozumi nebo maji podobne zkusennosti), jestli to, ze me ted prestaly bolet a nabraly na stabilite (a ta zmena je oproti tomu , co bylo doted, opravdu znacna), muze mit nejakou souvislost se slapanim na kole a tim , ze se mne opet trochu zpevnily svaly na nohach. Jeste jen podotknu to, ze rozdil mezi operovanou nohou a tou relativne zdravou je porad znacny, jak v objemu svalu tak v celkove funkcnosti kolena, ale na to uz je takovy normal, se kterym par let ziju a lepsi uz to asi nebude). |
Bydlíš ode mě asi kilometr Myslim že nejlíp by se mi přemýšlelo o problémech s kolenama nad dobrym stejkem na který by mě potenciální pacient určitě rád pozval:D _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Spashett

|
Zaslal: st březen 11, 2015 10:59 am Předmět: |
|
|
| Poman napsal: |
Bydlíš ode mě asi kilometr Myslim že nejlíp by se mi přemýšlelo o problémech s kolenama nad dobrym stejkem na který by mě potenciální pacient určitě rád pozval:D |
tak se vede byznys :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: ne květen 03, 2015 11:50 am Předmět: |
|
|
Zeptám se tady, jelikož nevím, kde jinde se zeptat.
Když dřepuji a kolena mám hodně ven (a někdy zas ne), tak mi tam "lupká" / přeskakuje. Víte co myslím?
Je to vyloženě špatně nebo to nic znamenat nemusí? Jen jestli se mám snažit nedávat kolena tak ven ( a být v klidu :D), aby to tam "nepřeskakovalo".
Díky za reakce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: ne květen 03, 2015 11:56 am Předmět: |
|
|
Když ti půjdou kolena za špičkami, nemáš se čeho bát. U kolen vně špiček se pořád diskutuje, zda je to problém, nebo ne. Za mě je to určitě lepší varianta, než kolena dovnitř. To je problém vždy.
Na lupkání v kolenou mi pomohlo dřepět (držet ve dřepu 15 minut a více v průběhu dne) a protahovat vazy kolem čéšky (smotáš ručník, nacpeš pod koleno, přisedneš, držíš minutu a víc). Jestli je lupkání problém, to nevím (taky se o tom pořád diskutuje). Zase je ale lepší jít na jistotu a zbavit se ho
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|