Sundání tuku bez ztráty svaloviny

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Sundání tuku bez ztráty svaloviny  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Sundání tuku bez ztráty svaloviny
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Josee

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 9:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak nějaké hodnoty na papíře odemně. Držím furt 100g sachrů na den. Váhy v silovém treningu zvedám furt stejné. To co spadlo na svalech předpokládám že jsou nohy, teď je kuli cardiu nejedu vůbec.[/img]
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Big Muscle

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 9:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud ty výsledky mluví pravdu, tak to podle mě není úplně ideální - zhubnul jsi 1 kg tuku a 2,5 kg svalů.

- probíhala obě měření za stejných podmínek?
- máš v jídle dostatek bílkovin?
- máš dostatek tuků, abys nebyl kaloricky moc nízko?
- co trénink, jak ten vypadá?
- neděláš zbytečně moc kardia?
- co znamená, že nohy nejedeš vůbec?
Josee

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 9:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

U prvního jsem měl poměrně těžkej pásek a jeany, asi to trošku zkreslilo

Pravidelně do 3 hodin tam něco hodím, 2g/1kg tam mám určitě

Dávám několikrát týdně ořechy

Když je čas před snídaní hodina rotoped kolem 140 tepů, jinak standard silovej trening 1 hodina a 30 min cardio potom. Silovej trening 5x týdně (Neděle-čtvrtek). Cardio 6 dní v týdnu, s tím že sobota je bazén a pátek je volnej

Netuším

Abych se neodhulil na 4 dny a nemohl dělat cardio, tak jsem nohy komplet vypustil (dřepy, legpress, výpady, vše je out)
Big Muscle

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi vidím, kde děláš chybu => úplně ve všem.

Josee napsal:
U prvního jsem měl poměrně těžkej pásek a jeany, asi to trošku zkreslilo

Po pravdě nevím, jestli to měření má nějaký smysl, když tě to měří oblečenýho.

Josee napsal:

Pravidelně do 3 hodin tam něco hodím, 2g/1kg tam mám určitě

Pokud chceš výsledky, tak k tomu nemůžeš přistupovat stylem "něco tam hodím". Nějaký rozmezí 1.6-2.2 g/kg bílkovin by bylo ok, pokud je tam opravdu máš a ne, že si to jenom myslíš, že je tam máš.

Josee napsal:

Dávám několikrát týdně ořechy

Tuky jsou důležitá živina, takže mít je několikrát týdně asi nebude ideální.

Josee napsal:

Když je čas před snídaní hodina rotoped kolem 140 tepů, jinak standard silovej trening 1 hodina a 30 min cardio potom. Silovej trening 5x týdně (Neděle-čtvrtek). Cardio 6 dní v týdnu, s tím že sobota je bazén a pátek je volnej

Netuším

Abych se neodhulil na 4 dny a nemohl dělat cardio, tak jsem nohy komplet vypustil (dřepy, legpress, výpady, vše je out)

Tady hádám, že ten trénink bude ve výsledku dost na prd. Máš tam 6x týdně cardio, vynecháváš nohy, abys mohl dělat další cardio. No nevim...
Josee

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

U těch bílkovin jsem myslel že jím pravidelně, bílkoviny se snažím rozkládat a vím určitě že jsem na těch 2g a více.

Kolik těch tuků denně? Dávám tam hrst ořechů, občas to vynechám.

Jak překopat trening aby to mělo smysl?
Mablung

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle napsal:
Pokud ty výsledky mluví pravdu, tak to podle mě není úplně ideální - zhubnul jsi 1 kg tuku a 2,5 kg svalů.

Já si myslím, že z toho co jsi vyjmenoval, bude problém jen jednička. Druhý problém bude v tom, že se chlapec moc pozoruje. Rozpětí měření jsou jen tři týdny.

A bílkoviny mu nahazuješ zbytečně vysoko. Není to zdravé.
Josee

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 11:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Big Muscle napsal:

Já si myslím, že z toho co jsi vyjmenoval, bude problém jen jednička. Druhý problém bude v tom, že se chlapec moc pozoruje. Rozpětí měření jsou jen tři týdny.

Tělo to v té dietě nejspíše bere, pokud bych to neztrávil trpěl bych plynatostí a smrděl pokud se nepletu?
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Necvičit nohy v dietě kvůli kardiu je blbost. Pokud máš dobře sestavený trénink a jídelníček, tak můžeš hubnout i bez kardia, případně kardio zařadit až tehdy, když se progress v hubnutí zastaví. A rozhodně není nutné hned od začátku vlnit, i když také to záleží na tom, jak dlouho chceš dietu držet.

Držet bílkoviny ze všech zdrojů kolem 2g na kg hmotnosti mi nepřipadá jako problém.

Spíš než pokroku na Tanitě si všímej svého těla v zrcadle a měř si partie těla jako pas, ruce, stehno, hrudník, to je myslím daleko vypovídající než Tanita a podobné, kde to měření dost závisí na tom, kolik máš v sobě zrovna vody. Navíc těmto přístrojům už docela přestávám věřit, protože jsem viděl na perfektně seklého závodníka, kterému inbody ukázalo 10% tuku a mně to také naposled neukázalo hodnoty, které bych očekával.
Mablung

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 1:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Josee napsal:
Mablung napsal:
Big Muscle napsal:

Tělo to v té dietě nejspíše bere, pokud bych to neztrávil trpěl bych plynatostí a smrděl pokud se nepletu?

Na to by ti spíše odpověděl někdo studovanější, ale podle mě bys prdět ve zvýšené míře nemusel. Alespoň já jsem tyhle problémy nikdy neměl, když jsem někdy zbodnul hodně masa.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Padlo tu kdysi InBody a jsou tu výsledky z Tanity. Proč Tanita? Její hardware není tak výkonný jako InBody. Výsledky mohou být nepřesné. Nicméně ani InBody není stoprocentní jistota, každopádně nic přesnějšího pro běžného člověka, který nemá přístup k experimentálním metodám, neexistuje.

Ad k některým bodům:
1) Važ se nejlépe v trenkách. Pokud to z hygienických důvodů nelze, tak v oblečení, ale vždycky v jednom a tom samém (pásky, kalhoty, triko...). Mimo to, stejné podmínky znamenají ideálně i stejnou denní dobu a za stejných stravovacích podmínek (buď nalačno, nebo dvě hodiny po lehkém jídle, bez předchozího vypití enormního množství tekutin atd.).
2) Dostatek bílkovin v dietě je zcela jiné číslo, než dostatek bílkovin v objemu či v udržovačce, každopádně pokud odhaduješ a nemáš zjištěno kolik živočišných bílkovin přijímáš, jak jsou bílkoviny načasované vůči fyzické zátěži atd., tak je potřeba, abys nám pořídil věšteckou kouli :)
3) I když rýsuješ, tak dostatek tuků a sacharidů je základ -> tvorba hormonů (např. testosteron a T3)
4) Odepsat silový trénink (nohou) a nahradit ho aerobkou je cesta k rychlé redukci aktivní hmoty

Ad madblung:
Pokud přejde na lehkou en. restrikci a nebude v tom velkém deficitu, ve kterém očividně je vzhledem k výsledkům, tak množství bílkovin kolem 1,8 - 2,2 g/kg je v pořádku.
Josee

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 2:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Padlo tu kdysi InBody a jsou tu výsledky z Tanity. Proč Tanita? Její hardware není tak výkonný jako InBody. Výsledky mohou být nepřesné. Nicméně ani InBody není stoprocentní jistota, každopádně nic přesnějšího pro běžného člověka, který nemá přístup k experimentálním metodám, neexistuje.

Ad k některým bodům:
1) Važ se nejlépe v trenkách. Pokud to z hygienických důvodů nelze, tak v oblečení, ale vždycky v jednom a tom samém (pásky, kalhoty, triko...). Mimo to, stejné podmínky znamenají ideálně i stejnou denní dobu a za stejných stravovacích podmínek (buď nalačno, nebo dvě hodiny po lehkém jídle, bez předchozího vypití enormního množství tekutin atd.).
2) Dostatek bílkovin v dietě je zcela jiné číslo, než dostatek bílkovin v objemu či v udržovačce, každopádně pokud odhaduješ a nemáš zjištěno kolik živočišných bílkovin přijímáš, jak jsou bílkoviny načasované vůči fyzické zátěži atd., tak je potřeba, abys nám pořídil věšteckou kouli :)
3) I když rýsuješ, tak dostatek tuků a sacharidů je základ -> tvorba hormonů (např. testosteron a T3)
4) Odepsat silový trénink (nohou) a nahradit ho aerobkou je cesta k rychlé redukci aktivní hmoty

Ad madblung:
Pokud přejde na lehkou en. restrikci a nebude v tom velkém deficitu, ve kterém očividně je vzhledem k výsledkům, tak množství bílkovin kolem 1,8 - 2,2 g/kg je v pořádku.

Až dorazím domů, sepíšu podrobně hodnoty co jsem měl například za dnešek
Josee

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 9:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1) Jo už mi to taky cvaklo, příště budou stejné podmínky. TANITA protože jsem nic jiného v Ústí nad Labem neobjevil, buď neumím hledat nebo o tom není nikde zmínka v digitálním světě. Měl jsem za to že to je jedno a to samé, děkuji za info.

2)OK tak když to vemu za dnešek od rána

Snídaně 7:20 - 120g ovesných vloček, zalito vodou a 1/2 odměrky proteinu + banán a hrst arašídů

Svačina 10:00 - 100g hermelín hodnoty z obalu (17g tuky - 12g nasycené mastné kyseliny, sacharidy 0.8, bílkoviny 21g) + 2 rajčata

Oběd 12:30 - 200g zadního hovězího, k tomu čerstvej špenát

Svačina 15:00 - Šunka nejvyšší jakosti hodnoty z obalu (5,5g tuky - 1,5g nasycené mastné kyseliny, sacharidy 0.8, bílkoviny 18,4g)

Trening 16:00 - 17:30 - Před - Glutamin 5g, NO bez cukru, Během - BCAA, Po s 30 min odstupem - Glutamin 5g, odměrka proteinu,

Svačina 18:30 - Jídlo po treningu - 3 vejce včetně žloutků, cibule, lehce olivového oleje, 2 rajčata

Večeře 21:30 - 100g zadního hovězího, zase čerstvý špenát

Večeře 00:30 - Odtučněný tvaroh 250g (12g bílkovin)

Všechny hodnoty co jsem psal jsou na 100g výrobku. Protein je klasika 80ka syrovátka.

Jak jsem psal netrpím plynatostí, což byl problém u velkých dávek bílkovin za vysokého příjmu sacharidů.

3) Kolik čeho? Nemám problém se přizpůsobit ale vařím aktuálně z vody, proto jsem také založil toto téma.

4) Upravím treningy a nohy tam tedy znovu nasadím. Bavili mě, nemám s tím problém.

Snad jsem to alespoň trošku přiblížil
jachym

PříspěvekZaslal: út květen 05, 2015 2:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To že chceš shodit neznamená že kromě snídaně vyradis sachry
sovajs

PříspěvekZaslal: út květen 05, 2015 7:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych tam osobně teda určitě necpal o půl jedné ráno do sebe tvaroh, to se ti pak ani nemůže dobře spat když jsi nacpanej ne?
bolgi

PříspěvekZaslal: út květen 05, 2015 8:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ten tvaroh daj prec, ak si hladny pred spanim, tak pridaj na tom hovadzom, 100g je tak ci tak pre vrabca. A kde mas sacharidy?? pred a po treningu ides bez sacharidov? tak to si velky frajer ale vazne - mas tam nejakych 70g sachrov v ranajkach a koniec, to je psycho a hlavne kontraproduktivne. 3 vajicka na cibulke proste nie su potreningove jedlo - bud ich tam pridaj a daj si k tomu nejake sachre, kludne aj chleba, alebo to prehod s tym hovadzim co je vecer, daj si hovadzie po treningu (s ryzou, cestovinami, zemiakmi, nieco take) a pred spanim si lupni 3 vajicka so zeleninou.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Sundání tuku bez ztráty svaloviny Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: