Posilování+Hubnutí

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Posilování+Hubnutí  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Posilování+Hubnutí
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
libik

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 6:06 pm    Předmět: Posilování+Hubnutí Odpovědět s citátem

Ahoj,
chodím momentálně dvakrát týdně ("už" měsíc a půl) do posilky, v pondělí a ve čtvrtek. Snažím se dodržovat v rámci možností správné postupy (cvičím na objem).

S výsledky jsem zatím navýsost spokojen (něco málo se projevilo i vizuálně, ale hlavně si svaly zvykly něco dělat, takže výkon před měsícem a půl a teď je úplně někde jinde).

Akorát bych chtěl shodit trochu toho "pivního pupku", co mi za ta léta nicnedělání narostl (mám 178/73, takže žádnej extrém, ale stejně).

Znám základy kondičního posilování i objemovýho a vycházím z toho, že svaly rostou během regenerace, zatímco tuky se spalují během výkonu po vyčerpání glykogenu. No a napadla mě tato strategie :

Když jdu cvičit ve čtvrtek, tak v neděli už by měly být svaly z větší části nebo i úplně zregenerovány, takže by nemělo zase tolik vadit, když bych pár hodin nebyl zase tolik zásoben sacharidy/bílkovinami jako v jiné dny.
Co kdybych po normální snídani a obědu si dal tak cca 3 hodiny pauzu od jídla, pak byl 2 hodiny v kuse na kole (a snažil bych se podat nějakej výkon), pak si dal cca ještě hodinku pauzu a pak teprve bych tělo dozásobil sacharidama...? Během těch 6ti hodin bych pil akorát vodu

Moje představa je, že bych během těch tří (resp. 6) hodin donutil tělo vyčerpat část tukových zásob, ale že by to nemělo mít negativní efekt (nebo přinejmenším výrazně negativní efekt) na objem.

Bude to fungovat nebo je to blbost? :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Blbost :) Představa, že bys jeden den nabíral svaly a druhý den sundaval tuk je dost zcestná..:) Jdeš na to moc věděcky..jez zdravě a rozumně, cvič pořádně a výsledky se dostaví..
Princ

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak část týdne přibírat a část hubnout asi můžeš, ale určitě bych v rámci toho nedělal dlouhé jízdy na kole.

- sezení není zdravé
- dlouhé kardio není zdravé
Mablung

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Princ napsal:
Tak část týdne přibírat a část hubnout asi můžeš, ale určitě bych v rámci toho nedělal dlouhé jízdy na kole.

- sezení není zdravé
- dlouhé kardio není zdravé

Já bych jízdy na kole dělal. I dlouhé. Hodně to hubnutí pomůže a i dlouhé kardio je zdravé, pokud se to vysloveně nepřehání.
Princ

PříspěvekZaslal: út květen 12, 2015 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jízda na kole = sedavý životní styl

Rychle na stránku:

Přejdi na: