Poměr živin

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Poměr živin  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Poměr živin
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Makuška

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
proč to tak hrotíš? dej cca. 1,5 g bílkovin na 1 kg hmotnosti a je to úplně v klidu, dobře zregeneruješ a nic nikde nezatížíš, občas dáš míň, občas trochu více, pokud nehodláš startovat na Olympii tak nemá smysl se tím vůbec zatěžovat... , místo bílkovin si radši pohlídej shitovní sacharidy a humusácké tuky a je to...

To hrotím, protože jsem se rozhodla ke svým sportům jíst správný jídelníček a protože jsem si myslela, že to bude "úplně v poho" a jsem z toho čím dál větší magor.

Startovat nikde samozřejmě nehodlám a shitovníma sacharidama a humusáckýma tukama jsem začala jako první, takže už přes půl roku se v mé domácnosti ani stravě nevyskytují.

Jenže mi to nestačí - jsem perfekcionista - když se do něčeho pustím, tak pořádně. Takže jsem si chtěla nastudovat výživu, sestavit jídelníček a LETS GO. Jsem netušila, že to bude samostatný studijní obor kuwa.

Už jen najít kvalitního výživového poradce je kumšt a já prostě dychtím po správných informacích.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

10 výživovejch poradců ti můžou říct každej jinou věc a všichni můžou mít pravdu. V tréninku a ve výživě těch správnejch cest je vždycky víc a ne jen jedna.
cipinek

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

svého času jsem tady prodával cca. 10 knížek o výživě od Dr. Fořta, ale byly tam i jiné, dal jsem to fak za lidovku a jedna pěkná holka si pro to tenkrát přijela až na Zličín, do mé tehdejší práce...
to fakt není o žádném poradci nebo tisíci hodinách ztrávených četbou a získaváním informací, je to v podstatě velmi jednoduché:
vybrat kvalitní živočišné bílkoviny, které nejsou doprovázeny nadměrným množstvím soli a tuku
zajistit dostatečný přísun vlákniny, tj. zelenina, ale i další zdroje, pokud nelze zajistit jinak
vyhnout se "velkému množství" jednoduchých sacharidů a humusáckých tuků
udržovat "optimální" množství jídel denně, aby se člověk nedostal do stavu, kdy pak zežere všechno na co přijde
velmi důležité, OPRAVDU NECHODIT NAKUPOVAT HLADOVÝ, TO JE NEJVĚTŠÍ ZLO!!!
konzumovat dostatečné množství "kvalitních" pomalých sacharidů, na druhou stranu se jimi nepřežírat
nebát se tuků a konzumovat jich 15-20% celkového kalorického příjmu i v dietě!!!
vychytat snídani, tak abych nedostal brzo vlčí hlad, správně poladit potrénikový nápoj + 1. potréninkové jídlo, poslední jídlo před spaním a před tréninkem a je to...
Makuška

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky - přesně tak jsem si představovala tu příručku.

Jak se naučit jíst zdravě snadno a rychle by Cipinek. Nemáš třeba nějaký blog, kam bys tohle shrnoval???

Jinak Diamonde - to máš sice pravdu, že těch cest může a je vždy víc než jedna....na druhou stranu je jedna určitě nesprávná a to taková jíst v tréninku míň než je bazální metabolismus (a to je prosím doporučení jednoho výživového poradce, kterého jsem navštívila). To, že tudy ta cesta určitě nevede, už jsem zjistila metodou pokus omyl sama na sobě.
Riku

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
svého času jsem tady prodával cca. 10 knížek o výživě od Dr. Fořta, ale byly tam i jiné, dal jsem to fak za lidovku a jedna pěkná holka si pro to tenkrát přijela až na Zličín, do mé tehdejší práce...

A jako pokračování bude kdy?
cipinek

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 1:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
cipinek napsal:

A jako pokračování bude kdy?

tenkrát jsem se na nic nezmohl, slečna mě změřila pohledem a nevypadalo to, že by se mnou někam šla, kdybych jí pozval, ale třeba to byla životní chyba...
cipinek

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já to mám v soukromých zprávách, je tam její mail
madball

PříspěvekZaslal: po květen 11, 2015 5:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cipinek napsal:
to fakt není o žádném poradci nebo tisíci hodinách ztrávených četbou a získaváním informací, je to v podstatě velmi jednoduché:
vybrat kvalitní živočišné bílkoviny, které nejsou doprovázeny nadměrným množstvím soli a tuku
zajistit dostatečný přísun vlákniny, tj. zelenina, ale i další zdroje, pokud nelze zajistit jinak
vyhnout se "velkému množství" jednoduchých sacharidů a humusáckých tuků
udržovat "optimální" množství jídel denně, aby se člověk nedostal do stavu, kdy pak zežere všechno na co přijde
velmi důležité, OPRAVDU NECHODIT NAKUPOVAT HLADOVÝ, TO JE NEJVĚTŠÍ ZLO!!!
konzumovat dostatečné množství "kvalitních" pomalých sacharidů, na druhou stranu se jimi nepřežírat
nebát se tuků a konzumovat jich 15-20% celkového kalorického příjmu i v dietě!!!
vychytat snídani, tak abych nedostal brzo vlčí hlad, správně poladit potrénikový nápoj + 1. potréninkové jídlo, poslední jídlo před spaním a před tréninkem a je to...

Nějak nepamatuju, že bych tady od tebe četl něco podobně dobře napsanýho.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Poměr živin Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Rychle na stránku:

Přejdi na: