|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Danca

|
Zaslal: út květen 12, 2015 8:59 am Předmět: Kortizol |
|
|
Ahojky,
nemate nekdo zkusenost s vysokym kortizolem pri cviceni? Stoupl mi diky HA, ale muze za to i vyssi intenzita cviceni...telo absolutne kolabuje, svaly mizi, pribiram tak kilo tydne a vubec neni schopne si ukladat ziviny z jidla...Ha jsem samozrejme ihned vysadila, cvicim stale cca 5x tydne, nekdy rano i vecer...spis ranni behy na lacno, intervalovy beh max 30 min a chuze do kopce + tabata...jidelnicek mam primo na sebe se zvysenym obsahem bilkovin atd...proste uz si nevim rady jak to co nejrychleji zastavit a primet telo zase hubnout a tvorit svaly...nesetkal jste se s tim nekdo?
Predem diky za kazdou radu ;)
Danca
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Draper

|
Zaslal: út květen 12, 2015 10:18 am Předmět: |
|
|
vic odpocinku a snizit intenzitu cviceni alespon docasne _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: út květen 12, 2015 10:40 am Předmět: Re: Kortizol |
|
|
| Danca napsal: | Ahojky,
nemate nekdo zkusenost s vysokym kortizolem pri cviceni? Stoupl mi diky HA, ale muze za to i vyssi intenzita cviceni...telo absolutne kolabuje, svaly mizi, pribiram tak kilo tydne a vubec neni schopne si ukladat ziviny z jidla...Ha jsem samozrejme ihned vysadila, cvicim stale cca 5x tydne, nekdy rano i vecer...spis ranni behy na lacno, intervalovy beh max 30 min a chuze do kopce + tabata...jidelnicek mam primo na sebe se zvysenym obsahem bilkovin atd...proste uz si nevim rady jak to co nejrychleji zastavit a primet telo zase hubnout a tvorit svaly...nesetkal jste se s tim nekdo?
Predem diky za kazdou radu ;)
Danca |
S kortizolem při cvičení mají zkušenost všichni, protože se vylučuje zcela normálně. :) Co jsem tak pochopil z odborných materiálů, tak HA zvyšuje plazmatickou hladinu tzv. CBG (glukokortikoidy vázající globulin), který zabraňuje účinku kortizolu při jeho zvýšené hladině tím, že se na něj naváže a de fakto jej degraduje. Tedy dle selské logiky, braní HA může mít vliv na hladinu volného kortizolu, ale ten se degraduje, protože je i zvýšená hladina CBG.
Citace jedné závěrečné práce:
| citace: | | Corticosteroid binding globulin (CBG) je plasmatická bílkovina, která specificky váže glukokortikoidy a tím znemožňuje jejich přenos do buněk. Běžně vyváže tato bílkovina 90% cirkulujícího hormonu. Hladina CBG však není stálá. Mění se v závislosti na koncentraci pohlavních hormonů a syntézu CBG stimuluje také samotný kortizol. Značný vliv na koncentraci CBG má například hormonální antikoncepce. |
Co je ale značný vliv, jestli snížení nebo zvýšení, to není řečeno. Nicméně dle...
| citace: | | https://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCYQFjAB&url=http%3A%2F%2Flaborator.nemsne.cz%2Fmetody%2Flaboratornni-metody%2Fsoubory%2Fcbgtranscortin.pdf&ei=YMdRVdDYMOWkygP3zIGgAw&usg=AFQjCNFGF4lrCSskwQii-1pANa0f6bR_1Q&bvm=bv.92885102,d.bGQ&cad=rja | HA hladinu CBG zvyšují, tedy jak již bylo naznačeno, zvýšený kortizol by se měl degradovat.
Jak tomu je v realitě, to už je otázka na nějakého odborníka přes endokrinologii. Na mě je to moměntálně vyšší dívčí a mimo můj obor, ale dost mě to zaujalo a zkusím se o tom s někým pobavit.
Co můžu poradit, tak bych se vyhnul běhu nalačno a raději dal malou svačinku před, případně bílkovinný doplněk stravy. Ráno je, dle cirkadiánního rytmu, nejvyšší hladina kortizolu, takže bych jeho přirozený vliv na degradaci svalových bílkovin neumocňoval během nalačno. Můj osobní pohled na věc. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: út květen 12, 2015 11:37 am Předmět: |
|
|
To, že máte zvýšení kortizol, si myslíte, nebo vám byl zvýšený naměřen?
|
|
| nahoru |
|
 |
Danca

|
Zaslal: út květen 12, 2015 11:50 am Předmět: |
|
|
Byl mi nameren...jak dexametal. testem, tak i z krve a slin...celkem trikrat během pul roku a vzdy pres 800...hranice je prave tak tech 500-600 max pry...
Na endokrinologii mi rekli, ze nez Ha prestane pusobit, tak cca dva mesice a pak znovu testy...a ze s tim ted nejde nic delat jak ho co nejrychleji zase snizit...docela me to trapi, clovek na sobe maka a během par tydnu je cela jeho rocni snaha v haji...
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: út květen 12, 2015 12:02 pm Předmět: |
|
|
| Danca napsal: | Byl mi nameren...jak dexametal. testem, tak i z krve a slin...celkem trikrat během pul roku a vzdy pres 800...hranice je prave tak tech 500-600 max pry...
Na endokrinologii mi rekli, ze nez Ha prestane pusobit, tak cca dva mesice a pak znovu testy...a ze s tim ted nejde nic delat jak ho co nejrychleji zase snizit...docela me to trapi, clovek na sobe maka a během par tydnu je cela jeho rocni snaha v haji... |
Obávám se, že na endokrinologii to vědí nejlíp a pomůžou ti právě tam, nejlíp.
|
|
| nahoru |
|
 |
Danca

|
Zaslal: út květen 12, 2015 12:32 pm Předmět: |
|
|
Vim...jen se s tim tezko smiruje a trpelivost také neni ma silná stranka...jen me zajimalo, jestli kortizol taky nekoho tady pozlobil a jak s nim zatocil...
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: út květen 12, 2015 1:19 pm Předmět: |
|
|
Prodávají se nějaké suplementy na snížení kortizolu, ale nevěřil bych jim. A léky by ti dali, kdyby si mysleli, že je to potřeba.
|
|
| nahoru |
|
 |
Danca

|
Zaslal: út květen 12, 2015 2:42 pm Předmět: |
|
|
Leky pry existuji, ale davaji se v pripade, kdy Ti vznikne nador a neni mozna operace...jsou drahe a maji tolko vedlejsich ucinku, ze bych si pry radsi nechala ten vysoky kortizol :D
Nu asi cekat a tloustnout dal nu...zkusim aspon vymenit ty ranni behy...za to dekuji ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
dragonetty
|
Zaslal: ne květen 17, 2015 9:34 pm Předmět: |
|
|
glutamin po treninku, omega 3 a vitamin C
a snizit intenzitu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Danca

|
Zaslal: út květen 19, 2015 5:58 pm Předmět: |
|
|
Dekuju Vam... uz to zobu...a jeste mi poradili tablety na detoxikaci jater...nu a nebo si chteli jen v lekarne zvysit prodej :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|