|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
poreQ
|
Zaslal: út květen 12, 2015 1:25 pm Předmět: Procítění vs. Těžké váhy |
|
|
Cau,
chtěl bych tady otevřít diskusi. Co si myslíte o těchto přístupech k tréninku?
1. Perfektně procítit daný sval s lehčí váhou
2. Naložit si na činku pro 6-8 op. nicméně procítění nebude takové
Komu co vyhovuje více? Vyzkoušel někdo oba přístupy a jaké byly výsledky?
Popřípadně třetí možnost: metoda předvyčerpání, kde se dá prociťovat i s celkem slušnou váhou :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Hulkie
|
Zaslal: út květen 12, 2015 1:27 pm Předmět: |
|
|
procíťování je hovadina...
|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: út květen 12, 2015 1:34 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | procíťování je hovadina... |
paurliftr se ozval
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: út květen 12, 2015 1:39 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út květen 12, 2015 1:41 pm Předmět: |
|
|
Já nejraději prociťuju na 1 - 3 opakováních. A myslím, že každý, kdo se mnou kdy trénoval, mi dosvědčí, že trénuji opravdu procítěně. _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: út květen 12, 2015 1:58 pm Předmět: |
|
|
nejlépe jsem procítil svaly právě při 5-8 opakováních, 10 a více byla ztráta času, méně než 4 opakování musel jet člověk prezicní technikou, jinak hrozilo zranění, pokud bylo na čince více než 80% maxima..., ale možná jenom kecám z hladu, měl bych si jít koupit aspoň litr nějaké dobré zmrzliny...  , ale střídat trénink, kde jsem jel 3 opak. v sérii a další trénink 5 opak. v sérii s trochu menší vahou bylo velmi přínosné, silové přírůstky impozantní, svalové obdivuhodné...
|
|
| nahoru |
|
 |
poreQ
|
Zaslal: út květen 12, 2015 2:03 pm Předmět: |
|
|
reegis napsal:
| kód: | | Kombinace obojiho..;-) |
Taky si myslim... podle mě neni možný dosáhnout maximálního růstu jenom "stlačováním váhy" a naopak pouze "přemisťováním železa"
takže těžko-lehký split by se mohla jevit jako ideální možnost...
Nicméně tady Kai Greene vypráví o tom jak stlačuje a prociťuje, ale jsem si jistej že je to založený na tom že má za sebou několik kůr kdy si to píchal rovnou do žíly a jel hlavně na sílu
youtube - Kai Greene - I'll Never be A Weightlifter.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ikee

|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: út květen 12, 2015 2:14 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: út květen 12, 2015 2:20 pm Předmět: |
|
|
Oba tréninky jsou dobré ,pokud s dáš například ve dřepu přes 90% maxima a pojedeš 1 opakování pod parael v několika sériích tak svaly pěkně procítíš a budou i dobře růst.
Teorie i praxe je taková, že u této váhy se automaticky zapojují všechny tři typy svalových vláken,takže předpoklad k objemu i síle.
U více opakování s lehčí vahou se mi osvědčily zastávky ve flexi nebo extenzi cviku na 1-2 vteřiny, zvyšuje se tím napětí ve svalu, cviky pak působí dobře objemově. _________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: út květen 12, 2015 2:23 pm Předmět: Re: Procítění vs. Těžké váhy |
|
|
| poreQ napsal: | Cau,
chtěl bych tady otevřít diskusi. Co si myslíte o těchto přístupech k tréninku?
1. Perfektně procítit daný sval s lehčí váhou
2. Naložit si na činku pro 6-8 op. nicméně procítění nebude takové
Komu co vyhovuje více? Vyzkoušel někdo oba přístupy a jaké byly výsledky?
Popřípadně třetí možnost: metoda předvyčerpání, kde se dá prociťovat i s celkem slušnou váhou :) |
Na procitovani neverim. Sazel bych jednoznacne na vyssi vahy a min opakovani.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: út květen 12, 2015 2:36 pm Předmět: |
|
|
Nejintenzivněji jsou svaly cítit u izolovaných pohybů. Z toho je evidentně zřejmé, že izolované pohyby jsou na růst svalů ty nejlepší, ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: út květen 12, 2015 2:38 pm Předmět: |
|
|
Zakladni cviky spise silove, doplnky procitit, myslim, ze idealni
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út květen 12, 2015 2:41 pm Předmět: |
|
|
| vlkisekk napsal: | | Zakladni cviky spise silove, doplnky procitit, myslim, ze idealni |
taky si myslim
|
|
| nahoru |
|
 |
GodlikeX
|
Zaslal: út květen 12, 2015 3:34 pm Předmět: |
|
|
Podle me se musis snažit oboje max zkombinovat.
Kdyz se podívám treba na arnieho videa tak jede jak stroj, bez nějakýho kroucení
musis proste najit pro tebe ideální poměr technika vs vaha
Hodne se mi líbil názor takovyho toho cernyho s culikem jak cvičí doma a to ten ze sval musi byt jako píst , sice jsem se mu smál ze kouři u vaření kuřecí ho 😂😂😂 A nebo jak tam mel celou rodinku 😂😂😂 ale jinak se mi jeho názory líbí
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|