Zaslal: út květen 12, 2015 4:10 pm Předmět: Re: Procítění vs. Těžké váhy
poreQ napsal:
............
Vůbec jsi nenapsal to základní - a to tréninkový cíl. Chceš budovat co, svaly, sílu, svalovou vytrvalost? Pokud to první tak ti jednoznačně každý kulturista nebo fyzik řekne že 95% lidí na nízkém počtu opakování a dlouhých pauzách mezi sériemi nic pořádného nevybuduje.
Sranda jak tady lidi píšou úplně bez přemýšlení že cokoliv jiného než silový způsob tréninku je na hovno, aniž by věděli to nejpodstatnější, ale moc se tomu nedivím, když většina z nich jsou právě čistě silově zameření
Zaslal: út květen 12, 2015 4:13 pm Předmět: Re: Procítění vs. Těžké váhy
Majesty napsal:
poreQ napsal:
............
Vůbec jsi nenapsal to základní - a to tréninkový cíl. Chceš budovat co, svaly, sílu, svalovou vytrvalost? Pokud to první tak ti jednoznačně každý kulturista nebo fyzik řekne že 95% lidí na nízkém počtu opakování a dlouhých pauzách mezi sériemi nic pořádného nevybuduje.
Sranda jak tady lidi píšou úplně bez přemýšlení že cokoliv jiného než silový způsob tréninku je na hovno, aniž by věděli to nejpodstatnější, ale moc se tomu nedivím, když většina z nich jsou právě čistě silově zameření
A co z těch cílů (svaly, sílu, svalovou vytrvalost) se vybuduje prociťováním?
Já o tomhle teď přemýšlel. Vzpomněl jsem si na Borise Oravu, jak prociťoval a dost pomalu tahal těžké pozvedy po třech opakováních a vlastně vše ostatní taky. Zdá se, že mu to šlape
Naposledy upravil Moocha dne út květen 12, 2015 4:18 pm, celkově upraveno 1 krát
A co z těch cílů (svaly, sílu, svalovou vytrvalost) se vybuduje prociťováním?
Tady nějaký neznámý pán ti odpoví
Svaly a svalovou vytrvalost samozřejmě rozhodně mnohem lépe než tvůj silový šovinismus
Já jsem samozřejmě v různých obdobích svého života experimentovat s různými
tréninkovými technikami. Zkoušel jsem každé opakování dělat u GVT pěkně pomalu a nedalo
mi to vůbec nic. A pak jsem cvičil s velkým objemem práce, počtem opakování okolo 5
a velkou frekvencí /Korte/ a přibral jsem 4 cm přes stehna za 6 týdnů.
Silový trénink podle mého leží v rozsahu 1-3 opakování a to moc často nedělám. Tolik
k mému silovému šovinismu.
A argumenty typu Kai Greene nebo Boris Orava, to bychom se asi daleko nedopracovali...
anebo jo, největší nohy všech dob
Orava prý tu věc, na kterou narážíš, nedělá
Stejně si každý musí najít to své :) stačí srovnat techniku Greena a Warrena. Oba jsou top a co do techniky jsou přímé protiklady.
nenarážím na nic. narážím na to, že jedna vlaštovka jaro nedělá.
Obecně, prodloužením doby opakování docílíš jen jedné věci, prodloužíš čas série a změníš zdroj energie na glykogen. Jinak se nestane vůbec nic. Nedocílíš větší aktivace svalových vláken, ta stoupá s velikostí zátěže.
hulkie z toho plyne ze vysokotenzni cviky, nebo pomaly negativni opak. jsou uplne k hovnu..?
_________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
hulkie z toho plyne ze vysokotenzni cviky, nebo pomaly negativni opak. jsou uplne k hovnu..?
Rozhodně mají svoje uplatnění. Já je např. používám, když vypaluju glykogen v CKD. Tam potřebuješ čas pod zatížením okolo 60 sekund a to bys musel dělat tak 80 opakování v sérii.
Sval je tupá hmota, kterou nenaučíš přemýšlet. Při čem cítíš svaly nohou víc, při předkopech nebo při dřepech? a při čem víc rostou?
Ted jsem si vzpomnel na jednu diskuzi zde na ronni, kde schodou okolnosti diskutoval mlady Boris Orava, a strasne se dusoval, ze pomala opakovani jsou k nicemu a nikdy ho nikam neprivedly a ejhle, po nejakych letech je prave Boris provadi. No myslim , ze by si mel kazdy vyzkouset sam, co mu sedi a co ne.Takove hlasky, ze pomale opakovani jsou k nicemu, nebo ze jen malym poctem opakovani se daji vybudovat svaly, jsou zbytecne radikalni.
Myslím, že v tomto článku je to hezky shrnuto, prostě jak těžké váhy a nižší počty opakování, tak řekněme střední až lehké váhy a delší zatížení v sérii...
Ted jsem si vzpomnel na jednu diskuzi zde na ronni, kde schodou okolnosti diskutoval mlady Boris Orava, a strasne se dusoval, ze pomala opakovani jsou k nicemu a nikdy ho nikam neprivedly a ejhle, po nejakych letech je prave Boris provadi. No myslim , ze by si mel kazdy vyzkouset sam, co mu sedi a co ne.Takove hlasky, ze pomale opakovani jsou k nicemu, nebo ze jen malym poctem opakovani se daji vybudovat svaly, jsou zbytecne radikalni.
To jsem vůbec neřekl. Mám výborné zkušenosti s HST, kde se cvičí vysoké i nízké počty opakování. Co je podle mého k ničemu, je "prociťování svalů", cvičení např. benče stylem
hrozně pomalu dolů a hrozně pomalu nahorů. Nebo něco podobného u dřepů. U základních
cviků bych nad tempem vůbec nešpekuloval a soustředil se na zvyšování zátěže, za předpokladu dobré techniky.
A přidal nějaké nezbytné množství izolovaných cviků pro lýtka, zadní a boční delty.
To jsem vůbec neřekl. Mám výborné zkušenosti s HST, kde se cvičí vysoké i nízké počty opakování. Co je podle mého k ničemu, je "prociťování svalů", cvičení např. benče stylem
hrozně pomalu dolů a hrozně pomalu nahorů. Nebo něco podobného u dřepů. U základních
cviků bych nad tempem vůbec nešpekuloval a soustředil se na zvyšování zátěže, za předpokladu dobré techniky.
A přidal nějaké nezbytné množství izolovaných cviků pro lýtka, zadní a boční delty.
Tak s timhle souhlasim. Prociteni myslim pomalou jen negativni fazi, jestli zde bylo mysleno pomalu obe drahy pohybu, tak to je dle me zkusenosti k nicrmu.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru