Vždy jsem si myslel, že svaly rostou při nějakém určitém objemu práce. Čím větší objem, tím větší svaly. Naopak, čím větší intenzita (váha) tím větší síla (ono to tak jednoduché asi nebude, ale plus mínus). Ideální je najít nějaký kompromis ve frekvenci tréninků, intenzitě a objemu podle svých cílů a schopnosti regenerace.
Jinými slovy : svalové přírůstky by měly být stejné u člověka co cvičí 3x10 jako u člověka co cvičí 10x3. Z toho druhého se mu ale díky zvýšené váze činky bude lépe zlepšovat i síla.
Vždy jsem si myslel, že svaly rostou při nějakém určitém objemu práce. Čím větší objem, tím větší svaly. Naopak, čím větší intenzita (váha) tím větší síla (ono to tak jednoduché asi nebude, ale plus mínus). Ideální je najít nějaký kompromis ve frekvenci tréninků, intenzitě a objemu podle svých cílů a schopnosti regenerace.
Jinými slovy : svalové přírůstky by měly být stejné u člověka co cvičí 3x10 jako u člověka co cvičí 10x3. Z toho druhého se mu ale díky zvýšené váze činky bude lépe zlepšovat i síla.
tak doufam, ze esko nedostane moc velky zachvat smichu, ale
moje takova predstava aby svaly u naturala rostly je, ze je potreba dostatecne zatizit organismus, aby doslo k uvolneni rustoveho hormonu a aktivaci rustovych faktoru a take k aktivaci satelitnich bunek ve svalech....no a potom je potreba sval dostatecne ,,znicit,, aby doslo opet k co nejvetsi aktivaci satelitnich bunek, ze kterych ty svalove berou hmotu na svuj rust a opravy
Tolik moje teorie
To je sice pravda, ale...
Odcvic 10 serii po 3 opakovania s primeranou vahou a budes unaveny.
Odcvic 3 serie po 10 a v pohode si das dalsie 2-3 cviky na tu istu partiu cize vo finale odcvicis viac.
_________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
Tolik moje teorie
Odcvic 3 serie po 10 a v pohode si das dalsie 2-3 cviky na tu istu partiu cize vo finale odcvicis viac.
Teď otázka. Je lepší odcvičit méně ale pořádně a na doraz nebo více, ale vpohodě? Já myslím že rozhodně to první. Radši kratší intezivní trénink na doraz, než delší šmrdlačka s desítkami opakování.
Tolik moje teorie
Teď otázka. Je lepší odcvičit méně ale pořádně a na doraz nebo více, ale vpohodě? Já myslím že rozhodně to první. Radši kratší intezivní trénink na doraz, než delší šmrdlačka s desítkami opakování.
lepsie na co?
edit: pokial si niekedy cvicil "trojky" tak asi vies ze odmakat 10x3 neni zalezitost na kratky trening, prave skor naopak
_________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
Naposledy upravil g_dgrim dne st květen 13, 2015 3:30 pm, celkově upraveno 1 krát
moje takova predstava aby svaly u naturala rostly je, ze je potreba dostatecne zatizit organismus, aby doslo k uvolneni rustoveho hormonu a aktivaci rustovych faktoru a take k aktivaci satelitnich bunek ve svalech....no a potom je potreba sval dostatecne ,,znicit,, aby doslo opet k co nejvetsi aktivaci satelitnich bunek, ze kterych ty svalove berou hmotu na svuj rust a opravy
Tolik moje teorie
Když si vezmu že budu dělat tlaky s jednoručkama na benchový lavici se 40 kg po 3 opakovaních tak je velmi pravděpodobný že se mi tam hodně zapojí triceps a rameno a prso se moc neunavý. Když budu dělat opakování okolo 10-15 budu schopen lépe procítit prso nicméně bude to dostatečná váha na to abych sval zničil? Podle mě pravda bude někde mezi...
"Just lift heavy," the powerlifters will tell you.
"Go for the pump," the bodybuilders will say.
"Do something different," the CrossFitters will advise.
nejde to z obecnit, jde o konkretni partii a cil. kdo chce bejt velkej, silnej, svalnatej, ohebnej - takovej klasik co zacina a chce byt vse v jednom - musi i delat vse. obecne bych doporucil
- liftersky styl - zakl. cvik, velky objem, velka osa - 5-10 x 1-5
- kulturisticky - zakl. cvik, stredni objem, nizsi intenzita, velka osa / JC - 4-6 x 6-10
- svalova vytrvalost - izolovane cviky, muzou byt i stroje/kladky - 2-4 x 10-15
zaradit vhodne cviky a procvicit vsechny svalove vlakna
procitit jde vse i na par op., jen se musi urcit spravna intenzita, cviky delat dynamicky s prehledem a netahat to jak sraci pes
_________________ There is no reason to be alive if you can't do deadlift
Osobne neznam moc naturalnich osvalenych lidi, kteri by svaly udelaly na nejakych procitenych opakovanich.ta vaha tam musi byt, iv diete, aby se ten sval podrzel. Pumpovaci treninky, pro cloveka s prumernou genetikou, ktery jede ciste, podle me nikam nevedou.
Osobne neznam moc naturalnich osvalenych lidi, kteri by svaly udelaly na nejakych procitenych opakovanich.ta vaha tam musi byt, iv diete, aby se ten sval podrzel. Pumpovaci treninky, pro cloveka s prumernou genetikou, ktery jede ciste, podle me nikam nevedou.
Z toho co vidim vo svojom fitku 90% nerobi Mrtvy tah ani Drepy. Vacsina robi split a pumping mizernou technikou. Aj tak vyzeraju vsetci lepsie ako ja . Trochu ma tesi aspon to, ze vo vacsine cvikov som silnejsi ako oni. Kolko z nich je juiced netusim.
Nevim proč tady furt přirovnáváte Arnolda, Warrena, Greena, popř. Oravu atd.
To jsou všechno sypáči že kdyby jste tam stříleli poloviční množství co oni, stačí se na činku podívat a svaly porostou. S takovýma lidma se absolutně nemůžete porovnávat. Vaše hladina testosteronu nedosahuje ani 10% co jejich, takže když ty budeš cvičit dřepy s 200kg po 5op., neporostete tak jak oni při 100kg po 2op. Jen tak k přirovnání.
Nepovažuju se za odborníka a nevím jestli tento názor (co teprve napíšu) je správný (ten předchozí názor o sypání je správný):
Abys donutil sval k růstu, musíš ho pořád víc a víc zatěžovat. Musíš být jak ten Bivoj co nosil kance, kanec rostl, Bivoj taky. Tím pádem velký váhy a ideální množství opakování (5-8?).
Takto cvičím všechny základní cviky, pokud chci sval procítit do pálení a zesílit červená svalová vlákna na vytrvalost (a u kulturistů v předsoutěžní přípravě na případnou separaci), cvičím doplňkový izolovaný cviky na procítění klidně i 15 op.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru