|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
CIZO

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 11:41 am Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | A ano, jsi ostuda - já bych osobně na pole dance nepustil žádnou holku, co jich nedá alespoň 10, super striktních z visu :-) |
Ale :) To je jako bych já napsal, že dokud nezvedneš jednu pořádnou kouli, řekněme 150 kilový Atlas Stone, tak bys neměl sáhnout na kettlebell, protože mám fetiš na betonový koule. :) Asi by se ti to taky nelíbilo, kdybys věděl, že se ti to nejspíš do konce života nepovede.
Shyby jsou fajn, ale chtít po holce 10 striktních shybů, než zkusí pár jednoduchých prvků na pole dance? _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
PMKB5

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 11:48 am Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | Ale :) To je jako bych já napsal, že dokud nezvedneš jednu pořádnou kouli, řekněme 150 kilový Atlas Stone, tak bys neměl sáhnout na kettlebell, protože mám fetiš na betonový koule. :) Asi by se ti to taky nelíbilo, kdybys věděl, že se ti to nejspíš do konce života nepovede.
Shyby jsou fajn, ale chtít po holce 10 striktních shybů, než zkusí pár jednoduchých prvků na pole dance? |
Jabka/hrušky.
- shyby jsou jedním z ideálních měřítek relativní síly (váha vs. síla)
- jedním z výborných cviků na posílení "středu"
- úchopu
- p (rehabilitaci ramen)
Což jsou všechno pro pole dance klíčové záležitosti.
Já mám sice jako paleokoulař fetiš na kettlebell :-D - a přesto jsem Makušce doporučil shyby :-)
S jednoduchými prvky na tyči máš pravdu, viz předchozí příspěvek, kde jsem podrobněji refrázoval a rozebral "kdo, kdy, co". _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 11:55 am Předmět: |
|
|
Možná to trochu jablka a hrušky jsou, ale princip je stejný - "než zkusíš úplně jednoduchou věc, udělej tenhle výkon, ke kterému se můžeš dopracovat za pár let, nebo taky nikdy". A to je blbost. 99% těch holek co chodí na pole dance nebude chtít v téhle disciplíně startovat na mistrovství světa, chtějí dělat něco, co je baví, případně si tu tyč pořídí domů a manželovi udělají hezké večerní představení. :) K tomu ale opravdu nemusí udělat 10 shybů (o užitečnosti shybů se nehádám). _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 12:02 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | případně si tu tyč pořídí domů a manželovi udělají hezké večerní představení |
V tom případě nemusí shybovat vůbec, ale i tak bych doporučil nějaké to kilo shodit :-D
Chápu, beru.
Tak aspoň 5 :-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt květen 14, 2015 12:23 pm Předmět: Re: Základní trénink na zvýšení fyzické síly |
|
|
| Makuška napsal: | | Hulkie napsal: | A co takhle zhubnout? Teď udělám tři shyby a když shodím deset kilo, udělám jich deset:)
Stejný to bude s tou tyčí, co se na ni věšíš:) |
Jo, přesně to mám v úmyslu. Ale už jsem zase slyšela názory, že 20,8% těl. tuku není zas tak moc (chtěla jsem jít odhadem na 17%, když se zadaří tak na 15%) a kluci jsou toho názoru, že to už je málo a budu vypadat blbě a já potřebuju na té tyči vypadat aspoň trošku jako ženská.
Jinak k těm shybům....je mi jasný, že když zvládnu udělat shyby, tak se mi pole dance bude dělat líp, ale schválně jsem se na to včera ptala našich lektorek pole dance tzn. holek, které PD nejen učí, ale i v něm závodí a vystupují, zvládají těžký prvky na tyči a jejich spojení plus některé z nich jsou semifinalistky MČR v PD a jedna z nich dokonce finalistka..... a 10 striktních shybů neudělá ani jedna. Zkoušely to včera večer....počty se pohybují kolem 5, max. 7 a to těch 7 s vypětím všech sil, takže 10 striktních shybů bude asi nedosažitelný cíl pro mě.
Trénovat je budu, ale ne s cílem 10 striktních shybů. Navíc i přímo v těch návodech od PMKB5 je napsáno, že když se chce člověk zaměřit na nácvik a natrénování shybů, má omezit ostatní aktivity a to já zase nechci. Nevypustím tréninky pole dance jen proto, abych se učila místo něj shybovat. Cvičení na zvýšení fyzické síly si chci přibrat navíc....bez omezení toho, co už dělám.
Btw. ta úvaha nepustit na pole dance kočeny, který neudělají 10 shybů je fakt trošku přehnaná. Kdokoliv začne s pole dance bez předchozí přípravy, tak první rok dva zaznamená v pole dance i sám na sobě obrovský progres, který se ale později zpomaluje spolu se stupňující se obtížností cviků na té tyčce. Můj progres se po dvou letech provozování pole dance opravdu hodně zpomalil - proto ta myšlenka přibrat si cvičení navíc na zvýšení fyzické síly, aby to byl zase progres viditelnější a pro mě pocitově větší.
Ještě musím nastudovat témata Jak ztratit tuk bez ztráty svaloviny. |
Uvědom si, že na tomto fóru máš lidi, kteří to strašně žerou. Rady a názory tady si musíš přebrat. Podle Sheldona, kdo nemá IQ 170 a není částicový fyzik, nemá nárok cokoliv říkat. Podle PMKB5, kdokoliv neudělá 150 shybů na malíčku jedné ruku, nemá pod 5 % tělesného tuku (ok, u holek je limit 10 %) a nedokáže swingovat, je kripl který potřebuje jeho osobní péči. Podle jiných, kdo neuběhne alespoň půl maraton, je gaučový povaleč.
Podívej se na to pohledem člověka, který má život. A podívej se na to pohledem člověka, který chce mít také v podprsence něco jiného než silikon.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 12:27 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | Možná to trochu jablka a hrušky jsou, ale princip je stejný - "než zkusíš úplně jednoduchou věc, udělej tenhle výkon, ke kterému se můžeš dopracovat za pár let, nebo taky nikdy". A to je blbost. 99% těch holek co chodí na pole dance nebude chtít v téhle disciplíně startovat na mistrovství světa, chtějí dělat něco, co je baví, případně si tu tyč pořídí domů a manželovi udělají hezké večerní představení. :) K tomu ale opravdu nemusí udělat 10 shybů (o užitečnosti shybů se nehádám). |
Velmi trefně řečeno.
Btw. v pole dance to je prostě tak, že k trénování a pilování ostatních prvků mimo tyč (na žebřinách, bradlech, hrazdách apod.) se dostávají opravdu kočky na pokročilém levelu, které už třeba jako např. já mají problém udržet se na tyči ve stojce hlavou dolů za loket a jednu ruku a to fakt nejsou prvky, které se učí v prvních lekcích. Výuka pole dance probíhá v těch kvalitních studiích pod vedením lektorek s certifikáty z trenérské školy a začíná se od úplných, ale úplných základů, takže vstupní kritéria opravdu nejsou potřeba - žádná vstupní flexibilita, vstupní síla, vstupní něco....... není to potřeba, protože první hodiny pole dance začínají výukou pohybu kolem tyče na zemi a vyšplháním nahoru na tyč. Předpokládám, že každý z nás někdy na základní škole šplhal.
I tak ale instruktorky vysvětlí techniku správného šplhu, kde má být na tyči co opřeno apod. a na rovinu - člověk, který nikdy v životě nic nedělal a hodinu tělocviku absolvoval opravdu naposledy na základce, se na 3x vyšplhání na 4metrovou tyč zapotí jako blázen a zapojí svaly, o kterých se mu ani nesnilo, že je vůbec má. :-) Trénink všech prvků probíhá postupně a jeden výukový semestr jednoho levelu (obtížnosti) pole dance trvá okolo tří měsíců, takže realita je taková, že totální začátečník přijde na lekci a tři měsíce zůstává v lekcích pro začátečníky s postupným přidáváním obtížnosti.
Není tedy důvod pro tohle stanovovat jakákoli vstupní kritéria např. kolik shybů nebo kliků nebo čehokoliv by měl kdo před začátkem pole dance udělat. Pokud pole dance někdo zkusí, chytne ho to a bude ho to bavit, tak se bude tak jako tak propracovávat postupně od úplných základů až k pokročilejší úrovni.
Nevím tedy PKMB5 kam chodila tvoje paní, ale není důvod se divit, že instruktorky pustí na tyč v ZÁKLADNÍCH levelech všechny nebo komukoli říkat, že pro něj pole dance není a byť dočasně mu to rozmlouvat nebo mu říct, že se má vrátit až bude v jiné kondici (jediným předpokladem pro pole dance je, že dotyčný/á neváží víc než 130kg - to je na tyče maximum). :-) Začít s pole dance může opravdu kdokoli pod 130kg bez jakékoli předchozí přípravy - vše se propracovává postupně a individuálně (někdo se holt propracuje po 1 semestru z levelu 1 do levelu 2, někdo si semestr s levelem 1 zopakuje třeba 3x).
A propos - s tím, že kdybych s aktivní přípravou shybů a všeho ostatního začala před nástupem na pole dance, byla bych teď někde jinde, nemůžu souhlasit.
Začít trénovat shyby se dá podle mě kdykoliv během pole dance kariéry a přijde progres - je to určitě užitečný cvičení.
Kdežto opačně to nefunguje - předem natrénované shyby nijak v rychlejším posunu v pole dance nepomáhají, nenaučí prvky na tyči rychleji, techniku rychleji, úchopy rychleji....., protože se vždycky objeví nějaká jiná slabší stránka - věř mi .....máme ve studiu dost kočen, co cvičí ve fitkách, jsou bývalé gymnastky apod. a přesto přijdou do levelu 1 a nejde jim to rychleji než ostatním - máme na lekcích mnohokrát otestováno, že ta délka semestru je odpovídající pro všechny stejně a ani se sebelepší přípravou by výukový obsah těch semestrů nešel zvládnout např. za kratší dobu. Každý totiž má v sobě pro pole dance nějakou tu slabší stránku a nějakou tu silnější a tím jak je pole dance komplexní cvičení celého těla se ty nedostatky vykrývají, takže do cíle (na konec semestru) doběhnou víceméně všichni stejně bez toho, aby se pokročilejší a fyzicky připravenější kočeny na konci semestru na lekcích nudily.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 12:33 pm Předmět: Re: Základní trénink na zvýšení fyzické síly |
|
|
| Mablung napsal: | Uvědom si, že na tomto fóru máš lidi, kteří to strašně žerou. Rady a názory tady si musíš přebrat. Podle Sheldona, kdo nemá IQ 170 a není částicový fyzik, nemá nárok cokoliv říkat. Podle PMKB5, kdokoliv neudělá 150 shybů na malíčku jedné ruku, nemá pod 5 % tělesného tuku (ok, u holek je limit 10 %) a nedokáže swingovat, je kripl který potřebuje jeho osobní péči. Podle jiných, kdo neuběhne alespoň půl maraton, je gaučový povaleč.
Podívej se na to pohledem člověka, který má život. A podívej se na to pohledem člověka, který chce mít také v podprsence něco jiného než silikon. |
Aha. Tak už se nedivím těm vzrušeným debatám.
V tom případě by mě zajímalo, kam by místní kritici zařadili tu majitelku našeho studia??? Joooo, v pole dance je krutě dobrá a udělá 2 shyby na jedné ruce.....ALE ke všemu se propracovala přes pole dance a před éeou pole dance nedělala nic. Ale vůbec nic!!!!
Vlastně jo....dělala. Byla to hustá punkerka, která chlastala, dělala bordel, chodila na demonstrace, nosila mega zelený číro a pracovala v baru. A dneska má hardcore six-pack, nohu si strčí za ucho a dala by se na ní vyučovat anatomie.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 12:36 pm Předmět: |
|
|
Díky za zajímací rozvrh, líbí.
Moje paní (která shybuje), to neměla na pole dance jednoduché, je to přeci jen nový skill - ale měla to ve srovnání s ostatními o hodně, o hodně jednodušší.
| citace: | | s tím, že kdybych s aktivní přípravou shybů a všeho ostatního začala před nástupem na pole dance, byla bych teď někde jinde, nemůžu souhlasit. |
Já jsem přesvědčen, že ano, každopádně to už nezjistíme, že - poreferuj, k jakému zlepšení dojde, až zesílíš. Jak píšeš:
| citace: | | ...přijde progres - je to určitě užitečný cvičení. | _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 12:46 pm Předmět: |
|
|
V tom případě navrhuji přejmenovat vlákno na:
"Doplňkový trénink na zvýšení fyzické síly"
(Byť se mi jako StrongFirst instruktorovi ten stávající líbí určo víc :-) ) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 12:56 pm Předmět: |
|
|
Uznávám - název topicu mohl být Doplňkový - bylo by to trefnější.  Btw. na druhou stranu já to psala hned v úvodním příspěvku, že cvičím a chci přibrat něco ze cvičení navíc.
Já zvolila Základní , protože se v silovém tréninku považuju za začátečníka a se silovými cviky začínám, tak proto jsem chtěla znát ty základní cviky a jejich kombinace do sérií, počty a tak.
Naposledy upravil Makuška dne čt květen 14, 2015 2:21 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 1:15 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | | Uznávám - název topicu mohl být Doplňkový - bylo by to trefnější. |
...nóóó
:-) _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt květen 14, 2015 1:15 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: |
Btw. v pole dance to je prostě tak, že k trénování a pilování ostatních prvků mimo tyč (na žebřinách, bradlech, hrazdách apod.) se dostávají opravdu kočky na pokročilém levelu, které už třeba jako např. já mají problém udržet se na tyči ve stojce hlavou dolů za loket a jednu ruku a to fakt nejsou prvky, které se učí v prvních lekcích. Výuka pole dance probíhá v těch kvalitních studiích pod vedením lektorek s certifikáty z trenérské školy a začíná se od úplných, ale úplných základů, takže vstupní kritéria opravdu nejsou potřeba - žádná vstupní flexibilita, vstupní síla, vstupní něco....... není to potřeba, protože první hodiny pole dance začínají výukou pohybu kolem tyče na zemi a vyšplháním nahoru na tyč. Předpokládám, že každý z nás někdy na základní škole šplhal.
I tak ale instruktorky vysvětlí techniku správného šplhu, kde má být na tyči co opřeno apod. a na rovinu - člověk, který nikdy v životě nic nedělal a hodinu tělocviku absolvoval opravdu naposledy na základce, se na 3x vyšplhání na 4metrovou tyč zapotí jako blázen a zapojí svaly, o kterých se mu ani nesnilo, že je vůbec má. :-) Trénink všech prvků probíhá postupně a jeden výukový semestr jednoho levelu (obtížnosti) pole dance trvá okolo tří měsíců, takže realita je taková, že totální začátečník přijde na lekci a tři měsíce zůstává v lekcích pro začátečníky s postupným přidáváním obtížnosti.
|
Šplh na tyč? Škoda že není snad v žádném rozumném fitku. Tohle mi bylo doporučeno na fyzioterapii jako absolutně ideální cvik na celé tělo, kde člověk zesílí a pokud nespadne, nemůže si ublížit a nemůže to cvičit špatně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 1:36 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Šplh na tyč? Škoda že není snad v žádném rozumném fitku. Tohle mi bylo doporučeno na fyzioterapii jako absolutně ideální cvik na celé tělo, kde člověk zesílí a pokud nespadne, nemůže si ublížit a nemůže to cvičit špatně. |
Je to tak no. Síla na šplhu roste hodně a riziko úrazu je malé. Zato progres velký - při prvních pokusech člověk spíš na tyči visí a posouvá se sotva po centimetrech nahoru a po pár týdnech už to je úplně o něčem jiným.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 2:46 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | | Makuška napsal: | | Uznávám - název topicu mohl být Doplňkový - bylo by to trefnější. |
...nóóó
:-) |
Na druhou stranu já to fakt psala už v úvodním příspěvku, že dělám pole dance a chci přibrat něco ze cvičení navíc.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|