|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Majesty

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 2:35 pm Předmět: |
|
|
Taky si myslím že je nereálné chodit těžké trojky na dřepech/mrtvole s pauzama pod 5 minut, v opačném případě to asi není těžké  A že ti těžké trojky co se týče objemu v podstatě nic nedají, to je prostě fakt, existuje jen minimum lidí kteří na silovém tréninku něco solidního vybudují - ale vtipné je, že právě ti, co na tom kromě síly nic nevybudovali, tady budou psát jak je to nejlepší tréninková metoda  tady je úplně zbytečné se s někým snažit diskutovat, jelikož si všichni myslí, že právě to jeho tréninkové dogma je to jediné dobré, ačkoliv prostě není
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 2:49 pm Předmět: |
|
|
| CIZOPASNIK napsal: | | grime, mně se taky zdá 5 minut na trojkové série s 80% docela dost. V případě, že má člověk alespoň nějakou základní kondici, měl by to vydýchat mnohem dřív a být schopný dát další sérii do 2 - 3 minut. |
cizo ale das tak tych trojek 10? :)
3x3 si dam aj ja s 3 kovou pauzu, ale ked viem ze mam pred sebou este hafo serii tak to tam nebudes hadzat jak masina _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt květen 14, 2015 2:53 pm Předmět: |
|
|
| Majesty napsal: | Taky si myslím že je nereálné chodit těžké trojky na dřepech/mrtvole s pauzama pod 5 minut, v opačném případě to asi není těžké A že ti těžké trojky co se týče objemu v podstatě nic nedají, to je prostě fakt, existuje jen minimum lidí kteří na silovém tréninku něco solidního vybudují - ale vtipné je, že právě ti, co na tom kromě síly nic nevybudovali, tady budou psát jak je to nejlepší tréninková metoda tady je úplně zbytečné se s někým snažit diskutovat, jelikož si všichni myslí, že právě to jeho tréninkové dogma je to jediné dobré, ačkoliv prostě není |
Waterbury je zdá se idiot. Majesty v zelenych trenkach expert.
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 2:56 pm Předmět: |
|
|
| g_dgrim napsal: | cizo ale das tak tych trojek 10? :)
3x3 si dam aj ja s 3 kovou pauzu, ale ked viem ze mam pred sebou este hafo serii tak to tam nebudes hadzat jak masina |
Já jsem zvyklý trénovat v docela vysoké intenzitě, 10 reps dělám jen na doplňkových cvicích, na těch hlavních jedu tolik opakování tak jednou do roka :) tak jsem se na to asi nějakým způsobem adaptoval. Kdybych měl udělat 10x3 s 80%, tak to udělám tak, že pojedu prvních třeba 6 sérií svižně a pokud by to začalo váznout, nechám delší pauzu až na ty poslední.
Mimochodem, já jsem ten případ, který bez intenzity nad 80% nevybuduje ani svaly, ani sílu. Pokaždé, když sjem to zkoušel, byl to toální propadák :) A pro většinu lidí bych doporučil kombinovat vysokou intenzitu s několika málo sériema o vyšším počtu opakování. Tohle bude podle mě určitě fungovat líp, než 10x3 i 3x10:
https://www.t-nation.com/training/stage-system _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 3:11 pm Předmět: |
|
|
zacinaji tu padat zajimavy nazory, no jsem zvedavej na rozluzleni, ale toho se asi nedockam _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 3:15 pm Předmět: |
|
|
V tréninku neplatí žádné dogma,
můžeme cvičit objemy silovým stylem například,korteho tréninky ,ale někdo nedá zase dopustit na pumpovací trénink s tvorbou laktátu, (laktát při tréninku stimuluje sekreci růstového hormonu)
objemy lze i nabušit vysloveně silově kdy volíme váhu přes 90% maxima a i v tomtu případě jsou silně do akce zapojeny rychlá svalová vlákna bez tvorby laktátu.
Když jsem začínal v polovině 80 let minulého století s cvičením v jedné partě lidí , tak jsme všichni cvičili full body nižší váhy, opakování do pálení stylem" pumping iron" podle Arnolda.
Jeden z nás z tohoto tréninku byl opravdu nabušenej po roce cvičení mu lidi hádali tak 5 let tréninku, někteří byli míň osvalení a někteří nevypadali že by vůbec kdy cvičili.
někteří z nás později přešli na silový trénink a najednou se dostavili výsledky v podobě svalových i silových pokroků.
I zde platí že každý je jiný a musí si zvolit svou cestu k největším ziskům z tréninku. _________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 3:17 pm Předmět: |
|
|
Mimochodem, kromě volby intenzity je hodně důležité cyklování. S tím jsem poslední dobou hodně experimentoval a došel jsem k dost zajímavým výsledkům. Napsal jsem na tohle téma článek, brzy by měl vyjít na mainwebu (reklama). _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
poreQ
|
Zaslal: čt květen 14, 2015 4:25 pm Předmět: |
|
|
arkan napsal:
| citace: | | .......Jeden z nás z tohoto tréninku byl opravdu nabušenej po roce cvičení mu lidi hádali tak 5 let tréninku, někteří byli míň osvalení a někteří nevypadali že by vůbec kdy cvičili. .... |
Myslis ze by to mohlo byt kuli somatotypu?
|
|
| nahoru |
|
 |
arkan

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 7:40 pm Předmět: |
|
|
| poreQ napsal: | arkan napsal:
| citace: | | .......Jeden z nás z tohoto tréninku byl opravdu nabušenej po roce cvičení mu lidi hádali tak 5 let tréninku, někteří byli míň osvalení a někteří nevypadali že by vůbec kdy cvičili. .... |
Myslis ze by to mohlo byt kuli somatotypu? |
Možná, ale spíš celkové genetické předpoklady, počet rychlých glykolytických vláken a pod. _________________ "Je jen jeden vrozený omyl, a to ten, že si myslíme, že jsme tu proto, abychom byli štastni." Arthur Schopenhauer
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt květen 14, 2015 9:35 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Majesty napsal: | Taky si myslím že je nereálné chodit těžké trojky na dřepech/mrtvole s pauzama pod 5 minut, v opačném případě to asi není těžké A že ti těžké trojky co se týče objemu v podstatě nic nedají, to je prostě fakt, existuje jen minimum lidí kteří na silovém tréninku něco solidního vybudují - ale vtipné je, že právě ti, co na tom kromě síly nic nevybudovali, tady budou psát jak je to nejlepší tréninková metoda tady je úplně zbytečné se s někým snažit diskutovat, jelikož si všichni myslí, že právě to jeho tréninkové dogma je to jediné dobré, ačkoliv prostě není |
Waterbury je zdá se idiot. Majesty v zelenych trenkach expert. |
edit mimochodem Štefan Havlík takhle cvičil v objemu a říkal tomu bulharská metoda.
|
|
| nahoru |
|
 |
reegis

|
Zaslal: čt květen 14, 2015 11:15 pm Předmět: |
|
|
| citace: | Takze ty odcvicis 10 x 3 (desat trojek) s 80% z maxka a budes mat prestavky pod 5 minut? To by som si pozrel .
Telesna vaha, maxko na drep?
|
Nevím co je na tom nereálného..já jsem jezdil sice né 10X3 ale 5X5..80% maxima back squat s 1 minutovýma přestávkama..takže myslím že 10X3 by nebyl problém. Radši intenzivní trénink než se 5-8 minut čumět do stropu. Co prosímtě děláš během těch 8 minut? Luštíš křížovky?
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá květen 15, 2015 12:45 am Předmět: |
|
|
konkretne u mrtveho tahu je pro mne 10x3 s 80% skoro nesplnitelne a drina jako prase
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: pá květen 15, 2015 5:55 am Předmět: |
|
|
| arkan napsal: |
Jeden z nás z tohoto tréninku byl opravdu nabušenej po roce cvičení mu lidi hádali tak 5 let tréninku, někteří byli míň osvalení a někteří nevypadali že by vůbec kdy cvičili.
|
Jedna zajímává doplňková otázka byli jste si jistí že ten jeden z vás tam nic nezobe?
|
|
| nahoru |
|
 |
drlift_
|
Zaslal: pá květen 15, 2015 6:09 am Předmět: |
|
|
| reegis napsal: | | citace: | Takze ty odcvicis 10 x 3 (desat trojek) s 80% z maxka a budes mat prestavky pod 5 minut? To by som si pozrel .
Telesna vaha, maxko na drep?
|
Nevím co je na tom nereálného..já jsem jezdil sice né 10X3 ale 5X5..80% maxima back squat s 1 minutovýma přestávkama..takže myslím že 10X3 by nebyl problém. Radši intenzivní trénink než se 5-8 minut čumět do stropu. Co prosímtě děláš během těch 8 minut? Luštíš křížovky? |
Ony jsou trojky a trojky. Pokud nejsi unavenej a je to opravdu jen tech realnych 80% tak se to da. Pokud to jsou ale nejake opravdu tezke trojky (90%), tak napr. v mrtvole budes za tech par minut "cumeni" do stropu rad a ver tomu, ze po 5 minutach rozhodne nebudes mit pocit, ze jsi pripravenej jit na dalsi serii ....
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: pá květen 15, 2015 8:04 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|