výkřik do tmy

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - výkřik do tmy  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> výkřik do tmy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pavouk

PříspěvekZaslal: ne květen 17, 2015 7:55 am    Předmět: výkřik do tmy Odpovědět s citátem

Zdravím,

tak jsem se rozhodl, že začnu také se cvičením.

Důvod
Důvodů pro to je několik, ale ten pravděpodobně nejdůležitější chybí, a tím je motivace a chuť cvičit. Kdysi jsem byl párkrát v posilce a nijak mě to nebavilo. Navíc jsem se tam jako chrt moc pohodlně necítil.

Kde
Cvičit budu zatím doma a snažil se to skloubit s ne úplně ideálním rozvrhem dne a volného času.
I když doma mě to baví ještě míň než v posilce. Navíc těch činností, které jsou najednou potřebnější a zajímavější a je třeba se jim věnovat.
Třeba takový gaučing přece nelze vynechat na úkor nějakého pochybného železa, které se mi stejně jen povaluje různě po bytě. Takže si nemám (e) co vyčítat.

Kdy
Viděl bych to na začátek/polovinu příštího měsíce.
Pak by se mi jako vhodný termín jevil pátek třináctého na Silvestra, ale do té doby bych si to mohl rozmyslet, tak raději zůstanu u výše zvoleného termínu.
Frekvenci bych viděl na 2-3x týdně.

S čím
Doma mám 10kg osu plus 5+5 závaží na ni, takže plánuji dokoupit nějaká další závaží, i když… ne že by to bylo aktuálně nějak zvlášť potřeba. Myslím, že bych se ze začátku vyblbnul i s tím. K tomu jedny lehčí home made jednoručky a druhé těžší jsem půjčil kamarádovi. Jen doufám, že je ještě mohu považovat za své a nejsou již kamaráda v duchu přísloví: Když se chceš něčeho zbavit, tak to půjč.

Co
Vzhledem k vybavení a toho, co jsem zatím načetl, tak bych zařadil shyby (R U serious? :), kliky, dřepy, benč, něco na břicho. S mrtvolou nevím, zda na to mám vhodné podmínky, možná časem a po naučení techniky. K tomu něco s jednoručkami, ale přesný plán ještě nemám. Zatím to zde pročítám a nechávám se inspirovat.

Aktuální maxima
Striktní provedení - shyby 0 - kliky 12
Ostatní netuším, maxka jsem nikdy nezkoušel. Kdy taky, když jsem nikdy necvičil.
Při dřívější návštěvě posilky jsem mohl benčovat s cca 30 kg, ale už to spíše odhaduji, než že bych si to pamatoval.

Strava
Tak ta je tristní a mám hodně co zlepšovat. Půl litru kafe k snídani rozhodně není žádný ideál a s masem bych také nemusel nakládat jako se šafránem. S ovocem a zeleninou jsem na tom podobně. No a noční přežíračka to celé podtrhuje.

Výška - 185
Váha - 69

Cíle
Konkrétní nemám, ale spíše jsem zvědavý na počáteční progres vzhledem k tomu, že jsem poslední rok nic nedělal (s výjimkou cca měsíce na začátku roku) a před tím se věnoval vytrvalostním sportům.

Závěr
Jak to tak zpětně počítám, ta se nabízí otázka, jestli má vůbec cenu začínat či jak dlouho mi to za těchto podmínek může vydržet.
Nu což, první post je napsán a nějak se začít musí. Tak snad nezůstane jen u něj.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne květen 17, 2015 8:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pokud nemas sakra motivaci, tak cvicit doma skoro nejde
cviceni doma je nejvic o vuli

zacni nekde ve fitu, kup si permici, pak te to dokope, aby jsi ty prachy nevyhodil oknem
pripade muzes kombinovat dva tezke treningy ve fitku a jeden snazsi (treba ruce) doma
sk

PříspěvekZaslal: ne květen 17, 2015 8:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

najdi si nejakeho sparinga a fitko, ktere je BLIZKO !!! ...dokope te, kdyz se ti nebude chtit a naopak...

pokud zacnes cvicit doma bez motivace, budes to flakat, neuvidis zadne zmeny, bude te to bavit jeste min = budes to flakat, neuvidis....atd......brzky konec
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne květen 17, 2015 8:22 am    Předmět: Re: výkřik do tmy Odpovědět s citátem

pavouk napsal:
Kdy
Viděl bych to na začátek/polovinu příštího měsíce.
Aha. Hm. Dobrý. Tak ahoj za měsíc.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Turakam

PříspěvekZaslal: ne květen 17, 2015 8:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a ver, že časom, ked si zvykneš na ľudí a partiu vo fitku, tak sa budeš tešiť už len na tú atmosféru, a vôbec, nepôjde už len o tréning, ale fakt ťa ten čas v gyme pozitívne nabije
ygg

PříspěvekZaslal: ne květen 17, 2015 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To nebylo špatný, docela hezký sloh .... a o víc stejně nejde!
Study

PříspěvekZaslal: ne květen 17, 2015 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

...Ale písemná maturita už byla

https://www.instagram.com/studynkapetr/
ygg

PříspěvekZaslal: ne květen 17, 2015 11:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Třeba trénuje na příští jaro:).

Hlavně doufám, že se tu nerozjede tolik populární flejm na téma "s celostním trenálem a bulinama k nirvárně těla i duše" .
Olegor

PříspěvekZaslal: so květen 23, 2015 7:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To by začal až 13 února :)
pavouk

PříspěvekZaslal: po červen 15, 2015 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za reakce. Vyvinul jsem alespoň menší než malé množství snahy zachovat se dle vašich rad a doporučení. Do fitka jsem se ale ještě nedostal a ve svém okolí vhodného sparinga na pravidelné cvičení nemám. Fitka v okolí jsem ale okouk a domlouvám na kontrole provedení některých cviků. Závaží k VČ jsem se rozhodl zatím nekupovat, abych dál zbytečně nerozšiřoval již tak nemalou a zřídka používanou sbírku sportovního vybavení. Takže jsem začal cvičit s tím, co mám, ale jsem z toho lehce rozpačitý. Tudy cesta asi nepovede.

8.6.15 po
zadní dřep - 5x5x20kg
mrtvola - 5x5x20kg -> váha i technika o ničem, zařadím po naučení
klik - 5x5
přítahy - 4x1+0
floor press - 5x5x20kg
millitary press - 5x5x9kg
plank - 5x5x20sec

10.6.15 st
přítahy - 4x1+0
klik - 5x5
millitary press - 5x5x20kg
floor press - 5x5x20kg
dřep - 5x5x20
...dál už mě to nebavilo, tak jsem to zabalil...

12.6.15 pá
přítahy s hlavičkou - 5x1+0
millitary press - 5x5x20kg
klik - 5x5
dřep - 5x5x20
floor press - 5x5x20kg
...nebavilo, ukončeno...

Pauzy od 5 do 60 sec. Cviky, série a počty opakování jsou zatím provizorní, musím ještě vhodnou skladbu nastudovat a přidat JČ. Tam, kde je to lehké určitě přidám opakování, zatím jsem jel polovinu cviků jako seznamovačku. Každopádně jsem si ihned změřil bicák po trenálu a byl jsem nemile zaskočen. Vůbec jsem nenaměřil dvojnásobek, jak jsem očekával a to jsem ho ze zoufalství nakonec měřil i s hrudníkem dohromady. Ale budiž, chce to asi ještě pár trenálů navíc. Možná i tři. Pro budoucí srovnání uvedu míry, ať je patrný progres. Levý bicák je ale ještě malej, tak ho tu nebudu takhle veřejně zahanbovat, ale pravej už je chlapák, skoro trýcat , tak se jím mohu pochlubit.

Stravu jsem zatím pořešil tak, že jsem začal jíst více masa i cukrů a výsledek je takový, že mě opustil 6-pack. Takže ujíst bych to měl, ještě jsou tam rezervy. Jen to bude chtít lepší skladbu jídelníčku. A hlavně ho dodržovat, zejména ráno. Tam to ještě pokulhává.

P.S. maturitní sloh už mám nějaký pátek za sebou, ale k chlubení zrovna nebyl. Už je to dýl, tak jsem na něj úspěšně zapomněl a co si nepamatuji, to se nestalo. Ale že jste ho zmínili, tak to zas z toho nebudu spát, fakt dík...
pavouk

PříspěvekZaslal: ne červen 21, 2015 10:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem nakonec v gymu skončil, ale bojovkovém. Byl jsem na dvou trenálech a je tam víc pohybu oproti posilování, takže pro mě zábavnější. Jen jsem zjistil, že vedle slabé síly nemám ani kondičku. Posiluje se s vlastní vahou, to zábava moc nejni, a nějaké objemy z toho očekávat také nemohu. Navíc jsem se dozvěděl, že bych neměl posilování mimo trenály zanedbávat. Hm, to jsem fakt nadšenej.

Takže si to shrneme :
budu posilovat doma/fitku, což mě nebaví + na trenálu, kde k tomu ještě dostanu do držky
a to zní jako plán!

Jinak jsem přibral kilo, ale to není důvod k jásotu. Je to kilo tuku, břicho mluví jasnou řečí. Asi mu nikdo neřekl, že je sezona plavek.

Sobotní tápání
přítahy - 0 -> jak to, že jsem nedal ani jeden, když týden zpět jsem dal 2 při zkoušce maxka?
kliky - 10, 9, 6 -> začalo to bolet a to mě zlomilo, hanba mi
dřep - 5x15x20kg -> stále rezerva, ale neumím si moc představit těžší činku, už takhle se mi nedrží pohodlně
přítahy JČ v předklonu - 3x12x6,5kg -> váha o ničem, ale mám zatím jen tyto houm mejdky
bicepsové zdvihy s JČ - 3x8x6,5kg -> zato tady už ta rezerva moc nebyla, docela překvapení u takových hovnítek
plank - 5x20sec

A na závěr jedna úvaha:
Když zaujmu klikovací pozici na váze, tak ta ukazuje 45 kg. Znamená to tedy, že když udělám jako maximum 13 kliků, že bych měl být schopen udělat přibližně také jako maximum 13 opakování při benči se 45kg?
Turakam

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 5:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Radsej si zahraj nejake rpgcko, to ti pojde urcite lepsie.
Magumi

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 7:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pavouk napsal:

A na závěr jedna úvaha:
Když zaujmu klikovací pozici na váze, tak ta ukazuje 45 kg. Znamená to tedy, že když udělám jako maximum 13 kliků, že bych měl být schopen udělat přibližně také jako maximum 13 opakování při benči se 45kg?

Zajímavá otázka. Záleží jak ty kliky děláš, obvykle ale mají kliky a benč press jinou mechaniku pohybu. Zkoušel jsem jednou klikovat s ženou a dětmi na zádech, dohromady vážili nějakých 130 kilo (bez mojí váhy) a dal jsem asi pět, což tak zhruba odpovídalo tomu, co bych dal na CG benč. Takže bych tipnul, že spíš ne.

Co se týče tvého cvičení, je fajn, že jsi začal, ale čeká tě ještě dlouhá cesta, zvlášť s tímhle přístupem.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
PMKB5

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 9:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Benchpress a kliky - jablka a hrušky.
Hulkie

PříspěvekZaslal: po červen 22, 2015 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně přijde vztah benchpress/kliky podobný jako shyby/stahování kladky.
Jako zcela jiný cvik bych to asi nevnímal.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - výkřik do tmy Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: