|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Gusep

|
Zaslal: út květen 26, 2015 11:00 am Předmět: |
|
|
| cohen999 napsal: | | Gusep: Vyhoda pondelka ako tazkeho dna spocivala najma v troch volnych dnoch medzi strednym a tazkym treningom. Aj ked som cez vikend behal, alebo bikoval, ramena boli v pondelok poobede ready to go hard rock ;) |
Jasne, ja mam ale pondelok uz tak dost narocny (bike, bojovky) a nechcel som to este hrotit hard treningom. _________________ Jozef Vanko | KB5 Slovensko
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
pavouk
|
Zaslal: út květen 26, 2015 12:30 pm Předmět: |
|
|
| PMKB5 napsal: | - Resety
- Benchpress 82,5, 2x2
Ráno zajímavá (ne však překvapivá) zkušenost. Jeden z našich fighterů má špatnou mobilitu ramen, a občas ho levé rameno kouše. Změřili jsme mobilitu ramen pomocí FMS, špatný. Pustili jsme se tedy do hledání korektivního drilu, který pomůže.
První dril, dýchání nezabralo.
Druhý dril, foam rolling, nezabralo.
Třetí, rib grab, nezabralo.
Čtvrtý, rib grab, nazabralo.
Pátý, arm sweep - malé zlepšení v samotném cviku, ale celkově nic moc.
Šestý, wall sit slide - zlepšení as o 15 cm! Holt někdy najít ten správný dril trochu trvá :-) |
třetí a čtvrtý dril - chybička se vloudila?
jakým způsobem se šestý dril projeví na mobilitě ramen?
co jsem tak v rychlosti projel, tak mi to přijde jako cvik na nohy...
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: út květen 26, 2015 1:06 pm Předmět: |
|
|
To mě taky zajímá, díky. Není to náhodou ten cvik, kdy sedí na "židli", všude pravé úhly a snaší se s napnutýma rukama dotknout zdi bez toho, aby se prohýbal ve spodních zádech? Mám taky problém s mobilitou ramen, např. overhead dřepy mi vždy dělaly problém a ruce vždy přepadávaly dopředu. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Gusep

|
Zaslal: út květen 26, 2015 1:40 pm Předmět: |
|
|
ROP, tréning #17 (variety)
clean 4 x 5+5 (32)
getup 4 x 1+1 (32)
snazim sa to udrzat light, nech zostavaju sily na hlavny program _________________ Jozef Vanko | KB5 Slovensko
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: út květen 26, 2015 1:54 pm Předmět: |
|
|
Pavouk, Frozz:
Obecně - korektivní drily v FMS mají jasné, předem dané pořadí - nejprve se pořeší případné problémy se špatným dýcháním, následně restrikce měkkých tkání, následně případné problémy se stabilizací/motorickou kontrolou.
Řekněme, že mi dorazí 5 lidí s "identickým" problémem - špatná "mobilita ramen". U každého z nich projdu výše uvedenou sekvenci - a u každého zabere třeba něco jiného. První odejde s dýcháním a foam rollingem, druhý se strečinkem, třetí s drilem na stabilizaci lopatek, čtvrtý s drilem na hrudní páteř, pátý s drilem přímo na ramena, tj. s drily, které jsou přesně pro ně, pro jejich problém.
Poslední zmiňovaný dril tedy není nijak zázračný - jen je to přesně ten, který daný soudruh potřebuje. Vypadá podobně jak psal Frozz, ale - podobně. Sedí se na zemi, kostrč i celá páteř se dotýkají stěny, nohy jsou pokrčené v kolenou, kolena od sebe a podložená, chodidla se dotýkají, ruce přitisknuté v pravém úhlu na stěnu. Ale - to je jeden z posledních drilů v celé sekvenci - problém může být úplně jinde, a dril tedy může celou věc spíše zhoršit. Nejprve třeba vyločit A, pak B, a pak se vrhnout na C. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: út květen 26, 2015 6:50 pm Předmět: |
|
|
26.5.2015 - tr. č.84
válec, resety, příprava pohybu
shyb s dopomocí 5x2
DL
5x60, 3x65, 1x72,5
5x5x80kg
strečink
Dneska jsem se dostala na tu váhu, na které to v minulém cyklu už bylo těžký a následující trénink jsem přešla na trojky, takže jsem byla zvědavá, co dneska. Přece jen před DL shybuju, což v minulém cyklu nebylo. Navíc jsem na WHOLE, což by teoreticky taky mohlo poněkud vadit...
No, široká škála pocitů - od "docela to jde" v první serii přes "není to tak strašný" až po "sednout mi na to moucha, tak to nedám" při posledním opakování poslední serie :-) Takže jsem teda zvědavá, co v pátek, kdy bych teoreticky měla tohle zopakovat, ale možná to bude úplně jinak, Justys mě ostřížím zrakem sledovala a prý to do pátku vymyslí, jak dál :-)
A večeře - chřestová sezóna v plném proudu :-)
_________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
Bezcukrik

|
Zaslal: út květen 26, 2015 7:51 pm Předmět: |
|
|
26.5. c. 163
Deload, dnes mi prisel vhod, jsem vystresovana az na dren a cely den jsem travila na one mistnosti a to jsem se ani nenapila vody z Dejvic :)
Valec, rozcvicka.
TGU 8-12-8-8-8.
Deadlift kufrikovy 4x5 s 2x16 kg + pritahy 4x5 na 4. stope.
Kliky 1x5+0, 3x3+2 (stredni/nejvyssi step) + drepy 3x5 s 12 kg.
Swingy cca 9 kol 30 sec swing, 30 sec odpocinek. Asi 4 kola jsem dala se 16, zbytek s 12 kg.
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: st květen 27, 2015 8:21 am Předmět: |
|
|
- foto vlevo - korektivní cvik popsaný výše, na který jste se ptali
- foto vpravo - přibyly nám do gymu další squat racky, radost, máme jich už 5. Lavičky se vyrábí.
_________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Bezcukrik

|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: st květen 27, 2015 9:32 am Předmět: |
|
|
Pravidlo gymu - něco přibude, něco musí pryč. Zbavíme se tyčí na horizontální přítahy, tahat se dá v racku :-)
A jinak, jak koukám na tvůj log, drž se 5-10 opakování, jak na kliky, tak přítahy. lepší jednodušší varianta, a více opakování, až budeš dávat desítky, přejdi na těžší variantu, a restartuj pětky. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Bezcukrik

|
Zaslal: st květen 27, 2015 9:42 am Předmět: |
|
|
OK.
V racku jsem to zkoušela v pátek a moc mi to nesedělo, nějak mě nám tam nešlo nastavit, ale budu to dál zkoušet.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gusep

|
Zaslal: st květen 27, 2015 9:46 am Předmět: |
|
|
ROP, tréning #18 (easy)
clean&press 4 x 1+1 (28)
swing/snatch 4min./8 + 24 op. (28) _________________ Jozef Vanko | KB5 Slovensko
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: st květen 27, 2015 11:31 am Předmět: |
|
|
Dnešní trénink:
Ráno:
- Resety, rozhýbávání dřepu
- drily na mobilitu ramena a hrudní páteře z FMS
Dopo:
- zadní dřep, 3x3, 105 kg
Šlo to, mám 1,5x TH v prvním zkušebním cyklu, pokračuju v trojkách
Přes den bude:
- Stojka, L-Sit - GTG
Dřepy samozřejmě pod vedením ultrapřísného coache - Justys je na techniku ras. Coachovali a kočkovali jsme se navzájem :-)
_________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st květen 27, 2015 12:34 pm Předmět: |
|
|
Justys chodí hodně do good morning :-) _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: st květen 27, 2015 12:39 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Justys chodí hodně do good morning :-) |
A to už bylo dopo :-) ne vážně, low bar bude víc deadlift s činkou na zádech, high bar víc front squat, vzhledem k tomu, že má úžasnou... mobilitu hrudní páteře :-) tahle technika jí sedí. V SFL metodice se ostatně snažíme o minimální pohyb kolenou dopředu. Proměnných je víc - high bar/low bar, šířka úchopu, šířka postoje, délka trupu, délka holení/stehenních kostí... Back squat je velmi technickej lift, třeba makat na technice a hledat - často děláme úpravy téměř po milimetrech. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|