|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 28, 2015 12:54 pm Předmět: Poradíte aminokyseliny??? |
|
|
Ahoj,
prosím o radu - mám nový jídelníček, nový trénink plus 3x týdně pole dance - trénink i jídelníček na zvýšení síly a aktivní hmoty pokud možno spojené se ztrátou tuku.
Trenérka mi doporučila těsně po silových trénincích užívat aminokyseliny, ale já jsem v tomhle úplný laik - poradíte mi prosím, které bych si mohla v obchodě vybrat??? Pokud možno ne příliš drahé prosím.
Vůbec nevím, co si vybrat - jediné co o nich vím a co mi schválila i trenérka je vybírat z BCAA.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Tom3

|
Zaslal: čt květen 28, 2015 1:10 pm Předmět: |
|
|
je fuk, klidne ty nejlevnejsi bcacka  ikdyz si nemyslim ze by ten trenink byl tak brutal, aby ti nestacil jen protein.. _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: čt květen 28, 2015 1:16 pm Předmět: |
|
|
Ty nejlevnější BCAA na ronnie bohužel neseženeš. Stejně možná bude stačit jen ten protein jak je již výše zmíněno.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 28, 2015 1:22 pm Předmět: |
|
|
Noooo doporučení znělo BCAA hned po tréninku, protein nejdřív hodinu po až večer (cvičím nejvíc v podvečer až večer).
Silový trénink mám HIIT v kombinaci s Tabatou a posilováním s vlastní vahou plus pole dance na pokročilé úrovni......tak já nevím.
Je to marný to brát??? Potřebuju kuwa víc zesílit....
A kdybych se to rozhodla brát, stačí brát ty amina po tréninku??? Na některých obalech se píše, že se má vzít půlka dávky hodinu před tréninkem a zbytek po.
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: čt květen 28, 2015 1:29 pm Předmět: |
|
|
BCAA jsou celkem drahá sranda pokud to chceš brát v množství ve kterém to bude fungovat alespoň jako placebo.. no u ženy asi ani ne, ale stejně je to spíš když nevíš co s penězi.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: čt květen 28, 2015 1:32 pm Předmět: |
|
|
bca nejsou nic jinyho nez 3 aminokys., ktery jsou samozrejme i v tom proteinu, kterej klidne muzes dat hned po cviceni, nevim na co cekat hodinu
podle me se fakt hodi jen do tvrde diety, nebo kdyz mas dost penez.. brat par gramu abych usetril je naprd, bca se berou ve velkym
nezesilis z nich, ja bych volil za tu cenu spis jidlo, max ten protein _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 28, 2015 1:34 pm Předmět: |
|
|
Ok. Díky moc kluci. Možná to zkusím jednou koupit jen tak z hecu, abych to zkusila....ty 200,-- zvládnu obětovat.
Ale zaráží mě to pití proteinu hned po tréninku...... mě to nedělá dobře - nevím čím to je, ale je mi z toho těsně po trenálu špatně.
A to, že se protein má pít cca hodinu po tréninku jsem neslyšela od prvního člověka, ale od víc lidí nezávisle na sobě.....je nějak obecně známo proč se to doporučuje???
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: čt květen 28, 2015 1:36 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | Ok. Díky moc kluci. Možná to zkusím jednou koupit jen tak z hecu, abych to zkusila....ty 200,-- zvládnu obětovat.
Ale zaráží mě to pití proteinu hned po tréninku...... mě to nedělá dobře - nevím čím to je, ale je mi z toho těsně po trenálu špatně.
A to, že se protein má pít cca hodinu po tréninku jsem neslyšela od prvního člověka, ale od víc lidí nezávisle na sobě.....je nějak obecně známo proč se to doporučuje??? |
Za 200? který přesně?
Já jsem zas nikdy neslyšel, že bych měl pít protein až hodinu po tréninku...
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: čt květen 28, 2015 1:48 pm Předmět: |
|
|
Když už tak se dívej po instantních, tablety vyjdou o dost dráž v poměru kč/g BCAA..
bohužel na ronnie ty z těch levných neseženeš
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: čt květen 28, 2015 1:50 pm Předmět: |
|
|
Bcaa mají smysl asi tak od 20-30+ gramů za trénink, menší dávky absolutně nepocítíš.
A pokud máš intenzivní tréninky a hodíš tam obyč. protein, tak se nedivím, že ti je potom špatně. Sám vím, že moje trávení po náročném tréninku vůbec minimálně další hodinu-2 nefunguje, takže proto třeba beru hydro, které mi potíže nedělá. (hydro je taky drahá sranda btw)
Pokud ti tedy dělá protein po tréninku špatně, tak si ho dej později. Někomu ta hodina může sedět, nekomu zas vůbec a potřebuje tam toho času i podstatně víc.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 28, 2015 1:53 pm Předmět: |
|
|
| Study napsal: | Bcaa mají smysl asi tak od 20-30+ gramů za trénink, menší dávky absolutně nepocítíš.
A pokud máš intenzivní tréninky a hodíš tam obyč. protein, tak se nedivím, že ti je potom špatně. Sám vím, že moje trávení po náročném tréninku vůbec minimálně další hodinu-2 nefunguje, takže proto třeba beru hydro, které mi potíže nedělá. (hydro je taky drahá sranda btw)
Pokud ti tedy dělá protein po tréninku špatně, tak si ho dej později. Někomu ta hodina může sedět, nekomu zas vůbec a potřebuje tam toho času i podstatně víc. |
Ehm.....co je "hydro"???
Pro mě osobně jsou moje tréninky dost intenzivní a ten protein hned po něm fakt nedávám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: čt květen 28, 2015 1:57 pm Předmět: |
|
|
Hydro = hydrolyzovaný protein = "přednatrávený", pokud máš hydro s nejvyšším stupnem hydrolýzy, tak se ti v žaludku v podstatě ani neohřeje a už jde do krve, tzn. trávení takové proteinu je uplně minimální a sám za sebe musím říct, že je to podstatný rozdíl si dát hned po tréninku hydro a nebo obyčejný protein
EDIT: Jinak BCAA jsou podle mě (ve větších dávkách) docela nutnost v dietě a při intenzivních silových trénincích, tam taky pocítíš ten rozdíl energie, když si je dáš a když ne. Ale říkám, pokud nebudeš dávkovat aspon tech 20g nemá to smysl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt květen 28, 2015 2:06 pm Předmět: |
|
|
Aha. Děkuju.
No a když píšeš o vlivu na energii - je tedy lepší dál půlku dávky BCAA před tréninkem a půlku po nebo všechno těsně po???
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|