Poradíte aminokyseliny???

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Poradíte aminokyseliny???  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Poradíte aminokyseliny???
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 8:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Makuško...a proto bych si trenéra ve fitku zaplatil jen v krajné nouzi a to ještě tak na předvedení cviků a modlil se u toho, ať to není nějaký lempl. Proč ty BCAA po tréninku vlastně chceš? Myslíš, že to neuregeneruješ? Být Tebou, postavil bych to na "normálním" jídle a místo BCAA a proteinu koupil jeden produkt, který se jmenuje hydro.

BCAA mají tu nevýhodu, že tři tablety po tréninku jsou bez významu. denně je OK tak 0,4 g / kg -tedy u Tebe tak cca 20 gramů a to je naprosté minimum. Je to drahé v poměru výkon/cena. Opravdu bych šel do hydra. Další volbou je nebrat nic a tou poslední je brát cokoliv...třeba Bcaa. Ty mají význam při kaloricky restrikční dietě, při nějakém intenzivním cyklu apod. Denně bych to nikam necpal ani se svými 120 kg.

Nooo paradox je, že ty BCAA mi naordinovala trenérKA (kočka co dělala dlouhou dobu Crossfit a soutěžila v Bikini Fitness atd. = taky holka) - já vlastně nevím, proč je mám chtít. Jsem na tohle fakt laik a chtěla jsem si nechat poradit.

Teď jsem si kupovala protein podruhé v životě tady na Ronnie.cz - Extrifit CFM Instant Whey 80.....chuťově mi to leze, ale nemůžu to pít těsně po cvičení. Na druhou stranu....občas se mi zadaří dostat se po cvičení k proteinu až za několik hodin a když jsem jí tohle řekla, vzešlo z toho doporučení užívat po tréninku BCAA. Fakt netuším jak k tomu došla, ale mě berte jako laika.....nerozumím suplementům - radu školeného trenéra beru jako závaznou.

Btw. napíšete mi prosím víc info k tomu glutaminu??? Podotýkám, že nemám zájem o nárůst objemu a váhy.

Moje jediné kritérium při tvorbě jídelníčku a složení suplementů vzhledem k mému cvičení bylo: zvýšit sílu ve svalech, ale nezvýšit pokud možno váhu těla a když to půjde, tak jako bonus ještě snížit tuky. (možná píšu totální blbost, ale to jsem prostě já - začátečník).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 8:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud se dostaneš k proteinu za hodiny (někdy), tak je řešením buď shaker, který má ve spodní části šroubovací nádobku, kam si sypneš protein a pak jen přesypeš do shakeru a doliješ vodou, která je prakticky kdekoliv nebo si koupíš proteiny v jednoporcovém sáčku. Pro ženy se mi chuťově jeví jako nejlepší protein delite řada od Scitecu - je to docela slušně poživatelné:o)

Glutamin - má vliv na imunitu a regeneraci organizmu - bral bych třeba v zimě, v dietě, při enormní fyzickém vytížení apod. Jinak není nutný. Polovina lidí v něm nevidí smysl, druhá polovina na něj nedá dopustit (včetně mě).

BCAA mají pravidelně smysl jen u velmi malé části populace - pokud se nechystáš na závody, nejsi v dietě-neříkám že je to úplně k ničemu, ale pamatuj na těch cca 0,4 g BCAA / kg, aby to k něčemu bylo a to už se dostáváš na docela zajímavé finanční částky denně vzhledem k tomu benefitu co Ti to přinese (prakticky nic oproti Hydru za poloviční cenu). Takže zvaž-z mého pohledu to pro Tebe nemá význam. Je to taková zajetá šablona- BCCA po tréninku.
Kdysi dávno, když mi radil v přípravě Svetozár Pavlík, tak doporučoval aminokyseliny dokonce v průběhu tréninku, ne až po něm. Zajímavý tip. Každopádně si myslím, že je to spíše vyhazování peněz a výsledek bude velmi blízký tomu, jak bys je nebrala vůbec (ne-li totožný).
Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Aha. No dobře tedy - děkuji moc za rady.

Na jakousi soutěž se sice teď zrovna momentálně chystám, ale to se nedá srovnávat se soutěžemi typu Bikini Fitness apod.

Zkusím pokoukat po netu a promyslím to. Díky bohu ten nedostatek proteinu po tréninku teď snad dořešíme - do studia pole dance si právě objednáme ty jednorázové dávky proteinů a tak a budeme si je moct koupit přímo tam obdobně jako je to v posilovnách.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 10:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Aha. No dobře tedy - děkuji moc za rady.

Na jakousi soutěž se sice teď zrovna momentálně chystám, ale to se nedá srovnávat se soutěžemi typu Bikini Fitness apod.

Zkusím pokoukat po netu a promyslím to. Díky bohu ten nedostatek proteinu po tréninku teď snad dořešíme - do studia pole dance si právě objednáme ty jednorázové dávky proteinů a tak a budeme si je moct koupit přímo tam obdobně jako je to v posilovnách.

A to je v problém si ten protein nasypat do nějaký malý krabičky a tu si vzít sebou? Nebo teď nechápu, v čem je problém.
Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 10:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
A to je v problém si ten protein nasypat do nějaký malý krabičky a tu si vzít sebou? Nebo teď nechápu, v čem je problém.

Tak není, ale musela bych si ho sebou brát už ráno do práce a při mém ranním fofru a děravé hlavě to je věc, na kterou zapomínám a pak přiletím do studia na trénink a to je už jen "kuwa protein!!!!"

Prostě jsem na tohle nezodpovědná a zapomnětlivá.
Balista

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 10:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Makuška napsal:
Maerlyn0 napsal:

Tak není, ale musela bych si ho sebou brát už ráno do práce a při mém ranním fofru a děravé hlavě to je věc, na kterou zapomínám a pak přiletím do studia na trénink a to je už jen "kuwa protein!!!!"

Na tohle téma jsem našel na internetu citát (i když nevím, jestli ty internetové citáty jsou pravdivé..)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Balista napsal:
Makuška napsal:
Maerlyn0 napsal:

Na tohle téma jsem našel na internetu citát (i když nevím, jestli ty internetové citáty jsou pravdivé..)

Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 12:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak teď mě ten "citát" bude strašit do smrti - tím jsem si jistá.
IronNeverLies

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 2:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pravda to je
V roce 1620 opravdu nějaký Franz Seneca v Kostnici žil.
Shodou okolností to byl průkopník nového způsobu tance okolo májky.
Bohužel zahynul při nácviku svého vystoupení k výročí oslav 250. od slavného koncilu ve věku 72. let

Zde je jeho slavný náhrobní kámen
Makuška

PříspěvekZaslal: pá květen 29, 2015 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A já si vždycky myslela, že pole dance se vyvinul v Austrálii a USA z původního striptýzu u tyče, když holky ve Vegas napadlo trochu víc si zablbnout.

Člověk se pořád učí.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Poradíte aminokyseliny??? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Rychle na stránku:

Přejdi na: