|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Makuška

|
Zaslal: pá květen 29, 2015 8:03 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Makuško...a proto bych si trenéra ve fitku zaplatil jen v krajné nouzi a to ještě tak na předvedení cviků a modlil se u toho, ať to není nějaký lempl. Proč ty BCAA po tréninku vlastně chceš? Myslíš, že to neuregeneruješ? Být Tebou, postavil bych to na "normálním" jídle a místo BCAA a proteinu koupil jeden produkt, který se jmenuje hydro.
BCAA mají tu nevýhodu, že tři tablety po tréninku jsou bez významu. denně je OK tak 0,4 g / kg -tedy u Tebe tak cca 20 gramů a to je naprosté minimum. Je to drahé v poměru výkon/cena. Opravdu bych šel do hydra. Další volbou je nebrat nic a tou poslední je brát cokoliv...třeba Bcaa. Ty mají význam při kaloricky restrikční dietě, při nějakém intenzivním cyklu apod. Denně bych to nikam necpal ani se svými 120 kg. |
Nooo paradox je, že ty BCAA mi naordinovala trenérKA (kočka co dělala dlouhou dobu Crossfit a soutěžila v Bikini Fitness atd. = taky holka) - já vlastně nevím, proč je mám chtít. Jsem na tohle fakt laik a chtěla jsem si nechat poradit.
Teď jsem si kupovala protein podruhé v životě tady na Ronnie.cz - Extrifit CFM Instant Whey 80.....chuťově mi to leze, ale nemůžu to pít těsně po cvičení. Na druhou stranu....občas se mi zadaří dostat se po cvičení k proteinu až za několik hodin a když jsem jí tohle řekla, vzešlo z toho doporučení užívat po tréninku BCAA. Fakt netuším jak k tomu došla, ale mě berte jako laika.....nerozumím suplementům - radu školeného trenéra beru jako závaznou.
Btw. napíšete mi prosím víc info k tomu glutaminu??? Podotýkám, že nemám zájem o nárůst objemu a váhy.
Moje jediné kritérium při tvorbě jídelníčku a složení suplementů vzhledem k mému cvičení bylo: zvýšit sílu ve svalech, ale nezvýšit pokud možno váhu těla a když to půjde, tak jako bonus ještě snížit tuky. (možná píšu totální blbost, ale to jsem prostě já - začátečník).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: pá květen 29, 2015 8:13 am Předmět: |
|
|
Pokud se dostaneš k proteinu za hodiny (někdy), tak je řešením buď shaker, který má ve spodní části šroubovací nádobku, kam si sypneš protein a pak jen přesypeš do shakeru a doliješ vodou, která je prakticky kdekoliv nebo si koupíš proteiny v jednoporcovém sáčku. Pro ženy se mi chuťově jeví jako nejlepší protein delite řada od Scitecu - je to docela slušně poživatelné:o)
Glutamin - má vliv na imunitu a regeneraci organizmu - bral bych třeba v zimě, v dietě, při enormní fyzickém vytížení apod. Jinak není nutný. Polovina lidí v něm nevidí smysl, druhá polovina na něj nedá dopustit (včetně mě).
BCAA mají pravidelně smysl jen u velmi malé části populace - pokud se nechystáš na závody, nejsi v dietě-neříkám že je to úplně k ničemu, ale pamatuj na těch cca 0,4 g BCAA / kg, aby to k něčemu bylo a to už se dostáváš na docela zajímavé finanční částky denně vzhledem k tomu benefitu co Ti to přinese (prakticky nic oproti Hydru za poloviční cenu). Takže zvaž-z mého pohledu to pro Tebe nemá význam. Je to taková zajetá šablona- BCCA po tréninku.
Kdysi dávno, když mi radil v přípravě Svetozár Pavlík, tak doporučoval aminokyseliny dokonce v průběhu tréninku, ne až po něm. Zajímavý tip. Každopádně si myslím, že je to spíše vyhazování peněz a výsledek bude velmi blízký tomu, jak bys je nebrala vůbec (ne-li totožný).
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá květen 29, 2015 8:56 am Předmět: |
|
|
Aha. No dobře tedy - děkuji moc za rady.
Na jakousi soutěž se sice teď zrovna momentálně chystám, ale to se nedá srovnávat se soutěžemi typu Bikini Fitness apod.
Zkusím pokoukat po netu a promyslím to. Díky bohu ten nedostatek proteinu po tréninku teď snad dořešíme - do studia pole dance si právě objednáme ty jednorázové dávky proteinů a tak a budeme si je moct koupit přímo tam obdobně jako je to v posilovnách.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá květen 29, 2015 10:29 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | Aha. No dobře tedy - děkuji moc za rady.
Na jakousi soutěž se sice teď zrovna momentálně chystám, ale to se nedá srovnávat se soutěžemi typu Bikini Fitness apod.
Zkusím pokoukat po netu a promyslím to. Díky bohu ten nedostatek proteinu po tréninku teď snad dořešíme - do studia pole dance si právě objednáme ty jednorázové dávky proteinů a tak a budeme si je moct koupit přímo tam obdobně jako je to v posilovnách. |
A to je v problém si ten protein nasypat do nějaký malý krabičky a tu si vzít sebou? Nebo teď nechápu, v čem je problém.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá květen 29, 2015 10:32 am Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | A to je v problém si ten protein nasypat do nějaký malý krabičky a tu si vzít sebou? Nebo teď nechápu, v čem je problém. |
Tak není, ale musela bych si ho sebou brát už ráno do práce a při mém ranním fofru a děravé hlavě to je věc, na kterou zapomínám a pak přiletím do studia na trénink a to je už jen "kuwa protein!!!!"
Prostě jsem na tohle nezodpovědná a zapomnětlivá.
|
|
| nahoru |
|
 |
Balista

|
Zaslal: pá květen 29, 2015 10:41 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá květen 29, 2015 12:06 pm Předmět: |
|
|
| Balista napsal: | | Makuška napsal: | | Maerlyn0 napsal: | A to je v problém si ten protein nasypat do nějaký malý krabičky a tu si vzít sebou? Nebo teď nechápu, v čem je problém. |
Tak není, ale musela bych si ho sebou brát už ráno do práce a při mém ranním fofru a děravé hlavě to je věc, na kterou zapomínám a pak přiletím do studia na trénink a to je už jen "kuwa protein!!!!"
Prostě jsem na tohle nezodpovědná a zapomnětlivá. |
Na tohle téma jsem našel na internetu citát (i když nevím, jestli ty internetové citáty jsou pravdivé..)
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá květen 29, 2015 12:53 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
IronNeverLies

|
Zaslal: pá květen 29, 2015 2:19 pm Předmět: |
|
|
Pravda to je
V roce 1620 opravdu nějaký Franz Seneca v Kostnici žil.
Shodou okolností to byl průkopník nového způsobu tance okolo májky.
Bohužel zahynul při nácviku svého vystoupení k výročí oslav 250. od slavného koncilu ve věku 72. let
Zde je jeho slavný náhrobní kámen
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá květen 29, 2015 3:04 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|