|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Gohan

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
člověk

|
Zaslal: st červen 10, 2015 7:18 pm Předmět: |
|
|
To není dobrý... snad už tě konečně pošlou pod kudlu.
Na kliniku v Petřvaldu jsem slyšel chválu :o) takže tam snad mají oproti ostatním rozum a definitivně to vyřeší
|
|
| nahoru |
|
 |
Radom

|
Zaslal: st červen 10, 2015 9:46 pm Předmět: |
|
|
Děkuji vám kluci.
Jojo, já slyšel taky, tak snad už
|
|
| nahoru |
|
 |
Radom

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 10:16 am Předmět: |
|
|
Zdravím lidi. Nemám moc dobrou zprávu. Byl jsem dnes na klinice v Petřvaldě. Doktor se na to podíval a řekl mi, že mám geneticky výše česku, než by měla býti, tudíž dochází k většímu tlaku na chrupavku a šlachu (chrupavka je poškozená trošku). Ta patela nezapadá mezi stehenní a holenní kost, takže tam vzniká mnohem větší tlak. Mám to prý na obou nohách. Řešení: rázová vlna na šlachu, chondroprotektiva (injekce) do pately.  ale nevzdám se toto řešit. Zajímavé je, že se to projevilo u pravé nohy, když jsem zatěžoval více levou. Jestliže tyto věci pomůžou, tak začnu úplně jínou filozofii tréninku na nohy, rostou mi i z ničeho, takže by neměl být problém v lehčí váze.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 10:19 am Předmět: |
|
|
| Radom napsal: | Zdravím lidi. Nemám moc dobrou zprávu. Byl jsem dnes na klinice v Petřvaldě. Doktor se na to podíval a řekl mi, že mám geneticky výše česku, než by měla býti, tudíž dochází k většímu tlaku na chrupavku a šlachu (chrupavka je poškozená trošku). Ta patela nezapadá mezi stehenní a holenní kost, takže tam vzniká mnohem větší tlak. Mám to prý na obou nohách. Řešení: rázová vlna na šlachu, chondroprotektiva (injekce) do pately. ale nevzdám se toto řešit. Zajímavé je, že se to projevilo u pravé nohy, když jsem zatěžoval více levou. Jestliže tyto věci pomůžou, tak začnu úplně jínou filozofii tréninku na nohy, rostou mi i z ničeho, takže by neměl být problém v lehčí váze. |
Nemáš náhodou taky tu chondropatii pately jako já?
|
|
| nahoru |
|
 |
Radom

|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 10:53 am Předmět: |
|
|
| Radom napsal: | Říkal, že mám moc vysoko usazenou patelu a kvůli toho je namáhaná více chrupavka a šlacha no |
Tak to bude ono no.
|
|
| nahoru |
|
 |
Radom

|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 12:05 pm Předmět: |
|
|
| Radom napsal: | dá se s tím vůbec cvičit nohy? Mě to bolí, že nemůžu dřepovat |
Mě to bolelo celou přípravu, ale nějak jsem to odjel. Zřejmě máš těžší formu než já - dělat se s tím asi nic moc nedá
Edit: Vyšší počty op. s lehčíma váhama. Při tom mě to bolelo méně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Radom

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 12:16 pm Předmět: |
|
|
Jáj  to je fakt na hlavu, není možné aby s tím nic nešlo dělat. Zkoušel si ty rázové vlny, či injekci?
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 12:21 pm Předmět: |
|
|
| Radom napsal: | Jáj to je fakt na hlavu, není možné aby s tím nic nešlo dělat. Zkoušel si ty rázové vlny, či injekci? |
Jo sorry - psal jsem to už automaticky - věci jako rázové vlny jsem nezkoušel, tak netuším, jestli to pomáhá nebo ne, ale pokud vím, tak lze jedině léčit následky. V tvým stavu bych asi vyzkoušel vše dostupné - já tam naštěstí ještě nejsem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Radom

|
|
| nahoru |
|
 |
Radom

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 5:10 pm Předmět: |
|
|
Tady je to krásně a stručně rozepsané. http://www.chondropatie.cz budu věřit, že tím, že jsem mladý, to odezní, koupím injekce na podporu chrupavky a dám rázovou vlnu a začnu víc posilovat vastus medialis a hamstringy, které jsem měl vždy slabší a byla tak dysbalance. Není možné, aby to nešlo, z jisté části si za to můžu i sám, dřepovat 280 v 17 s né tak dobrou technikou byla prostě chyba a zbytečně jsem se hnal dopředu moc rychle, když nebylo potřeba
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt červen 18, 2015 5:11 pm Předmět: |
|
|
| Radom napsal: | | Tady je to krásně a stručně rozepsané. http://www.chondropatie.cz budu věřit, že tím, že jsem mladý, to odezní, koupím injekce na podporu chrupavky a dám rázovou vlnu a začnu víc posilovat vastus medialis a hamstringy, které jsem měl vždy slabší a byla tak dysbalance. Není možné, aby to nešlo, z jisté části si za to můžu i sám, dřepovat 280 v 17 s né tak dobrou technikou byla prostě chyba a zbytečně jsem se hnal dopředu moc rychle, když nebylo potřeba |
No vidíš, já zrovna včera psal, že nevím kvůli čemu to mám, ale teď si uvědomuju, že vlastně vím moc dobře V deseti letech mě srazilo auto a od té doby kulhám na levou nohu, takže jsem vlastně pořád přetěžoval tu pravou až mi tam vznikla ta chondropatie
|
|
| nahoru |
|
 |
Radom

|
Zaslal: pá červen 19, 2015 9:20 am Předmět: |
|
|
Co se dá dělat, třeba změnit styl tréninku, zkusím i akupunkturu (od kámoše taťka tak vyléčil tenisový loket). Hamy začnu cvičit už tedy teďka a předky po injekci a vlnách. Já to mám z toho, že jsem to přetěžoval před maturitou dost a byl ve stresu a moc nejedl a jel blbou techniku. Asi 4 roky jsem srovnával svalové dysbalance na levé části těla. Tím, že jsem měl křivou páteř jsem pravou stranou zabíral o hodně více a měl jsem třeba ruku menší o 3 cm, menší latissimus dorsi, atd. I to k tomu přispělo. Věřím, že začnu přípravu na závody někdy v polovině července, tudíž kvalitní objemovou fázi.
Zkus to též nějak léčit, ať se ti to neprohloubí - alavis, injekci a tak, pokud máš finance samozřejmě, já šetřil
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|