Aktuální formy VII.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 332, 333, 334 ... 339, 340, 341  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - Aktuální formy VII.  Úvodní stránka -> Fotografie -> Aktuální formy VII.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vico

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
(ja sotva 130)

Mozna budu za blbce co nepochopil vtip, ale to jsi se upsal co? Nema to byt 230?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
magion

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
MAST3R napsal:
Neměla by funguvoat "přenosová" síla? Např. někdo udělá 2 pořádné shyby a maxko na mrtvolu má 100kg, přestane tolik drtit shyby, zaměří se na mrtvolu, zvedne maxko o 50kg, půjdou mu i lépe shyby, když zesilí, ne?

Jen se ptám, protože mě to zajímá. :)

za sebe, NEFUNGUJE :-D
kolik podle tebe taha na mrtvolu clovek, co delas skoro 30 shybu s vlastni vahou nebo 10 s 20 kilama na opasku?
(ja sotva 130)

taky tu prenosovou silu myslel jen jednim smerem, coz je snad logicky ne?
vetsi dl - snazsi shyby.. diky velkemu izometrickemu zapojeni latissmu, ale musi to clovek umet zapojet u dlka a taky to ovlivnuje procentu tuku v tele.. pokud nekdo taha 200kg s 8% tuku tak ti napraska 10-15 striktnich shybu aniz by je cely rok cvicil

Naposledy upravil magion dne čt červen 11, 2015 2:22 pm, celkově upraveno 1 krát
Blackoff

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:
Neměla by funguvoat "přenosová" síla? Např. někdo udělá 2 pořádné shyby a maxko na mrtvolu má 100kg, přestane tolik drtit shyby, zaměří se na mrtvolu, zvedne maxko o 50kg, půjdou mu i lépe shyby, když zesilí, ne?

Já jsem se za rok a půl dostal z 90 na 200kg u pozvedu a shyby jsem za tu dobu zlepšil ze čtyř striktních asi na pět Řekl bych ale, že mezi tím spojitost vůbec není..
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vico napsal:
Peter Ustinov napsal:
(ja sotva 130)

Mozna budu za blbce co nepochopil vtip, ale to jsi se upsal co? Nema to byt 230?

nema
jsem tu tim slavnej
kluci co cvici aspon 3 mesice davaji vic-holky po 6 mesicich
asi to nemam v genech
magion

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 2:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

spis za ty roky cviceni neumis stale najit tu svalovou slabinu co te limituje a asi bude potiz i v technice a treninkovym planu pro deadlift
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 3:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
spis za ty roky cviceni neumis stale najit tu svalovou slabinu co te limituje a asi bude potiz i v technice a treninkovym planu pro deadlift

i tam muze byt vada
ale treningove plany jsem zkousle ruzne aproste nic
drepy jsou nahoru bez problemu, kdykoliv se na ne trochu zamerim, ale tohle ne
mozna mam spatnej pomer svalovych vlaken
magion

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 3:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jasny ale u deadliftu te muze limitovat slabej a nespravne zapojenej zadek, hamstringy, kvadraky, vzprimovace, vrsek zad nebo uchop.. to chce zanalyzovat zvlast treba u izolovanych cviku nebo i jen pohledove, kde mas slaby a malo vyvinuty svalstvo nebo to cely nedokazes sladit do jednoho pohybu.. mas slabej rozjezd nebo dotah?
Majesty

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak vzhledem k tomu, že u shybu se nejvíce zapojuje latissimus a biceps, a u mrtvoly převážně vzpřimovače, trapézy a střed těla, tak v tom nevidím žádnou souvislost. Jsou to oba cviky na záda, ale to neznamená že mají něco společného
Obecně se dá leda říci, že trénovaný člověk (který nikdy pořádně neshyboval), který má mrtvolu třeba to dvoukilo, udělá se stejnou bw napoprvé pravděpodobně víc shybů než někdo, kdo teprve začíná, a má mrtvolu třeba 130, protože trénovaný má víc adaptovanou nervovku na tu specifickou zátěž tréninku.
O nějaké přenosové síle se můžeme bavit co se týče více příbuzných cviků, například bench/cg bench, nebo bench/military, dřepy/předkop a podobně
magion

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 3:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlasim, ale u spravne provedene mrtvoly mas silne izometricky zapojene latissmy, a latissmy na tu izometrickou tenzi celkem dost dobre reaguji, jak rustem tak silou i v celem rozsahu pohybu... Podobny priklad je gymnasticky front lever.. pouze izometricky zapojene latissmy, zadny pohyb, ale jak das jednou striktni front lever po 30-60 sekund tak uz ti obycejne shyby prijdou jako uplne pericko a budes je tam hazet jak nic..

mimochodem ty svalove skupiny ktere jsi zminil, se zapojuji taky pouze izometricky.. jedine co kontraktuje v plnem rozsahu a tudiz nejvice ovlivnuje vykon mrtvoly je kycelni extenze - tudiz zadek a hamstringy.. vsechno ostatni jsou ty vedlejsi svalove skupiny, ale samozrejme dulezite protoze retez je jen tak silny jako jeho nejslabsi clanek
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 4:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neoc jako front lever dam, ale 30sec je zatim sen
spolelehlive slabe mam u mrtvoly rozjezdy
mrtvolovat uz me videlo hodne lidi a dokonce takoci velikani, jako je Cizoapsnik nadelmnou zlomili hul
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 5:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

magion napsal:
Souhlasim, ale u spravne provedene mrtvoly mas silne izometricky zapojene latissmy, a latissmy na tu izometrickou tenzi celkem dost dobre reaguji, jak rustem tak silou i v celem rozsahu pohybu... Podobny priklad je gymnasticky front lever.. pouze izometricky zapojene latissmy, zadny pohyb, ale jak das jednou striktni front lever po 30-60 sekund tak uz ti obycejne shyby prijdou jako uplne pericko a budes je tam hazet jak nic..

mimochodem ty svalove skupiny ktere jsi zminil, se zapojuji taky pouze izometricky.. jedine co kontraktuje v plnem rozsahu a tudiz nejvice ovlivnuje vykon mrtvoly je kycelni extenze - tudiz zadek a hamstringy.. vsechno ostatni jsou ty vedlejsi svalove skupiny, ale samozrejme dulezite protoze retez je jen tak silny jako jeho nejslabsi clanek

Tohle už je celkem velký OT, ale když už jsme u toho front leveru, jakej nejlepší cvik na sílu břicha bys doporučil, aby se to promítlo do tohohle? Klasický rolování s kolečkem mě už příjde lehký, stejně tak plank, na druhou stranu u dragon´s flag zvládám jen hodně pomalý negativní fáze, případně delší držení...břicho mě moc cvičit nebaví a ani to nepovažuju za tolik důležitý, takže bych si chtěl vybrat 1-2 nejlepší cviky a na ty se zaměřit.[/s]
Majesty

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 5:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Hulkie napsal:
jak to píšu. to je jako necvičit hamstringy ale jenom dřepy. je víc svalů na zádech, než jenom latissimy.

konkretne dohle bych nedaval jako nejlepsi priklad, drepy beru jako komplexnejsi nez proste shybovani

hamstringy pracují při dřepech jen bídně
http://www.menshealth.com/fitness/truth-about-how-hard-squats-work-hamstrings
podobně jako by nikdo netvrdil, že při klicích na bradlech pracují bicepsy.
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 9:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MAST3R napsal:

ono se řekne záda, ale je to milión různých svalů. shyby nezatěžují vzpřimovače, mrtvý tah nezatěžuje zase významně latisimus dorsi. pochopil by "přenositelnost" good moornings nad DL, ale ne na shyby. dokonce ani síla se shybů se neodrazí na veslování a naopak. pro kompletní rozvoj zad je třeba dělat tři cviky, nebo aspoň dva /mrtvola-veslování/.
ono celkově carryover je podle mého velmi romantický termín. lze se zlepšovat v benči s jednoručkama a potom naprosto vyhořet na benči. nebo dřít přední dřep a pak zjistit, že ten zadní mám o cca deset kilo lepší... podle mého sílu v disciplíně vybuduješ nejlíp tím, že ji budeš cvičit.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: čt červen 11, 2015 9:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
Peter Ustinov napsal:
Hulkie napsal:
jak to píšu. to je jako necvičit hamstringy ale jenom dřepy. je víc svalů na zádech, než jenom latissimy.

konkretne dohle bych nedaval jako nejlepsi priklad, drepy beru jako komplexnejsi nez proste shybovani

hamstringy pracují při dřepech jen bídně
http://www.menshealth.com/fitness/truth-about-how-hard-squats-work-hamstrings
podobně jako by nikdo netvrdil, že při klicích na bradlech pracují bicepsy.

Řekl bych, že práce hamstringů u dřepů se dost odvíjí od toho, jak široký je postoj, jak vysoko je činka usazena na zádech (vzpěrači vs. powerlifteři) atd...

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - Aktuální formy VII. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 332, 333, 334 ... 339, 340, 341  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: