|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
TheHass
|
Zaslal: út červen 30, 2015 9:59 pm Předmět: Dotaz ke cvičení |
|
|
Zdravím,
jsem tak částečně na lepší úrovni jako začátečníci, ale je to tím že cvičím celou dobu sám doma s jednoručky a je toho více...
Chtěl bych se zeptat, zda je teta metoda cvičení vhodná a jestli je možné tím dosáhnout nějakého pokroku.
Mám relativně čas na cvičení každý den, abych neztrácel čas, tak jsem se rozhodl cvičit tímto způsobem a už nějaký týden to je co to dělám. Je mi 18let, měřím 173cm a váha je 75kg - mám špeky, ale nejde mi tak o hubnutí jako o kondici a sílu.
Jídelníček nedokážu dodržet - ale nejím nic tučného, ale mnohdy si musím dát rohlík se šunkou ze žabky k obědu protože nejsem doma a nebudu nijak brzy doma...
Moje cvičení probíhá nějak takhle.
1. den > Běh 10+km -> cílem je dát 10km do 45 minut, momentálně mám přibližně 56minut, když jsem začínal tak jsem měl 65minut.
2. den > buď s jednoručky nebo venku na hrazdě, cvičím na biceps a prsa + břicho
3. den > Běh (repete 1 den)
4. den > cvičím s jednoručky nebo venku na hrazdě, bradlích na triceps a záda + břicho
5. den > Běh (repete 1 den)
a pak se mi to furt opakuje.... nohy necvičím, protože mám každý den křeče...
Byl bych rád, kdyby mi někdo dokázal poradit - třeba co bych měl změnit (rozcvičím se a rozehřeji se vždy předem), hold jídelníček nezvládám dodržovat...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
wondra

|
Zaslal: út červen 30, 2015 10:02 pm Předmět: |
|
|
doporučuju začít zvládat jídelníček _________________ Co zmůžu, to zmůžu.
|
|
| nahoru |
|
 |
TheHass
|
Zaslal: út červen 30, 2015 10:11 pm Předmět: |
|
|
Tak na snídani mám běžně dva rohlíky se šunkou/sýrem/pomazánkou, ale častěji mám zrovna nějaký ty Mysli s mlýkem, na svačinu už mám spíše dejme tomu "tatranku" nebo banán/rohlík se šunkou. K obědu už je to různý (rýže,těstoviny,vajíčka,brambory (kuře,vepř)) k večeři něco podobné ale menší porce, a tvaroh nebo takové věci... ale občas třeba jím tvaroh až kolem 22h..
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: út červen 30, 2015 10:11 pm Předmět: |
|
|
1) Možná jsi tlustý, protože tolik běháš
2) Svůj trénink jsi nerozepsal
3) Je-li cílem síla, bude to s jednoručkami těžké, ostatně hypertrofovat taky
4) Jíst "cokoli" je šílenství
5) Sám sis odpověděl - abys mohl trénovat nohy, méně běhej
Radši bych normálně někam chodil zvedat železo, než tyhle nikam nevedoucí hry s jednoručkama a běháním
|
|
| nahoru |
|
 |
TheHass
|
Zaslal: út červen 30, 2015 10:15 pm Předmět: |
|
|
Nemám peníze na posilovnu, teď o prázdninách hodlám někam nastoupit do brigády a něco si přivydělat, celý školní rok dojíždím a nic se nedá stihnout... Nečekal jsem že běháním budu nabírat špeky... Já potřebuji hodně zlepšit výdrž...
Trénink, jakože cviky a počet opakování?
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: út červen 30, 2015 10:17 pm Předmět: |
|
|
Hromada výmluv - s penězi na posilovnu, jídlem i tréninkem nohou.
Na co potřebuješ tu "výdrž"?
A tréninkem jsem myslel cviky, počty opakování, procenta, progrese, periodizaci... Postě co s těma jednoručkama děláš
Jak běhání kazí postavu ti pošlu do SZ.
|
|
| nahoru |
|
 |
wondra

|
Zaslal: út červen 30, 2015 10:36 pm Předmět: |
|
|
Jak běhání kazí postavu prosím napiš i sem :)
Pkud nemá peníze na posilovnu, dej je radši do jídla a doma cvič s jednoručkama, případně si někde udělej hrazdu. Pokud máš třeba šikovného tatku....
Já si udělal komplet fitko doma se 170kg závaží, benchem, stojanem na dřepy svépomocí a koupi lsi jen osy za 1700,- (velká osa, EZ a dvě jednoručky)
Improvizuj, přizpůsob se a zvítěz :) _________________ Co zmůžu, to zmůžu.
|
|
| nahoru |
|
 |
TheHass
|
Zaslal: út červen 30, 2015 10:43 pm Předmět: |
|
|
Květen/Červen/Červenec, beru prášky od alergie na které moje tělo není zvyklé a jsem díky těmto práškům hodně uvolněný a líný, ospalý... chci se s toho sebrat a vydržet více. Díky nedostatku výdrže jsem nezvládl fyzický testy tenhle měsíc...
Nemyslím si že je to hromada výmluv, ne každý máme dobrý finanční stav a já si nemůžu dovolit u rodičů vzít tolik peněz... jsem rád že mi platí školu.
Cviky:
Prsa: Kliky (široké), 25 kliků 8 sérií (momentální maximum)
Biceps: Kladivový zdvih (váha 13,5kg - maximální) 8-12 zdvihů a 5 sérií
Bicepsový zdvih 8-12 zdvihů a 5 sérií
Záda + triceps: Tricepsové kliky 11 kliků 10 sérií
Záda + triceps: Francouzský tah 15 po 5 sérií
Triceps: Kick-back 15 po 5 sérií
Workoutoví hriště mám ve vedlejší vesnici, 3,5km od domu přesně měřený Runtasticem :D tak tam chodím/běžím/jedu. Doma mám jen benchpress lavici, ale mám moc malý pokoje a není to kde postavit... akorát jsme se přestěhovali, a improvizovat se tu moc nedá. Bydlím s mámou..
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: st červenec 01, 2015 5:02 am Předmět: |
|
|
V první řadě se vůbec nenech plést Princem, to je základ úspěchu .... Jeho pomatenej názor na aerobku bych přirovnal ke konspirátorům na novinky.cz .... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st červenec 01, 2015 6:04 am Předmět: |
|
|
| wondra napsal: | Jak běhání kazí postavu prosím napiš i sem :)
|
On asi nemysli beheni jako takove, ale obecne prilis mnoho intenzivniho kardia (a to myslim opravdu hodne a ne jit si 3 x tydne zabehat) ma opravdu neblahy vliv na postavu _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: st červenec 01, 2015 6:29 am Předmět: |
|
|
no s tvymi moznostmi co se tyka vybaveni a celkem velkou chuti do cviceni bych se mozna inspiroval u kalinestiky
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st červenec 01, 2015 7:45 am Předmět: Re: Dotaz ke cvičení |
|
|
| TheHass napsal: | Zdravím,
jsem tak částečně na lepší úrovni jako začátečníci, ale je to tím že cvičím celou dobu sám doma s jednoručky a je toho více...
Chtěl bych se zeptat, zda je teta metoda cvičení vhodná a jestli je možné tím dosáhnout nějakého pokroku.
Mám relativně čas na cvičení každý den, abych neztrácel čas, tak jsem se rozhodl cvičit tímto způsobem a už nějaký týden to je co to dělám. Je mi 18let, měřím 173cm a váha je 75kg - mám špeky, ale nejde mi tak o hubnutí jako o kondici a sílu.
Jídelníček nedokážu dodržet - ale nejím nic tučného, ale mnohdy si musím dát rohlík se šunkou ze žabky k obědu protože nejsem doma a nebudu nijak brzy doma...
Moje cvičení probíhá nějak takhle.
1. den > Běh 10+km -> cílem je dát 10km do 45 minut, momentálně mám přibližně 56minut, když jsem začínal tak jsem měl 65minut.
2. den > buď s jednoručky nebo venku na hrazdě, cvičím na biceps a prsa + břicho
3. den > Běh (repete 1 den)
4. den > cvičím s jednoručky nebo venku na hrazdě, bradlích na triceps a záda + břicho
5. den > Běh (repete 1 den)
a pak se mi to furt opakuje.... nohy necvičím, protože mám každý den křeče...
Byl bych rád, kdyby mi někdo dokázal poradit - třeba co bych měl změnit (rozcvičím se a rozehřeji se vždy předem), hold jídelníček nezvládám dodržovat... |
Když máš každý den křeče, děláš něco zatraceně blbě a být tebou bych to začal řešit. Zeptej se na nějakém běhacím foru. Časem by jsi se také mohl zrakvit
Co se týče cvičení doma, je to těžké. Lidé, co mají znalosti a motivaci, dokáží doma dosáhnout rozumných výsledků. Nenaberou velké svaly, ale nějaké jo a hlavně zpevní postavu. Tvoje motivace je otázka a u znalostí si oba neděláme iluze. Být tebou, řeknu si mámě, ať ušije TRX a cvičím na něm. Cvičebních programů najdeš dost, zadara. Neříkám, že to je optimální varianta. Ale, asi nejlepší dostupná.
Co se jídelníčku týče, tady platí, že čím jsi starší, tím je pro tebe důležitější. Ty jsi mladý, takže dokážeš špatný jídelníček přerazit pohybem.
|
|
| nahoru |
|
 |
TheHass
|
Zaslal: st červenec 01, 2015 8:56 am Předmět: |
|
|
Díky za odpověď, určitě něco zkusím, co se týče křečí, tak to mám spíše vždy po běhání když vylezu ze sprchy. Na druhý den ráno jsem naprosto v pořádku, ale zkusím se někde zeptat. Co se týče TRX, bych rád zkusil, ale co jsem viděl za cviky tak mám spíše obavy že je nedokážu dělat správně. Jednu chvíli jsem dělal špatně spousty cviků a mám pocit že to nechalo nějaké odezvy na mě, nedávno mi tuším že neuroložka řekla, že mám nějak napodobeninu skolióze a že mám rovný záda (nebo něco takového), tak spíše dělám to co mi už někdo ukázal a vysvětlil.
S jídelníčkem nevím, já jsem kdysi byl dost dobrý tlustý prase a jedl jsem všechno možné. Cca před 4 roky, pak jsem začal běhat, běhal jsem celý večer, bývalo to že jsem hrával hlavně fotbal venku na hrišti a dal jsem 20kg dolů za 3 měsíce, ale od tý doby mi zůstali vyset špeky.. Teda na břiše, prsa, záda, nohy a ruce mám pevný (tvrdší) ale na břichu mi prostě svaly nerostou :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: st červenec 01, 2015 9:31 am Předmět: |
|
|
| TheHass napsal: | Díky za odpověď, určitě něco zkusím, co se týče křečí, tak to mám spíše vždy po běhání když vylezu ze sprchy. Na druhý den ráno jsem naprosto v pořádku, ale zkusím se někde zeptat. Co se týče TRX, bych rád zkusil, ale co jsem viděl za cviky tak mám spíše obavy že je nedokážu dělat správně. Jednu chvíli jsem dělal špatně spousty cviků a mám pocit že to nechalo nějaké odezvy na mě, nedávno mi tuším že neuroložka řekla, že mám nějak napodobeninu skolióze a že mám rovný záda (nebo něco takového), tak spíše dělám to co mi už někdo ukázal a vysvětlil.
S jídelníčkem nevím, já jsem kdysi byl dost dobrý tlustý prase a jedl jsem všechno možné. Cca před 4 roky, pak jsem začal běhat, běhal jsem celý večer, bývalo to že jsem hrával hlavně fotbal venku na hrišti a dal jsem 20kg dolů za 3 měsíce, ale od tý doby mi zůstali vyset špeky.. Teda na břiše, prsa, záda, nohy a ruce mám pevný (tvrdší) ale na břichu mi prostě svaly nerostou :D |
Tipl bych si, že máš narovnanou lordozu a kyfozu :-). Doktor ti může předepsat, myslím že každého půl roku, 10 hodin fyzioterapie. Zkus ho navštívit a pokecat si s ním o tom. Fyzioterapeut tě může i naučit cvičit správně břicho a používat při dýchání bránici.
Hoď sem fotku, ať tě lidi zhodnotí. Problémů můžeš mít víc, včetně toho, že se moc pozoruješ. Vlastní vady se nám často zdají horší než na těch ostatních (a nebo je naopak dokážeme perfektně ignorovat a soustředit se na chyby těch druhých )
Svaly na břiše jsou zbytečné. Stačí funkční ploché břicho. Nejlepší bude skutečně ta fotka.
Co se cvičení týče, ono je to strašně těžké. Bez trenéra vždy budeš cvičit technicky nedokonale. Jenže bez cvičení nezesílíš. Podle mě jde o to, udržet cvičení jednoduché, držet se obecného návodu kde máš popsané i největší chyby, nejít přes bolest (mluvím o bolesti kloubů a podpůrného aparátu) a nepokoušet se trhat rekordy. Když to dodržíš, minimalizuješ možné problémy.
Bylo by ideální si vzít na 10 hodin trenéra, aby ti odstranil nejhorší chyby. Pokud máš kamarády, kteří by do toho šli, mohli byste náklady rozdělit. Ale pokud máš tady limity, je těžké radit.
|
|
| nahoru |
|
 |
IronNeverLies

|
Zaslal: st červenec 01, 2015 10:11 am Předmět: |
|
|
Těch 10 hodin Fyzia je pro každého? Mám docela ochotnýho doktora... tak se ho asi optám
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|