Ano, souhlasím, že ten ten vztah je podobný. Kolik dám na benchpress neříká vůbec nic o tom, kolik jsem schopná dát striktních kliků. A stahovat kladku můžu do alejujá, neříká to nic o tom, kolik dám striktních shybů.
_________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
Ano, souhlasím, že ten ten vztah je podobný. Kolik dám na benchpress neříká vůbec nic o tom, kolik jsem schopná dát striktních kliků. A stahovat kladku můžu do alejujá, neříká to nic o tom, kolik dám striktních shybů.
U mne shyby se stahovanim kladky docela korelují. Podhmatem udelam tri az ctyri opakovani se svoji vahou a se stejnou vahou cca stahnu trikrat kladku.
90kg, shyby podhmaytem okolo 7 striktních kousků, podhmatem kladku 90kg ani náhodou, zkusím dnes..ale nikdy mě ani nenapadlo to zkoušet, v sérii jezdím tak 65kgx5x5
Radsej si zahraj nejake rpgcko, to ti pojde urcite lepsie.
A kdybych u toho jedl, tak bych možná i něco přibral. K rpgcku mám ale ještě vlažnější vztah než ke cvičení, takže tudy cesta také nepovede, se obávám.
Magumi napsal:
pavouk napsal:
A na závěr jedna úvaha:
Když zaujmu klikovací pozici na váze, tak ta ukazuje 45 kg. Znamená to tedy, že když udělám jako maximum 13 kliků, že bych měl být schopen udělat přibližně také jako maximum 13 opakování při benči se 45kg?
Zajímavá otázka. Záleží jak ty kliky děláš, obvykle ale mají kliky a benč press jinou mechaniku pohybu. Zkoušel jsem jednou klikovat s ženou a dětmi na zádech, dohromady vážili nějakých 130 kilo (bez mojí váhy) a dal jsem asi pět, což tak zhruba odpovídalo tomu, co bych dal na CG benč. Takže bych tipnul, že spíš ne.
Co se týče tvého cvičení, je fajn, že jsi začal, ale čeká tě ještě dlouhá cesta, zvlášť s tímhle přístupem.
Tak kliky jsem začal dělat perfektní (modří koulaři jistě vědí) a mám pocit, že je mám tak více pod kontrolou.
Hm, s touhle vahou na hrbu bych byl rád, kdybych se vůbec dokázal nadechnout. Na druhou stranu bych pak nejspíše ovládal silové dýchání .
Přístupu jsem si velmi dobře vědom. Já jsem chrt, vytrvalec, takže jsem si mohl zaběhnout maraton takřka bez přípravy, odjel jsem několik desetihodinových závodů na kole a i když to bolelo, tak jsem si to užíval a těšil se na další. Ale tohle každý dobře znáte, byť třeba u cvičení. I posilování bolí, ale baví vás a máte radost z každého zlepšení. Já se ale u toho ale trápím a nudím. Takže jen doufám, že se můj přístup změní k lepšímu s postupujícím časem a pravidelnějším cvičením, bude-li, a vytvořím si alespoň částečný návyk.
PMKB5 napsal:
Benchpress a kliky - jablka a hrušky.
To jako, že je to stejné? Pro mě je zelenina jako ovoce. Vedle toho ještě v jídle rozlišuji maso a sladké.
_________________ Don't waste your time or time will waste you.
Tento týden jsem byl 2x na trenálu, seznámil se s 16kg koulí a musím říct, že na tom něco je. Ale u mě by bylo něco i na petce s vodou, kterou bych měl odnést z krámu domů.
Dneska v noci cvičení (rozumněj včera) a tentokrát technika provedení nebyla ideální.
Dřepy jsem nakonec vynechal, neb mám nohy okopaný a oteklý.
Pauzy 60 sekund.
přítahy s hlavičkou - 1+1+1+0
kliky - 3x10
přítahy VČ k prsům v předklonu - 3x10 x 20kg - nebo jak se ten cvik jmenuje
BP - 3x12 x 20kg
rozpažky s JČ - 3x8 x 6.5
MP - 3x5 x 20kg
břicho - 3x25
Strava se mi nakonec nedaří držet ani ucházející, takže i zde to bude horší, než jsem čekal. Vloček jsem se přejedl a u vajec k tomu moc nechybí. Poslední dny to už jen podtrhují. Nebudu si tu psát jídelák, ale ze začátku alespoň jídlo v den zápisu (v tomto případě dne předcházejícího), abych se nad tím zpětně zamyslel a případně se praštil přes nos.
snídaně - boloňské špagety a půl litru kafe
oběd - obložená bageta
sváča před cvičením - banán a hermelín
večeře po cvičení - boloňské špagety, půl kila tučného tvarohu s grankem, cukrem a mlékem, banán
Při pozorování zrcadla jsem dospěl k následujícímu zjištění:
V některých partiích u mě došlo k okem viditelnému nárůstu svalů. Rozuměj mou fantazií stvořených náznaků možných budoucích svalů.
A to i při tomto stylu cvičení s dětskými váhami. Raději ani neříkám s holčičími, protože i ty zvedají víc.
Dobrá zpráva je, že cvičení funguje. Kdo by to byl řekl.
Špatná zpráva je, že se tedy budu této nudné činnosti věnovat i v nejbližší budoucnosti.
úterý - pauzy 60 sec
přítahy s hlavičkou - 5x1
kliky - 10+10+8
přítahy VČ k prsům v předklonu - 3x12
FP - 3x12
MP - 5x5
Cvičil jsem ráno nalačno před prací, jelikož mi svědomí nedovolilo další den nečinnosti a docela to uteklo, jak jsem na to měl málo času.
Před-, po- a tréninkový nápoj káva.
Trenály i dřepy tento týden vynechávám, bebí.
dnes - pauzy 90 sec
přítahy s hlavičkou - 6x1
MP - 3x10
přítahy JČ k bradě - 5x10
zdvihání ramen s VČ - 5x10
kliky - 3x8
plank - 3x50sec
dnešní jídelák:
10:30 vstávání, půl litru kafe, půlka melouna
15:00 rajská s plněnou paprikou, těstoviny
16:30 rajská s plněnou paprikou, těstoviny
20:00 cvičení
21:00 2x rajská s plněnou paprikou, těstoviny, půlka burákového másla coby kokíno, půlka melouna, jahodový kefír
Takhle napsaný to nevypadá moc pestře, ale ve skutečnosti to bylo nápaditější. První těstoviny byly vřetýnka, další špagety.
včera 4. 7. přítahy s hlavičkou - 2+2+2+1+1+1+0
kliky - 3x10
MP - 3x10
FP - 3x15
dřep - 2x10x33kg - nakonec jsem zkusil dřepy, k VČ se pokusil přichytit JČ a ukázalo se to jako né zrovna bezpečné a dobře provedené...zase o krok blíže k návštěvě posilky
Pauzy mezi sériema 90 sec, ALE mezi cvikama i desítky minut. Odcvičeno v průběhu večera/noci. Má takovéhle cvičení s těmito pauzami nějaký smysl a lze to vůbec počítat za plnohodnotný trénink?
Naposledy upravil pavouk dne po červenec 06, 2015 10:22 pm, celkově upraveno 1 krát
A na závěr jedna úvaha:
Když zaujmu klikovací pozici na váze, tak ta ukazuje 45 kg. Znamená to tedy, že když udělám jako maximum 13 kliků, že bych měl být schopen udělat přibližně také jako maximum 13 opakování při benči se 45kg?
Zajímavá otázka. Záleží jak ty kliky děláš, obvykle ale mají kliky a benč press jinou mechaniku pohybu. Zkoušel jsem jednou klikovat s ženou a dětmi na zádech, dohromady vážili nějakých 130 kilo (bez mojí váhy) a dal jsem asi pět, což tak zhruba odpovídalo tomu, co bych dal na CG benč. Takže bych tipnul, že spíš ne.
Co se týče tvého cvičení, je fajn, že jsi začal, ale čeká tě ještě dlouhá cesta, zvlášť s tímhle přístupem.
Rozborka:
Udělej si klik na váze a dívej se na ciferník > nahoře budeš vážit méně a dole budeš vážit více > tedy je klik v dolní poloze o něco náročnější > nebo z druhé strany lehčí tam nahoře při startovací poloze a to proto, že nahoře začínáš zešikma s trupem výš než máš paty a teprve v dolní poloze tělo dostáváš do vodorovné roviny s podlahou (při cviku kliku na rovné podlaze) > váha se při pohybu dolů přidává a cestou nahoru zase ubývá > převedeno na benčpres: jako kdyby jsi cvičil mírně hlavou dolů a při tlačení osy nahoru by se ti lavice narovnávala do vodorovna s podlahou.
Sval prsní je u mne v horní poloze cviku kliku se širokým rozepřením paží ve výšce cca 50cm > a v dolní poloze je u podlahy > podlaha je statická > dále zde působí další činitel a tou je délka jedince > 200 cm vs 150cm člověk bude na prsní sval vyvíjet jinou pákou (rozvor-vzdálenost mezi špičkama chodidel a dlaní, nebo pěstí (činitele délky paží zde nemusíme zahrnovat, protože zde se při cviku kliku a benčpresu nic nemění > u kliku je virtuální tyčí ta podlaha od které se snažíme při každém opakování odlepit své napnuté tělo > ale i můžeme v případě poměřování síly mezi 200cm a 150cm člověkem, protože "prcek" bude mít kratší paže než "obr" a tedy bude mít prcek kratší dráhu pohybu).
Všimni se, občas někoho uvidíš cvišit třeba benčpres se řetězi na každé straně u konce osy > je to takový klik s obrácenou funkcí, kdy jdeš z horní části s tyčí dolů na hrudník a řetězy se na obou koncích usazují článek po článku na podlahu a dole je váha naložené osy menší > při tlačení naložené osy zpět do horní výchozí pozice se opět článek po článku zvedají ze země a přidávají na váze > perfektní šoková terapie podněcující růst svalů po stereotipním používání klasického benče > víme přece, že v horní části máme větší sílu než tam dole u hrudníku (no, někdo si pomáhá mostováním nebo odrazem...fuj ).
Opakem používání řetězů je guma, která je z horní konstrukce vedena pod nakládací tyč > takto naloženou osu cestou dolů gumy brzdí (mnohem dokonaleji supluje dopomoc - pomůže jen tolik kolik jí gumovost dovolí )
toliko v jedné větě...
...ale ne to by bylo moc krátké :)
Kliky máme klasické kdy se dotkneme hrudníkem podlahy a jdeme zpět nahoru a kliky kdy máme ruce uložené výš než je podlaha a tím potom můžeme jít s hrudníkem ještě níže alá tlaky s jednoručkama třebas a hrudník dokážeme dostat o dalších 10cm níže protože nám nepřekáží podlaha. Stejně tak je to s benčem a tlaky > benčtyč ti nedovolí jít tam kam ti to dovolí jednoručky (ale jsou činkárny kde se dá odbenčovat s takovouto tyčí
* * * * *
a zkrácená verze :
kliky a benčpres - jiná mechanika pohybu
_________________ Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
Naposledy upravil MilanaliM dne po červenec 06, 2015 10:06 pm, celkově upraveno 1 krát
přítahy s hlavičkou - 3+2+1+1+1+1+1+1+1+1+0
Od 3. série jsem nebyl schopen udělat 2 opáčka, ale stále byla síla alespoň na 1. Při pauzách 90 sec mi to zabralo kolem 20 min. Fakt zábava kvůli 1 opakování v sérii. Příště pojedu více opáček v sérii s pauzou 2 min a u jedniček pak do 1 min.
kliky - 4x10
Původně jsem chtěl 3x8 s důrazem na techniku, ale jak jsem zaklekl do bloků, tak bylo jasné, že je na víc. Poslední 2 opáčka se mi ale už propadaly záda a dotek hrudi země byl více představivost než realita.
přítahy VČ k prsům v předklonu - 3x10 - K tomu nemám co dodat.
MP - 10+6+8
Od 2. série kontrola techniky v zrcadle a moc se mi to nelíbilo, tak jsem to raději odpískal. Jaká by měla být poloha pánve a beder? Má se pánev předsazovat dopředu a bedra zpět, aby se záda neprohýbaly?
BP - 3x15 - Rychlá pumpička.
čelní dřep - 5x12 - Dřepy pro dřepy.
rozpažky s JČ vleže - 3x12 - Zde si umím představit větší váhu.
rozpažky s JČ v předklonu - 3x8 - Zde už moc ne.
břicho - 10 min
Před cvičením jsem se zahřál, protáhl a pak k se do toho pustil. Docela to odsejpalo, sluníčko hřálo, takže to nakonec docela ušlo. Ale pozor, aby nedošlo k nějakému nedorozumění - i tak mě to nebavilo.
Pak jsem si zkontroloval formu v zrcadle a zhodnotil se jako docela dobrý monstrum. Jenom mi nejde na rozum, jak se to monstrum vejde pořád do stejného oblečení. Ale co, nemusím rozumět všemu. Někdo má čáry, já budu mít svaly.
Po cvičení jsem se vydatně najedl a vydal se předvést plážovou formu do bazénu. Ee, před plaváním nejíst, natož vydatně.
U bazénu jsem očekával obdinvé pohledy kvůli velikosti mých svalů. Pohledy jsem sklidil, ale hlavně kvůli velikosti ...mno, toho ne, na to byla voda moc studená... ale velikosti modřin na zádech a nohou. Tak jsem to svedl na domácí násilí, ale mluvil jsem rychleji, než jsem myslel, takže jsem úsudek moc nevylepšil.
Při kontrole formy jsem si ničeho nevšiml, ale to asi pro to, že mě zajímal hlavně ten nejdůležitější sval - bicák . A kdo nesouhlasíš, tak vyčkej, však i ty s přibývajícím věkem prozřeš.
Jako nijak zvlášť zdatný plavec jsem byl odložen do brouzdaliště, které pro mě i tak bylo hluboké jako Mariánský příkop. Z plavání bylo 55 min. Příště si budu pro zajímavost počítat bazény, ať vím, kolik odčubičkuji. Jídelníček stále nic moc, ale alespoň pitný režim dnes s přehledem dodržen. Ono to ale s plaveckým stylem cihla nebylo nijak zvlášť obtížné.
18.7. Břicho - 8 min
Přítahy - 1+2+2+1+1
Kliky - 3x10
Tlaky s JČ v sedě - 5x8
Přítahy VČ v předklonu - 3x10
FP - 5x12
Čelní dřep - 3x10
Výpady s JČ - 3x20
Kladiva s tlakem - 3x10
Kontrola techniky, je co zlepšovat.
Jinak nuda, klasika nebavilo.
19.7.
Rádoby večerní plavání - zavřeno.
Že jsou lidi nepřející, nepodporující a házející klacky pod nohy jsem si zvykl, ale že ještě kvůli mně zavřou bazén, aby mě odradily na mé cestě kulturisty je už vážně trochu přehnané.
20.7.
Po cca měsíci přeměření:
Bicáky + cm
Pas - cm
Prsa + 4cm
Váha + 2kg
Výška +- stejná
Ostatní míry ke srovnání nemám, neb nejsou. Toliko k přístupu, jakým k tomu zatím celou dobu přistupuji. Ale vzhledem k tomu, že výsledky navzdory přístupu jsou, zařadím dvojku a začnu to brát zodpovědněji.
A začnu hned u stravy. Vypsal jsem si poměrově několik vhodných jídel, která budu zařazovat a případně vyřazovat. Jako např. dnešní snídani.
100 g vloček + 0,5 kg jogurtu + 2 banány + 3 lžíce medu
Rval jsem to do sebe snad 3/4h, takže z pozdní snídaně se stal předčasný oběd. Tohle dávat pravidelně nedám. Zůstanu nejspíše u teplých snídaní, jen se zaměřím na hodnoty. A do práce začnu nosit krabičky, přinutím-li se si navařit.
Po + St Trenál
Ve středu jsem mrzel sám sebe, jelikož ke konci jsem nebyl schopen správného provedení technik. A to jsem si začínal říkat, že už si to pomalu zažívám. Mno, budu muset to zažívání podpořit i mimo trénink.
Út 21. 7. Přítahy - 2+2+2+1
Kliky - 4x10
Tlak s VČ v sed ě - 4x10
Přítahy VČ v předklonu - 5x10
Přítahy VČ k bradě - 3x10
Čt 23. 7. Běh v terénu cca 6,5 km za 37 min
Lehké vyběhnutí s krátkým přerušením pro ostrou bolest hlavy vycházející z krční páteře.
Pá 24. 7 .
Přítahy - 2+2+2+2+1
Kliky - 1x10
Ukončeno pro náhlou ostrou bolest hlavy.
So 25. 7. Kliky - 4x10
Přítahy VČ k bradě - 5x10
BP - 5x12
Pullower s JČ - 5x12
Bicáček s JČ - 3x10
Břicho - cca 5 min 6 cviků
Ne 26. 7. Běh v terénu cca 6,5 km za 35 min - lehce
Krása zase vyběhnout. Už se těším, až trochu zlepším kondičku.
Pocity ze cvičení - stále stejný evergreen .
Út 29. 7. Běh v terénu 6,5 km , čas jsem opoměl, do kopce jsem lehce přidal, na rovinách lehce ubral a z kopce lehce kontroloval
!středa!
distorze kolene
Tak už jsem se pomalu dostával do rytmu, aktivity začínaly být pravidelné, a ono hopla...
Následujících pár dnů jsem jsem byl rád, když jsem se dokázal přesunout z postele do křesla a naopak a nevykonat u toho potřebu. Víkend už byl v klidu a v klidu bych měl být následující 2 týdny. Čas na cvičení tedy bude, tak snad něco odcvičím alespoň v leže/sedě.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru