|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Petr981
|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 10:09 am Předmět: Zhodnocení tréninku (začátečník) |
|
|
Dobrý den,
Chtěl bych tu požádat o zhodnocení tréninkového plánu, který jsem si sestavil po pročtení témat zde na fóru. Jsem začátečník, cvičím cca měsíc. Jídelníček jsem si také už nějak sestavil. Zatím by bylo hlavním cílem nabrat objem a svalovou hmotu. Budu rád za každou připomínku, či radu. Hlavně co se týče opakování a počtu sérií, tam si nejsem jistý u jakého cviku mám kolik dát přibližně...
Věk: 30
Výška: 178 cm
Váha: 79,5 kg (vzhledově hubený)
Trénink:
Pondělí:
Dřepy na multipressu
Přítahy jednoručky v předklonu
Veslování
Tlaky na ramena
Tricepsové stahování horní kladky
Břicho
Středa:
Benchpress
Mrtvý tah
Stahování horní kladky
Výpady s jednoručkami
Upažování v předklonu
Břicho
Pátek:
Dřepy na multipressu
Veslování
Šikmý bench s jednoručkami
Pullover
Bicepsový zdvih na scottově lavici
Břicho
Jakékoliv dotazy zodpovím, informace doplním a budu rád za rady. Hezký den.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Olejnas

|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 11:56 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 12:16 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | najit si trenera a nechat se od nej pripravit na zakladni pohybove vzorce |
Mládenci, vám tu z těch všech guru a šamanů nomálka hrabe ve věžích.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 12:18 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | citace: | | najit si trenera a nechat se od nej pripravit na zakladni pohybove vzorce |
Mládenci, vám tu z těch všech guru a šamanů nomálka hrabe ve věžích. |
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 12:23 pm Předmět: |
|
|
mas to postaveny pekne ikdyz nevim proc drepy v multipressu ...neprepaluj vahy soustred se na techniku a na trenera se vyser kdyz vidim co vetsina z nich provadi se svyma klientama tak se mi chce brecet dneska si muze udelat trenerskou licenci kazdej
|
|
| nahoru |
|
 |
Petr981
|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 12:52 pm Předmět: |
|
|
| coder napsal: | | mas to postaveny pekne ikdyz nevim proc drepy v multipressu ...neprepaluj vahy soustred se na techniku a na trenera se vyser kdyz vidim co vetsina z nich provadi se svyma klientama tak se mi chce brecet dneska si muze udelat trenerskou licenci kazdej |
Díky :) No to každopádně na trenéra kašlu. Techniku cviků jsem si nastudoval taky z netu a zeptat se někoho zkušenějšího v posilce taky není problém... S váhama to musím ještě pořádně otestovat, co mi bude sedět, aby se hned neničil do maxima každej trénink.
Spíš mi jde o počet opakování. Třeba na větší partie řekněme 6-8 a na ty menší 4-5 ? Co myslíte ?
|
|
| nahoru |
|
 |
eraZ
|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 1:59 pm Předmět: |
|
|
na základné cviky by som dal 4-5 opakovaní a na doplnkové cviky ako kladky a veslovanie a podobne by som dal tých 8-10, a drepy by som rozhodne nedával na multiprese ale s voľnou váhou
|
|
| nahoru |
|
 |
nocomply
|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 3:06 pm Předmět: |
|
|
Já ti mohu doporučit jedině StrongLifts 5x5 ten trenink, me hrozne bavi svoji jednoduchosti.
rozpis je následující:
doporučuju zajít i na stronglifts.com Mehdi tam ma vsechno o tom treninku i videa.
Přiznám se že na mrtvolu 1x5 mi přišlo dost málo tak jsem jí jel normálně 5x5 a pohoda, ale tobě určitě když seš zacatecnik tak bych se nebál dát 1x5
ted momentalne jedu modifikaci StrongLifts kterou jsem si vymyslel a nejvic me to bavi...vypada nasledovne: jeste chci poznamenat ze kdyz mam Hypertrophy 5x10
Mrtvolu tak to je potom mazec :DDD
Week 1:
A:
Back squat 5x5
Benchpress 5x5
Barbell Row 5x5
Dips 3xF
Chin Ups 3xF
B: (Hypertrophy)
Front Squat 5x10
Overhead Press 5x10
Deadlift 5x10
Wide Dips 3xF
Chin Ups 3xF
A:
Back squat 5x5
Benchpress 5x5
Barbell Row 5x5
Dips 3xF
Chin Ups 3xF
--------------------------------------------------------------------
Week 2:
B:
Front Squat 5x5
Overhead Press 5x5
Deadlift 5x5
Wide Dips 3xF
Chin Ups 3xF
A: (Hypertrophy)
Back squat 5x10
Benchpress 5x10
Barbell Row 5x10
Dips 3xF
Chin Ups 3xF
B:
Front Squat 5x5
Overhead Press 5x5
Deadlift 5x5
Wide Dips 3xF
Chin Ups 3xF
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 3:17 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: |
Kide, tobe je pres 40 tusim, me to z par let ceka take. Opravdu si myslis, ze komar, co nejspis drepi nekde v kanclu na prdeli muze prijit do fitka a z fleku tam rvat mrtvoly, drepy a podobne, kdyz na to nema mobilitu a nevi nic o tom jak to spravne delat, ackoliv to odkoukal na netu a tudiz to ma dle jeho slov zmakly? Co vsechno bude mit nezpevneny, dychani a dalsi veci nemluve? Dopici kdyz je to tak snadny, tak proc to vichni kolem delaji blbe?
Nicmene, jedna vec je odmrdat se v 17ti (jako Diamond123 ktery u kazdeho druhyho treninku breci jak mala holka, ze ho neco boli bud jen proto aby byl zajimavej, nebo protoze je z nej jeste pred dvacatym rokem troska) a druha po 30citce, kdy i tak vsechno boli uz jen z principu, telo funguje megadebilne a tim spis u tehle druhomizaku, co zacali cvicit, protoze jsou moc velky poserove na to koupit si motorku, nebo najit milenku? Nevim.
Cviceni je rozhodne super vec. Kdyz umis cvicit.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 3:32 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | citace: | | najit si trenera a nechat se od nej pripravit na zakladni pohybove vzorce |
Olejnasi, musíš to citovat s tím, čemu jsem se smál. Trénink jsem nerozebíral, to nechám ostatním.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 4:45 pm Předmět: |
|
|
| Petr981 napsal: | | coder napsal: | | mas to postaveny pekne ikdyz nevim proc drepy v multipressu ...neprepaluj vahy soustred se na techniku a na trenera se vyser kdyz vidim co vetsina z nich provadi se svyma klientama tak se mi chce brecet dneska si muze udelat trenerskou licenci kazdej |
Díky :) No to každopádně na trenéra kašlu. Techniku cviků jsem si nastudoval taky z netu a zeptat se někoho zkušenějšího v posilce taky není problém... S váhama to musím ještě pořádně otestovat, co mi bude sedět, aby se hned neničil do maxima každej trénink.
Spíš mi jde o počet opakování. Třeba na větší partie řekněme 6-8 a na ty menší 4-5 ? Co myslíte ? |
Prvni 2-3 mesice ma byt trenink zamereny na posileni svalu kolem patere, panve, mezilopatkovych svalu a urcite by se nemely cvicit tezke cviky jako drep, mt a podobne a urcite by se nemelo cvicit na nizke opakovani. Chapu , ze kazdy zacatecnik chce zvedat tezke vahy a lamat rekordy, ale takhle si akorat ublizis.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 6:16 pm Předmět: |
|
|
Olejnas měl náhodou dost rozumnej příspěvek, to že to tak většina lidí nedělá, neznamená, že to není dobře.
|
|
| nahoru |
|
 |
coder

|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 9:50 pm Předmět: |
|
|
jo pokud clovek od detstvi nedela nic jineho nez vysedava na gauci tak tam je asi neco spatne.. ja to beru podle sebe a sveho okoli ze normalni chlap se sportu proste venuje a nejaky svalovy a pohybovy zaklad uz ma ..u takoveho cloveka nevidim duvod proc by nemohl hned zacit s rozumem tahat nebo drepovat
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: pá červenec 17, 2015 11:24 pm Předmět: |
|
|
| coder napsal: | | jo pokud clovek od detstvi nedela nic jineho nez vysedava na gauci tak tam je asi neco spatne.. ja to beru podle sebe a sveho okoli ze normalni chlap se sportu proste venuje a nejaky svalovy a pohybovy zaklad uz ma ..u takoveho cloveka nevidim duvod proc by nemohl hned zacit s rozumem tahat nebo drepovat |
Ze ty ho tam nevidis, neznamena, ze tam neni. Adaptace na trenink ma byt postupna, zpevnit stred tela, svalovy korzet a postupne se posouvat dal. Zakladni cviky u zacatecniku pretezuji pater, at uz je to drep nebo tlak s velkou cinkou ve stoje. Benche pretezuji predni cast ramenniho kloubu. Pocitam, ze chce nejaky patek cvicit, nevidim jediny duvod se odrovnat hned na.zacatek.
Neznam jedinou knihu, jednoho odbornika, ktery by druhy mesic treninku doporucoval tezke cviky s nizkymy pocty opakovani.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|