no prave ti odbornici :D paneboze dneska si clovek ani prdel neutre aniz by se predtim nepodival na internet jak se to dela.. pred 12 rokama skoro kazdy zacinal cvicit stylem :pokus/omyl jedine informace jsme cerpali z muscle and fitness nebo od nabouchanejsich kolegu a nevim o nikom kdo by se zkriplil ....dneska potrebujes trenera za 2 vyplaty a vysokou skolu fyziologie aby si vubec mohl zacit cvicit nedavno se tu dokonce rozebiralo v topiku behani ...nebuzes behat dokud se nenaucis spravnou techniku a podobne sracky
no prave ti odbornici :D paneboze dneska si clovek ani prdel neutre aniz by se predtim nepodival na internet jak se to dela.. pred 12 rokama skoro kazdy zacinal cvicit stylem :pokus/omyl jedine informace jsme cerpali z muscle and fitness nebo od nabouchanejsich kolegu a nevim o nikom kdo by se zkriplil ....dneska potrebujes trenera za 2 vyplaty a vysokou skolu fyziologie aby si vubec mohl zacit cvicit nedavno se tu dokonce rozebiralo v topiku behani ...nebuzes behat dokud se nenaucis spravnou techniku a podobne sracky
_________________ Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
Ja taky zacinal pred 15 lety podle muscle and fitness a uz tam se psalo, jak ma vypadat trenink pro zacatecnika, a zadny tezky drep ani mt tam nebyl, ty jsi asi cetl nejakou hardcore verzi, tak to potom pardooon.To jen tady par chytraku vzdy na otazku ahoj, je mi 15, cvucim tyden, co mam cvicit, odpovi, dej si korteho nebo bera , nebo drepuj a tahej, aniz by toho cloveka videli, vedeli o jeho dysbalancich a podobne. Proste drepuj, vzdyt i ja harcore borec jsem to tak delal, tak se muzes skriplit prece stejne jako ja.
A další chytráci si zase myslí, že když někdo cvičí trojky, tak to hned musí být s 90% maxima. Trojky může člověk klidně cvičit i s prázdnou osou a vzhledem k tomu, že série bude kratší vůči desítkám, tak se bude líp soustředit na techniku a kvalita bude vůči desítkám lepší.
Kdo bude lepší trenér na dřepy?
Kulturista, kterej ti řekne, že při tomto provedení krásně zabírají stehna, kterýmu se powerlifter vysměje, že nic nezvedne, kterýmu se zase vysměje vzpěrač, že to nejsou atg dřepy a všem třem nakonec řekne fyzio, že se u toho krásně kurví?
Pokud se nemá začínat s velkou činkou, ale třeba na strojích, je k tomu opravdu tak nutně potřeba trenér?
Pokud se chci naučit cvičit s velkou činkou, není lepší začít cvičit v oddílu silového trojboje nebo nějakém oddílu vzpírání než hledat trenéra? Jak by měl kvalitní trenér vypadat? Podle mě by měl mít minimálně 10 let odcvičeno a alespoň 5 let odtrénováno.
Která technika provedení cviků je nejlepší pro zdraví a jaké pohybové vzroce jsou nejlepší? Kulturistické, vzpěračské, trojbojařské, gymnastické...?
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
jeď pouze
dřepy
mtvé tahy
vzpíraní činky nad hlavu
bench press
jednou za 3 dny
jeden trénink si dej těžké váhy a 5-10 opakování
druhý trénink lehké váhy 10-20 opakování
nabereš tolik, že si půjdeš kupovat nové oblečení já takhle nabral z 60 kg 90 kg za 2 roky
jeď pouze
dřepy
mtvé tahy
vzpíraní činky nad hlavu
bench press
jednou za 3 dny
jeden trénink si dej těžké váhy a 5-10 opakování
druhý trénink lehké váhy 10-20 opakování
nabereš tolik, že si půjdeš kupovat nové oblečení já takhle nabral z 60 kg 90 kg za 2 roky
To určitě ne, samé těžké cviky na začátek. V takovém případě si odpálí spodní záda a možná i ramena, navíc i na pokročilého cvičence moc vícekloubových cviků v jednom tréninku. To, že to fungovalo tobě ještě neznamená, že je to (jediná a správná) cesta. K tomu nabírání - určitě to je super, ale zase je to o kontextu - jakou hmotu jsi nabral a v jakém poměru například.
Ja taky zacinal pred 15 lety podle muscle and fitness a uz tam se psalo, jak ma vypadat trenink pro zacatecnika, a zadny tezky drep ani mt tam nebyl, ty jsi asi cetl nejakou hardcore verzi, tak to potom pardooon.To jen tady par chytraku vzdy na otazku ahoj, je mi 15, cvucim tyden, co mam cvicit, odpovi, dej si korteho nebo bera , nebo drepuj a tahej, aniz by toho cloveka videli, vedeli o jeho dysbalancich a podobne. Proste drepuj, vzdyt i ja harcore borec jsem to tak delal, tak se muzes skriplit prece stejne jako ja.
jo zadny drep tam nebyl za to 4 cviky po 5 seriich na biceps ano ...to ze nekdo cvici drep nebo mrtvolu neznamena ze cvici hardcore ,mrtvola i drep jdou taky jezdit lehce btw podle me nejlepsi cesta jak srovnat disbalance je naucit se spravne tahat a drepovat sezenim na masinach se to asi nespravi
Pod dohledem trenéra si nic neodpálí...je spousta klubů kam se může přihlásit, zapsat---nám kontrolovali techniku - nedovolovali nám ve 14-15-16 letech cvičit s těžkýma váhama -byli jsme ještě v růstu- ještě jsme neměli svoji ustálenou tělesnou výšku natož správnou techniku
- jezdili jsme základní cviky a učili se techniku
- lehký pullover jako dýchací cvik na roztažení hrudníku
- do mrtě: hodně klikování na zemi, bradlech, přítahy na hrazdě, cokoliv na břišáky bez závaží , naproti tomu: dřepy s výskokem s lehkou zátěží, mrtvoly s lehkou zátěží, vzpěračské přemísťování činky s lehkou zátěží, tlaky nad hlavou s lehkou zátěží, benč s lehkou zátěží.
tedy jsme si prošli takovým "výcvikem"
-----
naproti tomu je kontrast, kdy jsou vidět začátečníci teenageři, dospělí samotáři co lupou na osy nepřiměřeně velké váhy vzhledem k jejich nezkušenosti s technikou a nepřipravenosti svalových úponů na náhlou změnu těžkou zátěží ...myslí si, že by se jinak zahanbili před ostatními a svými vrstevníky, kdyby to tam "nelámali" ? Několikaměsíční přípravný trénink je nezbytný...takže sehnat trenéra, nebo pokus-omyl
-----
jak zvládnu lépe běžecký závod třeba maraton?
jako nikdy neběhající se rovnou přihlásím na maraton, nebo se budu krůček po krůčku připravovat a postupně přidávat tréninkovou zatěž a potom se přihlásím až budu připraven? Co bude efektivnější ?
_________________ Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
pokud chce clovek behat maraton tak je urcite dulezite se naucit spravnou techniku behu jsou to tisice a tisice kroku ....ale na 30min jogging po ranu potrebujes leda kvalitni boty teda pokud to nevypada nejak takhle:
Já bych ti doporucil cvicit Rippetoe routine, a doporučuju přečíst i knížku je tam prostě i o stravě je to hezky napsaný, všechno hezky popsany a vysvetleny...mrzi me to, ze kdyz jsem zacinal ztracel jsem cas zasranejma kulturistickejma splitama...
ta knizka vypada takhle a da se stahnout na netu v pdf.
a trenink je zakladni a jednoduchy jak facka, kdybych zacinal tak bych si rek coze a kde jsou cviky na ruce? ale ruce cvicit nepotrebujes mark ti v knizce vysvetli proc je to ztrata casu a energie. :DDD
Já bych ti doporucil cvicit Rippetoe routine, a doporučuju přečíst i knížku je tam prostě i o stravě je to hezky napsaný, všechno hezky popsany a vysvetleny...mrzi me to, ze kdyz jsem zacinal ztracel jsem cas zasranejma kulturistickejma splitama...
ta knizka vypada takhle a da se stahnout na netu v pdf.
a trenink je zakladni a jednoduchy jak facka, kdybych zacinal tak bych si rek coze a kde jsou cviky na ruce? ale ruce cvicit nepotrebujes mark ti v knizce vysvetli proc je to ztrata casu a energie. :DDD
A muzes poslat nejake odkazy na vysledky lidi, co na tom treninku udelali hezkou postavu?
jo pokud clovek od detstvi nedela nic jineho nez vysedava na gauci tak tam je asi neco spatne.. ja to beru podle sebe a sveho okoli ze normalni chlap se sportu proste venuje a nejaky svalovy a pohybovy zaklad uz ma ..u takoveho cloveka nevidim duvod proc by nemohl hned zacit s rozumem tahat nebo drepovat
Jo, základ má, ale většinou špatnej a s dysbalancema Většina sportů dost jednostraně přetěžuje určitý části těla a zkracuje ostatní, vím to moc dobře, protože mi mobilitu pěkně posral fotbal. A lituju toho, že jsem si to nejdřív nevyřešil a až pak začal navyšovat váhy, protože přeučovat se správnou techniku a snažit se odstranit ty disbalance je dost nahovno.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru