|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
PMKB5

|
Zaslal: út červenec 21, 2015 1:21 pm Předmět: |
|
|
Deadlift. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Petey

|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: út červenec 21, 2015 2:33 pm Předmět: |
|
|
Jinak:
- vyskytuji pravidelně jinde
- jiné možnosti kolegovi moc nezbývají, a vzhledem k menší flexi v kolenou je deadlift ideální volbou, tahat můžou i soudruzi s jinak solidně odpálenými koleny
- v tomto případě bych nazavrhoval ani izolační cviky - to je však otázka pro odborníka alá Poman, ne pro mě, ne pro Tebe, ne pro 99,9% členů zdejšího fóra
- na osobní invektivy nemám čas ani důvod reagovat _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Olegor
|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 6:49 am Předmět: |
|
|
Mně při bojových sportech prasknul meniskus a utrhl se křížový vaz v levém koleni. Chtěl jsem vyzkoušet konzervativní léčbu (rehab, děj se co děj), začal jsem pomalu a dopadlo to nakonec docela dobře. Koleno mi pravděpodovně drží jenom sval, ale dřepy už dělám prakticky bez omezení a možná díky všemu tomu posílení úponů kolem kolena ještě s vyšší vahou. Nejlepší je zajít k dobrýmu fyzio :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Sarkafarka
|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 7:12 am Předmět: |
|
|
Ideální je konzultace s lékaři a to takovými, kteří za něco stojí... Po klasické "nešťastné trojici" už v okresní nemocnici řinčeli skalpelama, kdežto primář na Bulovce když se ujistil, že se sportem živit nehodlám, vynesl ortel-"Cvičte dokud to jde, lyžujte, dál hrajte hokej, hodně posilujte svaly, které se podílejí na fixaci kolene... Až to dojde tak daleko, že vám koleno vyletí při vystupování z tramvaje, pak je čas na plastiku... Dnes jí umíme i u postarších pánů, takže máte ještě dost času"...:-D Od té doby jsem přestal tu bolístku šetřit a noha drží i při dřepech se 120kg+... I mentální šidítko ve formě ortézy jsem už dávno vyhodil...;-)
Jinak k těm zádům, svého času jsem si po hokeji 3 dny nemohl ani vyčistit zuby, protože při sebemenším předklonu nad umyvadlem mi bolestí v dolní části zad tancovaly před očima kolečka... Opět, rada zkušených mě dostala k docentu Křížovi v Kostelci nad Č. Lesy, ten našel během chvilky příčinu v krční páteři (ač se to může zdát sebepraštěnější, tak blokace krčních obratlů vedla ke křečovatění svalů podél páteře a kulminovalo to v oblasti beder), takže následoval odblokování, jedna standardní procedura, doporučení jednoduchých rehabilitačních úkonů (žádné cvičení, jen pravidelná "údržba" krku několika pohyby) a od té doby (cca rok) jsem po ránu nezaskuhral... V posilovně jsem se tak mohl zase vrátit ke všem cvikům v předklonu a je to fajn...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 8:01 am Předmět: |
|
|
| Sarkafarka napsal: | Ideální je konzultace s lékaři a to takovými, kteří za něco stojí... Po klasické "nešťastné trojici" už v okresní nemocnici řinčeli skalpelama, kdežto primář na Bulovce když se ujistil, že se sportem živit nehodlám, vynesl ortel-"Cvičte dokud to jde, lyžujte, dál hrajte hokej, hodně posilujte svaly, které se podílejí na fixaci kolene... Až to dojde tak daleko, že vám koleno vyletí při vystupování z tramvaje, pak je čas na plastiku... Dnes jí umíme i u postarších pánů, takže máte ještě dost času"...:-D Od té doby jsem přestal tu bolístku šetřit a noha drží i při dřepech se 120kg+... I mentální šidítko ve formě ortézy jsem už dávno vyhodil...;-)
Jinak k těm zádům, svého času jsem si po hokeji 3 dny nemohl ani vyčistit zuby, protože při sebemenším předklonu nad umyvadlem mi bolestí v dolní části zad tancovaly před očima kolečka... Opět, rada zkušených mě dostala k docentu Křížovi v Kostelci nad Č. Lesy, ten našel během chvilky příčinu v krční páteři (ač se to může zdát sebepraštěnější, tak blokace krčních obratlů vedla ke křečovatění svalů podél páteře a kulminovalo to v oblasti beder), takže následoval odblokování, jedna standardní procedura, doporučení jednoduchých rehabilitačních úkonů (žádné cvičení, jen pravidelná "údržba" krku několika pohyby) a od té doby (cca rok) jsem po ránu nezaskuhral... V posilovně jsem se tak mohl zase vrátit ke všem cvikům v předklonu a je to fajn... |
Když jsem se rozhodoval mezi plastikou a konzervativní léčbou, jeden argument jasně mluvil pro plastiku. Při konzervativní léčbě se koleno více opotřebovává a coby starší pán nebudeš potřebovat plastiku, ale nový kloub.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 8:08 am Předmět: |
|
|
Bohužel má pravdu, už jsem takových případů pár měl. _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
Sarkafarka
|
Zaslal: pá červenec 24, 2015 9:55 am Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | Sarkafarka napsal: | Ideální je konzultace s lékaři a to takovými, kteří za něco stojí... Po klasické "nešťastné trojici" už v okresní nemocnici řinčeli skalpelama, kdežto primář na Bulovce když se ujistil, že se sportem živit nehodlám, vynesl ortel-"Cvičte dokud to jde, lyžujte, dál hrajte hokej, hodně posilujte svaly, které se podílejí na fixaci kolene... Až to dojde tak daleko, že vám koleno vyletí při vystupování z tramvaje, pak je čas na plastiku... Dnes jí umíme i u postarších pánů, takže máte ještě dost času"...:-D Od té doby jsem přestal tu bolístku šetřit a noha drží i při dřepech se 120kg+... I mentální šidítko ve formě ortézy jsem už dávno vyhodil...;-)
Jinak k těm zádům, svého času jsem si po hokeji 3 dny nemohl ani vyčistit zuby, protože při sebemenším předklonu nad umyvadlem mi bolestí v dolní části zad tancovaly před očima kolečka... Opět, rada zkušených mě dostala k docentu Křížovi v Kostelci nad Č. Lesy, ten našel během chvilky příčinu v krční páteři (ač se to může zdát sebepraštěnější, tak blokace krčních obratlů vedla ke křečovatění svalů podél páteře a kulminovalo to v oblasti beder), takže následoval odblokování, jedna standardní procedura, doporučení jednoduchých rehabilitačních úkonů (žádné cvičení, jen pravidelná "údržba" krku několika pohyby) a od té doby (cca rok) jsem po ránu nezaskuhral... V posilovně jsem se tak mohl zase vrátit ke všem cvikům v předklonu a je to fajn... |
Když jsem se rozhodoval mezi plastikou a konzervativní léčbou, jeden argument jasně mluvil pro plastiku. Při konzervativní léčbě se koleno více opotřebovává a coby starší pán nebudeš potřebovat plastiku, ale nový kloub. |
No a mně bylo v souvislosti s tímto zase řečeno, že mi nikdo dnes neslíbí, že za 20 let po plastice to koleno nebude vyrychrovaný úplně stejně, přecijen ta plastika je zásah do kloubu už tak jako tak. Takže na tom můžu býtúplně stejně, jen o zákrok bohatší...
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: ne červenec 26, 2015 10:06 am Předmět: |
|
|
Uhh, slusny zoznam. Nepytal si sa nahodou aku by mala u teba prognozu totalna endoproteza? Mozno by to bolo menej obmedzujuce ako teraz. Taky ronnie coleman o tom vie asi svoje. Good luck _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
dan007
|
Zaslal: út srpen 25, 2015 11:13 am Předmět: |
|
|
já už delší dobu laboruju s kolenem, protože jsem si to bohužel už asi dvakrát nedoléčené obnovil :) taky jsem začal cvičit v posilce nebo doma s kb mrtvý tah s napnutýma (nebo skoro napnutýma nohama) na zadní stehna. ze začátku, když jsem nemohl skoro nic, tak jsem se snažil třeba i při presu s kb nahnat tenzi do nohy. hmotu z toho člověk nenabere, ale udrží se aspoň co nejdéle a i nějakou sílu. začal jsem dělat různé varianty dřepů a výpadů s tělem, tak na hraně, co koleno dovolilo. taky jsem začal dělat různé výrazy, takže tlaky i s dipy, abych aspoň trošku zapojil nohy. pak mám velmi dobré zkušenosti s podřepy s velkou činkou. ale number one cvik při špatném koleni, koneckonců bylo to na to i vymyšleno, je split squat neboli bulharský dřep. je to jakási varianta výpadů s tím, že druhá noha je položená na lavičce za tělem. chce to přijít na to, jak by měla být vysoká. při nízké to není ono a příliš vysoká, to zase nejde, ale spíš ta vyšší. u nás v posilce asi ta nejvyšší lavička. dělal jsem to bez zátěže, ale velmi striktní opakování v počtu až dvacet na každou nohu a je to neuvěřitelná dřina :) kupodivu, i když se tomu hlava brání, je to vážně možné dělat i při velkých problémech s kolenem (asi protože se tam hodně zapojují hamstringy a hýždě?). rozhodně doporučuji vyzkoušet. později i goblet squat dovoluje začít s dřepy se zátěží asi nejlépe. zajímavé cvičení obecně jsou dřepy s jednoručkama drženýma podél těla. já osobně jsem měl problém jít do dřepu s nadzvednutými patami, ale kupodivu dřepy s podloženými patami na druhou stranu mi velmi pomohly posunovat tu hranici kam až můžu jít. pokud máš v háji koleno, zapomeň na budování hmoty a zaměř se na cviky, které ti zlepší stav kolene a jeho mobilitu. posilovat až později, jinak to bohužel nejde...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|