|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
karel-novy
|
Zaslal: čt srpen 06, 2015 6:09 pm Předmět: Ideální start |
|
|
Dobrý den, Ahoj.
Doufám, že nevadí, že píšu, ale potřeboval bych poradit s jídelníčkem a začátkem cvičením. Samozřejmě jsem si přečetl mnoho článku na internetu a udělal si určitou představu, ale bych moc rád, kdyby mi někdo věnoval chvilku času a napsal mi k mým poznatkům nějaké menší info, co je špatně, co dobře apod.
Je mi 21 let, měřím 182 cm a vážím 79 kg a vykonávám práci v kanceláři.
Moje postava nyní vypadá tak, že mám hubené ruce a nohy, ale přebytečný tuk se mi hromadí na prsou, břichu a v bocích, což vypadá vážně špatně a proto jsem se take rozhodl s tím něco udělat.
Mým cílem není být ,,horou svalů”, ale raději bych se zbavil těchto problémových partií a vypracoval si sportovní postavu. Pro představu mám na mysli postavu podobnou té, co má Mariano Di Vaio.
Tady je přibližný jídelníček, který jsem si zatím sestavil:
Snídaně:
Ovesné vločky 90g 1413 kj
Banán 1 kus 463 kj
Mandle 20 g 522 kj
Svačina:
Rýže 1 ks 961 kj
Kuřecí prsa 100 366 kj
Vlašské ořechy 10 g 278 kj
Oběd:
Rýže 1 ks 961 kj
Kuřecí prsa 150 g 549 kj
Mražená zelenina 100 g 300 kj
Svačina:
Rýže 1 ks 961 kj
Kuřecí prsa 100 g 366 kj
Vlašské ořechy 10 g 278 kj
Večeře:
Rýže 1 ks 961 kj
Kuřecí prsa 150 g 549 kj
Mražená zelenina100 g 300 kj
2. Večeře
Tvaroh 1 ks 1150 kj
Celkem: 10 377 kj z toho Bílkoviny: 172 g
Sacharidy: 321 g
Tuky: 47 g
Vláknina: 28 g
Plánuji první 2 měsíce cvičit 3x týdně celé tělo, ale nevím jestli je potřeba ze začátku zařazovat I cardio nebo jestli s uvedeným počtem sacharidů to nebude zatím potřeba? Zkrátka mi jde o to, abych pokud možno nabíral co nejvíce kvalitní hmotu, abych nenabral ještě vice na ty problémové partie.
Budu velice rád, pokud si na mě uděláte čas a odepíšete. Přeji mnoho úspěchů v životě.
S pozdravem
Karlos
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: čt srpen 06, 2015 6:30 pm Předmět: |
|
|
Záleží, jak budeš trénovat; pokud opravdu nechceš přibírat další tuky, trochu bych to být tebou zkrouhnul, tak na 250 gramů sacharidů, což je podle mých výpočtů desetiprocentní přebytek. Při správném programu uvidíš rychlé změny, zvlášť ve svém věku, ale určitě bych plánoval program na déle než dva měsíce; vezmi si nějaký osvědčený fullbody a dej tomu tak rok než začneš uvažovat o změně. :) Taky bych být tebou přeskládal ten jídelníček do menšího počtu jídel, šest jídel denně se dlouhodobě dodržuje hůř než tři. Nejdůležitější je vydržet, takže čím jednodušší a příjemnější si to uděláš, tím větší je šance, že se ti tvé cíle splní.
|
|
| nahoru |
|
 |
karel-novy
|
Zaslal: čt srpen 06, 2015 6:37 pm Předmět: |
|
|
Moc děkuju za rychlou reakci. Právě co jsem se dočetl, tak všude se psalo, že by mělo být těch jídel, takhle více, tak proto jsem to takhle rozdělal. Mohl by jsi mi doporučit nějaký trénink nebo tréninky, které by byli vhodné? A ještě bych byl rád, pokud by jsi mi dokázal poradit nějaké vitamíny, které bych měl zařadit. Dříve jsem měl problém s častou chřipkou a podobně, tak abych to trochu omezil, abych necvičil měsíc a pak byl 2 týdny opět bez cvičení. Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt srpen 06, 2015 8:46 pm Předmět: Re: Ideální start |
|
|
Proč si všichni myslí, že rýže s kuřecím masem je to pravé? Čeká se invaze Číňanů?
Proč si tolik lidí chce dávat kuřecí prsa? Jsou strašně suchá. Stehýnka jsou o dost lepší
Mražená zelenina? V létě?
Tvaroh k druhé večeři se mi zdá zbytečný
Jinak, jsem zvědavý, jak dlouho vydržíš takhle jednotvárný jídelníček. Tipl bych si, že tak 14 dni, pokud se kousneš.
Co se pohybu týče, jen hezky jeď kardio. Pohni zadkem a nebuď líný. Když koukám na tvůj přístup ke sportu, vůbec bych se u tebe nebál nějakého negativního dopadu na svaly.
|
|
| nahoru |
|
 |
karel-novy
|
Zaslal: čt srpen 06, 2015 8:55 pm Předmět: Re: Ideální start |
|
|
[quote="Mablung"]... Na něco se zeptám a ty mi napíšeš jen samou kritiku, ale že by jsi mi něco doporučil a poradil to ne.... Nebudu mít pořád tento jídelníček, samozřejmě ho budu měnit a i kuřecí prsa se daj udělat na milion způsobu, ale to je jedno. Zajímalo by mě z čeho si usoudil to, že mám špatný přístup ke sportu...
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: pá srpen 07, 2015 10:05 am Předmět: |
|
|
| karel-novy napsal: | | Moc děkuju za rychlou reakci. Právě co jsem se dočetl, tak všude se psalo, že by mělo být těch jídel, takhle více, tak proto jsem to takhle rozdělal. Mohl by jsi mi doporučit nějaký trénink nebo tréninky, které by byli vhodné? A ještě bych byl rád, pokud by jsi mi dokázal poradit nějaké vitamíny, které bych měl zařadit. Dříve jsem měl problém s častou chřipkou a podobně, tak abych to trochu omezil, abych necvičil měsíc a pak byl 2 týdny opět bez cvičení. Díky |
Tři jídla úplně stačí. Já dokonce dlouhodobě funguju na dvou. Jak píše Mablung, tenhle jídelníček ti dlouho nevydrží, chce to zjednodušit.
Vitamíny ani další doplňky teď neřeš, spíš si hlídej, abys měl dost čerstvé zeleniny. A kardio ti samozřejmě neublíží, naopak.
Co se týče tréninku, na hlavní stránce bylo několik článků o různých fullbody programech. V ideálním případě bys měl ale stejně spíš vyhledat nějaké dobrého trenéra, který tě prohlédne, naučí tě základní pohybové vzorce a bude na tebe dohlížet.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: pá srpen 07, 2015 10:56 am Předmět: |
|
|
osobne nechapu, kdyz se lidi omezuji v poctech jidel a jeste to berou jako plus...me jidlo chutna, jim rad a predstava ze bych mel jist jen 2x denne se mi fakt nelibi
Kazdopadne podstatnejsi nez kolikrat jis, je kolik toho snis...takze pokud ti vyhovuje jist 2x nebo 3x nebo 6x denne tak to tak klidne delej, ale ve vysledku by jsi mel do sebe dostat +- stejne.
rozhodne vsak nejez porad kure + ryze...potrebujes pestrou a rozmanitou stravu a kureci maso je jinez nez hovezi, veprove, rybi...atd....to same ryze vs brambory, testoviny, pecivo...mlecne vyrobky, lusteniny atd. Proste snaz se do jidelnicku zakomponovat toho co nejvic.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá srpen 07, 2015 11:05 am Předmět: |
|
|
Jestli jíš čerstvou nebo mraženou zeleninu je úplně fuk, navíc ty mražená výjde levněji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá srpen 07, 2015 12:57 pm Předmět: Re: Ideální start |
|
|
| karel-novy napsal: | | Na něco se zeptám a ty mi napíšeš jen samou kritiku, ale že by jsi mi něco doporučil a poradil to ne.... Nebudu mít pořád tento jídelníček, samozřejmě ho budu měnit a i kuřecí prsa se daj udělat na milion způsobu, ale to je jedno. Zajímalo by mě z čeho si usoudil to, že mám špatný přístup ke sportu... |
Kritika je forma rady. Akorát nutí člověka zapojit trochu více mozek.
Co se tvého přístupu ke sportu týče. Kdo má rád sport, dělá ho. Neptá se, zda má s kardiem začít.
| Maerlyn0 napsal: | | Jestli jíš čerstvou nebo mraženou zeleninu je úplně fuk, navíc ty mražená výjde levněji. |
Zelenina, která neprojde blanšírováním, zmražením, rozmražením a pár dalšíma teplotníma šokama během dopravy a skladování, ve mě vzbuzuje kapku více důvěry a dá se chroustat za syrova.
Nicméně, nevařím zeleninu, takže o pro její použití k vaření či jiným tepelným úpravám se hádat nehodlám.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá srpen 07, 2015 4:30 pm Předmět: Re: Ideální start |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Jestli jíš čerstvou nebo mraženou zeleninu je úplně fuk, navíc ty mražená výjde levněji. |
Zelenina, která neprojde blanšírováním, zmražením, rozmražením a pár dalšíma teplotníma šokama během dopravy a skladování, ve mě vzbuzuje kapku více důvěry a dá se chroustat za syrova.
Nicméně, nevařím zeleninu, takže o pro její použití k vaření či jiným tepelným úpravám se hádat nehodlám.[/quote]
Zmražení zeleniny má na její kvalitu minimální vliv a je stejně dobrá, jako zelenina nezmražená.
|
|
| nahoru |
|
 |
DeathFish
|
Zaslal: so srpen 08, 2015 8:23 am Předmět: .. |
|
|
nerikam ze ryzea prsa jsou nejak narocne na traveni .. ale kde je nejaka pestrost... dat si 4x po sobe maso + ryze mi prijde debilni a tvemu zaludku zajiste take po jistem case.... proc tam nedas vajicko nebo tvaroh,tvaruzky,protein ..jak uz bylo receno tohle nejde vydrzet dlouho a rekl bych ze to kokotina.a jak uz bylo receno kup si okurku pariku rajce brokolici a ne zmrazene sunty... a nevstekej se ze kritizuju ..jen je to muj nazor
JINAK super rada na zaver vyprdni se na sestavovani jidelnicku sam ...stejne otom prd vis ja uz cvicim par let a stejne sem delal chyby az doted ...nech si za 550 kc sestavit jidelak od supertrenera a pofici ti to dobre a nebudes vtom tapat ..nedavno sem si ho nechal taky udelat a sem OPRAVDU KOKOT ZE SEM TO NEUDELAL UZ DAVNo..
|
|
| nahoru |
|
 |
Fangorn

|
Zaslal: čt říjen 01, 2015 9:33 am Předmět: Re: Ideální start |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Zmražení zeleniny má na její kvalitu minimální vliv a je stejně dobrá, jako zelenina nezmražená. |
Mrazeni ma na kvalitu zeleniny naopak docela velky vliv, viz studie zde: http://ucanr.edu/datastoreFiles/608-742.pdf
Pokud mas dukaz o opaku, rad si ho prectu. Pokud ne, tak si prestan prosim cucat informace z prstu a cpat je ostatnim.
|
|
| nahoru |
|
 |
Číča

|
Zaslal: čt říjen 01, 2015 11:45 am Předmět: Re: Ideální start |
|
|
| Fangorn napsal: | | Maerlyn0 napsal: | | Zmražení zeleniny má na její kvalitu minimální vliv a je stejně dobrá, jako zelenina nezmražená. |
Mrazeni ma na kvalitu zeleniny naopak docela velky vliv, viz studie zde: http://ucanr.edu/datastoreFiles/608-742.pdf
Pokud mas dukaz o opaku, rad si ho prectu. Pokud ne, tak si prestan prosim cucat informace z prstu a cpat je ostatnim. |
Na druhou stranu cerstva zelenina ma neblahy vliv na penezenku,obzvlast ted v zime :D
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: čt říjen 01, 2015 12:08 pm Předmět: Re: Ideální start |
|
|
| Fangorn napsal: | | Maerlyn0 napsal: | | Zmražení zeleniny má na její kvalitu minimální vliv a je stejně dobrá, jako zelenina nezmražená. |
Pokud mas dukaz o opaku, rad si ho prectu. Pokud ne, tak si prestan prosim cucat informace z prstu a cpat je ostatnim. |
no...ona ta studie poukazuje na neco trochu jineho. Kazdopadne pro tepelnou upravu zeleniny je asi skoro jedno jestli se pouzije cerstva nebo mrazena...oboji bude ale znehodnocene oproti variante, kdy zchroupete cerstvou okurku
|
|
| nahoru |
|
 |
Rainier

|
Zaslal: čt říjen 01, 2015 1:14 pm Předmět: |
|
|
Hele jako pro začátečníka pro tebe platí základní rada - poslouchej své tělo. Vyprdni se na nějaké počítání kalorií, bílkovin, sacharidů, držení se stále omletého kuřečího s rýží. Tělo není idiot a většinou sami jej "vojebáváme" abychom plnili kýžený cíl...
Jez když budeš mít hlad, jez pořádně, vydatně, když nebudeš moc, nepřežírej se. Když sežereš hodně bílkovin, budeš nafoukle, budeš srát jak nadmutá koza - uber. Budeš po jídle unavenej, uber sacharidy, budeš mít hlad? Sežer tuky. Žádný nucený přežírání se v 22hodin tvarohem jen aby to v noci rostlo - píčovina. Myslíš, že před stovkami let řešili bojovnici nějakou stravu? Celý den machali 20ti kilovym mečem zapasovaný v železe, pak sežrali půlku prasete a šli spát....
To samé platí o cvičení. Proč ti rostou svaly? Protože tělo se adaptuje na zvyšující se zátěž kterou zvedáš. Cvič když se ti chce, ser na nějaký plány nějakých závodníků. Cvič základní cviky a zvyšuj váhy. Když se ti nebude chtít cvičit, válej se, žer a regeneruj. Když budeš chtít, jdi do fitka, tam ze sebe vydej maximum, roztrhej svaly, běž domů, sežer co můžeš a odpočívej aby tělo mohlo růst.
Zvyšuj si testosteron, choď třeba na mma nebo na nějaké silové úpolové sporty (zápas, judo, bjj, sambo), při sparingu se s někym pořádně poper. V pátek běž na dízu, sbal tam nějakou kočku, zvýšíš si tim mužnost, je to i hodně o psychice. Jestli chces vypadat jako zvíře, musíš se chovat jako zvíře a né jak ufňukanej jorkšír co žere kuře na vodě a počítá každej gram sacharidu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|