"Vytrvalost" při tréninku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - "Vytrvalost" při tréninku  Úvodní stránka -> Trénink -> "Vytrvalost" při tréninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Redshank

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2015 2:44 am    Předmět: "Vytrvalost" při tréninku Odpovědět s citátem

Zdravím, chtěl bych se zeptat zkušenějších ohledně problému s vyčerpáním při tréninku, pozoruju to už hodně dlouho.
Příklad situace.:
Přijdu do posilovny a jdu na bradla. Dokážu odjet třeba 10op. s 15kg na opasku , stejně jako sparing.
Když ale přijdem, odjedem biceps, třeba 10 serii a pak se jde na bradla, on je schopnej to odjet normálně (jako výše) a já zvládnu třeba 4 opakování BEZ zátěže.
Oba jsme na tom silově podobně, ale v druhý partii v treninku už mu prostě nestíhám, protože jsem vyšťavenej z 1. Přijde mi že s každou sérií (narozdíl od něj)ztrácím nepochopitelně moc sílu, resp. energii.
Čím to je, co to způsobuje ? V čem může být přícina a jak to zlepšit ? Může být nějakej problém v zásobování nebo zdrojích nebo tvorbě nebo co já vím glykogenu a dalších zdrojů? V těhle věcech se nevyznám jak tělo funguje, vůbec.
Cvičím asi 5 let, tak nemyslím že jsem uplně nováček a že by to mohlo být v tom
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fangorn

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2015 10:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vedecky ti to nevysvetlim, ale par osobnich postrehu a napadu bych k tomu mel. Nakolik by ti to mohlo pomoct nevim, ber to jen jako par veci k zamysleni.

Prvni co me napadlo je rychly pokles glykemie - nedavas si pred treninkem neco sladkeho, co ti vykopne cukr nahoru?
Spis ale myslim, ze je to ciste trenovanosti - pokud jde pouze o to, ze uz te svaly neuzvednou, zkusil bych zaradit vic cviku na vytrvalost, dlouhy serie kliku, drepu s vlastni vahou apod. Pokud uz to nedavas i z duvodu, ze to neudejchas, tak jednoduse pridat vic kardia (idealne beh) a zapracovat na kondici.
Posledni moznost je pak pretrenovani, pokud se ten problem objevil az v posledni dobe a nemel jsi v treninku dlouho dobu delsi pauzu (dejme tomu aspon dva tydny), uz to telo jednoduse nemusi zvladat.

Kazdopadne i kdyby nic z toho nebyla pricina, doporucuju trochu se vzdelat v zakladech toho jak svaly (a telo obecne) funguji, regeneruji, pracuji se zdroji apod., je dost pravdepodobny, ze pak budes moct z treninku ziskat podstatne vic.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2015 10:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě to moc řešíš, každej je prostě v tomhle nastavenej jinak a musí kvůli tomu cvičit jiným způsobem, je to i o trénovanosti, tzn. že se to bude zlepšovat, když tak budeš cvičit, u někoho rychleji, u někoho pomaleji.
Big Muscle

PříspěvekZaslal: st srpen 26, 2015 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to občas na některý cviky mívám podobně. Třeba na první dvě série zvednu nějakou váhu naprosto s přehledem, ale následně mám problém v dalších sériích dát se stejnou vahou třeba poloviční počet opakování.

Podle mě to může být jednoduše tím, že ty i sparing jste jinak trénovaní. On ty bradla 10x15 kg dá s velkou rezervou, ale tebe ta stejná zátěž vyčerpá natolik, že už nemáš sílu na další. Takže bych se nesnažil za každou cenu tam prát stejnou zátěž jako tvůj sparing.

Rychle na stránku:

Přejdi na: