|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Redshank

|
Zaslal: st srpen 26, 2015 2:44 am Předmět: "Vytrvalost" při tréninku |
|
|
Zdravím, chtěl bych se zeptat zkušenějších ohledně problému s vyčerpáním při tréninku, pozoruju to už hodně dlouho.
Příklad situace.:
Přijdu do posilovny a jdu na bradla. Dokážu odjet třeba 10op. s 15kg na opasku , stejně jako sparing.
Když ale přijdem, odjedem biceps, třeba 10 serii a pak se jde na bradla, on je schopnej to odjet normálně (jako výše) a já zvládnu třeba 4 opakování BEZ zátěže.
Oba jsme na tom silově podobně, ale v druhý partii v treninku už mu prostě nestíhám, protože jsem vyšťavenej z 1. Přijde mi že s každou sérií (narozdíl od něj)ztrácím nepochopitelně moc sílu, resp. energii.
Čím to je, co to způsobuje ? V čem může být přícina a jak to zlepšit ? Může být nějakej problém v zásobování nebo zdrojích nebo tvorbě nebo co já vím glykogenu a dalších zdrojů? V těhle věcech se nevyznám jak tělo funguje, vůbec.
Cvičím asi 5 let, tak nemyslím že jsem uplně nováček a že by to mohlo být v tom
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Fangorn

|
Zaslal: st srpen 26, 2015 10:02 am Předmět: |
|
|
Vedecky ti to nevysvetlim, ale par osobnich postrehu a napadu bych k tomu mel. Nakolik by ti to mohlo pomoct nevim, ber to jen jako par veci k zamysleni.
Prvni co me napadlo je rychly pokles glykemie - nedavas si pred treninkem neco sladkeho, co ti vykopne cukr nahoru?
Spis ale myslim, ze je to ciste trenovanosti - pokud jde pouze o to, ze uz te svaly neuzvednou, zkusil bych zaradit vic cviku na vytrvalost, dlouhy serie kliku, drepu s vlastni vahou apod. Pokud uz to nedavas i z duvodu, ze to neudejchas, tak jednoduse pridat vic kardia (idealne beh) a zapracovat na kondici.
Posledni moznost je pak pretrenovani, pokud se ten problem objevil az v posledni dobe a nemel jsi v treninku dlouho dobu delsi pauzu (dejme tomu aspon dva tydny), uz to telo jednoduse nemusi zvladat.
Kazdopadne i kdyby nic z toho nebyla pricina, doporucuju trochu se vzdelat v zakladech toho jak svaly (a telo obecne) funguji, regeneruji, pracuji se zdroji apod., je dost pravdepodobny, ze pak budes moct z treninku ziskat podstatne vic.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: st srpen 26, 2015 10:36 am Předmět: |
|
|
Podle mě to moc řešíš, každej je prostě v tomhle nastavenej jinak a musí kvůli tomu cvičit jiným způsobem, je to i o trénovanosti, tzn. že se to bude zlepšovat, když tak budeš cvičit, u někoho rychleji, u někoho pomaleji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: st srpen 26, 2015 11:05 am Předmět: |
|
|
Já to občas na některý cviky mívám podobně. Třeba na první dvě série zvednu nějakou váhu naprosto s přehledem, ale následně mám problém v dalších sériích dát se stejnou vahou třeba poloviční počet opakování.
Podle mě to může být jednoduše tím, že ty i sparing jste jinak trénovaní. On ty bradla 10x15 kg dá s velkou rezervou, ale tebe ta stejná zátěž vyčerpá natolik, že už nemáš sílu na další. Takže bych se nesnažil za každou cenu tam prát stejnou zátěž jako tvůj sparing.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|