|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Muflon
|
Zaslal: po srpen 31, 2015 4:17 pm Předmět: Bolest nohou, ale opravdu pokaždé... |
|
|
Zdravím, mám dotaz. Nohy cvičím pravidleně minimálně jednou týdně. Navíc celoročně běhám v zimě lyžuji a v létě mám MTB. S čím mám, ale pernamentní problém je svalová bolest po trénincích nohou... Nevyhýbám se snad ničemu pravidelně dřepuju ať už klasiku, hluboké dřepy nebo naúzko atd atd. Ale můžu se před tím rozcvičit jak chcu, dřepovat na začátku nebo na konci jít pak na pás nebo nevím co, ale stejně chodím následující 2-3dny jak naprcaný kačer... Na bolest jsem si celkem zvykl i to, že mám pak problém si pomalu snedout na hajzlu. Co mi ale trochu vadí je, že běhat v tomto stavu je takřka nemožné asi bych umřel. Na kole to jde, ale že bych si zašel na squash to asi ne.
Tak se ptám máte to taky tak? nechci aby to vyznělo jakože fňukám (ikdyž asi jo... :D), ale chápal bych to kdybych cvičil nohy jednou za měsíc nebo nějak razantně měnil způsob zatížení ale takto... To že mě svaly třeba druhý den bolí a cítím je i v jiných partiích je vpohodě. To je taková řekněme očekávatelná bolest po tvrdém tréninku a většinou nejpozději v průběhu dne odezní, ale ty nohy jsou extrém jak co do bolesti tak co do délky trvání
Případně co proti tomu děláte? Máte něco vyzkoušeného? _________________ Ty neříkáš dost! Ty makáš a dost říkám já!
Sport je napalici. A člověk se na něm časem stane závislým.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Mravenec1

|
Zaslal: po srpen 31, 2015 4:45 pm Předmět: |
|
|
mel sem bcaa a regenerace byla dobrá..
..bcaa ti určitě pomuzou muzu ti poslat odkaz ( na 4 fitness)
..jinak před treninkem nohou strečink, zahřátí (pas, kolo, veslo)
..po tréninku nohou chuzi na pase...rotokolo... třeba 10 minut a strečink..
prokrvíš to a pomuze to
..jinak protahovat druhy den atd...
..to jsem zkoušel já, navic delam kardio po treninku na pase
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: po srpen 31, 2015 5:42 pm Předmět: |
|
|
Kolik opakování cvičí? Kolik sérií? S jakou váhou? S kolika % MO? Jaké máš mezi sériemi pauzy? Co je cílem? _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
DeathFish
|
Zaslal: út září 01, 2015 6:04 pm Předmět: |
|
|
verim ze nefnukas :) mam uplne samy problem sice jen cvicim ale zase pak stojim denne 9 h v praci a jeste chodim celkem 25 min na mhd .
prijde mi ze sem si na to proste zvykl :) ale mam nejak odskouseno ze cim castej je cvicim tim min boli nejezdim uplne do maxku abych je nazabil uplne...
jinak celkem pomaha horcik ,nekdy isodrink, tepla studena sprcha , konska mast na noc , a hodne protahovani ( kazdy den ) :)
jinak BCAA ti na bolest nohou urcite nepomuze :D davam kazdy den + na trenal nejakych 20g ... regen ok teda urcite zlepsuje .. ale na bolest nohou nepomuze :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út září 01, 2015 7:27 pm Předmět: Re: Bolest nohou, ale opravdu pokaždé... |
|
|
| Muflon napsal: | Zdravím, mám dotaz. Nohy cvičím pravidleně minimálně jednou týdně. Navíc celoročně běhám v zimě lyžuji a v létě mám MTB. S čím mám, ale pernamentní problém je svalová bolest po trénincích nohou... Nevyhýbám se snad ničemu pravidelně dřepuju ať už klasiku, hluboké dřepy nebo naúzko atd atd. Ale můžu se před tím rozcvičit jak chcu, dřepovat na začátku nebo na konci jít pak na pás nebo nevím co, ale stejně chodím následující 2-3dny jak naprcaný kačer... Na bolest jsem si celkem zvykl i to, že mám pak problém si pomalu snedout na hajzlu. Co mi ale trochu vadí je, že běhat v tomto stavu je takřka nemožné asi bych umřel. Na kole to jde, ale že bych si zašel na squash to asi ne.
Tak se ptám máte to taky tak? nechci aby to vyznělo jakože fňukám (ikdyž asi jo... :D), ale chápal bych to kdybych cvičil nohy jednou za měsíc nebo nějak razantně měnil způsob zatížení ale takto... To že mě svaly třeba druhý den bolí a cítím je i v jiných partiích je vpohodě. To je taková řekněme očekávatelná bolest po tvrdém tréninku a většinou nejpozději v průběhu dne odezní, ale ty nohy jsou extrém jak co do bolesti tak co do délky trvání
Případně co proti tomu děláte? Máte něco vyzkoušeného? |
Kolik ti je? Může to být jednoduše tím, že jsi starý a už to nestíháš zregenerovat.
Jinak, dobrá je masáž, ale není to levné řešení. Jeden chlápek po fotbale vždy chodil druhý den jak naprcaný kačer a od té doby, co si po fotbale dává masáž, je to o dost lepší.
Zkoušel jsi cvičit menší intenzitu a třikrát týdně?
|
|
| nahoru |
|
 |
wondra

|
Zaslal: út září 01, 2015 9:11 pm Předmět: |
|
|
cvic je aspoň 2x.týdne,.je to tím. plus je.moc drtis _________________ Co zmůžu, to zmůžu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|