Rehabilitace - Brno - vyhřezlá plotýnka

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rehabilitace - Brno - vyhřezlá plotýnka  Úvodní stránka -> Trénink -> Rehabilitace - Brno - vyhřezlá plotýnka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kujin

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 9:54 am    Předmět: Rehabilitace - Brno - vyhřezlá plotýnka Odpovědět s citátem

Zdravím,

po 3 letech se mi opět ozvala vyhřezlá plotýnka. Bolest vystřeluje do levé nohy. Týden jsem nemohl vůbec chodit, další týden bolest a ted už zas relativně OK.

Od lékařky jsem dostal poukaz na rehabilitace, konkrétně:
-parafín na thl 6x
-refl. masáž
-galva podél na kořen S1 I.sin
-indiv. LTva SM systém Is p.

A teď to hlavní

DOTAZ:

Ke komu v Brně se mám objednat? Máte nějaké doporučení? Osobní zkušenosti?

Všem děkuji za odpověď
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Judson

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 10:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to tu asi nevyresis, take jsme se ptal na rady v tomto smeru a jedine v cem jsme se ujistil, ze volne terminy kdekoliv zacinaj az za vic jak mesic.
kujin

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 2:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak mě je docela jedno kdy mě objednají, leda bych potřeboval vědět ke komu jít, aby mi pomohl
Italský hřebec

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 3:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja mam zkusenost z neurofyzionet v IBC, taky spodni zada. Stav predtim i potom stejny. Neni to ta spatne vybavenim ani lidmi, jen proste vysledek nebyl.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Mr.Samorost

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 4:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vojenská nemocnice roky ma boleli kolená tam my pomohli chodil som tam aj z ramenom tiež paráda všetko ochotne vysvetlia fajn prístup ale asi ako všade inde relatívne dlho sa čaká
Poman

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 6:55 pm    Předmět: Re: Rehabilitace - Brno - vyhřezlá plotýnka Odpovědět s citátem

kujin napsal:
Zdravím,

po 3 letech se mi opět ozvala vyhřezlá plotýnka. Bolest vystřeluje do levé nohy. Týden jsem nemohl vůbec chodit, další týden bolest a ted už zas relativně OK.

Od lékařky jsem dostal poukaz na rehabilitace, konkrétně:
-parafín na thl 6x
-refl. masáž
-galva podél na kořen S1 I.sin
-indiv. LTva SM systém Is p.

A teď to hlavní

DOTAZ:

Ke komu v Brně se mám objednat? Máte nějaké doporučení? Osobní zkušenosti?

Všem děkuji za odpověď

To co je napsaný v tom poukazu je úplná kravina, že vzkazuju paní doktorce ať jde prodávat na Svoboďák kafe.

Galvan se léta prakticky nepoužívá, navíc se i předtim používal na něco jinýho. Reflexní masáž stabilizuje postiženej segment páteře asi stejně dobře jako skok s padákem a navíc se to nedá kombinovat s tim zbytkem a parafín je super pokud si stará babička co chce chce nahřát bolává zádička a očekáváš 15 minutovou úlevu jak povolí svalovej spasmus který se ti tam po těch 15 minutách zase vrátí.

Poslední dobou se mi zdá, že v Brně není snad ani jeden trochu schopnej doktor. Jen za poslední týden se ke mě dostali dva lidi, kterým ortopedi nepoznali ani pitomej prasklej meniskus a jeden borec po totální náhradě kloubu kde si chirurg po operaci nebyl schopnej ani prohlídnout kontrolní RTG (který se navíc udělal:), takže si nevšim že tu operaci zmršil totálně a hlavice kloubu nepasovala do jamky, boží.
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 7:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

aktuálně jsem taky v rehabilitaci... chodím v Praze do ORP centra.

čekal jsem měsíc na ortopeda, pak 14dní na rehab.lékaře..

dostal jsem 6 magnetů a 3 manuální rehabilitace...Po třech magnetech neopciťuji nic...

bohužel je to asi všude stejný..

mám bolesti vystřelující v bedrech, levé půlce "tam někde uvnitř", žádnou diagnózu nemám : (, ale v 21 letech jsem na tom tak, že si nejsem pomalu schopnej nandat ani ponožku...

kdyby měl někdo nějakou zkušenost apod, rád ji uvítám.

PS: promiň kujin, že jsem to sem takhle přidal
Poman

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 7:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xakrurychle napsal:

dostal jsem 6 magnetů a 3 manuální rehabilitace...Po třech magnetech neopciťuji nic...

mám bolesti vystřelující v bedrech, levé půlce "tam někde uvnitř", žádnou diagnózu nemám : (, ale v 21 letech jsem na tom tak, že si nejsem pomalu schopnej nandat ani ponožku...

No protože magnetoterapie je uplně na nic,že. Tahám tahám penízky z pojišťovny za nic...
A k tomu 3 manuální terapie?:D To je vtip samozřejmě.

Pro představu, když za mnou byl nedávno někdo z fora mimo všechny tyhle srance s pojištovnama tak jsme spolu poprvé strávili asi 2 a půl hodiny (což je na vašich poukazech 5 terapií), takže asi tak, aby to mělo nějakou cenu.

Jako do posilky s trenérem 3x týdně hodinu a půl každý týden
a s fyzio celkem 2 hodiny a šlus.
To je absolutně k ničemu takováhla práce, pak jsou nasraný všichni.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 7:57 pm    Předmět: Re: Rehabilitace - Brno - vyhřezlá plotýnka Odpovědět s citátem

Poman napsal:

Poslední dobou se mi zdá, že v Brně není snad ani jeden trochu schopnej doktor. Jen za poslední týden se ke mě dostali dva lidi, kterým ortopedi nepoznali ani pitomej prasklej meniskus a jeden borec po totální náhradě kloubu kde si chirurg po operaci nebyl schopnej ani prohlídnout kontrolní RTG (který se navíc udělal:), takže si nevšim že tu operaci zmršil totálně a hlavice kloubu nepasovala do jamky, boží.

Byť jsem v Praze, u ortopeda platím. Strávil jsem hodiny hledáním a vybíráním, ale stálo to za to. I těch pár stovek, co u něj zaplatím navíc.

xakrurychle napsal:

Já už jsem u pár fyzioterapeutů byl, takže, bohužel, jsem nějaké zkušenosti nasbíral. A vyplynulo mi z toho, že jsem si našel asi 40 letou fyzioterapeutku (podle mě je tohle práce, kde je skutečně ideální, aby měl člověk 10+let zkušeností), která nepracuje na pojišťovnu. Bere na hodinu 500 Kč a co jsem s ní tak zažil, tak se prostě snaží najít a napravit problém. Ne přes magnety či králičí packy, ale prostě cvičením a protahováním. Které děláš ty doma, takže je jen na tobě, aby jsi se napravil. Ona ti jen ukáže cestu.
Nesnažil jsem se najít si super odborníka, u nějž je fronta až do Brna či jít do prestižní kliniky, kde platíš jen za jméno. Vím, že jsou určitě lepší odborníci než ona. Jenže já nemám natolik specifické problémy, abych potřeboval Mudr. Koláře. Stačí mi někdo, kdo viděl a napravoval tisíce kloubů a zad. A protože se u ní platí, má objednací lhůty krátké
Když jsem třeba chodil na pracoviště s rázovou vlnou kvůli koleni, první sezení perfektní. Ty rázové vlny mi koleno srovnaly zázračně. Jenže, když jsem tam šel víckrát, začínal jsem čím dál tím více vnímat, že na ty rázové vlny strašně spoléhají a klasická fyzioterapie tam jde kapku stranou. Nehledě k tomu, že tam hodina stála kapku více než pětikilo ...
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá březen 20, 2015 8:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

taky jsem strávil dost času hledáním, nakonec jsem zvolil orp, ne snad kvůli jménu ( do té doby jsem o nich ani nevěděl), ale kvůli tomu že jsou v dejvicích, takže to mám u školy :)

jako študák holt nemám na deset rehábek po 500,-/sezení. Je to blbý ale je to tak.
Soukromarehabilitace

PříspěvekZaslal: so září 05, 2015 6:51 pm    Předmět: Soukromarehabilitace Odpovědět s citátem

Rehabilitace je velice důležitá
Trakce Mobilizace a manipulace kloubních blokád, klasická masáž
Klasická masáž
je vynikající prostředek k odstranění bolesti, navození dobré nálady, pohody, povzbuzení energie a zotavení svalstva. Osvěžuje tělo i mysl a lze si tak díky ní nejen efektivně odpočinout, ale také dosáhnout o poznání vyšší výkonnosti během dne. Při klasické masáži jsou vyvolávány psychické i fyzické změny a tím pocit souznění těla a mysli.
patří mezi masáže, které se více orientují na fyziologické hledisko. Tato masáž přináší velkou úlevu při celkovém napětí a posílení organismu. Klasická masáž odsraňuje ztuhlost, ochablost, zkrácení a bolestivost svalstva. U klasické masáže se provádějí vydatnější a tvrdší hmaty, které odstraňují odpadní látky, např. kyselinu mléčnou ve svalech, soli vápníku, vodu a vznikajícím traumatům a nemocem.
Jeden z hlavních účinků klasické masáže je uvolnění napjatého svalstva. Pravidelným promasírováním těla a nejvíce namáhaných partií je možné předcházet vážným zdravotním problémům, které způsobuje zanedbávání potřeb vlastního pohybového aparátu. Například lidé trpící bolestmi hlavy si neuvědomují, že příčinou jejich strádání nemusí být neurologický problém, ale jen zablokovaná páteř či ztuhlá šíje. Přitom stačí jen trocha pravidelné péče a bolestí se lze dlouhodobě zbavit.
Další blahodárné účinky
správně vedená klasická masáž, podle názoru odborníků, rozpohybuje lymfatický systém
další účinek je biochemický – masáží se aktivují látky histamin a acetylcholin – způsobí, že vlásečnice, které jsou těsně pod povrchem kůže se rozšíří a naplní krví – pozorujeme to, jako zčervenání kůže
další účinek je reflexní – pod kůží je mnoho receptorů, které prostřednictvím centrálního nervového systému přenášejí podněty do mozku – všechny tyto účinky probíhají při masáži současně nebo postupně a jsou organismu velmi prospěšné
masáží se zvyšuje činnost potních a mazových žláz
masáží odstraňujeme zrohovatělou kůži
masáží se urychluje odplavování produktů látkové výměny
masáží dochází k rozšíření kapilár – zvyšuje se přísun kyslíku a živin
masáží se zlepšuje prokrvení a tím dochází ke snadnějšímu vstřebávání otoků a výronů
masáží se zlepšuje výživa tkání
masáží se zlepšuje svalová činnost
masáží se snižuje svalové napětí
masáží zlepšujeme prokrvení a tím i činnost hluboko uložených orgánů
masáž má také celkové účinky na náš organismus – drážděním nervových zakončení se aktivují biologické látky –biogenní aminy , které mají blahodárný vliv na celý nervový systém
mění se prostředí a dochází k příznivému ovlivnění žláz s vnitřní sekrecí
masáží příznivě ovlivňujeme fyziologické pochody v organismu
Kohout Petr 608 713 707
Černopolní 5, Brno
Poman

PříspěvekZaslal: so září 05, 2015 7:01 pm    Předmět: Re: Soukromarehabilitace Odpovědět s citátem

Soukromarehabilitace napsal:
Rehabilitace je velice důležitá
Trakce Mobilizace a manipulace kloubních blokád, klasická masáž
Klasická masáž
je vynikající prostředek k odstranění bolesti, navození dobré nálady, pohody, povzbuzení energie a zotavení svalstva. Osvěžuje tělo i mysl a lze si tak díky ní nejen efektivně odpočinout, ale také dosáhnout o poznání vyšší výkonnosti během dne. Při klasické masáži jsou vyvolávány psychické i fyzické změny a tím pocit souznění těla a mysli.
patří mezi masáže, které se více orientují na fyziologické hledisko. Tato masáž přináší velkou úlevu při celkovém napětí a posílení organismu. Klasická masáž odsraňuje ztuhlost, ochablost, zkrácení a bolestivost svalstva. U klasické masáže se provádějí vydatnější a tvrdší hmaty, které odstraňují odpadní látky, např. kyselinu mléčnou ve svalech, soli vápníku, vodu a vznikajícím traumatům a nemocem.
Jeden z hlavních účinků klasické masáže je uvolnění napjatého svalstva. Pravidelným promasírováním těla a nejvíce namáhaných partií je možné předcházet vážným zdravotním problémům, které způsobuje zanedbávání potřeb vlastního pohybového aparátu. Například lidé trpící bolestmi hlavy si neuvědomují, že příčinou jejich strádání nemusí být neurologický problém, ale jen zablokovaná páteř či ztuhlá šíje. Přitom stačí jen trocha pravidelné péče a bolestí se lze dlouhodobě zbavit.
Další blahodárné účinky
správně vedená klasická masáž, podle názoru odborníků, rozpohybuje lymfatický systém
další účinek je biochemický – masáží se aktivují látky histamin a acetylcholin – způsobí, že vlásečnice, které jsou těsně pod povrchem kůže se rozšíří a naplní krví – pozorujeme to, jako zčervenání kůže
další účinek je reflexní – pod kůží je mnoho receptorů, které prostřednictvím centrálního nervového systému přenášejí podněty do mozku – všechny tyto účinky probíhají při masáži současně nebo postupně a jsou organismu velmi prospěšné
masáží se zvyšuje činnost potních a mazových žláz
masáží odstraňujeme zrohovatělou kůži
masáží se urychluje odplavování produktů látkové výměny
masáží dochází k rozšíření kapilár – zvyšuje se přísun kyslíku a živin
masáží se zlepšuje prokrvení a tím dochází ke snadnějšímu vstřebávání otoků a výronů
masáží se zlepšuje výživa tkání
masáží se zlepšuje svalová činnost
masáží se snižuje svalové napětí
masáží zlepšujeme prokrvení a tím i činnost hluboko uložených orgánů
masáž má také celkové účinky na náš organismus – drážděním nervových zakončení se aktivují biologické látky –biogenní aminy , které mají blahodárný vliv na celý nervový systém
mění se prostředí a dochází k příznivému ovlivnění žláz s vnitřní sekrecí
masáží příznivě ovlivňujeme fyziologické pochody v organismu
Kohout Petr 608 713 707
Černopolní 5, Brno

No to me poser...

A pomuze masaz i neurologicke potize?
Treba morbus blbus?

Rychle na stránku:

Přejdi na: